LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Afdingen bij de Aldi?

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Zie je wel! Ex-werknemers van Megapool dingen zelf ook af! :lol: :lol: :lol:

pang
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 mar 2004 00:11

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door pang »

lees eens goed. Het afdingen ging niet, maar hij heeft het wel gedaan. En AH staat nog steeds overeind ondanks de 10 procent die je krijg.

Oneens

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Oneens »

Beste yestare, Goed lezen en een reële samenvatiing geven van hetgeen er staat (je hoeft nog niet eens wat te onthouden, je kunt 't zo nalezen) schijnt voor u iets totaal vreemds te zijn. Dát zal dan waarschijnlijk wel mede de reden zijn dat u inmiddels ex-medewerker bent en uit frustratie met het vingertje van uzelf afwijst. En nog steeds geldt: wanneer u met 1 vinger naar een ander wijst, wijzen er minimaal 3 naar uzelf!!

arie.o

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door arie.o »

handig om te weten: De winstmarge voor bijna alle elektronica is 40% tot 50%. Koopt u dus een televisie van 400 euro, dan zit daar 160 euro voor de winkel winst op. Hele dure specialistische apparatuur (plasma schermen) worden vaak via de importeur geleverd omdat de inkooprisico's te hoog zijn (risico van te lang in voorraad moeten houden (onverkooppbaar) en het risico van prijsdalingen). Bij dit soort artikelen vangt de winkel circa 15 procent provisie. Dus een plasmascherm van 2000 euro levert 300 euro op. Verkopers staan vaak op minimum loon met 3 tot 5 procent verkoop provisie. Een televisie van 500 euro levert de verkoper dus 15 euro bonus op. De winstmarge in elektro sector ligt vel malen hoger dan die op nieuwe auto's (maximaal 15%) voor de dealer. Bij een nieuwe auto krijg ik er altijd 10% af. De elektrosector moet dus niet zeuren als ik 10% korting wil hebben (kan makkelijk). Bij de AH ding ik niet af. Reden: Ik ga altijd naar de Lidl (halfgeld)!!!

Melk_Koe
Berichten: 32
Lid geworden op: 09 mar 2004 10:50

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Melk_Koe »

Oh ja betalen wat op het kaartje staat. Een week later staat het met 15% minder in de aanbiedingkrantje. Daarom alleen al ding ik af om mij niet opgelicht te voelen een paar weken later.
waar wil de grens leggen dan, een maand daarvoor was het artikel misschien wel nog 50 euro duurder. dat is afhankelijk van de inkoop. het is echt niet zo dat een winkelier denkt van, hee, weet je wat, ik heb hier nu genoeg aan verdient, laat ik er maar eens 15% extra korting van af doen.
electronicaprodukten van bijv. 200 euro moet je niet vergelijken met een reep chocola van 50 cent.
een reep chocolade van 50 ct kost inkoop ongeveer 20 tot 30 ct. een electro apparaat van 200,- kost inkoop ongeveeer 140 euro ex btw. dus die vergelijking gaat niet helemaal op.
En wat als je bij de ene electronicazaak voor precies hetzelfde artikel (weliswaar in de aanbieding) 100 euro minder betaalt dan bij de concurent (eigen ervaring)? Dan kopen jullie zeker bij de zaak die het duurste prijskaartje eraan heeft hangen omdat er anders mogelijk werknemers hun baan verliezen?
zeker niet, maar deze winkel heeft het apparaat dus goedkoper in kunnen kopen communiceerd deze prijs zeer bewust dus hier is van afdingen ook geen sprake
Vaak zie je dat bij aanbiedingen de VAN-prijs doodgewoon opgekrikt is naar de adviesprijs. Het bewuste artikel kost in werkelijkheid normaal al veel minder in de winkel. Maar wie ontdekt dat? In een andere reactie valt ook te lezen dat er vaak gebruik gemaakt wordt van adviesprijzen.
tuurlijk doen ze dat, iedereen weet dat ook. ten tweede, ik ken niemand die nog adviesprijzen gebruikt in de electronicabranche als normale prijsstelling. @nok nok. ben het helemaal met je eens. de prijsketens waaronder megapool in iets mindere mate viel kunnen meestal geen extra service bieden.
Als je niet afdingt in winkels, ben je sowieso een dief van je eigen portemonee. Ik ding altijd af
ook bij de supermarkt nena???? zijn altijd een bepaald soort mensen zoals y v/h hek al eens duidelijk maakte in een van zijn conferences. @Arie O Hoe kom je aan deze wijsheid?? wel vreemd dat niemand die ik ken deze marges waar kan maken.

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Hé, Melk-koe, betwetertje, Ik zal aan je denken als ik op een Grieks eiland lekker zit te borrelen van m'n uitgespaarde geld. Betaal jij maar lekker wat er op 't prijskaartje staat, neem ik nog een borrel. Proost!

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Hallo, nooit gehoord van deze: Lage prijzen = omzetsnelheid = meer verkoop = meer inkoop = lagere inkoopprijzen = lagere verkoopprijzen = meer verkoop, etc. En gaan jullie de landen waar dat spul gemaakt wordt nu ook aanklagen voor verlies van werkgelegenheid of faillietverklaring van Megapool? Feit blijft dat er tamelijk wat percentages korting te geven en te krijgen is. En wie dat niet doet, tja, die moet inderdaad naar de Lidl voor zijn boodschappen.

yestare
Berichten: 6
Lid geworden op: 13 apr 2004 18:19

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door yestare »

" Geplaatst op 15 Apr 2004 15:40 door arie.o -------------------------------------------------------------------------------- handig om te weten: De winstmarge voor bijna alle elektronica is 40% tot 50%. Koopt u dus een televisie van 400 euro, dan zit daar 160 euro voor de winkel winst op. " HAHAHAHA wijsneus.

MelkKoe

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door MelkKoe »

Ik zal aan je denken als ik op een Grieks eiland lekker zit te borrelen van m'n uitgespaarde geld. Betaal jij maar lekker wat er op 't prijskaartje staat, neem ik nog een borrel.
Heeft peter langhout tegenwoordig ook al griekse eilanden in het pakket ?? 10 dagen voor 100 euro!! hahahahaha. fijne vakantie van je uitgespaarde centjes!!
Lage prijzen = omzetsnelheid = meer verkoop = meer inkoop = lagere inkoopprijzen = lagere verkoopprijzen = meer verkoop, etc.
Jij beschikt echt over de nodige kennis. Wil je geen winkel beginnen? heb nog een leuke formule voor je in de aanbieding. krijg je direct 5% korting van me op je inkoop!! Waar is de slimmerik gebleven die beweert 40- tot 50% marge te behalen op vrijwel alle electronica producten?? wil graag met hem in contact komen!!!!

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Heeft peter langhout tegenwoordig ook al griekse eilanden in het pakket ?? 10 dagen voor 100 euro!! hahahahaha. fijne vakantie van je uitgespaarde centjes!!
Verzinnen en onzin uitkramen is je blijikbaar op het lijf geschreven notoire klager!! Waar staat dat ik voor 100 euro 10 dagen met Peter Langhout naar een Grieks eiland ga?? O, ik snap het al. JIJ hebt eens een keer voor 100 euro een reis geboekt bij Peter Langhout en dat is je niet zo goed bevallen, en daar ben je nog zo gefrustreerd van. En dat wil je ons even laten weten. Dit is typisch een reactie van een Melkkoe: Een hoop BOE-geroep en wazig en dom uit de ogen kijkend....en de boel onderschij***. Iets zinnigs komt er niet uit.

patrickd [[email protected]]

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door patrickd [[email protected]] »

het loont wel degelijk om aftedingen bij bv elektronica zaken als bv bcc ed,,,,, het is onzin wat dhr de koning schrijft dat hij dan minder inkomsten zou hebben als werknemer bij megapool, uit eigen ervaring weet ik dat de marches bij elektronica zaken inkoop, verkoop op ruim 30 procent zitten en er vaak gezakt kan worden naar 15 tot 20 procent, vriendelijke groet patrick

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Geplaatst op 13 Apr 2004 19:45 door WMpr -------------------------------------------------------------------------------- Juist Elektronica koop je niet bij de supermarkt maar bij de speciaal zaak deze hebben de kennis. Al moet ik hier wel een aantekening bij maken deze kennis mis ik wel is bij bijvoorbeeld de media markt en helaas ook wel is mee gemaakt bij Megapool dit meestal bij jonge verkopers die nog van toeten nog blazen weten en dus product kennis missen door des interesse. Ze moeten werken maar verder interesseerd het ze niet ook dit doet een bedrijf de das om. Iemand met kennis komt niet aan de bak bij zulke zaken want deze zijn meestal te duur
Dus als ik het goed lees dan maakt het dus niet uit of je nu in de elektronicazaak of de supermarkt je spullen koopt. Kennis is er toch niet. En vanwege de goedkope krachten is er dan weer een hoger winstmarge, dus AFDINGEN loont!!!

mo1

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door mo1 »

Nou ik kan wel zeggen dat kopen bij bedrijven met kennis ook zeer winstgevend kan zijn voor je eigen portomonnee! Ik wilde graag een semi-prof digitala camera hebben. Die kosten gemiddeld rond de 4000 5000 euro. Dus dat doe je niet zomaar. Raf adverteert regematig in de krant. Maar via via kwam ik ook bij een bedrijf terecht dat ook veel aan het NOB levert. Bij Raf kon ik mijn huidige camera kopen voor 5000 euro maar kaal. Dus zonder accu, zonder acculader etc enige extra's. Die dingen heb je wel nodig anders werkt het niet! Mijn camera is van panasonic. Van het andere bedrijf was ik inmiddels op de hoogte gesteld dat panasonic een aktie had voor een camerca helemaal compleet. Dus inclusief accu en alle ass die je nodig hebt om te starten. Voor..... 5000 euro Je begrijpt het al het was dezelfde camera van Raf! Toen ik aan Raf vroeg wat er gebeurd was met de ass van panasonic kreeg ik een vreselijk onbeschoft emailtje. Welke ik bewaard heb om te onthouden nooit zaken te doen met Raf. Dus wees gewaarschuwd!!! Rachel

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

plaats die breif eens, ik ben wel benieuwt :D

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Jij beschikt echt over de nodige kennis. Wil je geen winkel beginnen? heb nog een leuke formule voor je in de aanbieding. krijg je direct 5% korting van me op je inkoop!!
Beste Melkkoe, zoiets leer je al op de middelbare school en ja, daar heb je een klein beetje intelligentie voor nodig. :lol:

Blaf... [[email protected]]

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Blaf... [[email protected]] »

Als je een soft ijsje er bij geeft wil ik er wel over praten. En misschien meehelpen er wat aandoen. Hou je head cool zou ik zeggen en reken de juiste prijs voor me uit :idea:

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Drie softijsjes?

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Het klopt als een bus gast dat moeten dan drie en uzelf een is vier softijsjes wordenvoor blaf.Die durft????????En dan wil hij er met u over praten. ,hallo,hallo .Mag de ijskraam even vangen!!!!!!!!!!!! Toe de loe en succes :!: :!: :lol: :lol:

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

Hou niet van softijs

Gast

Re: Afdingen bij de Aldi?

Ongelezen bericht door Gast »

blaf heeft drie kinderen :!: zo trekt hij er één voor :!: kan niet tegen onrechtvaardigheid :twisted:

Gesloten