| LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Oplichting via www.vakantiehuisjeonline.nl
-
ivolammers
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 03 apr 2012 12:41
Oplichting via www.vakantiehuisjeonline.nl
Wij hebben onlangs via http://www.vakantiehuisjeonline.nl een huisje geboekt bij mevrouw Sabine Jaspers. De eerste contacten per email volgden steeds snel op onze emails. Ook is er een plezierig telefoongesprek geweest. Er duidde niets op een dubieuze actie. Nadat echter de aanbetaling was gedaan en op mijn meermaals verzochte bevestiging dat de betaling was binnengekomen geen reactie kwam, kwamen bij ons de twijfels. Via een ander emailadres zonder onze eigen achternaam vroegen we meer informatie over de te verhuren huisjes. Op die vraag kwam wel snel antwoord.
Ik ben toen naar het adres gereden wat men als contactadres gebruikte van vakantiehuisjeonline.nl. Daar bleek mevrouw Jaspers geheel niet bekend te zijn. Sterker, de eigenaars van de woning op dat dares hebben de laatste weken regelmatig facturen van oa Telegraaf en Noord Hollands Dagblad ontvangen voor geplaatste advertenties van vakantiehuisjeonline.nl. Zij hebben daar al eerder melding van gemaakt bij Telegraaf e.d. Na mijn bezoek heeft men contact opgenomen per email met vakantiehuisjeonline.nl waarop reactie kwam dat het een misverstand betreft. Op de website werd echter vrijwel direct gemeld dat men gestopt is met de verhuuractiviteiten en dat de mensen die een aanbetaling hebben gedaan deze terug ontvangen. Ik heb daar ook een mail van ontvangen. Betaling is echter nog steeds niet gebeurd. De communicatie is echter dusdanig vaag, opgeteld bij heel veel feiten die niet blijken te kloppen dat ik andere gedupeerden hierbij oproep contact op te nemen om gezamenlijk actie te ondernemen. Ik doe zelf sowieso aangifte, evenals de eigenaars van het huis welk adres men misbruikt heeft. Hoe meer gedupeerden zich melden hoe sterker de zaak. Overigens zal de Telegraaf Media Groep een artikel gaan plaatsten over deze (en soortgelijke) zaken.
Past u aub op wanneer u zelf een boeking doet. Ik ben zelf beslist niet naïef maar er in dit geval toch in getuind.
Ik ben toen naar het adres gereden wat men als contactadres gebruikte van vakantiehuisjeonline.nl. Daar bleek mevrouw Jaspers geheel niet bekend te zijn. Sterker, de eigenaars van de woning op dat dares hebben de laatste weken regelmatig facturen van oa Telegraaf en Noord Hollands Dagblad ontvangen voor geplaatste advertenties van vakantiehuisjeonline.nl. Zij hebben daar al eerder melding van gemaakt bij Telegraaf e.d. Na mijn bezoek heeft men contact opgenomen per email met vakantiehuisjeonline.nl waarop reactie kwam dat het een misverstand betreft. Op de website werd echter vrijwel direct gemeld dat men gestopt is met de verhuuractiviteiten en dat de mensen die een aanbetaling hebben gedaan deze terug ontvangen. Ik heb daar ook een mail van ontvangen. Betaling is echter nog steeds niet gebeurd. De communicatie is echter dusdanig vaag, opgeteld bij heel veel feiten die niet blijken te kloppen dat ik andere gedupeerden hierbij oproep contact op te nemen om gezamenlijk actie te ondernemen. Ik doe zelf sowieso aangifte, evenals de eigenaars van het huis welk adres men misbruikt heeft. Hoe meer gedupeerden zich melden hoe sterker de zaak. Overigens zal de Telegraaf Media Groep een artikel gaan plaatsten over deze (en soortgelijke) zaken.
Past u aub op wanneer u zelf een boeking doet. Ik ben zelf beslist niet naïef maar er in dit geval toch in getuind.
-
MAXIEM
Re: Oplichting via www.vakantiehuisjeonline.nl
ivolammers
Op zich best belangrijk om consumenten te waarschuwen voor de praktijken van dit bedrijfje. Voor zover ik weet, kun je tegenwoordig ook online aangifte doen van (vermoedelijke?) oplichting.
Sukses, Maxieme.
Op zich best belangrijk om consumenten te waarschuwen voor de praktijken van dit bedrijfje. Voor zover ik weet, kun je tegenwoordig ook online aangifte doen van (vermoedelijke?) oplichting.
Sukses, Maxieme.
-
Guardian72
- Berichten: 6856
- Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Re: Oplichting via www.vakantiehuisjeonline.nl
WHOIS info volgens openbare SIDN register:
De site zelf is 'doorgelinked' naar Google - lijkt me typisch een geval van snel incasseren en dan verdwijnen.
Ik zou overwegen aangifte te doen.
KVK kent dit 'bedrijf' niet.Domeinnaam vakantiehuisjeonline.nl
Status actief
Houder Vakantiehuisjeonline eenmanszaak
Administratieve contactpersoon [email protected]
Registrar Cronon AG
Datum registratie 2012-02-15
De site zelf is 'doorgelinked' naar Google - lijkt me typisch een geval van snel incasseren en dan verdwijnen.
Ik zou overwegen aangifte te doen.
-
denhoutbroeken
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 07 apr 2012 10:53
Re: Oplichting via www.vakantiehuisjeonline.nl
Bij deze ook een vakantie geboekt bij deze organisatie.
Deze zomer voor 2 weken naar Argeles sur Mer in een mobil home.
Heb al aan moeten betalen euro 427 het totaal bedrag is euro 1390.
Als ik niet betaalde was de reservering niet definitief.
Heb contact gehad met de bank,deze adviseerde aangifte te doen bij de politie i.v.m oplichting en contact op te nemen met de plaatselijke vestiging.
Wat kun je nog meer ondernemen.
Er is toch wel achter deze persoon te komen???adres,verblijfsplaats er is immers een rekeningnummer.
Zijn er meer mensen die dit mee hebben gemaakt,mischien samen iets ondernemen.
Deze zomer voor 2 weken naar Argeles sur Mer in een mobil home.
Heb al aan moeten betalen euro 427 het totaal bedrag is euro 1390.
Als ik niet betaalde was de reservering niet definitief.
Heb contact gehad met de bank,deze adviseerde aangifte te doen bij de politie i.v.m oplichting en contact op te nemen met de plaatselijke vestiging.
Wat kun je nog meer ondernemen.
Er is toch wel achter deze persoon te komen???adres,verblijfsplaats er is immers een rekeningnummer.
Zijn er meer mensen die dit mee hebben gemaakt,mischien samen iets ondernemen.
