LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
willy59
Berichten: 432
Lid geworden op: 05 feb 2004 17:49

NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door willy59 »

GEEN GEBRUIK VAN ADVOCAAT LET OP HET VERWEER


Rechtbank Haarlem
sector kanton, locatie Haarlem

zaak/rolnummer: 221738/CV EXPL 03-10556
datum uitspraak: 17 maart 2004


VONNIS VAN DE KANTONRECHTER

in de zaak van:

de naamloze vennootschap
DEXIA BANK NEDERLAND N.V.
rechtsopvolgster onder algemene titel van Bank Labouchère N.V.,
eveneens handelend onder de handelsnaam Legio, rechtsopvolgster van Legio Lease B.V.
te Amsterdam
eisende partij
hierna te noemen Dexia
gemachtigde C.T. Snijder

--tegen--

[GEDAAGDE]
te Heemskerk
hierna te noemen [gedaagde]
procederende zonder gemachtigde


De procedure

Dexia heeft [gedaagde] gedagvaard op 17 oktober 2003. [gedaagde] heeft schriftelijk geantwoord. Bij tussenvonnis van 14 januari 2004 is een comparitie van partijen gelast. Deze is gehouden op 3 februari 2004. [gedaagde] is niet verschenen. [gedaagde] heeft bij brief van 4 februari 2004 nog producties in het geding gebracht.

De feiten

1. [gedaagde] heeft op 27 april 2000 een zogenoemde "WinstVerDriedubbelaar" lease-overeenkomst gesloten met de rechtsvoorgangster van Dexia, Bank Labouchère N.V. (hierna: Labouchère). Op de overeenkomst zijn de Bijzondere Voorwaarden Effecten Lease van toepassing. De tussen partijen overeengekomen lease-som bedraagt ƒ 10.589,44 (€ 4.805,28), te betalen in 36 maandtermijnen van ƒ 51,02 (€ 23,15), op of omstreeks de 35e maand een bedrag van ƒ 100,-- en aan het einde van de lease-overeenkomst een bedrag van ƒ 8.652,87 (€ 3.926,50), welk bedrag ingevolge de overeenkomst in principe wordt verrekend met de verkoopopbrengst van de waarden. [gedaagde] heeft het contract van haar handtekening voorzien.
2. Bij brief van 22 augustus 2003 heeft Dexia [gedaagde] onder meer het volgende bericht:
"In verband met de afloop van bovengenoemde effectenlease-overeenkomst zijn de geleaste effecten verkocht.
Omdat de koersen van de Nederlandse beursfondsen aanzienlijk zijn gedaald, is de verkoopwaarden van de geleaste effecten lager dan (het restant van) de hoofdsom. Dat betekent dat u een restschuld heeft die u aan Dexia Bank Nederland N.V. moet betalen."
3. Dexia heeft [gedaagde] een eindafrekening gezonden ten belope van € 2.291,87.
4. [gedaagde] is ondanks aanmaning niet tot betaling overgegaan.

De vordering

Dexia vordert (samengevat) veroordeling van [gedaagde] tot betaling van € 2.848,07. Dexia baseert haar vordering op de vaststaande feiten en op het volgende.
Door ondanks aanmaning met betaling van hetgeen [gedaagde] uit hoofde van de beëindiging van de overeenkomst aan Dexia verschuldigd is in gebreke te blijven, heeft [gedaagde] Dexia genoodzaakt haar vordering ter incasso uit handen te geven. Dexia heeft daardoor vermogensschade geleden, bestaande uit de buitengerechtelijke incassokosten ten belope van € 483,14, inclusief BTW. [gedaagde] dient deze kosten, naast de hoofdsom, ingevolge de algemene voorwaarden aan Dexia te voldoen.
Voorts vordert Dexia de contractuele rente ad 0,96% per maand, welke berekend vanaf 28 april 2003 tot en met 21 augustus 2003 € 73,06 bedraagt.

Het verweer

[gedaagde] betwist de vordering. Zij voert daartoe onder meer het volgende aan.
[gedaagde] dacht dat zij een spaarrekening afsloot, toen zij drie jaar geleden de overeenkomst met Labouchère sloot. Zij heeft elke maand ƒ 50,-- betaald en is het er niet mee eens dat zij, in plaats van haar spaargeld terug te ontvangen, nu nog een bedrag aan Dexia moet betalen. Dexia heeft [gedaagde] drie jaar lang niet op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen. [gedaagde] vindt dat Dexia haar heeft opgelicht.

De beoordeling van het geschil

Door niet ter comparitie te verschijnen, heeft [gedaagde] de mogelijkheid om te reageren op de stellingen van Dexia en haar verweer nader te onderbouwen niet te baat genomen. Derhalve is het volgende als onbetwist komen vast te staan.
Dexia heeft [gedaagde] schriftelijk benaderd. De aan [gedaagde] toegezonden mailing bestond uit een aanmeldingsformulier en een brochure. In de brochure wordt de term lease-overeenkomst gebruikt en wordt gesproken van de aankoop van aandelen. Voorts staat op pagina 7 van de brochure onder het kopje "Advies-Desk" aangegeven, dat ter beantwoording van vragen gedurende zeven dagen per week met een gratis telefoonnummer kan worden gebeld.
[gedaagde] heeft, zonder van deze gelegenheid gebruik te maken, het aanmeldingsformulier ingevuld en Dexia verzocht om haar een leasecontract toe te zenden.
Vervolgens heeft [gedaagde], wederom zonder Dexia om nadere uitleg te vragen, het contract ondertekend aan Dexia teruggestuurd.
In de stukken die Dexia aan [gedaagde] heeft gestuurd, staat nergens dat [gedaagde] spaarde en het gespaarde zou terug krijgen.
Indien [gedaagde] gedwaald heeft omtrent de inhoud van de lease-overeenkomst, dan behoort deze dwaling, gelet op de hiervoor genoemde omstandigheden van het geval, voor rekening van [gedaagde] te blijven.

Voor zover [gedaagde] nog heeft bedoeld om zich er met haar verweer dat Dexia haar "drie jaar lang niet op de hoogte heeft gehouden van de gebeurtenissen" op te beroepen, dat Dexia toerekenbaar tekortgeschoten is in de nakoming van een op haar rustende informatieplicht, dan treft ook dit verweer geen doel. In de brochure staat onder het kopje "Einde en uitbetaling" immers vermeld, dat een daling van de waarde van de aandelen ertoe kan leiden, dat de klant het verschil tussen de af te lossen hoofdsom en de verkoopopbrengst van de aandelen moet bijbetalen.
Ook blijkt uit de bewoordingen van artikel 4 en 5 van de toepasselijke voorwaarden dat wijziging in de koerswaarden ertoe kan leiden dat de verkoopopbrengst minder is dan de (restant-)hoofdsom. [gedaagde] kon er dus niet zonder meer van uitgaan dat zij na afloop van de overeenkomst meer zou terugkrijgen dan zij had ingelegd.

Het voorgaande leidt ertoe dat de vordering bij gebreke van deugdelijk verweer, zal worden toegewezen, inclusief de rente en de buitengerechtelijke incassokosten, nu [gedaagde] daartegen geen zelfstandig verweer heeft gevoerd.

Ten overvloede wordt nog overwogen dat de door [gedaagde] bij haar brief van 4 februari 2004 toegezonden producties, voor zover deze al bij de beoordeling betrokken hadden kunnen worden, niet tot een andere uitkomst zouden kunnen leiden, aangezien zij niet strekken tot ondersteuning van het door [gedaagde] gevoerde verweer. Uit de bankafschriften blijkt immers niet meer dan dat [gedaagde] de maandelijkse termijnen heeft voldaan, hetgeen niet in geschil is, terwijl uit het niet ondertekende exemplaar van het contract niet kan worden afgeleid, dat [gedaagde] niet gehouden is aan haar verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst, nu [gedaagde] de totstandkoming daarvan, blijkend uit het door Dexia in het geding gebrachte, getekende, exemplaar van het contract, nimmer heeft betwist.

De proceskosten komen voor rekening van [gedaagde] omdat deze in het ongelijk is gesteld.


Beslissing

De kantonrechter:

- veroordeelt [gedaagde] tot betaling aan Dexia van € 2.848,07, te vermeerderen met de rente ad 0,96% per maand over € 2.291,87 vanaf 22 augustus 2003 tot aan de dag van de algehele voldoening;

- veroordeelt [gedaagde] tot betaling van de proceskosten, die aan de kant van Dexia tot en met vandaag worden begroot op de bedragen zoals deze hieronder zijn gespecificeerd, en bepaalt dat de explootkosten worden verhoogd met een percentage dat overeenkomt met het percentage, bedoeld in art. 9, 1e lid, van de Wet op de Omzetbelasting 1968, omdat Dexia de haar in rekening gebrachte omzetbelasting niet op grond van genoemde wet kan verrekenen en dit nadrukkelijk verklaart, en de gerechtsdeurwaarder aan de voet van het exploot verklaart dat de kosten in verband daarmee zijn verhoogd:
exploot € 70,80
vastrecht € 162,00
salaris gemachtigde € 450,00;

- verklaart dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad;

- wijst af hetgeen meer of anders mocht zijn gevorderd.
Laatst gewijzigd door willy59 op 18 mei 2004 21:07, 1 keer totaal gewijzigd.

leida
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 dec 2003 13:03

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door leida »

Geen advocaat erbij betaal dan maar meteen. Hier is nog zo tegen gewaarschuwd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het enige wat je nog kunt doen een advocaat nemen en meteen in hoger beroep gaan.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sonja
Berichten: 823
Lid geworden op: 03 jul 2003 22:09

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door Sonja »

Nuo, dat is een slecht vooruitzicht.

Bernts Eman
Berichten: 183
Lid geworden op: 14 aug 2003 14:20

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door Bernts Eman »

...
Laatst gewijzigd door Bernts Eman op 06 dec 2004 08:06, 1 keer totaal gewijzigd.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Die was heeeeeel dom!!!!

leida
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 dec 2003 13:03

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door leida »

Bernts als papegaai doe je het niet slecht koppie krauw. :roll: :lol:

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Zonder advocaat is het een leek tegen top juristen/ advocaten van Dexia die ook steeds beter worden in de verdediging; ook deze advocaten leren van fouten en op punten waarop ze beter géén of juist wel verweer kunnen voeren.
Misschien dacht deze persoon (advocaat)kosten te sparen door zelf zijn verdediging te voeren, maar nu zit die wel met wettelijke rentekosten, buitengerechtelijke incassokosten, deurwaarderskosten, advocaatkosten tegenpartij etc. etc.
Zo zie je dat zonder advocaat procederen goedkoop duurkoop wordt!!

Dit is ook een van de redenen dat Dexia het liefst iedereen individueel voor de rechter sleept; velen zien af van een advocaat en verliezen hierdoor direct of in dit geval indirect hun centen!!!!!

Misschien had deze persoon ook nog wel gefinancierde rechtshulp gehad, maar dat kan ik niet beoordelen; feit is wel dat die nu met de gebakken peren zit!!

m.v.g. justice man
Laatst gewijzigd door justice man 007 op 18 mei 2004 21:23, 1 keer totaal gewijzigd.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Leida, zou het misschien zo kunnen zijn dat jullie beiden tegelijkertijd aan het typen waren en Bernt dus geen papegaai is?????

leida
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 dec 2003 13:03

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door leida »

Natuurlijk is Bernts geen papegaai maar een kruipend serpent azend op zijn prooi etc.
Laatst gewijzigd door leida op 18 mei 2004 21:27, 1 keer totaal gewijzigd.

Bernts Eman
Berichten: 183
Lid geworden op: 14 aug 2003 14:20

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door Bernts Eman »

...
Laatst gewijzigd door Bernts Eman op 06 dec 2004 08:07, 1 keer totaal gewijzigd.

willy59
Berichten: 432
Lid geworden op: 05 feb 2004 17:49

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door willy59 »

MENSEN TOCH

Laten we het even bij de uitspraak houden.
die geeft een duidelijke hint van hoe het niet moet.
Ik denk dat dit voor veel mensen belangrijk is.
laat dit ook voor jullie gelden.
Ga hier mee verder op de andere topics waar jullie al zo bezig zijn


willy
Laatst gewijzigd door willy59 op 18 mei 2004 21:32, 1 keer totaal gewijzigd.

leida
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 dec 2003 13:03

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door leida »

Ja die advocaat gaat jouw zaak niet winnen want jij hebt winstgevenden WVD's afgesloten en met dat geld heb je op naam van je vrouw een paar verliesgevenden contracten afgesloten !!

De advocaat van Dexia gaat aantonen dat jij verstand hebt van beleggen met geleend geld en dan weet Rompelberg het ook niet meer.

Dus vooral veel info op het forum plaatsen des te beter voor de advocaat van Dexia :shock: :D

Bernts Eman
Berichten: 183
Lid geworden op: 14 aug 2003 14:20

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door Bernts Eman »

...
Laatst gewijzigd door Bernts Eman op 06 dec 2004 08:05, 1 keer totaal gewijzigd.

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Dat Dexia meeleest met dit forum moge toch zo helder zijn als onbewolkt weer.

Echter het gross heeft een schuilnaam dus daar kan Dexia toch niks mee…

Maar wel een waarschuwing die op zijn plaats is van Leidia; snap niet dat zo’n dame voor zo’n onbetrouwbaar bedrijf werkzaam is…….

m.v.g. justice man

leida
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 dec 2003 13:03

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door leida »

Er zijn meer mensen met heel veel contracten die zich niet kunnen beroepen op het feit dat de eega niet heeft meegetekend en afzonderlijk contracten hebben afgesloten en vernietigd.

Laat mij maar dom zijn maar ik heb wel 2-jaar familierecht gestudeerd.

Maar met toiletpapier kun je een hoop en juist dat doe ik dus ook met jou.

Ik trek je door het toilet.

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Leidia,

Ik heb je zelden of nog nooit eerder gezien hier (tenminste niet onder je huidige naam) waarom kom je nu opeens wel iedereen vertellen hoe dom dat die is geweest en hoe weinig kans hij/zij maakt (met of zonder advocaat)?!

Ik wil je niet aanvallen of uithoren maar ergens vindt ik het een beetje merkwaardig?

Of vervang je Dubio tijdens zijn vakantie??

Laat eens wat horen a.u.b.

m.v.g. justice man

leida
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 dec 2003 13:03

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door leida »

Leer eerst eens lezen en dan fatsoenlijk te schrijven en nooit geld meer vragen voor een brief en dan gewoon je zelf te zijn !!!!!!!!!!!!!!!!!

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Met die brieven heb ik die Dexia mensen wel geraakt he?!

Snap niet dat sommige (Dexia verwanten of niet) er zo fel tegen waren, zeker waren er weinig mensen die een goede brief konden maken, waarop Dexia weer een extra argument kon aanvoeren als niet of niet correct het contract vernietigen!!

Heb het idee Dexia op een gevoelige snaar te hebben geraakt althans zeker de medewerk(st)er(s).

Maar los van het feit wat ik doe en gedaan heb, waarom wil je niks over jezelf vertellen?!

Heb je zaken die niet aan de grote klok mogen hangen of zo??

Een eerlijke bancaire vrouw hoeft zich voor zijn of haar functie toch niet te schamen of wel dan?!

Kom op, jij bent aan zet.

m.v.g. justice man

(p.s. ik vroeg geen € 35,-- voor een brief)

leida
Berichten: 124
Lid geworden op: 02 dec 2003 13:03

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door leida »

Lieve Barbara welke ouders geven een jongen zo'n naam mee tenzij je later...........................
Ik wil je niet aanvallen of uithoren maar ergens vindt ik het een beetje merkwaardig
vindt ik.................?????????? of vind ik....................?????????????

En jij met je 21 jaar die het forum op zo'n achterlijke manier op zijn kop gezet heeft.................. wil nu weer meespelen en mensen nog verder de grond in helpen, omdat je wel even een brief zou schrijven.........

Nee ik wil alleen met volwaardige mensen communiceren.

Ga maar gauw iets nuttigs doen in je leven. Sterkte en een slap handje voor jou.

dv
Berichten: 93
Lid geworden op: 16 aug 2003 15:35

Re: NIEUWE UITSPRAAK HAARLEM "DE GEVOLGEN ZONDER ADVOCAAT&

Ongelezen bericht door dv »

leida, doe toch niet zo simpel, op andermans spelfouten letten, en de boel uitkafferen, rare gefrustreerde vrouw ben je

m vr gr dv

Gesloten