LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Hier kan je al jouw problemen kwijt over alle audio- en videoapparatuur.
JvdWal
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2011 16:38

Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door JvdWal »

Een tweetal weken geleden heb ik bij Blokker een tablet gekocht van het merk Xiron. Hij kostte slechts 99 euro en hoewel ik niet echt een tablet nodig heb, leek me dat een prettig instapprijsje. Echter, de kwaliteit van het ding viel me vies tegen. Het aanraakscherm reageert traag, de snelheid waarmee internetpagina's worden opgehaald, is laag en ga zo maar door.
Afgelopen zaterdag ging ik bij het betreffende Blokker-filiaal langs om te vragen of het mogelijk was de tablet terug te brengen. De (vervangende) bedrijfsleider gaf te kennen dat dit waarschijnlijk geen probleem zou zijn, maar of ik op maandag terug kon komen, dan zou men contact opnemen met het kantoor dat kennelijk zijn fiat moet geven voor zoiets.
Vandaag dus weer bij de Blokker langsgeweest waar een van de verkoopsters van het betreffende filiaal contact opnam met desbetreffend kantoor en zij wisten haar mede te delen dat dit niet mogelijk was. De reden: de tablet was al gebruikt.
Natuurlijk, zei ik, hoe kom ik er anders achter of een product wel of niet aan mijn verwachtingen voldoet. Een andere verkoopster ging zich er ook tegenaan bemoeien en bedacht het illustratieve voorbeeld dat als ik een föhn zes keer heb gebruikt, ik deze ook niet terug kan brengen. Bovendien had ik "recensies" kunnen raadplegen op het internet. (Ik had bij aanschaf de bedrijfsleider gevraagd wat hij wist over de kwaliteit van het product en hij gaf te kennen veel positieve reacties te hebben gehad, over recensies gesproken...) Het moge duidelijk zijn dat de verkoopsters bij Blokker niet helemaal doorhebben wat het verschil is tussen een tablet en een föhn, maar goed....
Ook nog even met de klantenservice gebeld - altijd weer fijn te spreken met mensen die écht verstand van zaken hebben en ook nog de nodige vinger in de pap hebben.. ja ja......
Toen ik de mevrouw in kwestie mijn probleem wederom uitlegde - ik wist bij voorbaat al dat dit een totaal nutteloos telefoongesprek ging worden - en ik haar vertelde dat je een tablet nu eenmaal moet hebben gebruikt wil je weten of hij wel of niet voldoet, verschool ze zich achter de algemene koopvoorwaarden. Ik denk dat ik de eerste zou zijn die alvorens iets bij Blokker - of welke andere winkel ook - te gaan kopen, eerst uitgebreid de algemene koopvoorwaarden gaat doornemen.
Blokker hanteert dus exact dezelfde voorwaarden voor de aanschaf van een tablet als voor een wasmand of - zo u wilt - een föhn. Een ieder zij dus sterk af te raden om elektronica bij Blokker aan te schaffen, tenzij u natuurlijk al bekend bent met een product en weet of u al of geen kwaliteit in huis haalt. In elk geval ben ik - als redelijke grootafnemer bij de plaatselijke Blokker - even flink zuur en zal de winkel voorlopig links laten liggen. Ook als het om de wasmand of de föhn gaat...
En me voortaan toch maar laten leiden door het alomgeldende principe: Never buy anything Made In China.....
Laatst gewijzigd door JvdWal op 10 okt 2011 17:13, 1 keer totaal gewijzigd.

Daan_1978
Berichten: 894
Lid geworden op: 22 jun 2011 10:33

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door Daan_1978 »

Jij verwacht dus voor 100 euro een goed, maar vooral ook snelle tablet te kopen, terwijl de "echte" tablets al snel over de 450 euro kosten?
Tja, dat noem ik dan weer niet echt slim. Voor die prijs zul je toch ergens op in moeten leveren.

JvdWal
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2011 16:38

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door JvdWal »

Daan_1978 schreef:Jij verwacht dus voor 100 euro een goed, maar vooral ook snelle tablet te kopen, terwijl de "echte" tablets al snel over de 450 euro kosten?
Tja, dat noem ik dan weer niet echt slim. Voor die prijs zul je toch ergens op in moeten leveren.
Dat was inderdaad geen slimme actie, blijkt nu :)....

Maar omdat ze 't bij Blokker verkochten, had ik er toch enig vertrouwen in....

De essentie van mijn verhaal is echter niet zozeer de kwaliteit van het ding, maar de voorwaarden voor terugname van producten die niet naar tevredenheid functioneren (ongeacht of die verwachtingen nu wel of niet reëel waren). Ik kan mij niet voorstellen dat een in digitale media of elektronica gespecialiseerde zaak eenzelfde weigerachtige houding zou hebben aangenomen. Daar zijn de koopvoorwaarden in elk geval afgestemd op de producten die ze verkopen. Een tablet is geen frituurpan, toch?

newmikey
Berichten: 4571
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door newmikey »

JvdWal schreef: En me voortaan toch maar laten leiden door het alomgeldende principe: Never buy anything Made In China.....
Nou, dan wordt de lijst wel héél erg beperkt niet? Zelden zo'n dom advies gezien.

Over die Xiron had je m.i. kunnen weten dat je precies krijgt waar je voor betaalt. Een review van deze tablet van Blokker is vrij simpel te google'en:

De grootste nadelen van de Xiron Tablet zijn het het erg grote formaat (de tablet heeft een vreemde ronding en is erg dik) en het relatief zware gewicht. Ook wordt de achterzijde behoorlijk warm bij gebruik. Ondanks zijn 800MHz-processor is de Xiron Tablet erg traag in gebruik, vooral de schermrotatie laat het regelmatig afweten. Daarnaast is het scherm niet erg helder, zijn de kijkhoeken beperkt en wordt er gebruik gemaakt van de verouderde resistive schermtechnologie, waardoor je erg hard op het display moet drukken; verwacht geen vloeiende touchbewegingen als op de Samsung Galaxy Tab 10.1 of de iPad 2. Er wordt daarom bij de Xiron Tablet een styluspennetje meegeleverd; helaas is er nergens in de behuizing opbergruimte hiervoor.

Het 4GB geheugen van de Xiron Tablet is eenvoudig uit te breiden via microSD. De tablet heeft een ingebouwde camera aan de voorzijde, wat niet erg handig fotograferen is (tenzij je enkel zelfportretten maakt), omdat je niet ziet wat je doet.

Al met al is de Xiron Tablet een typisch staaltje van goedkoop = duurkoop. Het is daarom verstandiger om het bedrag wat je hieraan zou besteden, te besparen en te leggen bij het bedrag dat je zou uitgeven aan een nieuwe smartphone - die alles kan wat de Xiron Tablet ook kan, maar dan beter.


Overigens is het met veel computerapparatuur zo dat als je de gebruikersovereenkomst aanvaardt en de verzegeling verbreekt, de koop niet meer ongedaan kan worden gemaakt. Het tablet heeft immers de eigenschappen die het voor die prijs geacht kan worden te hebben.

newmikey
Berichten: 4571
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door newmikey »

Iets behulpzamer:

Lees op verschillende sites dat een firmware update een heleboel kan verbeteren. Zie daarvoor bijv. http://www.ohwzo.nl/2011/06/15/hoe-firm ... mware-hch/

Gevonden op http://forum.techzine.nl/android/107457 ... je--2.html

Ik hoop dat je er in zoverre iets aan hebt dat het apparaat je een beetje beter gaat bevallen!

sephora30
Berichten: 4072
Lid geworden op: 22 nov 2010 11:15
Locatie: hutje op de hei

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door sephora30 »

Dat probeerde de Blokker meneer ook bij mij toen ik een staande ventilator terugbracht.
Ik zei;' meneer, dat ding maakt zoveel lawaai dat ik me op Schiphol meende'.
Zegt ie ik neem hem niet terug want hij is gebruikt.

'Nee meneer hij is niet gebruikt, ik heb hem aangezet en gelijk weer uitgedaan.

Nou ja, lang verhaal kort, mooi dat ik mijn geld terug kreeg.
Ik ging wel gelijk de volgende dag terug.

audiofreak1
Berichten: 526
Lid geworden op: 30 aug 2005 21:59

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door audiofreak1 »

Maar omdat ze 't bij Blokker verkochten, had ik er toch enig vertrouwen in....


Blokker en electronica?
Het is een huishoud winkel en geen electronica zaak. Dit soort winkels probeert van alle walletjes mee te snoepen maar weten niet wat ze verkopen! In het vervolg naar een winkel met advies! En alweer is het bewijs geleverd: Goedkoop = duurkoop.

JvdWal
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2011 16:38

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door JvdWal »

Dank voor alle constructieve bijdragen. Ik heb er van geleerd en zal me hopelijk een volgende keer niet meer gek laten maken door een (te) zacht prijsje. En dan te bedenken dat ik nooit ook maar één keer had overwogen om een iPad of ander tabletmerk aan te schaffen. Ben prima tevreden met m'n laptop en smartphone die al die functies - en nog meer - beter doen. Wie weet dat ik er toch nog relatief blij mee kan zijn als ik de vermelde upgrades heb geïnstalleerd...
Maar nogmaals, 't ging mij hier niet zozeer om de kwaliteit van de Xiron, alswel het terugneembeleid van Blokker. Ik vraag me af of ze bij bijvoorbeeld BCC net zo hadden gehandeld... Maar à la, gedane zaken nemen geen keer...

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door crazyme »

Dat is een nogal gemakkeljke conclusie. Ondertussen heb je wel medewerkers van blokker in de hoek gezet welke het wel bij het rechte eind hadden en jij dus niet.

Beoordelen of een product aan jouw wensen voldoet doe je voor de koop in een winkel. En niet achteraf zoals bij een internet aankoop.

Wanneer ga je je excuses aanbieden ?

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door JtC »

Da's een mooie, helaas zit er in zo'n beetje alles wat er aan apparatuur te koop is componenten die zijn gemaakt in?.. juist ja. En zelfs in de merken waarvan jij stellig overtuigd was dat het echte niet-Oosterse kwaliteit was.
Never buy anything Made In China.....

JvdWal
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 okt 2011 16:38

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door JvdWal »

crazyme schreef:Ondertussen heb je wel medewerkers van blokker in de hoek gezet welke het wel bij het rechte eind hadden en jij dus niet.

Beoordelen of een product aan jouw wensen voldoet doe je voor de koop in een winkel. En niet achteraf zoals bij een internet aankoop.

Wanneer ga je je excuses aanbieden ?
Pardon? Wie zegt dat Blokker-medewerkers het bij het rechte eind hadden? Daar ben ik helemaal niet van overtuigd. Bovendien gelden de afzonderlijke bepalingen van algemene koopvoorwaarden alleen maar indien en voor zover deze niet in strijd zijn met in het betreffende land geldende wet- en regelgeving. Of Blokker in dezen overeenkomstig Nederlands recht handelt, is nog maar zeer de vraag. In elk geval ben ik niet van plan om voor dit relatief luttele bedrag mijn juridisch gelijk te halen, mocht ik dat hebben....

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door crazyme »

Jaja, haal er maar van alles bij hoor. Ik ken dat gedrag wel. Afleiden van de hoofdzaak....

Dirkie
Berichten: 2942
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door Dirkie »

Bovendien had ik "recensies" kunnen raadplegen op het internet.
Als je iets gaat kopen waarvan de prijs lager is dan gebruikelijk voor vergelijkbare apparatuur, dan had je met 1 zoekopdracht op internet je alle ellende kunnen besparen.
Je hebt het forum van Tros Radar immers ook gevonden om je beklag te doen. :mrgreen:

verkoopmedewerker
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 aug 2012 23:33

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door verkoopmedewerker »

JvdWal schreef:
crazyme schreef:Ondertussen heb je wel medewerkers van blokker in de hoek gezet welke het wel bij het rechte eind hadden en jij dus niet.

Beoordelen of een product aan jouw wensen voldoet doe je voor de koop in een winkel. En niet achteraf zoals bij een internet aankoop.

Wanneer ga je je excuses aanbieden ?
Pardon? Wie zegt dat Blokker-medewerkers het bij het rechte eind hadden? Daar ben ik helemaal niet van overtuigd. Bovendien gelden de afzonderlijke bepalingen van algemene koopvoorwaarden alleen maar indien en voor zover deze niet in strijd zijn met in het betreffende land geldende wet- en regelgeving. Of Blokker in dezen overeenkomstig Nederlands recht handelt, is nog maar zeer de vraag. In elk geval ben ik niet van plan om voor dit relatief luttele bedrag mijn juridisch gelijk te halen, mocht ik dat hebben....

wat voor domme idioot ben jij werk zelf bij blokker en we hebben hele goede garantie en verkoopvoorwaarden jij wil toch ook geen gebruikt product voor de volle prijs kopen maar ik weet dat de meeste klanten dom zijn en daar speel ik op in tenminste meestal lukt het om mensen wat aan te smeren

wiseger
Berichten: 509
Lid geworden op: 10 nov 2010 16:29

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door wiseger »

verkoopmedewerker schreef:wat voor domme idioot ben jij werk zelf bij blokker en we hebben hele goede garantie en verkoopvoorwaarden jij wil toch ook geen gebruikt product voor de volle prijs kopen maar ik weet dat de meeste klanten dom zijn en daar speel ik op in tenminste meestal lukt het om mensen wat aan te smeren
Ik mag hopen dat je een grapjas bent en niet echt voor de Blokker werkt.

Ik zal je anders bij deze ëens een paar uitgangspunten van Blokker nogmaals vertellen:
Snappen wat een klant wil en daar vervolgens helemaal voor gaan

en
Dat je daadwerkelijk van klanten houdt
Mocht je echt bij Blokker werken, wees dan zo sportief het bovenstaande verhaal van jezelf ook een mee te nemen bij een beoordelingsgesprek? Kan je binnen vijf minuten weer op zoek naar een andere baan.

Teunbosseman
Berichten: 4375
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Wel gloeiende GVD--------blijven we nu aan de gang met berichten verwijderen waar gewoon aan de regels wordt voldaan modjes ??????
Houd eens op met lukraak berichten verwijderen als er weer eens onzinnig op de meldknop is gedrukt....sjonge sjonge zeg.

Nogmaals:

Is er nu niemand welke ziet dat de zogenaamde - verkoopmedewerker - van Blokker tig topics naar boven haalt?

Daarbij valt de tablet van Blokker in dezelfde categorie als kijkshop tablets --> chinese namaak meuk.

Voor 99,- kun je niet veel verwachten. Ikzelf heb nooit problemen gehad met electronica van Blokker maar ik koop alleen om de zoveel tijd een nieuwe frituurpan.

Anja00001
Berichten: 47
Lid geworden op: 19 aug 2012 13:51

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door Anja00001 »

Leuk he, als die berichten hier worden weggehaald. Dan klopt er geen hout meer van de hele verhaallijn en dan kun je sommige berichten echt compleet anders interpreteren, dan eigenlijk de bedoeling was.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

@ teun

Het is van het weekend heel erg geweest!! Je kan het ze niet kwalijk nemen ,stonden zoveel scheldpartijen en haat dragende teksten,dat ze dan soms wel eens normale reactie mee pakken ...

Er zijn veel namen nu weggehaald die dus je weet wel waren ..vandaar dat je dan misschien denkt serieuze reactie..
Kan dat een trol een helder moment heeft en dan even seireus is maar 99 %had een kronkeltje,,
Dus dan wordt alles van die naam weggehaald ,misschien ook wel bericht van jou?

Dan die er net tussen gestaan hebben misschien ,maar als jij voor ho.er uitgemaakt wordt zou je ook wilen dat dingen verwijderd worden en de trol??toch?
Nou ja als je man bent ihihiih maakt het je niet uit :lol: maar snap je...

Anja
Je weet toch dat het er soms raar aan toe gaat? Zat je toch vd week ook zelf tussen toen je net aagemeld was?
Dus dan weet je waarom dingen verwijderd worden...

Anja00001
Berichten: 47
Lid geworden op: 19 aug 2012 13:51

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door Anja00001 »

Ik kom net pas om de hoek kijken. Allemaal nieuw voor mij. ;)

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Blokker, elektronica en de algemene koopvoorwaarden

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

Let maar goed op dan :wink:

Gesloten