LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Incassade Leeuwarden, wat een schande

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
plukonskaal
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 feb 2010 13:15

Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door plukonskaal »

Beste mensen, via deze weg wil ik met spoed proberen een goede vriendin te helpen met het volgend probleem dus alle tips en ideeen zijn welkom.

Marijke is een gescheiden moeder met 3 kinderen en is sinds 2 dagen weer fulltime aan het werk, na 4 maanden een uitkering te hebben gehad.
Haar ex had schulden gemaakt waarvoor zij moest opdraaien. Zij heeft toen (vorige maand) netjes, zowel telefonisch als schriftelijk een betalingsregeling getroffen met Incassade en op 1 mei 2012 haar eerste terugbetaling voldaan. Op 3 mei werd zij echter overdondert door een beslaglegging op haar bankrekening door Incassade en waardoor zij nu 1200 euro in het rood staat bij de bank. Gevolg hiervan, zij kan geen eten kopen, niet aan haar vaste lasten voldoen en ze staat hierdoor nu rood terwijl zij officieel niet rood kan staan bij de bank.
Vervolgens meteen Incassade gebeld om verhaal te halen hoe dit kon.
Volgens de incasso hebben zij brieven gestuurd om haar hierover te informeren maar na wat verder vragen bleek dat de incasso de brieven naar het adres van haar ex-man hebben gestuurd en verder vertellen zij haar dat het niet hun probleem is maar haar probleem en ze lachten haar letterlijk uit. Vervolgens de bank gebeld maar ook zij konden hier niets aan haar geld ook niet terug storten.
Vervolgens de schuldeiser gebeld die versteld stond want Incassade mag dit uberhaupt niet doen volgens de wet. De schuldeiser zou contact opnemen met de incasso en haar morgen hierover terugbellen. Het probleem is dat Marijke nu zonder geld zit om te kunnen eten en rood staat bij de bank, door Incassade.
Wat kan zij doen om met SPOED haar geld terug te eisen want dit is werkelijk te schandalig voor woorden. Ik heb al een afspraak voor haar gemaakt bij het Juridisch Loket maar die kunnen pas op zn vroegst volgende week deze zaak bekijken.
Op welke wijze kan zij Incassade onder druk zetten om dit met spoed terug te draaien want zij zit nu zonder geld om zelfs eten te kopen voor haar en de kinderen.
Al uw hulp of tips zijn welkom.

Bij voorbaat dank,
groet Joel

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Heel simpel - begin met aangifte te doen wegens onrechtmatig handelen, waardoor het gezin in gevaar komt.

Incassade mag nooit beslag leggen zonder justitieel bevel (uitspraak rechter) tenzij de schuldeiser de overheid is (Water bijvoorbeeld, of de belastingdienst) en dan nog - alleen indien zij gerechtsdeurwaarder zijn.

Indien dit niet het geval is, kan je direct naar de bank, en aangeven dat beslag (en dus de kosten) onrechtmatig zijn - en dat de bank aan moet tonen dat zij een gerechtelijk bevel hebben ontvangen.

Op hun website staat wel dat ze deurwaarders zijn, dus als het onterecht is, is een klacht naar de deurwaarders organisatie :
http://www.deurwaarderspagina.nl/algeme ... urwaarder/

Zowiezo is indien een regeling afgesproken is, deze beslaglegging vreemd - en geeft de branche (alweer) een slechte naam.

Succes.

Incassade
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 okt 2009 11:59

Re: Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door Incassade »

Incassade heeft kennis genomen van bovenstaande berichten.

Incassade benadrukt dat zij gehouden is aan de regelgeving voor gerechtsdeurwaarders. Daarnaast onderschrijft zij de uitgangspunten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Incassade hecht eraan om haar klanten (in dit geval de schuldenaren) op een correcte en faire wijze te behandelen. Het is dan ook zeker niet het beleid van Incassade om incassomaatregelen te nemen, waar geen grondslag voor is.

Gelet hierop willen wij graag onderzoeken, of er in de onderhavige zaak wellicht dingen verkeerd zijn gegaan. Bij deze nodigen wij betrokkene derhalve uit, om aan te geven welk dossier het betreft en wat er concreet is gebeurd. Om de privacy van de betrokkene te beschermen, stellen wij voor deze discussie 1 op 1 te voeren, buiten dit forum om. Een reactie kan worden gezonden naar Incassade, afdeling Juridische Zaken, postbus 1216 (8900 CE) in Leeuwarden, of naar [email protected].

Incassade Webcare

Tuttyfrutty
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 dec 2012 14:54

Re: Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door Tuttyfrutty »

Ik wil bij deze ook even regeager op het soort gelijke.

Ik heb in 2011 een brief gekregen van Vitens dat ik een bedrag moest betalen van 180 euro wat ik netjes heb betaald aan hun, zelf twee keer. Vervolgens een jaar later staat incassade bij mij op de stoep om me af te sluiten van me water. ik die persoon vertelde dat het niet klopte en ik zelfs mijn betaling twee keer wat niet nodig was, maar aangezien Vitens mijn betaling gegevens kwijt was en nog maar eens moest betalen. Die vrouw erg beleeft daar niet van vertelde me dat ik maar eerst 1600 euro moest betalen en dat ik dan die zelfde dag her aan gesloten zou worden. ik had op dat moment echt iets van wat...1600 euro terwijl ik twee keer zelf mijn betaling aan vitens heb voldaan alsnog dat moest gaan betalen.
Advocaat ingeschakkeld en die had contact opgenomen met Vitens en even uitleg gevraagd wat hier gaande was. want bewijzen heb ik op gestuurd zelfs in een cc naar me advocaat toe. dus de bewijzen van betaling was binnen gekomen. maar fijn op een gegeven moment krijg ik een brief van mijn werkgever dat incassade loon beslag wil leggen op me loon( let wel alles aan vitens is betaald) dus ik mail daar heen en zeg duidelijk dat er een misverstand is...nee hoor incassade stelt een betalings regeling voor . nou ik in paniek en weet dan niet meer wat ik moet doen, want aan vitens was het bedrag voldaan. dus ik maak een belatingregeling en zou dan zodra het bedrag binnen was bij hun aangesloten worden. nou ik betaald dus het bedrag in 1 keer en dit was in oktober dit jaar maar let wel hier gaat dan wel een paar weken overheen he voordat ze het terug sturen op je rekening. dus afgelopen woensdag zit ik vanuit NYC naar me bankrekening te kijken en zie ik dat het bedrag wat ik aan incassade moest betalen terug is gestort. dus ik stort weer met mijn goed gedrag de 14de van december het bedrag nogmaals naar hun rekening toe met ondervermelding van mijn ref nummer. ik stuur die vrijdag met moeite een kopie van bewijs mee naar incassade dat ik heb betaald. ontvang geen reactie. nu de 18de van deze maand mailt mijn baas dat incassade beslag legt op mijn inkomsten terwijl voor de 2de keer het complete bedrag in 1 keer is voldaan. en ik alsnog niet aangesloten ben door Vitens want als je aan hun het bedrag hebt voldaan aan incassade dan word je de middag weer her aangesloten door vitens. maar goed vandaag weer een mail met kopie van betaling gestuurd naar INCASSADE en weer geen reactie ontvangen op mijn mail. heb uitgelegd dat ik in NYC zit en ik dus niet vanuit buitenland kan bellen maar dus met moeite kan mailen. aangezien dat ook via mijn abb moet. en de ontvangst hier niet zo goed is.
Ik heb in het mail naar hun vandaag ook gezegd dat ik morgen) vrijdag dus her aangesloten wil worden en ze dus geen recht hebben om het in te houden van mijn loon omdat het bedrag dus al voldaan is aan hun en zelf hun 1 keer het bedrag hebben terug gestort.en het betaal bewijs heb ik mee gestuurd in het zelfde mail en heb gelijk ook in de mail aangeven dat er een cc-tje naar mijn Advocaat gaat. en mijn advocaat had het ontvangen dus weet ook voor de 100% dat Incassade mijn mail ook ontvangen heeft, maar aldus na twee keer een mail te hebben gestuurd zei op mijn mail niet reageren en ik dus wel heb betaald maar zei dus alsnog het bedrag willen vorderen vanaf mijn loon.
heb mijn bak ook opgebeld en gevraagd of de betaling goed is gegaan en zei zeiden dat het aan was gekomen op de rekening van Incassade. dus het geld is dus bij hun binnen en ben niet van plan om nog eens het hele bedrag te laten inhouden op me loon niet, het is toch belachelijk dat het zo moet...en mooie is dat het bedrag wat ik voldaan had aan Vitens twee keer zelfs te veel was want het ging om een bedrag van 80 euro! dus afgelosten had ik ook nooit mogen worden. en daarnaast vertelde vitens ook dat het openstaande bedrag verrekend was in de kosten dat ik aan de incassade moest voldoen en dat Incassade het bedrag wat voor vitens was zouden door sturen naar de rekening van Vitens. let wel dat er tegen mij gezegd werd dat als ik Incassade betaald heb dat ik dan een bericht moest sturen dat het betaald was en zei mij dan in mail zouden vertellen wat ik ook nog aan vitens moest betalen...dus let wel ik sta gewoon letterlijk dubbel te betalen zowel twee keer eerder( nog te veel ook) aan vitens e vervolgens is het bedrag al berekend in de kosten van incassade en vervolgens moet ik dan alsnog het bedrag wat dan nog openstaat aan vitens die zelfde dag van aansluiting betalen...let wel het is nu bijna een week geleden dat het bedrag voor de 2keer betaald is en ik nog niet her aan gesloten ben en zei 18 dec mijn baas een brief hebben gestuurd met dat ze loon beslag leggen voor het zelfde bedrag wat betaald is aan hun....Advocaat van mij heeft gezegd dat dit helemaal niet mag aangezien A zei de eerste keer het bedrag terug boekte en vervolgens ik weer het bedrag heb betaald...dus het bedrag staat op de Rek van incassade. is dus betaald en loonbeslag mag daarom niet meer en hoeft dan ook niet meer. omdat het bedrag voldaan is.
Wil daarom dus her aangesloten worden morgen....maar geen 1 reactie van Incassade op mijn mails en ik moest een kopie van betaling mee sturen naar het door hun opgegeven mail adres waarop ik dus met die gene een beatlingregeling heb getroffen.

Kan iemand mij advies geven hoe ik dit kan aanpakken en wat ik kan doen.
want het staat zwart op wit dat ik betaald heb en die bewijs hebben ze.
En of ik dan alsnog ook aan Vitens moet betalen terwijl Vitens duidelijk heeft gezegd dat het bedrag al verrekend is in wat ik aan Incassade moet betalen. dus de communicatie tussen Incassade en vitens is dus ook al niet zo best blijkt maar weer!!

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Tuttyfrutty schreef:
Kan iemand mij advies geven hoe ik dit kan aanpakken en wat ik kan doen.
want het staat zwart op wit dat ik betaald heb en die bewijs hebben ze.
En of ik dan alsnog ook aan Vitens moet betalen terwijl Vitens duidelijk heeft gezegd dat het bedrag al verrekend is in wat ik aan Incassade moet betalen. dus de communicatie tussen Incassade en vitens is dus ook al niet zo best blijkt maar weer!!
Lang verhaal..
Maar ik begrijp dat je kan aantonen dat betaald is, dat je zelfs nogmaals hebt betaald (onverschuldigde betaling) maar dat Incassade desondanks blijft dreigen en blazen?
Als zij als deurwaarder optreden - klacht bij de Deurwaarderskamer indienen - en eventueel een schrijven aan Vitens sturen waarin je eist dat zij hun deurwaarder terugroepen - omdat anders ook aangifte volgt tegen hen wegens valsheid in geschrifte / fraude vanwege het "kwijtraken" van betalings gegevens. (dit is m.i. onzin - ze kunnen toch de bankafschriften opnieuw printen / opvragen / via telebankieren bekijken...)

Tuttyfrutty
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 dec 2012 14:54

Re: Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door Tuttyfrutty »

Dankjewel Guardian voor je bericht. Ja sorry dat het zo lang bericht is geworden.
Maar vaak word er om meer uitleg gevraagd dus vandaar dat het een wat langere bericht is geworden.
Nogmaals sorry!

Ik heb inderdaad kopie's van mijn internetbankieren heb ik helemaal uit geprint en ingescant en gemaild naar incassade.
gewoon het feit dus dat het bedrag dus voldaan is...eigenlijk was dat al 6 weken geleden voldaan, maar na 5 weken stuurde zei het weer terug op mijn rekening. met ovm niet bekent reffnummer/zaak.
( vind het dan als nog erg dat het 5 weken duurd bij hun voordat het dan terug word gestuurd) aangezien ik dus de eerste keer ook al kopie van betaling heb meegestuurd zoals aan de teelfoon werd doorgegeven van hun kant dat dat moest. dus gedaan,

Nu vrijdag met moeite een internetcafe kunnen vinden in NYC omdat ik dus maar weer het bedrag via internet bankieren ( ook het hele bedrag) weer naar de rekening van Incassade heb gestuurd en zelf gelijk uitgeprint en gekopieerd en weer per mail als betaalbewijs meegestuurd,
Tot op heden geen bericht van hun ontvangen zoals ik heb aangegeven in mijn mail naar hun dat ik dat van hun eis. aangezien ik dus die zelfde dag weer her aan gesloten zou worden en zei contact opzouden nemen met Vitens.( niet gebeurd he)

Vandaag Ned tijd weer kopie van betaalbewijs mee gestuurd en ge eist dat ik morgenmiddag her aangesloten wil worden want het Volledige bedrag is betaald! nog steeds geen reactie.

Maar wel na betaling op de 18de van deze maand mijn baas laten weten dat ze overgaan op loon beslag.

Nu is mijn vraag mogen ze dit doen...aangezien ik 3 keer heb aangestoond via de kopie van mijn bank dat het betaald is. of moet ik het bedrag wat ik aan hun eb betaald zelf terug laten vorderen door me bank? wat me belachelijk lijkt trouwens want betaald is betaald.......lijken me gewoon van die uitbijters...en die gewoon denken dat ze alles maar kunnen maken en hun eigen fouten en toe doen bij anderen neer te leggen!

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Tuttyfrutty schreef: Nu is mijn vraag mogen ze dit doen...aangezien ik 3 keer heb aangestoond via de kopie van mijn bank dat het betaald is. of moet ik het bedrag wat ik aan hun eb betaald zelf terug laten vorderen door me bank? wat me belachelijk lijkt trouwens want betaald is betaald.......lijken me gewoon van die uitbijters...en die gewoon denken dat ze alles maar kunnen maken en hun eigen fouten en toe doen bij anderen neer te leggen!
Aangezien Incassade zal reageren met "wij herkennen ons niet in deze handelswijze" en verder een bord voor de kop zal blijven houden zou ik contact opnemen met of je rechtsbijstand, of het juridisch loket.
Neem alle afschriften mee, alle documentatie, en alle communicatie (mails, brieven etc) en vraag om advies.

Mogelijk dat zij je sneller kunnen helpen, en daar zullen meer gespecialiseerde mensen zitten.

Het blijft vreemd, en ik zou eens heel goed gaan nakijken :
- wat er open stond
- wat er uiteindelijk betaald is (er is dus wat heen en weer geschoven)
en maak hier gelijk een overzicht van.

Als er dan nog steeds blijkt dat Incassade fouten maakt, en deze blijft volhouden - klacht maken naar de Deurwaarderskamer.

Tuttyfrutty
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 dec 2012 14:54

Re: Incassade Leeuwarden, wat een schande

Ongelezen bericht door Tuttyfrutty »

Alles is betaald. ik heb ook kopie's van wat ik teveel heb betaald naar hun meegestuurd. heb mijn baas ook bewijs van betaling laten zien en die zij ook al dat ze voor mij een brief zouden sturen met dat ik ook aan hun heb aangetoond te hebben betaald.
Ik heb inderdaad een CCtje naar mijn advocaat gestuurd. dus ik weet dat Incassade mijn mail ook heeft ontvangen.

Gesloten