LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] belastingschuld door gemeentelijke sociale dienst

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Kwiebes
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 jan 2013 19:30

belastingschuld door gemeentelijke sociale dienst

Ongelezen bericht door Kwiebes »

In 2007 werd mijn zoon op vrijwillige basis geplaatst op een instelling vanwege zijn handicap. De sociale dienst Helmond wilde hierop mijn uitkering van alleenstaande ouder wijzigen in een alleenstaande uitkering. Hierop heb ik bezwaar gemaakt omdat ik toch voor het onderhoud van mijn zoon verantwoordelijk was zoals;kosten instelling, zakgeld, kleding, kosten kapper en toiletartikelen, bezoeken aan hem, bezoeken met hem bij huisarts of specialist etc etc.

Tijdens dit bezwaar komt naar voren dat de sociale dienst ten onrecht de alimentatie van mijn beide zoons heeft gekort over de periode 2004 t/m 2008. Ik krijg een nabetaling in 2009. Op de jaaropgave komt dus een onmens hoog bedrag te staan. Ik heb de sociale dienst gebeld en gevraagd of ze de jaaropgave kunnen aanpassen omdat dit betrekking heeft op voorgaande jaren. Zij sturen een begeleidende brief voor de belastingopgave.

In september 2012 krijg ik een aanslag binnen van de belasting over het jaar 2009
inkomstenbelasting; € 1121,- terugbetalen
huurtoeslag; € 2753,- terugbetalen
zorgtoeslag € 476,- terugbetalen

in totaal moet ik dus € 4350,- terugbetalen!!

Ik heb bezwaar aangetekend bij de belastingdienst en het hele verhaal uitgelegd.
Het bezwaar inkomstenbelasting is afgewezen
het bezwaar huur en zorgtoeslag is nog in behandeling.

Ik heb alle papieren gekopieerd en bij de gemeentelijke sociale dienst afgegeven en gevraagd of zij ernaar willen kijken en of zij het probleem mee gaan oplossen.
Ik heb alle papieren op 31 oktober 2012 ingeleverd, na een aantal telefoontjes hoe het ermee staat, krijg ik te horen dat ze ermee bezig zijn. Na wederom een telefoontje van mij, krijg ik op 12 December van hun te horen dat zij de papieren hebben bekeken en dat ik eerst middeling aan moet vragen.
Die aanvraag middeling zouden hun samen met mij bekijken werd in het eerste telefoongesprek mij toegezegd. Echter heb ik al die tijd niets van hun vernomen, ondanks mijn telefoontjes naar hun hoe het ervoor staat. En nu krijg ik te horen dat ik zelf eerst die middeling moet aanvragen.

Nou op zoek via belastingdienst.nl naar een formulier aanvraag middeling, dagen zitten zoeken, bellen naar de belasting, zou op de site moeten staan. Mijn vriendin gevraagd of die het kon vinden, maar helaas...

Tevens een paar x gebeld naar de sociale dienst om aan mijn contact persoon te vragen hoe dit allemaal zo heeft kunnen lopen, dat ze me eerst weken aan het lijntje houden dat ze ermee bezig zijn en vervolgens iemand anders mij laten bellen dat ik toch eerst die middeling moet aanvragen. Helaas ik krijg de contactpersoon niet te pakken en na meerdere keren mijn telefoonnummer achter te hebben gelaten ben ik op de dag van vandaag nog niet teruggebeld.

Op 3 Januari wederom met de belastingdienst gebeld. Eindelijk een mevrouw aan de lijn die mijn verhaal rustig aan hoort en tot haar eigen verbazing ook geen formulier middeling kan vinden op de site van de belastingdienst. Zij gaat voor mij bekijken of het nut heeft om middeling aan te vragen. Helaas ik kom net boven het minimum uit om daar recht op te hebben.

Mijn vriendin is woest op de gemeente dat ze zo laks zijn en niet het fatsoen mij terug te bellen. Zij belt mijn contactpersoon, krijgt haar niet te pakken, geeft haar nummer door en ook zij wordt niet teruggebeld. Uiteindelijk belt zij wederom en spreekt haar voicemail in. Ze wordt teruggebeld en nu zou er binnen 2 weken een beslissing moeten komen.

Ondertussen ben ik vanaf 15 oktober in de ziektewet. Overspannen door verschillende oorzaken, maar de druppel was de belastingdienst. Waar moet ik als alleenstaande moeder in gods naam € 4350,- vandaan halen?? Is de gemeentelijke sociale medeverantwoordelijk voor het oplossen/betalen van deze belastingaanslag?

Ondertussen onder druk gezet op me werk, moest me ontslag maar nemen, en me loon wordt niet goed doorbetaald, dus ik ben echt effe helemaal op van het vechten/zoeken naar oplossingen

Kwiebes
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 jan 2013 19:30

Re: belastingschuld door gemeentelijke sociale dienst

Ongelezen bericht door Kwiebes »

ja dat klopt ook wel alleen was daar ook loonheffing op ingehouden, dus was niet schijnbaar ook niet voldoende. Echter is het wel zo dat deze inkomsten over voorgaande jaren betreft, iets wat een fout is van de sociale dienst. zij hadden deze fout toch eerder moeten ontdekken???

ciske
Berichten: 10820
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: belastingschuld door gemeentelijke sociale dienst

Ongelezen bericht door ciske »

TS , je hebt te veel gekregen, maar alsnog zo'n hoog bedrag is niet niks.

Ga eens met al je papieren naar het juridisch loket in je woonplaats, die weten precies waar en hoe je alles kan regelen.

succes.

Auti-Mama
Berichten: 674
Lid geworden op: 26 jan 2011 07:45

Re: belastingschuld door gemeentelijke sociale dienst

Ongelezen bericht door Auti-Mama »

Kwiebes schreef:
Tijdens dit bezwaar komt naar voren dat de sociale dienst ten onrecht de alimentatie van mijn beide zoons heeft gekort over de periode 2004 t/m 2008. Ik krijg een nabetaling in 2009.

In september 2012 krijg ik een aanslag binnen van de belasting over het jaar 2009
inkomstenbelasting; € 1121,- terugbetalen
huurtoeslag; € 2753,- terugbetalen
zorgtoeslag € 476,- terugbetalen
Het gaat dus niet over de periode waarover de extra inkomsten hadden moeten worden uitbetaald, maarover het jaar waarin is uitbetaald.

Ik weet ook zo geen oplossing. Ergens zal terug moeten worden betaald, of dat npu over de periode 2004-2008 is of over 2009. Zou eerst eens uitrekenen wat voor jou gunstiger uitpakt. Misschien is over 5 jaar een beetje terug betalen uiteindelijk wel meer dan over 2009 alles terug betalen. ;)

zalmmetwijn
Berichten: 264
Lid geworden op: 26 mei 2006 14:48

Re: belastingschuld door gemeentelijke sociale dienst

Ongelezen bericht door zalmmetwijn »

Voor wat de huurtoeslag betreft bestaat er de mogelijkheid van een bijzondere berekening op grond van bijzonder inkomen. In principe moet je dit binnen 6 weken na ontvangst van de definitieve beschikking 2009 aanvragen. Als je binnen de termijn bezwaar hebt ingediend zou je dit nog als aanvullende grond kunnen aanvoeren voor zover dit al niet uit het bezwaarschrift blijkt. Wellicht kan dit de terugvordering huurtoeslag wat verlichten.

doradora456
Berichten: 219
Lid geworden op: 22 mar 2011 20:06

Re: belastingschuld door gemeentelijke sociale dienst

Ongelezen bericht door doradora456 »

de inkomstenbelasting is hoger omdat het inkomen in de hogere belastingschijf terecht is gekomen.

als de betaling wel was gedaan in die jaren, had je minder huurtoeslag, gemiddeld per maand €45, en zorgtoeslag € 8 per maand, ontvangen.

ik neem aan dat de nabetaling hoger is dan het bedrag dat nu terugbetaald moet worden.

Gesloten