LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Collectieve aanpak per produkt

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
[email protected]
Berichten: 213
Lid geworden op: 12 jan 2004 21:35

Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door [email protected] »

Hallo weet iemand al de voortgang van de collectieve aanpak per produkt? Op deze manier hoeven we niet allemaal zelf een advocaat te nemen. Daar ben ik zeer blij mee. Gewoon ff afwachten wat er gaat gebeuren.

:lol:

Joshua
Berichten: 931
Lid geworden op: 01 mei 2004 11:29

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door Joshua »

Maandag 5 juli 2004 Dexia is gedagvaard door een groep Eegaleasers
Het betreft de producten WVD, Profit Effect en Capital Effect.
Voor zover in overleg met advocaat toegestaan kan over de voortgaan bericht volgen.
Er zijn via een tiental groepen reeds dagvaardigingen gedaan of staan binnenkort te gebeuren.

Het is een goed plan dat per groep berichtgeving over de voortgang wordt gecoordineerd.

[email protected]
Berichten: 213
Lid geworden op: 12 jan 2004 21:35

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door [email protected] »

En hoe zit het met de Winstverdriedubbelaar en de Korting Kado ?

Joshua
Berichten: 931
Lid geworden op: 01 mei 2004 11:29

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door Joshua »

Korting Kado en Profit Efefct is eenzelfde constructie.
Hieronder de brochure die ik bij Dexia opgevraagd heb. De tussen persoon heeft deze niet achtergelaten omdat er zoveel belangstelling was en Yvette enkel een versie van vorig jaar had. De lieve meid.
De opmaak is heel venijdig met zeer kleine lettertjes als het spannend werd.
Overigens de aanvraag is door de verkoopster gezet (gelukkig heb ik de fax kunnen achter halen bij de inmiddels failliete boedel in Enschede.
Daar pronkt netjes haar krabbel.
Ik heb door omstandigheden niet tijdig de vooruitbetaling kunnen terugdraaien.
____________________________________________________________
De letterlijke ingescande tekst
(denk aan de opmaak laat een heel andere tekst weergave zien!
In het hele stuk staat niet over lenen! De term rente en boete bepalingen zijn verstopt! Dat bij eerdere afkoop een B O E T E rente wordt opgelegd van 50% over de gehele looptijd wordt vermeld als korting! staat nergens!
____________________________________________________________

NA 3 JAAR mogelijk tot 100% KORTING OP MIJN
MAANDELIJKSE INVESTERING

Voor iedereen die na 3 jaar tot maximaal 100% korting per maand wil behalen en 10 jaar lang wil profiteren van de koersontwikkeling en de dividenduitkeringen

Het leasen van aandelen kan veel meer opbrengen dan rechtstreeks beleggen in aandelen en ook meer dan een gewone spaarrekening of een verzekerd spaarplan. Zeker als u met Profit Effect belegt in eersteklas fondsen die al sinds jaren een uitstekend rendement realiseren. En u bovendien, als exclusief aanbod, na slechts 3 jaar de unieke mogelijkheid heeft om een korting tot mogelijk 100% op uw maandelijkse investering te krijgen. De hoogte van deze reductie hangt af van de na 3 jaar behaalde koersstijging van het onderliggende aandelenpakket. Na 3 jaar betaalt u gegarandeerd niets meer voor de resterende / jaar indien de koers gemiddeld met slechts 6,2% per jaar is gestegen gedurende de eerste 3 jaar. Daarnaast behoudt u, ongeacht de korting, het recht op volledige uitbetaling van het dividend, Dus 3 jaar investeren en 10 jaar lang gebruik maken van zowel de koersontwikkeling als de dividenduitkeringen!

KWALITEITSAANDELEN
Met Profit Effect least u een pakket aandelen Ahold, ING Groep Koninklijke Olie en Unilever, Fondsen die de afgelopen jaren uitstekende rendementen hebben behaald. Zo kunt u snel, veilig en doeltreffend een aanzienlijk belastingvrij kapitaal opbouwen. Na 3 tot 10 jaar kan het netto rendement oplopen tot een veelvoud van dat van andere vormen van beleggen en traditionele spaarvormen, terwijl het risicoprofiel relatief laag blijft. De gemiddelde koersstijging van deze fondsen bedraagt over de laatste 5 periodes van 3 jaar maar liefst 23% per jaar!

DE LEASESTRATEGIE
Door het leasen van aandelen beschikt u direct over een veel groter aandelenpakket dan walmeer u de aandelen zou kopen. Daardoor verhoogt u het nettorendement op uw belegging aanzienlijk. Leasen met Profit Effect betekent dat u niet een groot kapitaal ineens hoeft te storten. Bank Labouchere koopt voor u een pakket aandelen, waarvoor u maandelijks een relatiefklein bedrag betaalt. Dit terwijl uw solide aandelenpakket vanaf de eerste dag voor de volle 100% van de aankoopwaarde voor u aan het werk gaat. De koersresultaten en dividenden van uw geleaste aandelenpakket komen vanaf het begin geheel aan u ten goede. Aan het einde van de looptijd worden de aandelen, na betaling van het laatst verschuldigde maandbedrag, voor u verkocht. U ontvangt dan de volledige verkoopopbrengst van uw aandelen, slechts onder aftrek van de aankoopprijs.

KEUZE MAANDTERMIJN
De vaste brutomaandtermijn bestaat volledig uit rente. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie bepaalt u de hoogte van uw maandtermijn. Deze wordt eenvoudig via een maandelijks incasso van uw rekening afgeschreven. Door de Uitkeringen in de vorm van dividend die u gedurende de gehele looptijd ontvangt, is uw maandelijkse investering netto aanmerkelijk lager dan uw brutomaandtermijn. U betaalt verder geen bijkomende kosten zoals administratiekosten, bewaarloon, optiepremies, dividendprovisies en aan- en verkoopkosten. Vanaf een maandbedrag van € 45.38/ f 100.00 kunt u al deelnemen aan Profit Effect, U kunt natuurlijk ook een groter kapitaal opbouwen door bij aanvang te kiezen voor een hoger maandbedrag met een veelvoud van € 22.69/ f 50,00. Indien u kiest om de eerste 36 maanden bij vooruitbetaling te voldoen ontvangt u nog eens een extra korting van 10% op deze maandtermijnen!

REDUCTIE MAANDTERMIJN
De rente die u betaalt, geldt weliswaar voor de gehele looptijd, maar staat alleen voor de eerste 3 jaar vast. Daarna kunt u een reductie op de rentevoet krijgen. Deze korting is afhankelijk van de gemiddelde koersstijging van uw totale aan delenpakket over de eerste 3 jaar. Al vanaf een gemiddelde jaarlijkse koersstijging van 6,2% over de eerste 3 jaar betaalt u de laatste 7 jaar helemaal geen rente meer terwijl u dan wel uw dividenduitkeringen ontvangt. Vanaf slechts 1% (!) gemiddelde koersstijging ontvangt u een reductie. In onderstaande tabel treft u de staffelkorting aan.

Voorbeeld bij een maandtermijn van € 136.13/f 300,00 met een geleast kapitaal van € 13.174,26 /f 29,032,25
Gemiddelde koersstijging jaar 1 t/in 3 Maximale pakketwaarde na 3 jaar Uw
rentekorting Rente
laatste 7 Jaar Te betalen
Maandbedrag
Lager dan 1,0% 13.573,46 0,00% 12,40% 136,13
‘.0% tot 2,0% 13.980,63 2,00% 10,40% 114, IS
2.0% tot 3.0% 14.395,87 4,00% L40% 92,11
3,0% tot 4,0% 14.819,26 6,00% 640% 0!26
4,0% to 5,0% 15.250,86 5,00% 4,40% 48,31
5,0% tot 6,0% 15.690,76 10,00% 2,40% 26,35
6,0% tot 6,1% 15.779,74 12,00% 0,40% 4,39
6,2% of meer onbeperkt 12,40% 0,00% 0,00


Voor de helderheid gratis voortzetten na 3 jaar wordt bereikt wanneer uw pakket aandelen na 3 jaar totaal 19,78% in koers is gestegen. Over de laatste 5 periodes van 3 jaar steeg het aandelenpakket Ahold, ING Groep. Koninklijke Olie en Unilever met gemiddeld 23% per jaar. Resultaten behaald in het verleden zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar geven wel een inzicht i de mogelijkheden.

DIVIDEND
Een aantal ondernemingen keert het dividend naar keuze uit in contant (cashdividend) of in aandelen uit de agio reserve (stockdividend). Bank Labouchere zal u, iedere keer als deze keuze geboden wordt, vragen welke vorm van dividend uw voorkeur heeft. Affiankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u zelfde optimale keuze maken. Wanneer u kiest voor het stockdividend worden de betreffende aandelen direct door ons op de beurs verkocht. De verkoop- opbrengst wordt door Bank Labouchere, net zoals bij het cashdividend, binnen 5 werkdagen na betaalbaarstelling naar uw rekening overgemaakt. Door deze dMdenduitkering aan u kan uw netto-investering aanmerkelijk lager uitvallen dan uw bruto-investering.

KOERS WINSTEN
De koerswinsten op uw geleaste aandelen zijn onder de huidige belastingwetgeving geheel belastingvrij.

FLEXIBELE LOOPTIJD
De looptijd van Profit Effect is 10 jaar. In deze periode hebben uw aandelen de tijd om flink in waarde te kunnen toe nemen. Eerder stoppen is mogelijk. U dient dan slechts 50% van uw dan geldende resterende maandtermijnen tot en met de 120e maandtermijn te voldoen. Indien u stopt na 3 jaar en uw maandtermijn na 3 jaar nihil is geworden, betaalt u in dat geval helemaal niets meer. Na verwerking van uw schriftelijke verkoopopdracht wordt binnen 5 werkdagen de volledige verkoopopbrengst van uw aandelen, slechis onder aftrek van de aankoopprijs, naar uw rekening overgemaakt. In geval van overlijden kunnen de erfgenamen de overeenkomst kosteloos beëindigen dan wel voortzetten.

PROFIT EFFECT EN DE FISCUS
De rente die u betaalt bij Profit Effect is in ieder geval nog tot 2001 fiscaal te verrekenen. Dit betekent een extra voordeel waarmee in de rekenvoorbeelden geen rekening is gehouden. De aftrek is beperkt tot het gezamenlijke bedrag van ontvangen rente, cashdividend, lijfrente-uitkeringen en het maximum voor consumptieve rente in 1999 tot € 2.360.561f 5.202,00 voor ongehuwden. Voor een echtpaar geldt het dubbele bedrag. De betaalde leaserente kan wel van invloed zijn op de rente- en dividendvrijstelling (saldering). Vanaf 1 januari 2001 vervalt de aftrek in zijn geheel door de inwerkingtreding van een nieuw fiscaal stelsel. Uw financieel adviseur kan u precies uitleggen wat dit voor u betekent.

Uw JAAROPGAVE
Bank Labouchere verstrekt u jaarlijks in februari ten behoeve van uw aangifte inkomstenbelasting een uitgebreide jaaropgave. I vindt daarin onder meer een specificatie van de waarde van uw aandelenportefeuille.

NOTERING IN EURO’S
Sinds de eerste beursdag in 1999 worden alle aandelen in euro’s genoteerd. Bank Labouchere zal in alle uitingen zowel het bedrag in guldens als in euro’s vermelden. De overschakeling op de euro heeft geleid tot een andere koers. uitgedrukt in de nieuwe munt. De koers van 1 euro is vastgesteld op f 2,20371.
ONGEMERKT KAPITAAL OPBOUWEN
Uw brutomaandtermijn wordt eenvoudig via een maandelijks incasso van uw rekening afgeschreven. U heeft hierbij de kans na 3 jaar maandelijks veel minder of zelfs helemaal niets meer te hoeven betalen. Uw dividend worden telkens door Bank Labouchere binnen 5 werkdagen na betaalbaarstelling automatisch op uw bank- of girorekening bijgeschreven. Hierdoor verlaagt u uw bruto-investering. Zelfs wanneer u de laatste 7 jaar niets meer betaalt, blijft de dividenduitkering bestaan! Na 10 jaar kunnen uw aandelen voor u kosteloos worden verkocht op de Amsterdam Exchanges NV tegen de dan geldende koersen. De volledige verkoopopbrengst, slechts onder aftrek van de nog af te lossen hoofdsorn, wordt binnen 5 werkdagen naar uw rekening overgemaakt. belastingvrij. Mochten uw aandelen na de looptijd van 10 jaar onverhoopt minder waard zijn geworden dan de oorspronkelijke aankoopprijs. dan zou u het verschil moeten bijbetalen.
Echter, u hoeft uw aandelen natuurlijk niet te verkopen. u kunt uw lease overeenkomst op dat moment ook verlengen tegen de dan geldende condities, of een andere uitgekiende strategie volgen. Voor advies kunt u bij uw financieel adviseur terecht.

VOORDELEN
De voordelen van Profit Effect zijn in het kort:
* Tot 100% korting op de maandtermijnen mogelijk na 3 jaar * Slechts 3 jaar investeren, 10 jaar lang profiteren
* Vanaf de eerste dag rendement over het gehele * Jaarlijks dividenduitkering
geleaste aandelenkapitaal * U heeft waar mogelijk keuzedividend
* De koerswinst op uw aandelen is onder de huidige * Op einddatum verlenging mogelijk
belastingwetgeving belastingvrij * Hoog effectief rendement

PERSOONLIJK ADVIES
Profit Effect, met een optimale strategie gekoppeld aan een hoog rendement, is slechts één van de vele effectenlease mogelijkheden van Bank Labouchere. Uw financieel adviseur legt u de diverse mogelijkheden graag uit zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

PROGNOSE VOORBEELD PROFIT EFFECT
UITGANGSPUNTEN
Brutomaandbedrag € 136,13/ f 300,00
Geleast kapitaal € 13.174,26/ f 29.032,26
Maximale looptijd 10 jaar (120 maanden)

Rentekosten 12.4% (13,1% effectief) per jaar
Rentekorting 100% indien de gemiddelde jaarlijkse koersstijging de eerste 3 jaar 6.2% of meer is
Gemiddelde koersstijging 12.5% per jaar gedurende de gehele looptijd
Dividendrendement 2% over aankoopwaarde aandelenpakket met een jaarlijkse gemiddelde stijging van 10%
INVESTERINGSPROGNOSE IN EURO’S
Omschrijving Jaar 1 t/m 3 Jaar 4 t/m 10 Na 10 jaar
Brutomaandbedrag 136,13 136,13
Ontvangen dividend per maand 24,22 39,61
Ontvangen korting per maand 0,00 - 136,13 -
Netto gemiddeld maandbedrag 111,91 -39,61
Totaal netto geïnvesteerd 4.028,76 -3.327,24 701,52
KAPITAALPROGNOSE IN EURO’S
Waarde geleaste aandelen hij
Gemiddeld 12,5% koersstijging per jaar 42.781,07

Minus aankoopwaarde aandelen 13.174,26 -
Belastingvrije uitbetaling 29.606,81
RENDEMENTVARIATIES IN EURO’S
Gemiddelde koersstijging per jaar Netto-uitbetaling na 10 jaar
25% 109.520,63
23% 91.244,24
21% 75.455,60
19% 61.849,01
17% 50.152,16
15% 40.122,98
13% 31.546,66
11% 24.233,02
9% 18.014,01
7% 12.741,51
5% 8.282,55
3% 4.530,85
1% 1.378,32

Let op
Beleggen bij wie en in welke vorm dan ook brengt financieel risico’s met zich mee. Dat geldt ook voor Profit Effect. Beleggers geeft u kans op een hoger, maar ook op een lager dan gemiddeld rendement. Dit risico is voor u De waarde van uw belegging kan fluctueren. Naarmate in meer risicovolle beleggingsvormen wordt belegd, zullen de te behalen rendementen onderhevig zijn aan grotere schommelingen en kan dus ook de eindopbrengst meer afwijken van de in de rekenvoorbeelden gehanteerde bedragen. Wij wijzen u erop, dat de gehanteerde rendementen gebaseerd op rendementen uit het verleden. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst De gepresenteerde bedragen zijn uitsluitend bedoeld als rekenvoorbeeld In verband met het omrekenen naar Euro’s, zijn geringe afrondingsverschillen mogelijk.
NB. Over de laatste vijf periodes van drie paar was de stijging van de fondsen Ahold. ING Groep, Koninklijke Olie en Unilever gemiddeld 23% per jaar (peil datum 31 december) In ons prognose voorbeeld gaan wij uit van een koersstijging van 12,5% per paar Dat te slechts bijna de helft van het genoemde gemiddelde van 23%

PROGNOSE VOORBEELD PROFIT EFFECT
UITGANGSPUNTEN
Brutomaandbedrag € 340,341/ f 750,00
Geleast kapitaal € 37935,66/ f 71.580,64
Maximale looptijd 10 jaar (120 maanden)

Rentekosten 12.4% (13,1% effectief) per jaar

Rentekorting 100% indien de gemiddelde jaarlijkse koersstijging de eerste 3 jaar 6.2% of meer is
Gemiddelde koersstijging 12.5% per jaar gedurende de gehele looptijd
Dividendrendement 2% over aankoopwaarde aandelenpakket met een jaarlijkse gemiddelde stijging van 10%
INVESTERINGSPROGNOSE IN EURO’S
Omschrijving Jaar 1 t/m 3 Jaar 4 t/m 10 Na 10 jaar
Brutomaandbedrag 340,34 34034
Ontvangen dividend per maand 60,57 99,02
Ontvangen korting per maand 0,00 - 340.34 -
Netto gemiddeld maandbedrag 279,77 -99,02
Totaal netto geïnvesteerd 10.071,72 -8317,68 1.754,04
KAPITAALPROGNOSE IN EURO’S
Waarde geleaste aandelen hij
gemiddeld 12,5% koersstijging per jaar 106.952,66

Minus aankoopwaarde aandelen 32.935.66 -
Belastingvrije uitbetaling 74.017,00
RENDEMENTVARIATIES IN EURO’S
Gemiddelde koersstijging per jaar Netto-uitbetaling na 10 jaar
25% 273.201,58
23% 228.110,61
21% 88.639.00
19% 154.622,51
17% 125.380,41
15% 100.307.46
13% 18866.66
11% 60.582,55
9% 45035,03
7% 31.853.77
5% 20.713,06
3% 11.317,11
1% 3.445,80
Let op
Beleggen bij wie en in welke vorm dan ook brengt financieel risico’s met zich mee. Dat geldt ook voor Profit Effect. Beleggers geeft u kans op een hoger, maar ook op een lager dan gemiddeld rendement. Dit risico is voor u De waarde van uw belegging kan fluctueren. Naarmate in meer risicovolle beleggingsvormen wordt belegd, zullen de te behalen rendementen onderhevig zijn aan grotere schommelingen en kan dus ook de eindopbrengst meer afwijken van de in de rekenvoorbeelden gehanteerde bedragen. Wij wijzen u erop, dat de gehanteerde rendementen gebaseerd op rendementen uit het verleden. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst De gepresenteerde bedragen zijn uitsluitend bedoeld als rekenvoorbeeld In verband met het omrekenen naar Euro’s, zijn geringe afrondingsverschillen mogelijk.
NB. Over de laatste vijf periodes van drie paar was de stijging van de fondsen Ahold. ING Groep, Koninklijke Olie en Unilever gemiddeld 23% per jaar (peil datum 31 december) In ons prognose voorbeeld gaan wij uit van een koersstijging van 12,5% per paar Dat te slechts bijna de helft van het genoemde gemiddelde van 23%[/b]
Laatst gewijzigd door Joshua op 13 jul 2004 18:14, 1 keer totaal gewijzigd.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door aert0001 »

Als je mee wilt doen en de kosten laag wilt houden?
En als je wilt dat je zaak goed behandeld wordt?

Inmiddels zijn we al met de derde groep gedupeerden bezig, en er kunnen nog mensen bij, dus, wacht niet af, aanpakken dit onrecht. [email protected] contactpersoon,

Ton

John Keizer
Berichten: 183
Lid geworden op: 07 jul 2004 18:57

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door John Keizer »

Joshua kunnen ze nog langer :D :lol:

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door JH »

wie leest dit nu nog op dit late uur ?????

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door Truus2004 »

weer zo'n lap, graag een excerpt. Derde groep al Ton?
Gaat hard!

John Keizer
Berichten: 183
Lid geworden op: 07 jul 2004 18:57

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door John Keizer »

Ja de rest wordt naar huis gestuurd. die gaan naar de huisadvocaten voor bezorgden.

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door Truus2004 »

oh, bij Ton thuis bedoel je? :?

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door JH »

Het is bij Ton thuis net de zoete inval, een gastvrije brabander die Ton :wink:

Bekkum
Berichten: 365
Lid geworden op: 28 mar 2004 17:47

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door Bekkum »

En hoe zit het met mensen die ingegaan zijn op het Dexia aanbod.
Is daar al iets over bekend hoe dat aangepakt gaat worden?
Vernietiging van dit wurgcontract?
Komt hier ook een gezamenlijke groep voor die gaat procederen?

[email protected]
Berichten: 213
Lid geworden op: 12 jan 2004 21:35

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door [email protected] »

Dat dexia wurg aanbod is Piet van Pay-Back mee bezig. Hij heeft een proces opgestart met een groep mensen die op dat aanbod waren ingegaan. Het is al een tijdje bezig en misschien binnenkort ook een uitspraak. Bel Piet daarover. :roll:

Bekkum
Berichten: 365
Lid geworden op: 28 mar 2004 17:47

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door Bekkum »

Inzagirl,

Ben lid van Pay-Back, zal wel bellen of mailen bedankt.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door aert0001 »

Ons huis staat voor iedereen open, gelukkig hebben we nog nooit iemand hoeven wegsturen of weigeren, zowel in ons huis als in ons hart is plaats te over.

Ton

meer2389
Berichten: 17
Lid geworden op: 11 feb 2004 14:01

Re: Collectieve aanpak per produkt

Ongelezen bericht door meer2389 »

Dat geloof ik zeker Ton!!
Ik raad iedereen aan zich bij onze club voor een gezamenlijke advocaat aan te sluiten
Dank voor alles
Jacqueline

Gesloten