LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] spaarselekt sterft?????

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Piet »

´CLAIMEN IN VERBAND METAANDELENLEASE NOG LASTIGER´

Kopstukken Spaar Select bouwen aan nieuwe keten

door RIEN MEIJER

AMSTERDAM, woensdag
Twee kopstukken van Spaar Select bouwen achter de schermen aan een nieuwe financiële adviesketen. Spaar Select, de belangrijkste verkooporganisatie van de omstreden aandelenleaseproducten van Dexia, probeert al enige tijd zo geruisloos mogelijk van de kaart te verdwijnen. Van de ooit 32 verkoopkantoren zijn er na tal van faillissementen onder een andere naam inmiddels nog maar twee over. En het hoofdkantoor in Tilburg biedt tevens onderdak aan de nieuwe keten, Marq.
Volgens Piet Koremans van Vereniging Payback, die gedupeerde aandelenleasebezitters bijstaat, is het een kwestie van (weinig) tijd voor de twee resterende kantoren en uiteindelijk ook het hoofdkantoor van Spaar Select failliet gaan. Dat betekent dat de volgens Koremans tienduizenden mensen die door verkeerde adviezen van Spaar Select-verkopers het schip in zijn gegaan, hun schade niet meer kunnen verhalen op de adviesketen.
Een faillissement van de holding – die zijn bekendheid vooral dankt aan het sponsoren van de inmiddels opgeheven schaatsploeg met Gianni Romme en Marianne Timmer – betekent ook een tegenvaller voor de curatoren van de lokale kantoren. „Dan zou er wel een hoop veranderen”, zegt curator Arjen Huisman van advocatenkantoor Daniëls, Dijkman & Huisman in Enschede. „Nu kunnen we vorderingen nog tamelijk eenvoudig bij de holding neerleggen – niet dat ik trouwens heb gehoord dat die ooit wel eens wat betaald heeft – maar dan zullen we het een stapje hoger moeten zoeken. Dan moeten we kijken of er redenen zijn om bestuurders aansprakelijk te stellen.”
De mogelijkheden verhaal te halen bij Spaar Select werden begin dit jaar toch al flink beperkt. Een kleine 40 dochterbedrijven gingen failliet na kort tevoren te zijn omgedoopt in Findi – dat laatste officieel om ’onrust onder het personeel te voorkomen’. Echter tevergeefs. Kort voor deze ’sterfhuisoperatie’ was er volgens de verbolgen Koremans van Payback sprake van „gigantische dividenduitkeringen”, waarbij de top zijn zakken flink zou hebben gevuld.
Recentelijk vielen ook de lokale vestigingen in Leiden, Axel en Tilburg om. „Al deze kantoren kampten met een negatief eigen vermogen en zagen bovendien vele claims van klanten boven zich hangen”, aldus een goed ingevoerde bron. „Als de claims van alle leaseklanten worden toegewezen, valt Spaar Select om”, verzuchtte financieel directeur Hubert Baardemans al eerder in deze krant.
Ook Spaar Select België ging recent op de fles, zij het dat deze organisatie behalve eigenaar Harry Sistermans niets van doen had met de Nederlandse onderneming. Verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in België was Robrecht van den Broek.

Naar nu aan het licht is gekomen, wordt vanuit het Spaar Select-hoofdkwartier in Tilburg met grotendeels dezelfde mensen een nieuwe keten uit de grond gestampt onder de naam Marq. In het kantoor in Zwolle wordt de telefoon al met de nieuwe naam opgenomen. „Marq is een volledig nieuw bedrijf en heeft alle diensten, de volledige portefeuille en gelukkig ook bijna alle mensen van Spaar Select overgenomen”, verklaart een medewerkster in Zwolle. Klanten merken volgens haar niets van deze verandering. Vragen over de mensen achter Marq verwijst zij door naar Tilburg. Een antwoord blijft uit.
Uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel blijkt evenwel dat achter Marq (of marQ) de bedrijven M-Distributie en Jonkheer Holding schuilgaan, allemaal gevestigd op hetzelfde adres in Tilburg. Enig bestuurslid van Jonkheer is Robrecht van den Broek. De grote man achter de schermen zou Harry Sistermans zijn, bevestigt een bron die nauw bij de operatie betrokken was. Sistermans werd begin dit jaar eigenaar van Spaar Select, nadat hij oprichter en mede-aandeelhouder Jan Willem van Dijk had uitgekocht.
Spaar Select raakte in 2002 in acute geldproblemen doordat de vraag naar producten als lijfrentes en koopsompolissen bijna volledig opdroogde. Een miljoenen kostend nieuw hoofdkantoor werd na een slepend proces afgestoten. Ook alle negatieve publiciteit over de rol van Spaar Select in de advisering van aandelenleaseproducten speelde de keten parten. Met 50.000 klanten was Spaar Select veruit de grootste verkoper van Dexia’s aandelenleaseproducten. Enkele duizenden klanten sloten via Spaar Select een extra hypotheek om met de overwaarde van hun huis een aandelenleaseconstructie te kunnen aangaan, een zeer risicovolle constructie.
Toen de aandelenkoersen inzakten, waren de woonlasten voor velen niet meer op te brengen. Diverse klanten spanden rechtszaken aan tegen zowel Dexia als Spaar Select. Gewonnen zaken, zoals die tegen Spaar Select Roermond, leidden echter zelden of nooit tot schadevergoeding, aangezien de betreffende vestiging tot het failliete deel van de organisatie behoorde.

De Telegraaf 4 augustus 2004

ad
Berichten: 194
Lid geworden op: 05 jul 2003 22:11

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door ad »

Marq werft personeel via www.michaelpage.nl.
Bij de introductie van het nieuwe bedrijf zie je dezelfde tekst als die op de site van Spaarselect is te lezen.

pallu
Berichten: 688
Lid geworden op: 20 aug 2003 17:03

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door pallu »


trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door trouble »

Taken en verantwoordelijkheden
- acquireren van nieuwe en onderhouden van bestaande relaties
- opzetten en onderhouden van verschillende netwerken
- in kaart brengen/inventariseren van de financiële situatie van de klant
- analyseren van de huidige financiële situatie en bedenken van concrete oplossingen
- uitwerken en presenteren van de financiele oplossing, sluiten van de zaak
- op klantniveau onderhandelen met verschillende financiële leveranciers en contacten onderhouden met commerciële relaties
- langdurige relatie met cliënt aangaan door jaarlijks onderhoud te plegen met bestaande cliënten
- kennisoverdracht naar collega-adviseurs



Profiel van de kandidaat
De juiste kandidaat is een ambitieuze ondernemer die gewend is om op kwalitatief hoog niveau te adviseren. Hij/zij is in staat creatief te zijn en initiatief te tonen om oplossingen te vinden waarbij het belang van de klant vooropstaat. De kandidaat weet zijn eigen werk te organiseren.

De account manager is als gesprekspartner een professional die win/win situaties met de klant en de organisatie weet te creëren. Hij/zij communiceert in klare, duidelijke taal en brengt ideeën over. Andere persoonlijke kenmerken die onmisbaar zijn voor dit vak zijn: klantgericht, betrouwbaar, integer, assertief en sociaal.

De geschikte kandidaat voldoet meer in het bijzonder aan de navolgende objectieve criteria:

- MBO+ werk- en denkniveau
- in bezit van SEH-diploma, of bereid dit diploma op korte termijn te behalen
- in bezit van Assurantie B en/of Pensioen Praktijk I is een pré
- minimaal twee jaar ervaring in de financiële dienstverlening
- aantoonbare verkoopresultaten



Informatie over de organisatie
MarQ* is een nieuwe, jonge en volledig onafhankelijke financieel dienstverlener. Zij bedient haar klanten met een allesomvattend pakket aan financiële producten. De marktbenadering en dienstverlening zijn te omschrijven als modern en vernieuwend. De accountmanager bekijkt samen met de klant, op basis van een gedegen inventarisatie, hoe zij hun financiële wensen kunnen realiseren met behulp van innovatieve financiele producten van gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen en banken. Volledig gewaarborgde onafhankelijkheid als intermediair zorgt ervoor dat de klant een product krijgt dat goed bij hem past. Persoonlijke ontwikkeling en groei van medewerkers wordt gestimuleert door permanent te investeren in kennis van haar medewerkers. Een combinatie van thuis en op kantoor werken is uniek voor de branche. Daadkrachtige medewerkers die met passie en gedrevenheid hun ambities willen realiseren krijgen alle ruimte om samen met de collegas de top te bereiken. Om te kunnen voldoen aan de ambitieuze groeidoelstelling van de organisatie zijn wij momenteel op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie van Accountmanager in Midden - en West-Brabant en Zeeland.



KIJK EN VERGELIJK

CB
Berichten: 2427
Lid geworden op: 03 jul 2003 20:07

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door CB »

klantgericht, betrouwbaar, integer, assertief en sociaal.


Pardon, dit zijn kennelijk de nieuwe eisen. Was bij Spaarselect niet nodig. Daar was het doordouwen, mes op de keel en asociaal.

Chris G
Berichten: 911
Lid geworden op: 21 aug 2003 14:13

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Chris G »

Spaar Select werkt aan geruisloze doorstart

TILBURG - De top achter Spaar Select werkt achter de schermen aan een nieuwe financiële keten. De oude keten van verkoopkantoren van financiële producten is nagenoeg geheel failliet gegaan. Het hoofdkantoor van Spaar Select in Tilburg geeft al onderdak aan de nieuwe keten Marq.


Spaar Select was de belangrijkste verkooporganisatie van de omstreden aandelenleaseproducten van Dexia. Door de faillissementen lijkt het bedrijf geruisloos te verdwijnen.
Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg wordt nu met vrijwel dezelfde mensen gewerkt aan een nieuwe adviesketen onder de naam Marq. In het kantoor in Zwolle wordt de telefoon al met de nieuwe naam opgenomen, meldt De Telegraaf.
'Marq is een volledig nieuw bedrijf en heeft alle diensten, de volledige portefeuille en gelukkig ook bijna alle mensen van Spaar Select overgenomen', aldus een medewerkster. Grote man is, aldus een bron, Harry Sistermans, de man die begin dit jaar Spaar Select overnam van oprichter Jan Willem van Dijk. Robrecht van den Broek, directeur van Spaar Select, is bestuurslid van een achterliggende holding.

Faillissement
Een faillissement van de laatste twee kantoren van Spaar Select en het hoofdkantoor zou een grote strop betekenen voor de 50.000 beleggers. Zij kunnen de schade die ze hebben geleden door verkeerde adviezen niet meer verhalen op de adviesketen. Juist de claims van de beleggers hangen als een molensteen om de nek van het kapitaalarme Spaar Select.
Ook voor de curatoren van de lokale kantoren heeft een mogelijk faillissement grote gevolgen. 'Dan zou er wel een hoop veranderen', zegt curator Arjen Huisman.
'Nu kunnen we vorderingen nog tamelijk eenvoudig bij de holding neerleggen - niet dat ik trouwens heb gehoord dat die ooit wel eens wat betaald heeft - maar dan zullen we het een stapje hoger moeten zoeken. Dan moeten we kijken of er redenen zijn om bestuurders aansprakelijk te stellen.'

http://www.zibb.nl/nieuws/bedrijfsleven ... 5&versie=1

Hollander
Berichten: 1290
Lid geworden op: 20 okt 2003 22:01

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Hollander »

klantgericht, betrouwbaar, integer, assertief en sociaal.
Tjonge! Ze hebben wel wat geleerd!

Karel
Berichten: 457
Lid geworden op: 15 okt 2003 00:48

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Karel »

Goh Hollander, je bent in een week tijd wel behoorlijk verandert. Verleden week ageerde je alleen maar op berichten die hier al over spraken omdat je bewijzen wilde zien en dan nu deze bovenstaande uitspraak!
Het kan verkeren zei Brederode al! ! !

Hollander
Berichten: 1290
Lid geworden op: 20 okt 2003 22:01

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Hollander »

Je begrijpt het niet goed Karel. Ik vroeg inderdaad om bewijzen dat er een link was tussen Spaarselect en Marq. Tot dat moment zag ik geen bewijzen, alleen maar ongefundeerde praatjes.
Toen die bewijzen er kwamen stond ik ook gelijk klaar om te zeggen dat dat goede onderbouwingen waren.

Iets heel anders is dat ik altijd al vreselijk de pest had aan de organisatie Spaarselect en haar verkopers. Daar heb ik ook nooit zaken mee gedaan. Hun mentaliteit stond mij niet aan. Het lijkt mij toch dat ik nooit iets positiefs over Spaarselect heb verteld, niet op dit forum en niet ergens anders.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Piet »

Spaar Select verder

BN De Stem 5 augustus 2004

Door Peter de Brie

De in opspraak geraakte financieel dienstverlener Spaar Select lijkt via een omweg te worden voortgezet onder de naam Marq. Door faillissementen heeft Spaar Select nog maar twee van zijn ooit 32 verkoopkantoren over, maar intussen ontplooit Marq activiteiten met hetzelfde personeel, in hetzelfde gebouw en met dezelfde topbestuurder.
Marq huist op hetzelfde adres als Spaar Select BV, het Tilburgse hoofdkantoor van de van oorsprong Bredase adviesketen. Bij zowel Spaar Select als Marq staat R. van den Broek te boek als bestuurder.

Spaar Select raakte in diskrediet toen beleggers in diepe schulden belandden door beleggingsconstructies met geleend geld. Spaar Select bracht daarvoor als bemiddelaar klanten aan bij Dexia.

Vier van de zes resterende verkoopkantoren van Spaar Select zijn onlangs failliet verklaard of opgeheven. Zo’n 45 van de circa vijftig mensen die daarbij werden ontslagen, hebben een baan aangeboden gekregen bij Marq. Dat de activiteiten van Marq in feite een voortzetting betekenen van die van Spaar Select wordt door algemeen directeur R. van den Broek en financieel directeur H. Baardemans van Spaar Select slechts ten dele bevestigd.

„Marq heeft vrijwel alle recent ontslagen mensen in dienst genomen om zo veel mogelijk werkgelegenheid te borgen. Marq verschilt echter behoorlijk van Spaar Select qua marktbenadering en productassortiment“, melden zij in een schriftelijke reactie. ‘Marq richt zich naast hypotheken veel meer dan Spaar Select op pensioenen, schadeverzekeringen en kredieten.’ Benadrukt wordt dat Marq niet de klantenportefeuille van Spaar Select heeft overgenomen. ‘Ook niet deels.’

Voorzitter P. Koremans van de vereniging Payback, die namens gedupeerde beleggers ten strijde trekt tegen Spaar Select, stelt echter dat het bedrijf probeert om via een sterfhuisconstructie zijn verantwoordelijkheid te ontlopen. Door heel Spaar Select stap voor stap zo geruisloos mogelijk failliet te laten gaan en de ‘nieuwe’ keten Marq op te starten, proberen kopstukken achter Spaar Select mogelijke schadeclaims van beleggers te ontlopen, stelt Koremans.

Van den Broek en Baardemans spreken dat tegen. De faillissementen zouden ‘onvermijdelijk’ zijn en vooral toe te schrijven aan de imagoschade die Spaar Select opliep door de aandelenleasekwestie. Er was volgens hen geen uitzicht op een eind aan de ‘miljoenenverliezen’ die de kantoren al jaren leden. Het nieuwe Marq (de onderneming schrijft zelf ‘marQ’) is sinds 23 juni bij de Kamer van Koophandel terug te vinden onder ‘M-Distributie BV MARQ’ en is gevestigd aan de Saal van Zwanenbergweg 7 in Tilburg, hetzelfde adres als het hoofdkantoor van Spaar Select. Als enig aandeelhouder in Marq wordt Jonkheer Holding BV genoemd, ook gevestigd op dat adres.

Directeur van Jonkheer Holding blijkt Van den Broek, de voormalige commercieel directeur van Spaar Select België, die sinds maart Spaar Select Nederland leidt als algemeen directeur. „Het is niet ongebruikelijk dat iemand meerdere directiefuncties vervult“, pareert Spaar Select.

Ooit telde Spaar Select Nederland 32 verkoopkantoren, een aantal dat in 2002 slonk tot zes: Tilburg, Rhenen, Venlo, Zwolle, Leiden en Axel. Behalve Rhenen en Venlo zijn die recent stuk voor stuk failliet verklaard of opgeheven.

Op de website van Spaar Select stonden gisteren behalve het hoofdkantoor in Tilburg nog wel de vestigingen Zwolle, Rhenen en Venlo vermeld. Spaar Select Zwolle staat nog altijd als zodanig in de digitale telefoongids, maar daar wordt de telefoon beantwoord met ‘Marq’.

Volgens de Spaar Select-top is Zwolle de enige locatie waar Marq in een Spaar Select-kantoor huist.

Bij Spaar Select in Tilburg werken nog 36 mensen, in Venlo 20 en in Rhenen 19. Van den Broek en Baardemans gaan niet in op de vraag of hen ook een faillissement boven het hoofd hangt. „In voorkomende gevallen moet eerst het personeel geïnformeerd worden.“ Wel studeert de directie op ‘de toekomstige invulling van de activiteiten van de serviceorganisatie Spaar Select BV’, die volgens haar veel expertise heeft opgebouwd met het oog op de nieuwe Wet Financiële Dienstverlening. Overigens is Spaar Select België vorige maand failliet verklaard. Deze organisatie was juridisch en financieel gescheiden van de Nederlandse naamgenoot, maar had in Harry Sistermans en Spaar Select-oprichter Jan-Willem van Dijk wel dezelfde aandeelhouders, tot Van Dijk al zijn belangen verkocht aan Sistermans.

trouble
Berichten: 74
Lid geworden op: 17 feb 2004 19:40

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door trouble »

Ha ha,

Ben dan zeer benieuwd wie het portefeuillerecht nu heeft. M.i. is dit gewoon weer één van de vele leugens die ten toon spreiden.

Trouble

Chris G
Berichten: 911
Lid geworden op: 21 aug 2003 14:13

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Chris G »

Spaar Select gaat via omweg verder

door Peter de Bie

Zaterdag 7 augustus 2004 - Tilburg - De in opspraak geraakte financieel dienstverlener Spaar Select lijkt via een omweg te worden voortgezet onder de naam Marq. Door faillissementen heeft Spaar Select nog maar twee van zijn ooit 32 verkoopkantoren over, maar intussen ontplooit Marq activiteiten met hetzelfde personeel, in hetzelfde gebouw en met dezelfde topbestuurder.

Marq huist op hetzelfde adres als Spaar Select BV, het Tilburgse hoofdkantoor van de van oorsprong Bredase adviesketen. Bij zowel Spaar Select als Marq staat R. van den Broek te boek als bestuurder.

Spaar Select raakte in diskrediet toen beleggers in diepe schulden belandden door beleggingsconstructies met geleend geld. Spaar Select bracht daarvoor als bemiddelaar klanten aan bij Dexia.

Vier van de zes resterende verkoopkantoren van Spaar Select zijn onlangs failliet verklaard of opgeheven. Zo’n 45 van de circa 50 mensen die daarbij werden ontslagen, hebben een baan aangeboden gekregen bij Marq.

Dat de activiteiten van Marq in feite een voortzetting betekenen van de bezigheden van Spaar Select wordt door algemeen directeur R. van den Broek en financieel directeur H. Baardemans van Spaar Select slechts ten dele bevestigd.

„Marq heeft vrijwel alle recent ontslagen mensen in dienst genomen om zo veel mogelijk werkgelegenheid te borgen. Marq verschilt echter behoorlijk van Spaar Select qua marktbenadering en productassortiment“ , melden zij in een schriftelijke reactie.

Sterfhuisconstructie

„Marq richt zich naast hypotheken veel meer dan Spaar Select op pensioenen, schadeverzekeringen en kredieten.“ Benadrukt wordt dat Marq niet de klantenportefeuille van Spaar Select heeft overgenomen. „Ook niet deels.“ Voorzitter P. Koremans van de vereniging Payback, die namens gedupeerde beleggers ten strijde trekt tegen Spaar Select, stelt dat het bedrijf probeert om via een sterfhuisconstructie zijn verantwoordelijkheid te ontlopen.

Door geheel Spaar Select stap voor stap zo geruisloos mogelijk failliet te laten gaan en de ’nieuwe’ keten Marq op te starten, proberen kopstukken achter Spaar Select mogelijke schadeclaims van beleggers te ontlopen, stelt Koremans.

Van den Broek en Baardemans spreken dat tegen. De faillissementen zouden ’onvermijdelijk’ zijn en vooral toe te schrijven aan de imagoschade die Spaar Select opliep door de aandelenleasekwestie. Er was volgens hen geen uitzicht op een eind aan de ’miljoenenverliezen’ die de kantoren al jaren leden.

Het nieuwe Marq (de onderneming schrijft zelf ’marQ’) is sinds 23 juni bij de Kamer van Koophandel terug te vinden onder ’M-Distributie BV MARQ’ en is gevestigd aan de Saal van Zwanenbergweg 7 op bedrijventerrein ’t Laar in Tilburg, hetzelfde adres als het hoofdkantoor van Spaar Select. Als enig aandeelhouder in Marq wordt Jonkheer Holding BV genoemd, ook gevestigd op dat adres.

Directeursfuncties

Directeur van Jonkheer Holding blijkt Van den Broek, de voormalige commercieel directeur van Spaar Select België, die sinds maart Spaar Select Nederland leidt als algemeen directeur. „Het is niet ongebruikelijk dat iemand meerdere directiefuncties vervult“ , pareert Spaar Select.

Ooit telde Spaar Select Nederland 32 verkoopkantoren, een aantal dat in 2002 slonk tot zes: Tilburg, Rhenen, Venlo, Zwolle, Leiden en Axel. Behalve Rhenen en Venlo zijn die recent stuk voor stuk failliet verklaard of opgeheven.

Op de website van Spaar Select stonden deze week behalve het hoofdkantoor in Tilburg nog wel de vestigingen Zwolle, Rhenen en Venlo vermeld. Spaar Select Zwolle staat nog altijd als zodanig in de digitale telefoongids, maar daar wordt de telefoon beantwoord met ’Marq’. Volgens de Spaar Select-top is Zwolle de enige locatie waar Marq in een Spaar Select-kantoor huist. Bij Spaar Select in Tilburg werken nog 36 mensen, in Venlo 20 en in Rhenen 19. Van den Broek en Baardemans gaan niet in op de vraag of hen ook een faillissement boven het hoofd hangt. „In voorkomende gevallen moet eerst het personeel geïnformeerd worden.“ Wel studeert de directie op ’de toekomstige invulling van de activiteiten van de serviceorganisatie Spaar Select BV’, die volgens haar veel expertise heeft opgebouwd met het oog op de nieuwe Wet Financiële Dienstverlening.

Aandeelhouders

Overigens is Spaar Select België vorige maand failliet verklaard. Deze organisatie was juridisch en financieel gescheiden van de Nederlandse naamgenoot, maar had in Harry Sistermans en Spaar Select-oprichter Jan-Willem van Dijk wel dezelfde aandeelhouders, tot Van Dijk al zijn belangen verkocht aan Sistermans.

Copyright © 2004 Brabants Dagblad - alle rechten voorbehouden


http://www.brabantsdagblad.nl/regioport ... 9_,00.html

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Piet »

Het was al bekend maar nu zeker:

De vestiging in Rhenen is ook failliet en de mensen zijn ontslagen.
Het faillissement is 16 augustus uitgesproken en 17 augustus stonden de werknemers letterlijk op straat (op 2 na, die gaan over naar MARQ Rhenen)

Nu de vestiging in Venlo nog en SS is definitief weg, maar de schuldigen van de ellende van tienduizenden blijven nog steeds buiten schot.

Venlo blijft (waarschijnlijk) nog even open omdat er nog procedures lopen tegen franchisenemers door SS. Iedereen bij SS moest tekenen voor geheimhouding op straffe van grote boetes. SS probeert nu te innen van werknemers die zich daar niet aan gehouden hebben.
Ex werknemers die willen praten kunnen het best contact opnemen met een advocaat of met mij.
Als getuige in een rechtszaak sta je onder ede en moet je altijd de waarheid zeggen. In dat geval geldt de geheimhoudingsplicht van SS dus niet.

De klantenservice van het hoofdkantoor in Tilburg heeft nu (nog) 2 petten op: SS en MARQ, zoals hij zelf vertelde toen ik vanmorgen erheen belde.

We stonder erbij en keken ernaar, maar kan ik er wat aan doen? zal de overheid en overheidsinstellingen zeggen.
Hopelijk denkt het O.M. er anders over en doet een onderzoek naar strafbare feiten.

spaar select is dus niet meer aansprakelijk te stellen en nu maar hopen dat er nog wat te halen valt bij dexia.
Heb jij je dagvaarding al laten bezorgen bij dexia?

Groeten,
Piet

Hollander
Berichten: 1290
Lid geworden op: 20 okt 2003 22:01

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Hollander »

Ha ha, als ik nu de site van Spaarselect kijk zie ik nog een vacature staan.

Iemand interesse om te solliciteren naar de functie van account-manager?

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door impact »

Er staan toch weer wervingsadvertenties in de kranten voor verkopers in de financiële sector, uit naam van Blatt. Was dat in vervlogen dagen niet de manager van SS in Maarsen?

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door pluutje »

Kunnen wij mischien een constructie waar zij instinken??
Lijkt mij wel iets!!!!!


Pluutje

Chris G
Berichten: 911
Lid geworden op: 21 aug 2003 14:13

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Chris G »

Mededelingen inzake faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringen in week 34
Bron: Rechtbank Breda
Datum bekendmaking: 19-08-2004

RECHTSPRAAK.NL
RECHTBANK BREDA
20040819


PUBLICATIES INSOLVENTIES


ALGEMENE INFORMATIE

De uitdelingslijst ligt gedurende tien dagen na de neerlegging ervan ter inzage op de rechtbank.
De Algemene termijnenwet is van toepassing.

RECHTBANK BREDA
Cosunpark 20

uitspraken faillissement

- op 17 augustus 2004 inzake F.04/408 SPAAR SELECT RHENEN B.V., corr.adr. Postbus 186, 5000 AD Tilburg, vest.adr. Herenstraat 12, 3911 JE Rhenen, KvK Utrecht, 30141208, hodn REGIO ADVISEUR. Cur: mr. J.M. van Gool, Postbus 449, 5000 AK Tilburg, tel. 013-58______. RC: mr. A.D. Scheffers.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Piet »

Als je op de side van SS kijkt, www.spaarselect.nl bij adressen, dan zie je dat de laatste vestiging(Venlo) ook verdwenen is.
Alleen het hoofdkantoor is er nog om de schadeclaims die SS heeft lopen tegen ex werknemers te behandelen, althans dat is mijn mening.
spaar select is als een dief in de nacht vertrokken en laat vele duizenden gedupeerden met een zware financiele schuld achter.
Bedankt overheid en AFM dat jullie hebben toegestaan dat SS via de sterfhuisconstructie zijn verantwoordelijkheid heeft kunnen ontlopen.
Een bezoek aan de AFM om hiervoor te waarschuwen heeft niet mogen helpen, ze waren niet wakker te krijgen!
Ook de informatie over dit grove schandaal aan de politiek bleek aan dovemansoren gericht.
Procederen tegen SS is nutteloos geworden, alle vorderingen moeten nu aan dexia worden gericht.
Hoe lang houdt dexia het uit voordat ook zij via de achterdeur vertrekken?

Het blijft moeilijk een beslissing te nemen, wachten of nu dexia dagvaarden?
De toekomst zal uitwijzen welke beslissing wijsheid is geweest.
Voor SS is dit niet meer van toepassing, deze duivelse instelling is nu verleden tijd.....
behalve mijn hoofdpijn en mijn financiele zorgen.

Wie zei dat ook al weer: Nederland fraudeland!

Sterkte en groeten,
Piet

Hollander
Berichten: 1290
Lid geworden op: 20 okt 2003 22:01

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Hollander »

Beetje hypocriet Piet, in het verleden zei je dat je het niet erg zou vinden als Spaarselect failliet zou gaan.
Inmiddels heb je waarschijnlijk ontdekt dat veel mensen die geld willen claimen van Spaarselect nu zwaar in de problemen zitten. Het is dus WEL hartstikke erg dat Spaarselect failliet is.

De vergelijking met Dexia is nogal dom: de internationale Dexia groep staat garant voor de betalingen van Dexia Nederland. Je jaagt mensen onterecht angst aan met dit soort vergelijkingen.

De uitspraak "Nederland fraudeland" is van Jan Marijnissen. Beetje domme uitspraak voor een land dat op de 5e plaats van boven staat in de wereld voor landen met de MINSTE fraude en corruptie. Jan Marijnissen is inmiddels zo eerlijk geweest om de uitspraak weer in te trekken: volgens hem moest er een vraagteken achter. Hij wilde de vraag stellen, niet de stelling poneren.

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: spaarselekt sterft?????

Ongelezen bericht door Piet »

Je kunt erop zitten te wachten, de opmerkingen van onze “Hollander” die liever had gezien dat SS door was gegaan met zijn oplichters praktijken en nog meer mensen in de ellende had gestort, hij zegt:
Het is dus WEL hartstikke erg dat Spaarselect failliet is.
Ik heb altijd gezegd dat instellingen zoals spaar select en dexia niet in Nederland thuishoren en moeten verdwijnen,maar niet voordat wij ons geld terug hebben gehad.
Het is van de gekke dat dit soort tuig dit soort dingen mag doen in Nederland zonder dat justitie of overheid ingrijpt en de consument beschermt tegen dit soort witte boord criminelen.

De toekomst zal leren of het dom was om te veronderstellen dat dexia uit Nederland verdwijnt en je, na het gelijk bij de rechter, je geld moet proberen te halen in Belgie bij dexia bank.
In meerdere topics is hier al uitvoerig over gedebatteerd.

Wie heeft er wel eens aangifte gedaan van fraude en gemerkt dat de politie hier niets mee deed omdat ze andere prioriteiten hadden?
Wie heeft wel eens een rechtszaak gewonnen, maar geen geld kunnen incasseren van fraudeurs omdat de deurwaarder er niet in slaagde beslag te leggen op goederen of gelden van de veroordeelde?

De realiteit is vaak anders als de theorie, mensen die dit mee hebben gemaakt kunnen dit bevestigen.
Ik zet geen vraagteken achter Nederland fraudeland maar een uitroepteken.
SS is een voorbeeld.

Groeten,
Piet

Gesloten