LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Mediq apotheek

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Bert Peeters
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 nov 2008 15:22

Mediq apotheek

Ongelezen bericht door Bert Peeters »

Vandaag de medicatie gehaald bij de mediqapotheek in ons dorp en bij thuiskomst kwamen we tot de ontdekking dat er minder tabletten van een soort geleverd waren, n.l. 84 i.p.v. 90.
Ik heb per dag 1 tablet hiervan nodig en kom eens in de drie maanden bij de specialist.
Ben terug gegaan en hier werd me verteld dat ik nu nog bij uitzondering de resterende 6 kreeg maar vanaf de volgende keer niet meer. omdat herhaal recepten alleen nog via vol doosje gaan en door een robot wordt samengesteld.
Dit is toch van de zotte, dat men ongevraagd het aantal verminderd en dat de patiënt zijn drie maanden niet doorkomt omdat de medicijnen op zijn.
Iemand hier ook al mee te maken gehad.

bianca82
Berichten: 771
Lid geworden op: 24 nov 2010 15:36
Locatie: nederland

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door bianca82 »

bij mij vond de mediq apotheek het nodig om de voeding voor mijn dochter allergy care (voor zeer ernstige koemelkallergie) te veranderen naar hypo allergeen (ter voorkoming van koemelk allergie)

zonder melding aan ons (ouders) en ook zonder de huisarts of de kinderarts op te hoogte te stellen..
toen ik de voeding weigerde en haar normale voeding eisde kreeg ik te horen dat allergy care zou veranderen in hypo

heb dit bij de kinderarts nagevraagd en die noemde het klinkklare onzin.
heb ook een oude verpakking meegenomen (om nogmaals dr gewone voeding te eisen) en daar was duidelijk bij de ingredienten vermeld dat hypo allergeen wel gewoon koemelk bevatte (en ja als ze daar ziek van wordt is dat dus geen goede voeding)

uit eindelijk kreeg ik de goede voeding mee maar nog elke keer als ik het bestel willen ze me weer hypo allergeen aansmeren..

haar koemelk allergie hoeft niet voorkomen worden.. want ze heeft het al

don37ja
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 dec 2013 21:06

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door don37ja »

wie heeft dat ook, de ene rekening ,na de andere rekening volgt
terwijl ik goed verzekerd ben
sinds dat mediq apotheek ,een gezamenlijk administratie en betalingen heeft ,is het een zooitje
diverse keren naar mijn apotheek geweest, zou opgelost worden
gisteren weer een aanmaning in de bus
terwijl ik van mijn eigen apotheek hoor, het moet allemaal klantvriendelijk worden
nou dit verdient van mij de koude douche
ga zo door ,en ik verander van apotheek
als jullie de boel niet op order hebben hoeft daar de klant niet de dupe van te worden
kijk maar eens naar wat van puinhoop jullie er van maken

Bert Peeters
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 nov 2008 15:22

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door Bert Peeters »

Ik ben bij de mediq apotheek weggegaan i.v.m. de zeer slechte service en voorlichting.
Nadeel is wel dat ik naar een ander dorp moet voor de apotheek, maar indien nodig wordt er thuisbezorgd.

Mathilde D.
Berichten: 2158
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door Mathilde D. »

Het is heel vreemd hoe deze apotheek te werk gaat. Ze bedenken zelf een goedkopere procedure, maar lichten daar de klant niet over in.
Persoonlijk vind ik het wel een verbetering dat er niet meer met halve verpakkingen wordt gewerkt. Dat gaf meer risico op fouten.
De service van een apotheek en de keus die je hebt hangt soms ook af van je zorgverzekeraar. Zilveren Kruis heeft bijvoorbeeld echte "afknijp" contracten met de apotheek, waarvan ook de patiënt slachtoffer wordt. De apotheek mag alleen het goedkoopste product afleveren en als de patiënt toch iets anders wil, is daar geen ruimte voor.

Peeceetje
Berichten: 34
Lid geworden op: 27 dec 2012 15:26

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door Peeceetje »

Als je speciale medicatie nodig hebt, van b.v. een merk/soort ( zoals die voeding), dan kun je bij je verzekering een machtiging vragen, dat zet de apotheek in hun systeem en zijn ze verplicht dat uit te geven. Informeer bij je zorgverzekering.

En Bert, gewoon je zorgverz. bellen, zij kunnen daar zeker iets mee.

kss
Berichten: 224
Lid geworden op: 03 nov 2006 19:11

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door kss »

zijn er meer mensen die problemen hebben met mediq ? ze vergeten soms je inloggegevens toe te sturen, of vragen bij de intake opnieuw om machtigingen of dat de dokter opnieuw een recept schrijft op te sturen.

heb me nu al voor 5 verschillende mediq afdelingen moeten inschrijven. vroeger deed ik alles via 1 apotheek en regelde recepten ook. dit zal dus 5x meer verzendkosten/huisartskosten opleveren, ze willen zorg goedkoper maken, niet dus.

spooty
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jun 2014 11:33

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door spooty »

als ik geen nieuwe medicijnen bestel krijg ik toch uitleg hierover wat 6,50 kost, als ik dan zeg ik hoef geen uitleg want ik heb deze medicijnen een half jaar eerder gehad ,dan krijg je als antwoord ja dat was verleden jaar????. En ook nog een uitdraai van gebruiksaanwijzing van hun zelf, ik zeg hoef ik niet want er zit een bijsluiter bij, en de dokter heeft uitleg gegeven een half jaar geleden, Een berg papieren wat allemaal niet nodig is ,want dokter zegt het,,,,bijsluiter er bij, ,,,,en nog eens papieren van de apotheker ,,,,en dan nog uitleg van de apotheker ,,,,,denken ze dat. de patiënten dement zijn of debielen ,heb ik gezegd werden ze boos, maar daarom wordt alles duurder, is echt belachelijk ...... Brbrbrbrbrbr
en als je dan zegt ik hoef dit allemaal niet oh dan mogen wij de medicijnen niet meegeven,en moet u een andere apotheker nemen te gek voor woorden en maar betalen betalen , het kan toch veel goedkoper overal krijg je deze medicijnen moet u zelf betalen of deze injectie,s moet u zelf betalen maar dat gaat niet oh dan krijg u ze niet ,heeft een kennis met botontkalking meegemaakt bij de pijn clinic verschrikkelijk toch ... terwijl er zoveel geld weggegooid wordt

spooty
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jun 2014 11:33

Re: Mediq apotheek

Ongelezen bericht door spooty »

ik had een vraagje er werd mij in januari gezegd dat de 6,50 bij de nieuwe medicijnen inbegrepen zaten in 2013 dus je betaalde ze altijd,, dus was alleen een aparte specificatie..... in 2014 nu zie ik de de maagtabletten 2013 ook 8,91 waren dus de 6,50 in 2014 komt er exstra boven op, dus nu voor 1 malig 15,41. dus vandaar dat ik boos ben als ze steeds 6,50 rekenen terwijl het oude medicijnen zijn en dat kan zomaar allemaal hoe is dit mogenlijk bij de laatste medicijn werd gezegd ja maar was verleden jaar dus moet opnieuw alles uitleggen creme eerst 25,00 in 2013 vergoed, nu zelf betalen 13,00 dus geen verschil van 6,50 maar 12,00

Gesloten