LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Warmtepomp droger van AEG T59840

Goede of slechte ervaringen met jouw huishoudelijk apparatuur? Geef hier jouw mening.
vanhaut
Berichten: 69
Lid geworden op: 02 jun 2004 21:01

Warmtepomp droger van AEG T59840

Ongelezen bericht door vanhaut »

Wat een rampending is het zeg..

Hij is nu ong. 5 jaar oud en vertoont al even wat kuren, Hij wordt niet meer warm.. zucht.. Daarvoor kon je al merken dat het bergafwaarts ging.. De droogbeurten deden er steeds langer over.. Een programma van 2.15 duurde al gauw een uur of 4..

Dan ga je de standaard riedel maar weer af.. De sensoren schoonmaken, alle filters er nóg een keer uithalen (die we sowieso al na iedere beurt schoonmaken) en uiteindelijk hele machine openschroeven om dan met een stofzuiger de hele machine uit te zuigen (en dan schrik je wat er alsnog in het apparaat zelf zit, waar je zonder openschroeven niet bij kan, wat dus niet ! in de filters achterblijft). Nu snap ik het brandgevaar van drogers !
Dan de hele machine weer dicht en dan hopen dat dat het euvel was.. Maar nee hoor.. HIj blijft koude lucht blazen.. Snelle zoektocht op google leert ons dat er echt heel veel mensen problemen hebben met deze droger .. ding was notabene een dikke 850 euro ! Dat is toch bizar ? Is hij dan nu al op ? Moeten we dan een reparatie laten uitvoeren van een dikke 300 euro ? (wat na googlen wel het bedrag is bij een soort gelijke klacht van andere eigenaren)..

Ik vind het te gek voor woorden dat een machine die nog niet de helft van zijn "leven"
echt gebruikt is (we gebruiken hem niet dagelijks, in de zomer al helemaal niet) nu al afgeschreven kan worden ?!

We hebben juist een warmtepomp droger aangeschaft destijds omdat hij energie zuinig was.. maar dat voordeel is allang weg gezien het feit dat hij alleen maar langer draait dan nodig.. Toen was deze en de miele alleen nog maar te koop.. veel keus was er niet.. Dan denk je toch een goede keuze te maken.. maar helaas.. AEG laat je weer in de steek.. De wasmachines waren we al achter (2 machines in 15 jaar versleten).. maar nu dus ook droger..

Nu is mijn echtgenoot druk doende om hem helemaal open te maken en met de bijbehoren schema's uit te pluizen waar het fout gaat met de warmte.. gelukkig is hij technisch goed onderlegd .. Maar balen doen we evengoed wel..


En AEG ? AEG hult zich in stilzwijgen.

dhc
Berichten: 4586
Lid geworden op: 24 aug 2008 20:38

Re: Warmtepomp droger van AEG T59840

Ongelezen bericht door dhc »

En AEG ? AEG hult zich in stilzwijgen.
En terecht, u moet bij de leverancier zijn....

thecure
Berichten: 2708
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Warmtepomp droger van AEG T59840

Ongelezen bericht door thecure »

slaat de compressor wel aan? zit er genoeg koudemiddel in? aangezien het een warmtepompdroger is.

Electrolux Nederland
Berichten: 26
Lid geworden op: 31 mar 2011 17:19

Re: Warmtepomp droger van AEG T59840

Ongelezen bericht door Electrolux Nederland »

Geachte heer, mevrouw van Haut,

Wij vinden het vervelend te vernemen dat u problemen ondervindt met uw wasdroger. Helaas is voor zover ons bekend uw klacht niet eerder aan ons voorgelegd.

Op basis van uw storingsomschrijving kunnen wij op afstand helaas geen diagnose stellen. Indien er nog geen dianogse door een van onze technici is gesteld raden wij u aan een bezoek in te plannen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0172 468 300.

Tijdens een diagnose bezoek zal onze technicus het apparaat onderzoeken en u een prijsopgave voor eventuele reparatie doen. Indien mogelijk zal u ons maximale reparatietarief worden aangeboden. Dit is een tarief welke wij acceptabel vinden voor reparatie en is afhankelijk van de aanschafprijs en aanschafdatum van uw apparaat.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Els Webteam AEG-Electrolux

Gesloten