LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Mobiel bereik

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Mobiel bereik

Ongelezen bericht door GJvdZ »

emailadam schreef: wat ik wel jammer vind van Radar: mensen hebben dan geen dekking, maar zodra de plannen er liggen een antenne op een dak te plaatsen, of een mast in Limburg om het vakantiepark van dekking te voorzien, iedereen op zn achterste poten staat omdat het slecht is voor de gezondheid, of het niet mooi in de natuur staat. Wees dan ook eerlijk om dat te melden...
Maar je weet toch dat de consument bij Radar per definitie onschuldig en bedrijven per definitie schuldig, ongeacht wat ze doen.

emailadam
Berichten: 14
Lid geworden op: 20 jan 2014 20:53

Re: Mobiel bereik

Ongelezen bericht door emailadam »

Nha face it: er is onnoemelijk veel geld verdiend de laatste 20 jaar. Als je toen een netwerk, olieboer of zorgverzekeraar was begonnen...ach reken zelf maar uit. Maar als het aan de 3 (en straks 5) netwerkleveranciers ligt hadden we overal bereik. Verbaas me bv nog steeds in 't buitenland. Op de meest gekke plekken heb je daar soms ontvangst, of het nou in de bergen is of in het drukke centrum. Simpelweg minder gezeik om vergunningen en antennes plaatsen.

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Mobiel bereik

Ongelezen bericht door GJvdZ »

emailadam schreef:Nha face it: er is onnoemelijk veel geld verdiend de laatste 20 jaar. Als je toen een netwerk, olieboer of zorgverzekeraar was begonnen...ach reken zelf maar uit. Maar als het aan de 3 (en straks 5) netwerkleveranciers ligt hadden we overal bereik. Verbaas me bv nog steeds in 't buitenland. Op de meest gekke plekken heb je daar soms ontvangst, of het nou in de bergen is of in het drukke centrum. Simpelweg minder gezeik om vergunningen en antennes plaatsen.
Precies. In Nederland is het extreem lastig om iets te doen met alle vergunningen, en nog veel belangrijker, alle inspraakmogelijkheden. Eigenlijk zou het zo moeten zijndat mensen die bezwaar aantekenen tegen nieuwe antennes, later ook geen rechten meer kunnen claimen bij slechte dekking.

De kosten van extra antennes om zo beter bereik te realiseren zijn minimaal (een paar duizend euro voor het materiaal en nog 1 a 2 mandagen werk en je bent klaar. Maar de totale kosten per site gaan al gauw richting de 100.000 euro door al het gedoe voordat je mag gaan bouwen. Dus ipv te wijzen naar de providers zou het Radar sieren om ook eens de NL regelgeving onder de loep te nemen.

Gesloten