LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nationaal Energiebesparingsfonds

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
R1chardS

Nationaal Energiebesparingsfonds

Ongelezen bericht door R1chardS »

Vanaf 21 januari 2014 kunnen particuliere woningeigenaren een lening aanvragen via het nationaal energiebesparingsfonds voor het financieren van energiebesparende maatregelen aan de woning. Alle informatie over de lening is te vinden op http://www.ikinvesteerslim.nl/

Kenmerken van de Energiebespaarlening

► U dient eigenaar en bewoner te zijn van een bestaande woning.
► Het betreft een jaarannuïteitenlening.
► U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.
► Voor bedragen tot € 5.000,- is de looptijd van de lening zeven jaar (84 maanden).
► Voor bedragen van € 5.000,- en meer is de looptijd van de lening tien jaar (120 maanden).
► U betaalt een rente, die gedurende de hele looptijd van de lening vaststaat. Voor leningen van 7 jaar is dat 3,4%. Voor leningen van 10 jaar 3,8%.
► De afsluitkosten zijn 2% over de hoofdsom van de lening.
► U kunt altijd de gehele lening of een gedeelte ervan boetevrij aflossen (minimum extra aflossing bedraagt € 250,-).
► De lening mag alleen worden gebruikt voor de maatregelen die staan vermeld op de maatregelenlijst.
Deze maatregelen zijn gevelisolatie (spouwmuurisolatie, gevelisolatie buitenzijde, gevelisolatie binnenzijde), dakisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, isolerende deuren en isolerende gevelpanelen, warmtepomp, zonneboiler, installatie voor warmteterugwinning, energiezuinige gelijkstroompomp en/of gelijkstroomventilator, vraaggestuurd ventilatie, HRe-ketel ok micro wartekrachtkoppeling (WKK), hoogrendementsketel, warmtekrachtkoppeling (WKK), zonnepanelen.
De kosten van de zonnepalen mogen maximaal 50% van de totale lening bedragen.


Het bedrag dat u wilt lenen wordt niet rechtstreeks aan u uitbetaald. Het geleende bedrag wordt onder inhouding van de afsluitkosten in een bouwkrediet gestort. De betaling van de installatiewerkzaamheden geschiedt per factuur door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Het krediet is standaard 12 maanden beschikbaar en eindigt zodra het volledige leningsbedrag is opgenomen of alle maatregelen zijn uitgevoerd. Het bouwkrediet mag niet worden overschreden.

Er zijn geen verplichte verzekeringen vereist. U bepaalt of u de lening door middel van een overlijdensrisicoverzekering af wilt dekken. Hiermee voorkomt u dat de restschuld van de lening bij overlijden niet afgelost kan worden. De kosten voor deze verzekering zijn niet inbegrepen.

R1chardS

Re: Nationaal Energiebesparingsfonds

Ongelezen bericht door R1chardS »

Dit bericht heeft helemaal geen commerciële inslag. Als dat wel zo zijn geweest dan zou ik dat in het bericht hebben vermeld. Het bericht is geplaatst om consumenten die niet dagelijks met deze onderwerpen bezig zijn, te informeren. Als dat tegen de gedragsregels is van dit forum, dan hoor ik dat graag en zal ik het bericht uiteraard meteen verwijderen.

R1chardS

Re: Nationaal Energiebesparingsfonds

Ongelezen bericht door R1chardS »

De link verwijst naar een website die waarschijnlijk is opgezet door SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), de stichting die het nationaal energiefonds gaat beheren.
Dit is de enige plek waar alle voor consumenten relevante informatie over dit onderwerp is te vinden.

dirkib
Berichten: 75
Lid geworden op: 30 sep 2010 18:51

Re: Nationaal Energiebesparingsfonds

Ongelezen bericht door dirkib »

Kijk idd op die website onder "over ons"':

http://www.ikinvesteerslim.nl/over-ons

Het is het Stimuleringsfonds Nederlandse Gemeenten die het energiebesparingsfonds voor huiseigenaren uitvoeren wat opgetuigd is door de rijksoverheid met gelden van het Rijk, de RABObank en ASNbank:

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013 ... fonds.html

Tja, is dit commercieel? De rente die nu berekend wordt is dat niet: die is tussen de 3,4% en 3,8%, zie daar meer ergens anders geld voor te krijgen

Gesloten