LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5513
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door Radar »

Duizenden mensen hebben de afgelopen jaren erfbelasting moeten betalen. De Radar-redactie wordt overspoeld met vragen van consumenten over de krantenadvertenties van de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO). De strekking: 'Heeft u te veel erfbelasting betaald? Dit is uw laatste kans om het terug te eisen!'

Voor honderden euro's (495 of 995 euro) kun je meedoen aan de procedure die de SMCO wil beginnen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. In Radar aandacht voor de haalbaarheid van deze procedure.

Maandag 17 februari in Radar, om 21:20 bij de TROS op Nederland 1

marcelmark
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 feb 2014 21:53

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door marcelmark »

In een flits zag ik in de Radar uitzending iets over teveel aan betaalde erfbelasting in de afgelopen jaren.
Voor ons is dit nieuw, ik had hier nog niet van gehoord.

Mijn schoonmoeder is in 2010 overleden en mijn vrouw heeft hierover erfbelasting betaald.
En mijn tante is in nov-2009 overleden en ook over dat erfdeel hebben we veel erfbelasting betaald.

Nu wil ik graag weten of wij ook teveel hebben betaald en ik hoop dat jullie informatie kunnen sturen waarmee ik kan nagaan of wij in aanmerking komen om erfbelastinggeld terug te vragen.

Vriendelijke groeten
Mark Lautenbach
e-mail: [email protected]

Katerbrom
Berichten: 6
Lid geworden op: 09 jan 2010 16:51
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door Katerbrom »

Er is toch al belasting over het geld betaald.dus waarom nog belasting betalen.dit is toch lijkepikkerij.en weet je waarom de bedrijven minder erf belasting hoeven te betalen,wie zijn in het bezit van bedrijven ,juist de hoge heren van de regering en hun familie en vriendjes dus die zullen zich echt niet benadelen.
Daarom worden wij gediscrimineerd en ze hebben er een draai aangegeven dat wat krom is recht maak.
Ze hebben het geld nodig om dat ze incompetent zijn .ze geven geld met bakken uit en halen dit bij ons terug.en dit is zo'n middel.
Dit gaan ze meer doen ,ze gaan alle vrouwen meer belasting laten betalen dan mannen.of zal de rechter nu wel zeggen dit is discrimineren .maar ze zullen dit ook wel weer recht praten.
Oeps heb ik ze nu op een idee gebracht die fijne volks afgevaardigden .

newmikey
Berichten: 4571
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door newmikey »

Net de uitzending bekeken en brrr, wat is die meneer van SMCO een glibberig zakentypje! Wat mij wel opviel is dat Antoinette en haar adviseur het steeds hadden over het "Europees Hof" terwijl de SMCO het netjes had over het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (ECHR). Daarin was de SMCO-glibber toch wel iets correcter daar "Europees Hof" ook kan verwijzen naar het ECJ (Europees Hof van Justitie en dat is toch wel een héél andere procedure.

Wat mij nog verbaasde is dat Antoinette bij de discussie over "no cure no pay" een voor de hand liggend tegenargument liet liggen: (voor de volledigheid, SMCO adverteert met "Voor deze zaak vraagt SMCO eenmalig een bedrag van € 495,- (met 20% no cure, no pay) of eenmalig € 995,- (met 10% no cure, no pay)." ) - 10% of 20% kosten van een verloren zaak is natuurlijk altijd no cure no pay want dat is 10-20% van niks!

Een volgend argument zou dus kunnen zijn dat dit schimmige bedrijf geheel onterecht met de term "no cure no pay" schermt en mensen zouden kunnen procederen om hun inleg terug te vorderen.

Everina
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2014 22:18

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door Everina »

Zonet de uitzending gezien over de erfbelasting. Het is zeker zuur dat er nogmaals belasting moet worden betaald terwijl er al belasting is betaald door de overleden persoon die daar hard voor heeft gewerkt.
In 2013 heb ik mij aangemeld bij SMCO. In 2013 was het "inschrijfgeld" nog Euro 195,--
Nu in deze uitzending zie ik dat dit inschrijfgeld schrikbarend omhoog is gegaan, op zich al een vreemde zaak. Voor een vervolg in de procedure werd nogmaals Euro 95,-- gevraagt. Wanneer er erfbelasting zou worden terrug gevorderd dan word dit bij SMCO als een "schenking" gezien. Wanneer deze stichting dan de no cure no pay zou hebben verrekend krijgt de erfgenaam de "schenking" pas in eigen bezit. Dit voelt niet goed !

hmroep
Berichten: 7
Lid geworden op: 29 nov 2013 16:13

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door hmroep »

Ook wij werden op SMCO geattendeerd. 6 erfgenamen die wel wat terug wilden zien van hun geld.
Maar Rechtsbijstand (DAS en SRK) dekt dit dus NIET! Staat wel op website SMCO!
Uit een artikel op internet http://www.accountancynieuws.nl/actueel ... 0147.lynkx blijkt al dat niet iedereen het vertrouwt!
Zowel de schrijver hiervan als een deskundige van de DAS adviseerden er niet op in te gaan. Als SMCO de zaak winnen, dan kan je alsnog zelfstandig je geld terug eisen! Dan is immers bewezen dat het innen van de successie onrechtmatig was.
Overigens vroeg ik de SMCO of we in plaats van vooruitbetaling niet op basis van No Cure No Pay tegen een hoger percentage van bijvoorbeeld 30% zaken konden doen.
Hun aanbod was dat we, als alle 6 erfgenamen deel zouden nemen, we wel 30% korting op de inschrijvingskosten konden krijgen!!!!
Uiteraard kan ik dit met hun e-mail aan mij bewijzen!

U bent gewaarschuwd.

anrico
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 apr 2008 16:27

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door anrico »

Hallo allen,

Gisteren de uitzending gezien en daarin vond ik het optreden van m.n. de heer Roet, beneden elke maat.

Toen de advertentie campagne begon, die zowel op de website als in de dagbladen veel te stellig was, heb ik de SMCO hierop schriftelijk aangesproken.
U raadt het al, geen reactie; op mijn vraag waarom juristen zich niet verdedigen, was het antwoord "we hebben niets ontvangen, wilt u het nogmaals verzenden?"
Daar had ik dus geen zin in, omdat er een ontvangstbevestiging was gestuurd en op de kritiek waarschijnlijk heel arrogant is gereageerd.

Dan nog even naar gisteren avond; hier kwam ook nog even de procedure onder de naam 'loterijverlies' aan de orde, zij het kort.

Ook wij hebben ons destijds aangemeld, omdat de Staatsloterij hier ernstig in de fout is gegaan.
Bij die aanmelding heb ik de SMCO gewezen op het feit, dat hier óók sprake zou kunnen zijn van een strafbaar feit, samen gevat in het wetboek van strafrecht onder hoofdstuk bedrog.

Dit was volgens de SMCO absoluut niet het geval.
Het verbaast mij dan ook zeer, dat de heer Roet gisteren sprak over bedrog, tóch een strafbaar feit misschien??

De SMCO heeft zich gemanifesteerd als een amateuristisch optredende stichting, die zichzelf op dit moment geen enkele dienst bewijst.

Advies, treed niet zo pedant op en als bezwaarden of gedupeerden vragen, op/aanmerkingen hebben, antwoord professioneel en verwijs niet naar advocaten die voor elk telefoontje die zij moeten voeren veel geld vragen.
SMCO werkt immers óók niet voor een appel en een ei!!!

Met vriendelijke groet, Rico

AnjaAnja
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 feb 2014 15:17

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door AnjaAnja »

Helaas, heb ik de live uitzending van Radar gemist, aangezien ik in het buitenland woon. Ik liep tegen de advertentie aan en heb zondagavond min of meer besloten me aan te melden. Het hele formulier op de site ingevuld en op verzenden gedrukt. Er werd op een goed moment gevraagd om het formulier "electronisch" te ondertekenen. Met een muis is het wat lastig een handtekening zetten, dus ik heb bedacht dat mijn aanmelding zonder handtekening niet geaccepteerd zou worden. Het was mijn plan om de dag erop eea uit te printen, te tekenen, te scannen en te mailen.
De dag erop werd ik geattendeerd op de uitzending van Radar en dus haalde ik opgelucht adem in de veronderstelling dat mijn aanmelding ongeldig zou zijn.
Tot mijn teleurstelling (en verbazing) had ik een mail ontvangen van SMCO dat mijn aanmelding definitief was en geaccepteerd.

Ik heb nog niet betaald en ook geen ondertekend inschrijfformulier verstuurd. Heeft iemand enig idee wat dit nu voor mij betekent?

Bij voorbaat dank voor uw reacties.
Anja

anrico
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 apr 2008 16:27

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door anrico »

Hoi Anja,

Schrijf er een mail achteraan en schrijf daar het volgende in;

Geachte heer Roet,

Via 'uitzending gemist' heb ik de Radar uitzending alsnog kunnen volgen.
Daarin en ondersteund door andere juristen, heb ik mij voorgenomen de ingestuurde en 'niet' door mij ondertekende aanmelding, die wél door u wordt geëist, terug te trekken.

Als u eist, dat de aanmelding voorzien moet zijn van een handtekening, dan mist deze aanmelding verder elke rechtsgrond.
Bovendien heb ik altijd, omdat het een internet aanmelding is, bedenktijd.

Inmiddels is mij duidelijk geworden, dat uw stichting veel te stellig is met het terug verkrijgen van de betaalde erfbelasting.

Het Europese hof moet allereerst nog maar beslissen óf de zaak wel in behandeling genomen gaat worden en als dit zo is, dan ben je jaren verder voordat er een uitspraak ligt en ben je óók allerminst zeker van deze uitspraak.
Deze alinea bevestigd de té stellige opstelling van SMCO in dezen.

Bovendien is hier absoluut geen enkele sprake van de z.g.n. no cure no pay regeling.

Uw verweer in het Radar programma, dat uw stichting kosten voor reclame moet maken vind ik onjuist, omdat het nu eenmaal zo is, dat de kost voor de baat uitgaat.

Voorst zal ik niet aan de door u op uw website gestelde betaling voldoen.

Inmiddels, verblijf ik, met de meeste hoogachting.

A. ..................


Succes en groetjes, Rico

AnjaAnja
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 feb 2014 15:17

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door AnjaAnja »

Dank voor de snelle reactie Anrico.
Ik heb inmiddels de mail verstuurd en ben in afwachting van een reactie (of niet).

Groeten,
Anja

piet2014
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mar 2014 12:03

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door piet2014 »

Wie heeft advies. Ik heb me ingeschreven bij SMCO en na jullie uitzending direct weer uitgeschreven. Ik kreeg daarna nog een hele uitvoerige mail, maar ik ben daar niet verder op ingegaan.

Aangezien ik me niet meer opnieuw had aangemeld (na deze uitvoerige mail), ging ik ervanuit dat het allemaal klaar was. Helaas, afgelopen week is er toch 500,- van mijn rekening afgeschreven. Na verwoede pogingen dit recht te zetten bij SMCO en mijn geld terug te krijgen, krijg ik nu het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden.

Eerst kwamen ze nog met een excuse dat ik me binnen 24 uur had moeten afmelden. En nu komen ze met een excuse dat er niemand er over kan beslissen behalve 1 persoon en die is er prompt niet.

Wat moet ik doen?

anrico
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 apr 2008 16:27

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door anrico »

Hoi Piet,

Misschien kun je proberen om het geld te storneren.

Lukt dit niet, omdat je een éénmalige machtiging hebt afgeschreven, stuur ze dan een mail en verwijs naar de Radar uitzending.
Als je geen resultaat boekt, schrijf ze dan, dat je de hel gang van zaken aan de radar redactie zult mailen.
Soms heeft dit zin

Je hebt bij een internet koop of transactie altijd een bedenktijd.
Wijs de heren en dames van SMCO hier op.

Succes Rico

AnjaAnja
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 feb 2014 15:17

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door AnjaAnja »

Hallo beste mensen,

Ook mijn verhaal is niet afgelopen. Ik heb zoals Anrico mij aanraadde een mail gestuurd, dat mijn aanmelding niet ondertekend was en dat ik niet betaald had, dat ik bovendien binnen 24 uur af heb gemeld. Ook ik kreeg een email die mij deed vermoeden dat ze daarmee niet blij waren, maar dat de kous er wel mee af was.
Niets bleek minder waar. Afgelopen week kreeg ik een bericht dat er geprobeerd was om geld te incasseren van mijn rekening, dat dat niet gelukt was (godzijdank).
Ik heb hen vervoglens in de herhaling mijn afmeldings mail toegestuurd.
Dat lokte de volgende reactie uit:

Wij kunnen u als volgt informeren. In deze complexe procedure werken wij samen met de beste specialisten op het rechtsgebied Erf- en schenkbelasting. Dit betekent dat vanaf het moment dat u zich bij ons aanmeld wij voor en namens u juridische werkzaamheden uitvoeren.
Wij achten het moment van aanmelden als het moment waarop u ons aanbod, juridische dienstverlening, aanvaard. U heeft ons aanbod aanvaard door uw aanmelding door te geven middels een opdrachtformulier Erf- en schenkbelasting. Hierdoor is een rechtsgeldige overeenkomst tot stand gekomen.
Wij zijn bereid u af te melden, echter het overeengekomen inschrijfgeld en no cure no pay percentage blijven verschuldigd.
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Iemand nog suggesties?

Bij voorbaat dank,
Anja

anrico
Berichten: 11
Lid geworden op: 18 apr 2008 16:27

Re: Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Ongelezen bericht door anrico »

Hoi Anja,

Je ziet, dat deze mensen de arrogantie ten top in zich hebben; ik zou ze de volgende mail sturen.
Succes verder, ik hoor je wel.

Groet Rico

Geachte heer Roet,

U claimt, dat u samen werkt met beste specialisten op het gebied van Erf en Schenkbelasting.
Als deze deskundigen zo kundig zijn, zoals u beweert, dan hadden deze deskundigen u kunnen en naar mijn stellige overtuiging moeten meedelen, dat de kans van slagen bij het Europese hof, een kans van slagen heeft, gelijk 0.
De procedures spreken voor zich en dat niet alleen, ook de statistieken wijzen dat uit.
Bovendien hebben de heren accountants en belastingdeskundigen u één en andermaal duidelijk gemaakt, dat op basis van hun expertise de kans ook vrijwel nihil is.

Voorts hecht ik eraan op te merken, dat de Hoge Raad, ondanks het positieve advies van de Advocaat Generaal IJzerman, de zaak niet heeft gehonoreerd.
U heeft hier nooit aan gerefereerd.

U claimt, dat er een rechtsgeldige overeenkomst tot stand is gekomen; dit bestrijd ik, mijn handtekening ontbreekt.

Ook heeft u voor mij geen juridische werkzaamheden uitgevoerd, want de procedure is nog lang niet aanhangig gemaakt, u verleent keer op keer uitstel v.w.b. de aanmelding.

De laatste zin in uw schrijven; wij zijn bereid u ............................................................!!
verbijstert mij enorm.
U meldt mij af, maar eist wel het volgens u verschuldigde inschrijfgeld én het no cure no pay percentage blijven verschuldigd.
Met deze zin, wekt u de suggestie, dat u ondanks afmelding, mij wel in procedure/rechte betrekt en ik bij een eventuele terugstorting van de Erf belasting, het verschuldigde percentage moet voldoen.

Van tweeën één, of u meldt mij af en klaar is Kees, of u procedeert voor mij en ik zou u de geclaimde penningen verschuldigd zijn.

Hierbij deel ik nogmaals mee, dat ik van deze éénzijdige overeenkomst af wil, om bovengenoemde redenen.

Als u mijn bankrekening blijft belasten of u valt mij verder nogmaals lastig met deze zinloze zaak, dan wend ik mij tot de Deken.

Inmiddels, verblijf ik, met de meeste hoogachting.

Anja...........................

Gesloten