Het verbod geldt nu alleen voor complexe financiële producten, met als gevolg dat adviseurs zich als een stelletje aasgieren storten op schadeverzekeringen. En het provisieverbod wordt bovendien structureel (creatief) met voeten getreden. De meeste financiële dienstverleners kiezen voor stilstand of willen terug naar het provisiestelsel. Dat is onaanvaardbaar. Het is dan ook tijd om deze misstanden openbaar te maken! ~ Provisieverbod.nl
In 2013 is er een wettelijk provisieverbod binnen de financiële dienstverlening in werking getreden. Dit verbod geldt voor 'complexe' financiële producten, maar - gek genoeg - niet voor schadeverzekeringen, waardoor geld-gedreven financiële dienstverleners alsnog door kunnen gaan met activiteiten die totaal niet in het belang van de consument zijn.
Provisieverbod.nl (http://www.provisieverbod.nl) is voorvechter van een provisieverbod 2.0, waar ook schadeverzekeringen onder zouden moeten vallen. Zij is een petitie gestart op Petities.nl om het provisieverbod zo spoedig mogelijk adequaat uit te breiden. De petitie wordt over enkele maanden aangeboden aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Teken de petitie s.v.p. via de webpagina http://petities.nl/petitie/provisieverb ... zekeringen.
*******************************************
De integrale tekst van de petitie is:
Petitie: provisieverbod moet ook gelden voor schadeverzekeringen
Wij
Provisieverbod.nl, progressieve financiële dienstverleners en talloze consumenten;
constateren
dat er in 2013 weliswaar een provisieverbod van kracht is geworden voor 'complexe' financiële producten, zoals hypotheken en levensverzekeringen, waardoor deze producten goedkoper zijn geworden en de markt eerlijker en transparanter wordt, maar dat er evengoed aanleiding bestaat om het provisieverbod zo spoedig mogelijk van toepassing te verklaren op alle schadeverzekeringen, te meer nu financiële dienstverleners het verbod met voeten treden;
en verzoeken
het parlement om met Provisieverbod.nl in gesprek te treden over de spoedige totstandkoming van 'provisieverbod 2.0', waar ook schadeverzekeringen onder zouden moeten komen te vallen, teneinde het provisieverbod te vervolmaken in het belang van de Nederlandse consument; en verzoeken voorts om het provisieverbod en de positieve gevolgen van het verbod, zo nodig via publieke weg, planmatig onder de aandacht van de Nederlandse consument te brengen.