LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Chaos aandelenlease wordt groter.

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
zoex
Berichten: 407
Lid geworden op: 18 nov 2003 08:37

Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door zoex »

Chaos aandelenlease wordt groter.

Bron: STN

In deze column heb ik u al meerdere keren geschreven over het aandelenlease drama. Diegene die gedupeerd zijn door dergelijke constructies hoef ik niet te motiveren om de publiciteit inzake de vele tientallen gerechtelijke procedures goed te volgen.
Toch wil ik diegene die denkt niets met deze zaak te maken heeft, wijzen op de consequenties van dit aandelenlease-schandaal. Iedereen zal op termijn te maken krijgen met de financiële en politieke impact van dit koningsdrama.

Woensdag 25 augustus heeft de rechtbank in Amsterdam een belangrijke uitspraak gedaan en daarmee direct een nieuwe ‘tik’ uitgedeeld aan één van de aandelenlease aanbieders, Dexia-bank en daarmee indirect aan alle andere aanbieders van aandelenlease producten, waaronder grote financiële instellingen zoals ING, Fortis, Aegon, Levob etc.

Uit het vonnis van de Amsterdamse kantonrechter blijkt dat Dexia en Aegon bij het afsluiten van effectenleasecontracten verzuimd hebben toestemming te vragen van de andere, niet contracterende echtgenoot of partner. Dit vonnis werd uitgesproken in de zaak die 16.500 partners hadden aangespannen tegen Dexia via de Stichting Eegalease en de Consumentenbond. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze gedupeerden een waarde van 150 miljoen euro.

De rechtbank meent dat het bij aandelenlease gaat om een vorm van koop op afbetaling (huurkoop) en dat daarom de toestemming van partners vereist is. De uitspraak geldt voor 89 producten van Dexia.
De rechter deed uitspraak in vier individuele gevallen. Het recht om gezamenlijk actie te voeren werd hiermee afgewezen. Dexia moet de contracten van het viertal vernietigen, de restschuld kwijtschelden en hun inleg plus de wettelijke rente terugstorten.

Als andere beleggers hun contracten vernietigd willen krijgen, moeten ze individueel naar de rechter of met Dexia een regeling treffen. Dexia zal daar niet op ingaan omdat de bank van mening blijft dat de toestemming van partners niet vereist is. De bank wijst er bovendien op dat andere rechtbanken tot andere conclusies kwamen. 'Uiteindelijk zal de Hoge Raad hierover moeten oordelen.' De bank neemt geen extra voorzieningen. Bijna 200.000 beleggers hebben bij Dexia samen een schuld van bijna euro 1 mrd.

Met dit gunstige vonnis komt er nog geen einde aan het drama rond de aandelenlease. Banken zullen er alles aan doen om dit proces te blokkeren of op zijn minst te vertragen omdat het totaal aan schade claims kan oplopen tot ruim 4 miljard euro. Daarnaast dreigt de rechtsgang in Nederland te verzanden in tienduizenden procedures en wordt er ook al gesproken over de aansprakelijkheid van de wettelijke toezichthouders (dus politiek). Het drama wordt steeds groter.

Minister Zalm zal maatregelen moeten nemen. Op dit moment onderzoekt hij of het zinvol is namens de staat te gaan procederen tegen de aandelenlease aanbieders. De Tweede Kamer heeft hem hiertoe opgeroepen na het mislukken van de bemiddeling van de commissie Oosting. Zalm denkt daarbij aan een zogenaamde ‘sprong-cassatie’. Daarmee komen rechtszaken na het eerste vonnis meteen bij het hoogste gerechtshof terecht.

Toch ben ik van mening dat ook dit niet de oplossing is omdat zal blijken dat alles veel te lang gaat duren en daarmee de onrust en chaos toeneemt.

Er komen steeds meer en ook nieuwe vragen. Wat is de rol geweest van de Nederlandse toezichthouders en in hoeverre is het ministerie zelf aansprakelijk (nalatig)? Hoe zit het met de andere aanbieders (banken) van aandelenlease en overige beleggingsproducten? Waarom heeft de branche zelf niet ingegrepen? Waarom zit de gerechtelijke macht niet op één lijn? Kan de financiële wereld zich een titanenstrijd tussen Dexia en Aegon veroorloven omdat Dexia Aegon verantwoordelijk houdt voor de verkoop in 2000 van deze portefeuille? Hoe zit het met het feit dat het bedrijfsonderdeel van Dexia al ruim een jaar een ‘lege vennootschap’ is (januari 2003 is hierover al een procedure gevoerd). Conclusie: er valt dus niets te halen en hoe langer men wacht hoe dieper men wegzakt in het moeras.

Daarom verwijs ik nogmaals naar de oplossing genoemd in het rapport ‘no pay today’, te lezen onder het item ‘acties’ op de site www.adviesverlies.nl. In dit rapport wordt geadviseerd de zaak snel en adequaat op te lossen d.m.v. zogenaamde waardheidscommissies en de verliezen te delen volgens de financiële verdeelsleutel van 3 x 1/3. Dat wil zeggen dat de verliezen gelijkelijk verdeeld worden over de gedupeerden, de financiële branche en de overheid (bijvoorbeeld door een éénmalige belastingmaatregel).

Het is tijd voor actie, de politiek is aan zet....

croosjes
Berichten: 2816
Lid geworden op: 03 jul 2003 14:25

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door croosjes »

gelijkelijk verdeeld dus de gedupeerden zijn ook schuldig van aandelenleasecontructie's

Joshua
Berichten: 931
Lid geworden op: 01 mei 2004 11:29

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Joshua »

Dit is de derde keer dat hier gepolst wordt of bij gedupeerden behoefte bestaat te schikken of naar evenredigheid de schade te "delen"

Voor de boeven bende die in lease constructies en krediet verstrekkingen handelde zal in welk rapport dan ook
In dit rapport wordt geadviseerd de zaak snel en adequaat op te lossen d.m.v. zogenaamde waardheidscommissies en de verliezen te delen volgens de financiële verdeelsleutel van 3 x 1/3. Dat wil zeggen dat de verliezen gelijkelijk verdeeld worden over de gedupeerden, de financiële branche en de overheid (bijvoorbeeld door een éénmalige belastingmaatregel).


Toen niet Nu niet en straks al helemaal NIET zal een schikking of gedeelde smart van toepassing zijn.
Mensen geloof niet in de sprookjes van de Banken .........er is meer dan genoeg winst gemaakt bij Dexia in 2003.
Er is voldoende waarborg dat Dexia alle claims van haar klanten bij voorraad kan afdoen. Desnood zal de NB moeten bijspringen. DE hoofd vestiging in Belgie kan alvast de benodigde ruimte vrijmaken!

lease
Berichten: 51
Lid geworden op: 10 jan 2004 20:09

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door lease »

20-09-2004 14:34

Het gaat de goede kant op!!!!
En nu de rest!!!!

Celstraf geëist wegens beleggingsfraude


DEN HAAG (ANP) - Tegen een 47-jarige fiscaal specialist uit Wateringen die wordt beschuldigd van beleggingsfraude, is maandag bij de rechtbank in Den Haag twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte de klanten van het Haagse accountantsbureau Sprangers Van den Ende voor tientallen miljoenen euro’s opgelicht.
De man, die mededirecteur was van het bureau, spiegelde zijn cliënten voor dat hij hun geld risicoloos kon beleggen. Omdat de meeste mensen al jaren samenwerkten met het accountantskantoor gaven ze in goed vertrouwen grote bedragen af.

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Dubio »

[quote]Mensen geloof niet in de sprookjes van de Banken

Dat deed jij denk ik wel toen je je profit-effect tekende, of niet?
Joshua, na de uitleg van Maarten en mij weet je inmiddels hoe de wv3d werkt. Zou jij een poging kunnen doen om profit-effect uit te leggen?

bvd Dubio

Sonja
Berichten: 823
Lid geworden op: 03 jul 2003 22:09

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Sonja »

Het is tijd voor payback letterlijk!
Wij hebben gelijk en we willen ons eigen geld terug.

Hier is meer aan de hand, ze zoeken het maar uit,
en inderdaad, er is geld genoeg om ons allemaal terug
te betalen.

Doei!!!!!!!

Joshua
Berichten: 931
Lid geworden op: 01 mei 2004 11:29

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Joshua »

ik heb je al eerder vriendelijk uitgelegd twijfelaar
Jouw berichtgeving is mij te eenzijdig.
Ik voel zeker geen behoefte om met jouw te chatten of
hoe fijn het wel is bij de dexia te werken of
hoe bijzonder slim je moet zijn om toch nog iets positiefs over financieele debacle's te melden.

Van rekenpartijen op een bierviltje zonder het doel van de klant in het oog te houden acht al helemaal niet zinvol.
Dat je daarnaast blijk geeft meer of minder prive gegevens bij te houden van forums bezoekers zie ik als kwalijk.
Dus Dubio bedwing je mocht je weer eens op een bericht van mij willen hengelen naar gegevens die jouw helemaal niet zo mogen boeien!

maar mailen mag altijd kan zijn dat je voor eeuwig weggespammed wordt. (nieuw woord geloof ik)


WAARSCHUWING AAN IEDEREEN plaats geen @ mail adressen in je berichten die door spammers misbruikt kunnen worden. gebruik alleen een beschermd provider!

NOOIT NOOIT je eigen persoonlijk @ adres gebruiken zeker niet op gevoelige forum (we hebben de gevolgen afgelopen week gezien)

Joyce
Berichten: 89
Lid geworden op: 15 okt 2003 12:15

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Joyce »

Als de Hoge Raad beslist dat beide partners hadden moeten tekenen, dan ga ik niet voor 1/3 deel. Ik wil mijn volledige inleg hebben.
Ik betaal dan aan een advocaat dan aan Dexia.
Zalm is veels te laat om iets voor ons te betekenen. Hij heeft ons al heel lang laten barsten. Hij had gelijk dat landsadvocaat moeten nemen.
Ik hoop niet dat Zalm dat advies van Adviesverlies gebruikt.
Ik ben misleid. Want als ik had geweten dat je een restschuld moest betalen, dan had ik dit nooit gedaan. Dat heb ik ook nooit in de folder gelezen en verder waren de namen Winstverdriedubbelaar en Winstvertiendubbelaar zo misleidend. Ik vertrouwde volkomen in de banken.

croosjes
Berichten: 2816
Lid geworden op: 03 jul 2003 14:25

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door croosjes »

Sonja,enz.de enigste die er iets aan kan doen is de rechter.verder geen één organisatie. Misschien kan er mee gelopen worden met de bonden FNV/CNV enz. dan praat je over massa.Want het gaat over onvreden in Nederland.

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door impact »

Joshua, wat jij eerder stelde, "dat door Dexia en/of medewerkers daarvan gegevens over forumbezoekers worden verzameld en geregistreerd" vermoedde ik al langer.
Dat is ook de reden dat ik mij sindsdien onder een ander alias bij TrosRadar heb geregistreerd en sindsdien via wisselende buitenlandse IP-nummers in het forum aanwezig ben. Niet door Dexia te traceren dus!

Dubio
Berichten: 1268
Lid geworden op: 05 aug 2003 14:02

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Dubio »

Joshua en impact,

Denken jullie nou echt dat Dexia-medewerkers tijd hebben om te internetten en een paar zielige verleasers te stangen. Die lui hebben wel wat beters te doen. Klantengegevens versturen namelijk: omdat gedupeerden willen weten of er wel echt aandelen op hun naam gekocht zijn. Dit is zo goed als onmogelijk omdat de aandelen in bundels gekocht zijn, en je dus niet goed kan zeggen welke voor de één en welke voor de andere gekocht zijn. Daar krijg je weer die fabeltjes over dat ze helemaal niet gekocht zijn etc. etc. Maar ik vind het wel het toppunt dat jullie denken dat Dexia je zelfs hier op het forum nog treitert.
Dexia wil maar één ding: het geld waar ze contractueel recht op hebben om het verlies in deze zaak nog een beetje te verzachten ipv hun winst te vergroten zoals op dit forum beweert wordt.

En joshua: ik denk dat je antwoord hebt gegeven dat je niet uit kunt leggen hoe profit-effect werkt.

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door impact »

Dubio, tegen jou zeg ik alleen: "Satan verlaat mij!" :twisted:

En zeker denk ik dat Dexia-medewerkers en hun trawanten tijd hebben of vrijmaken om hier de zaak te jennen, valse informatie te geven en het forumbezoek van de gedupeerden in kaart te brengen. :evil:

Bij Dexia geloven ze misschien nog in sprookjes! ("Wachten op het geld dat hen 'contractueel' zou toekomen", etc.). Die sprookjes zouden alleen realiteit kunnen worden indien de litigieuze contracten op correcte en naar wettelijke maatstaven tot stand zouden zijn gekomen. Niet via contracten die op onwettige wijze tot stand zijn gekomen dus!
Dexia zal uit ruw uit haar droom worden gewekt als zij ervaart dat haar sprookjes slechts luchtkastelen blijken te zijn. :lol:

Joshua
Berichten: 931
Lid geworden op: 01 mei 2004 11:29

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Joshua »

Goed bericht twijfelaar.
Blijkbaar ben je goed op de hoogte wat de dagelijkse taken zijn van al je collegae.
Dubio: rapporteerd>>Denken jullie nou echt dat Dexia-medewerkers tijd hebben om te internetten en een paar zielige verleasers te stangen. Die lui hebben wel wat beters te doen. Klantengegevens versturen namelijk: omdat gedupeerden willen weten of er wel echt aandelen op hun naam gekocht zijn
Dus binnenkort in mijn brievenbus?
Mailen mag ook hoor click maar op envelope :lol:
Een wat betreft jouw gezeur over de waardeloze producten waar Dexia zo g e i l op was alle berekeningen zijn al gemaakt. het is gewoon de zelfde puinhoop van dexia als altijd.

Wij de winst u het risico
Daaaag twijfelaar ga het huis maar eens doen.

Great Bear

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door Great Bear »

Geplaatst op 20 Sep 2004 23:49 door impact


--------------------------------------------------------------------------------

Joshua, wat jij eerder stelde, "dat door Dexia en/of medewerkers daarvan gegevens over forumbezoekers worden verzameld en geregistreerd" vermoedde ik al langer.
Dat is ook de reden dat ik mij sindsdien onder een ander alias bij TrosRadar heb geregistreerd en sindsdien via wisselende buitenlandse IP-nummers in het forum aanwezig ben. Niet door Dexia te traceren dus!
Beste Impact,

Wat jij in dit bericht zei, geloof ik niet, ze kunnen wel de berichten welk hier gepost worden zien en registreren maar niet de ip-adressen en namen.
Het zou wel kunnen als jij je email-adres achterlaat op dit forum en ze jou een mailje sturen, kijk dan word het wat anders, maar doe jij dat niet, dan kunnen ze beslist niet de gegevens van de forumbezoekers traceren.
Een hacker zou zich toegang kunnen verschaffen tot de database van Trosradar, maar ook de Tros heeft een firewall op haar systeem staan.
Ik ben eerlijk gezegd niet zo kapot van de Trosradar modereerbeleid maar ze doen er volgens mij wel alles aan om je privegegevens te waarborgen.
De Tros is niet gek, wat schieten ze er eigenlijk mee op als ze gedagvaard worden omdat zij jouw of van een ander, de privegegevens met de ip-adressen prijsgeven!?.
Geen donder, dus wat die vuile schoften van een dexia betreft, moeten wij hetgeen jij beweerde, niet druk om maken.
Groet, Great Bear de grote onbekende voor dexia

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Chaos aandelenlease wordt groter.

Ongelezen bericht door impact »

Great Bear, ik voel me in dit geval toch veiliger achter een niet door Dexia traceerbaar IP-nummer want ik acht zo'n boevenbende echt tot alles in staat.
Dat de Tros iets onoirbaars met de bij hun bekende persoonsgegevens zou doen, daar geloof ik niet in. Wat dat aangaat heeft de Tros mijn volle vertrouwen!
Maar met hackers etc., die soms in opdracht van bedrijven werken, weet je het maar nooit. Better safe than sorry, zeg ik maar.
Gegroet, vandaag maar eens "uit" Italië want Tsjechië is me op het ogenblik te langzaam.

Gesloten