LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Service Apple: waardeloos

Heb je goede of slechte ervaringen met jouw telefoon of jouw telefoonaanbieder? Geef hier jouw mening.
angel76
Berichten: 38
Lid geworden op: 16 aug 2011 14:17

Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door angel76 »

Beste mede-forumleden,

Moet even mijn ei kwijt over de service van Apple en wellicht dat ik iemand anders hiermee kan helpen/waarschuwen die in een zelfde soort situatie terecht komt.

Het volgende is het geval: mijn vriend heeft iets langer dan 2 jaar een Iphone5; sinds een tijdje al wat problemen met de aan/uit-knop. Toevallig, na wat rond speuren op het internet kwam hij erachter dat dit probleem onderkend is bij een aantal serienr's (productiefout). Bij een toestel jonger dan 2 jaar kan dit kosteloos worden verholpen door Apple. Zijn toestel is ook van zo'n productielijn.

Hmmm toestel net 3 maanden over die 2 jaar heen; toch maar even langs een I-centre om te kijken of er toch niet wat te regelen valt, het betreft tenslotte een bekend probleem.

Zo gezegd zo gedaan;bij het I-centre langs: hier weet de medewerkster ons te vertellen dat het toestel eventueel alsnog in aanmerking kan komen voor kosteloze reparatie mits het toestel niet zodanig beschadigd is dat dat het probleem zou hebben kunnen veroorzaakt. Daarvoor moeten ze het toestel echter wel opsturen naar Apple. Nadere inspectie van het toestel laat alleen een lichte beschadiging zien aan het linker bovenhoekje (wat krassen), dus ook niet in de buurt van de aan/uit knop. Zij dacht dus ook niet dat Apple hier moeilijk over ging doen. Toestel dan ook meteen laten opsturen.

Via de mail netjes op de hoogte gehouden van het verdere proces door Apple.

Een paar dagen geleden dan de reactie van Apple op het verzoek tot reparatie: wegens de leeftijd van meer dan 2 jaar en de beschadiging kon het toestel niet kosteloos worden gerepareerd. Kosten om het wel te laten repareren: 350 euro (!!!) :shock:

Dat werd een beetje te gek dus toestel maar weer terug laten zenden naar de I-centre en daar gisteren weer opgehaald tegen een onkostenvergoeding van 25 euro (researchkosten). Daar nog even ongenoegen ge-uit over de hoogte van de reparatiekosten. Reden volgens hun: Apple staat voor kwaliteit, dus zij repareren in dit geval dan niet alleen het mechanisme dat niet goed werkt (onderdeeltje kost zelf iets van 17 euro), maar het gehele binnenwerk... Want wie weet ligt het ook wel ergens anders aan :? ZUCHT Stom dat we dat zelf niet hadden kunnen bedenken: als de accu van de auto kapot is laat ik toch ook meteen het hele motorblok vervangen; wie weet ligt het wel ergens anders aan :wink:

Afijn toestel weer meegenomen naar huis en wat blijkt na nadere inspectie: zitten er beste beschadigingen bij de aan/uit knop!! Ook zit er een soort factuurbon bij in het engels waarin ook wordt vermeld dat het toestel wegens die beschadiging dichtbij de knop niet wordt gemaakt! Terwijl deze beschadiging er echt niet op zat.

Helaas achteraf natuurlijk niet te bewijzen.... Toestel wordt nu door een lokaal telecomwinkel gerepareerd voor 25 euro, klaar terwijl je erop wacht.

Dus bij deze wees gewaarschuwd; zorg ervoor dat je goed op papier zet wat voor beschadigingen er zijn door een winkelmedewerker zodat je dit altijd nog als bewijsmateriaal kunt gebruiken.

Service Apple in 1 woord WAARDELOOS :evil: Aan ons zijn ze een paar trouwe Apple-klanten kwijt.

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Het maakt ook niet echt uit hoelang Apple garantie geeft: als de verkoper dat maar doet. En hoe die dat regelt met Apple doet er niet toe. Er zijn genoeg fabrikanten die maar 12 maanden garantie bieden.

[off topic] overigens wel grappig om te zien dat steeds meer mensen dit soort producten zelf uit Azië halen omdat het goedkoper is. Kennelijk vinden veel consumenten een lagere prijs belangrijker dan alle door de overheid opgelegde consumentenbeschermingsregels.

Har06
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 nov 2011 12:12

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door Har06 »

MichielFRL schreef:Voor Apple is het al een hele stap dat ze 2 jaar garantie geven.
Tot voorkort gaf Apple na 12 maanden al niet meer thuis.
Oude koek: is 2 jaar en oa Dixons doen er nog 1n jaar extra bij=3 jaar

Mucha

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

angel76
Berichten: 38
Lid geworden op: 16 aug 2011 14:17

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door angel76 »

Okee, dat ze een exorbitant bedrag rekenen voor het repareren van een bekend productiefout....

Maar, krijg dus een toestel terug met een beschadiging die er voorheen niet op zat; dat vind ik wel heel erg kwalijk! En die specifieke beschadiging wordt bovendien ook nog eens als reden aangegeven dat hij daarom niet kosteloos voor reparatie in aanmerking komt.

Har06
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 nov 2011 12:12

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door Har06 »

Apple maakte 18 miljard winst in het laatste kwartaal, zo slecht zijn ze nog niet :lol:

Ik heb geen probleem met hun service, loop wel eens met een vraagje cs de AplleStore binnen, wordt prima geholpen

prem
Berichten: 1986
Lid geworden op: 12 feb 2007 14:49

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door prem »

Bij Apple geloven ze niet in museale stukken. Kapot is een nieuw model. Amerikanen slijpen bij wijze van spreken niet eens de keukenmessen maar kopen gewoon nieuwe.

Har06
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 nov 2011 12:12

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door Har06 »

prem schreef:Bij Apple geloven ze niet in museale stukken. Kapot is een nieuw model. Amerikanen slijpen bij wijze van spreken niet eens de keukenmessen maar kopen gewoon nieuwe.
Maar goed ook geweld is er voldoende, maar Goed dat Prem is B woont, daar wordt van alles gesleten.

Apple service is vlg mijn ervaring prima, is Ts wel eens in de Apple Store geweest, ik veronderstel dat in B geen stores zijn

angel76
Berichten: 38
Lid geworden op: 16 aug 2011 14:17

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door angel76 »

Nog even een update: toestel laten repareren in een kleine GSM-zaak; was binnen een uurtje klaar. Kosten: 25 euries....Kijk dat is nog eens service :-)

F.van Holten
Berichten: 820
Lid geworden op: 28 dec 2008 14:15

Re: Service Apple: waardeloos

Ongelezen bericht door F.van Holten »

angel76 schreef:Nog even een update: toestel laten repareren in een kleine GSM-zaak; was binnen een uurtje klaar. Kosten: 25 euries....Kijk dat is nog eens service :-)
En zo hoort het ook, kan Apple nog wat van leren, met hun z.g.n. garantie/service

Gesloten