LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
aff123
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 apr 2015 12:13

AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Ongelezen bericht door aff123 »

Hallo,

Ik werk al 7 jaar als gastouder, maar sinds een jaar als zzp-er. Onlangs heb ik geprobeerd een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Tijdens het adviesgesprek met Interpolis werd me gevraagd een formulier in te vullen. Omdat ik één van de vragen negatief moest beantwoorden (ik ben de afgelopen 5 jaar onder behandeling geweest van een specialist) kwam ik in aanmerking voor een telefonisch gesprek. Er werden mij verschillende (medische) vragen gesteld, welke ik naar waarheid heb beantwoord. Naar aanleiding van dit gesprek kon Interpolis niet tot een advies komen, dus werd er informatie bij de huisarts opgevraagd. Hieruit is een eindadvies gekomen, namelijk dat de verzekering kan ingaan onder de volgende voorwaarde:
- Geen recht op uitkering bestaat bij arbeidsongeschiktheid verband houdend met psychische klachten, aandoeningen en/of oorzaken.
Over 4 jaren is onze medisch adviseur bereid te bezien of de beperkende bepaling kan vervallen.
- Geen recht op uitkering bestaat bij arbeidsongeschiktheid verband houdend met een slaapstoornis. Hieronder vallen ook klachten als gevolg van slaapstoornis, zoals moeheid en cognitieve stoornissen zoals verminderde concentratie.
Deze beperkende bepaling voor slaapstoornis komt niet voor een herbeoordeling in aanmerking.

Ik ben een tijdje onder behandeling geweest bij een psycholoog in verband met spanningsklachten. Deze behandeling is een jaar geleden afgesloten en ik heb geen klachten meer. Ook zal ik even toelichten wat mijn ‘slaapstoornis’ inhoudt. Ik ben een onrustige slaper, dat wil zeggen: ik praat, schreeuw en beweeg in mijn slaap. Degene die het meeste last heeft van mijn slaapstoornis is mijn vriend. Zelf slaap ik als een roos en heb ik echt niet door dat ik onrustig slaap. Het is wel vervelend voor mijn vriend, die naast mij slaapt, en dat is ook de reden waarom ik in contact met een specialist ben gekomen. Tijdens de gesprekken heb ik verschillende tips gekregen om mijn slaap te verbeteren. Ik heb medicatie voorgeschreven gekregen van de arts, maar omdat mijn slaap aanzienlijk is verbeterd door enkele aanpassingen, zijn medicijnen niet nodig. (Dit heb ik ook uitgelegd aan Interpolis, in het eindadvies staat: Zij kreeg tevens medicatie voorgeschreven maar betrokkene is niet van plan die te gaan gebruiken.) Mijn behandeling is positief afgesloten en ik kan me niet indenken dat ik ooit niet zou kunnen werken door een oorzaak voortvloeiend uit mijn slaapstoornis.

De voorwaarden zijn erg breed beschreven. Ik ben bang dat Interpolis op deze manier alles kan afschuiven op bovenstaande beperkingen (voorbeeld: ongeluk gehad met de auto? Heeft vast te maken met concentratieproblemen verband houdend met slaapstoornis). Ik denk dan ook dat de verzekering op deze manier weinig zin heeft.

Ik ben niet zo thuis in de wereld van AOV (als dat wel zo was had ik geweten dat ik dit beter op een andere manier kon aanpakken). Maar dit is hoe de zaken er nu voor staan en ik weet niet de beste volgende stap is. Is er iemand die me kan helpen?

Alvast heel erg bedankt en als er vragen of onduidelijkheden zijn hoor ik dat natuurlijk graag.

joep873
Berichten: 394
Lid geworden op: 14 mei 2010 19:11

Re: AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Ongelezen bericht door joep873 »

AnoukO schreef:Ik ben niet zo thuis in de wereld van AOV (als dat wel zo was had ik geweten dat ik dit beter op een andere manier kon aanpakken). Maar dit is hoe de zaken er nu voor staan en ik weet niet de beste volgende stap is. Is er iemand die me kan helpen?
Wat heeft je duurbetaalde tussenpersoon (Rabobank neem ik aan) daarop te zeggen?

Jantje7
Berichten: 986
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:50

Re: AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Ongelezen bericht door Jantje7 »

Punt 1: Een verzekering wil aan u geld verdienen.
Dit kunnen ze bereiken door een aantal dingen uit te sluiten.
Het is dan aan u of u toch nog deze verzekering wilt afsluiten.
Met uw gedachte over deze oude klachten denkt u geen aanspraak te maken op een uitkering. Dus blijven de overige redenen over waarvoor u wel aanspraak kunt maken op een uitkering.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Ongelezen bericht door kweenie »

Als je bepaalde 'bijzonderheden' hebt, dan is het sowieso handig om een adviseur te kiezen die met meerdere partijen zaken doet. En zeker bij een aov, waarbij er grote verschillen zijn in voorwaarden, lijkt het mij minder verstandig om zelf wat 'aan te klooien'.

Rense
Berichten: 285
Lid geworden op: 09 apr 2009 12:23

Re: AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Ongelezen bericht door Rense »

Als je één ding niet moet doen is het bovenstaand advies opvolgen.

Beide verzekeringen zijn totaal niet met elkaar te vergelijken.

Je kunt ook een ongevallenverzekering nemen, dan ben je nog goedkoper uit :oops:

Gewoon gaan vergelijken. Er zit veel verschil in dekking en premie (Interpolis niet één van de voordeligste)

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Ongelezen bericht door kweenie »

Zomaar een willekeurige 'woonlastenbeschermer' uitkiezen is inderdaad niet echt de handigste manier.

Juist bij een ao-verzekering is goed advies, of er zelf heel goed induiken, belangrijk. Er zijn namelijk veel verschillen. Wat voor criteria worden gehanteerd? Beroepsarbeidsongeschiktheid, passende arbeid of gangbare arbeid? Hoe lang is de wachttijd voordat de uitkering ingaat? Hoe lang blijft de uitkering lopen? Is er een uitkering als je gedeeltelijk ao bent? En hoe hoog dan? Hoe wordt de hoogte van de uitkering bepaald? Wat is uitgesloten?

Dit zijn zo maar een paar zaken die heel veel invloed hebben op de premie en op de uitkering. Als je daar goed over hebt nagedacht en alles op een rijtje hebt, dan kun je het ook zelf doen, maar juist omdat het zo gaat om appels en peren, is het lastig om zelf alles uit te vogelen.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: AOV onder voorwaarden, hoe nu verder?

Ongelezen bericht door kweenie »

Dat is dus zeker geen wet van Meeden en Perzen. Natuurlijk kán zo'n verzekering in bepaalde situaties een goede mogelijkheid zijn, maar dat moet dan wel een bewuste keus zijn. En ook als je daarvoor kiest, zijn er nog veel appels en peren en zul je goed de voorwaarden moeten bekijken en vergelijken.

Gesloten