Volgens mij geldt "vliegangst" niet als een reden om je vakantiegeld terug te kunnen krijgen op een annuleringsverzekering. Je krijgt alleen een evenredig deel van je vakantiegeld vergoedt met een annuleringsverzekering als je in het ziekenhuis terecht komt en naar Nederland vervoerd wordt. Of als er van jezelf of je reispartner iemand overleden is (dan moet het ook nog een bepaalde graad zijn, dus ouders, broers, zussen, opa, oma enz) en niet omdat je vliegangst hebt.
Het is geen "medische" kwaal, maar een psychische kwaal.
Dat is iets heel anders en zijn ook andere regels voor.
Dat begrijp ik niet. Als iets psychisch is het niet medisch?
Psychiatrie is een specialisme, net zoiets als cardiologie.
Typisch een reactie van iemand die dan ook zal zeggen dat iemand niets mankeert omdat hij/zij geen zichtbare aandoening heeft.
Wat dat betreft kun je beter een been breken, dan zien mensen tenminste dat je wat mankeert. Bij een psychische aandoening is dat niet altijd zichtbaar, dus mankeert zo iemand niets (volgens jouw redenatie dan. Ik denk dat dat een mooie stelling is om eens met een psychiater te bespreken).
Goed, ik zal het anders formuleren.
Vliegangst is iets wat je jezelf aanpraat en je achteraf niet aan kan tonen.
Doordat je iets niet aan kan tonen zal het geen geldige reden zijn om je overeenkomst eenzijdig op te zeggen en je geld terug te krijgen.
even een misverstand uit de weg ruimen:
een annuleringsverzekering keert pas ongenoten reisdagen uit bij een ziekenhuisopname met tenminste 1 overnachting. daar was hier geen sprake van, dus valt er helaas niets te halen! De verzekering zal dit gewoon zien als een annulering op de dag van vertrek en dan zijn de kosten 100%
Wat weten al die mensen het toch goed!! Waarom neemt Alper niet gewoon even contact op met zijn verzekering. Indien hij geen verzekering heeft afgesloten dan kan hij sowieso naar zijn centen fluiten en anders kan je verzekeringsmaatschappij je verder informeren. [/b]
even een misverstand uit de weg ruimen:
een annuleringsverzekering keert pas ongenoten reisdagen uit bij een ziekenhuisopname met tenminste 1 overnachting.
Dan wordt het voor jou tijd om eens uit te gaan kijken naar een andere verzekering. Wat een onzinverhaal.
Zielig figuur....het is weer weekend en dan heb je weer dit soort dingen. De Tros kan beter dit forum sluiten in het weekend want je hebt dan alleen maar kindertjes die op de PC van paps/mams mogen spelen!
Aangezien je reactie op zondag geplaatst is, mag ik er dus van uitgaan dat je dus ook even met de pc van je paps/mams mag spelen.
Beste louis2...
Als jij een reisverzekering hebt afgesloten dan doe je er verstandig aan eerst de polisvoorwaarden door te nemen om te kijken of dit soort zaken gedekt worden. Zo ja, zeg dan niet dat jou neef wist dat dat hij een vliegfobie had, ik denk dat de verzekeringsmaatschappij dat niet dekt. Nou is het wel zo dat je dergelijke zaken wel zo snel mogelijk moet melden (meestal binnen 24 uur of zo snel mogelijk), nu bijna drie maanden later is de kans groot dat ze niets meer betalen. En dat je inderdaat pech hebt.
Ricardo1, even een kleine correctie:
Het betreft hier de neef van Alper (zie eerste bericht 22-9 13:42u) dus niet mijn neef.
Iedere reis- en annuleringsverzekering heeft globaal dezelfde artikelen in hun polisvoorwaarden staan. De een wat uitgebreider van dekking dan de ander. Wij hebben een "gezinspolis" (Mijn vrouw en ik en evt. ongehuwde kinderen tot 27 jaar). In mijn polisvoorwaarden staat dus o.a. dat een annuleringsverzekering/-gebeurtenis ook geldt indien de reis/vakantie voortijdig afgebroken moet worden i.v.m. ziekte o.i.d. van mijn reisgenoot (kan dus een familielid of iemand anders zijn waar ik samen mee op reis ga). De meereizende partner hoeft dus a)niet tot mijn gezin te behoren en b)niet verzekerd te zijn, het gaat immers om MIJN claim voor MIJN deel.
Zijn jullie er nu nog steeds niet uit?.
Bel gewoon je maatschappij waar je verzekerd bent, als je een verzekering hebt en ben je niet verzekerd, helaas pindakaas.
Veel suc.6.
In de polisvoorwaarden van een verzekering staat precies aangegeven in welke gevallen een beroep op de annuleringsverzekering gedaan kan worden.
De reden voor annulering moet onvoorzien en niet door u te voorkomen zijn. Een annuleringsverzekering geeft bijvoorbeeld dekking als uw vader kort voor vertrek overlijdt, als u kort voor een wandelvakantie uw been breekt of als u onverwacht een herexamen moet doen. Staat uw reden van annulering niet in de polisvoorwaarden, dan keert de annuleringsverzekering niet uit.
(bron: ANWB)
Het ligt er aan wat voor een soort annuleringsverzekering je hebt geboekt. Er bestaan annuleringsverzekeringen die alleen vergoeden als je annuleert met een geldige reden VOOR de reis maar er is ook een annuleringsverzekering die uitkeert als je VOOR of TIJDENS de reis annuleert. Je zou in ieder geval als je dus een annuleringsverzekring hebt bijgeboekt de boel kunnen opsturen naar de verzekeraar. Dan kunnen hun alles onderzoeken.. en misschien heb je geluk en krijg je alles terug......
Er bestaan annuleringsverzekeringen die alleen vergoeden als je annuleert met een geldige reden VOOR de reis maar er is ook een annuleringsverzekering die uitkeert als je VOOR of TIJDENS de reis
Fout! Een annuleringsverzekering geldt zowel voor als tijdens de "geboekte" reis!!