LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Gast

Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Gast »

Een van de speerpunten van de VVD bij de verkieizingen: Afschaffing OZB. Nu alweer uitgesteld. Die Zalm zal wel bedoeld hebben dat het OOIT wordt afgeschafd. Wat een goedkoop populist is het toch !

rhodi
Berichten: 108
Lid geworden op: 29 dec 2003 21:05

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door rhodi »

kom je daar nu pas achter!!!???

Gast

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Gast »

Eerst zorgen dat ze je kunnen kaal plukken maar iets terug geven ho maar.Het gekke dat iedereen maar weer intrapt in die mooie verkiezingspraatjes .

D66 zou nooit het CDA en de VVD aan een meerderheid helpen werd gezegd .En wat is er gebeurd.
Dat is niet alleen dit maar bij andere punten van veel partijen ook .Is het dan nog vreemd dat er mensen die niet meer willen stemmen Iets wat ik niet goed keur maar wel te begrijpen.

Gast

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Gast »

Simpel gezegd

DEMOCRATIE IS EEN ILLUSIE

Son of god
Berichten: 105
Lid geworden op: 06 aug 2004 16:17

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Son of god »

Democratie is de dictatuur van de meerderheid :wink:

Hydrocephalus

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Hydrocephalus »

Die Zalm zal wel bedoeld hebben dat het OOIT wordt afgeschafd. Wat een goedkoop populist is het toch !
Hebben we zoiets al niet eerder gehad ? Effe denken...... Oh ja, Ene Kok en een kwartje !

Gast

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Gast »

Tja, volgens Zalm is er geen geld voor. Kan ik me voorstellen in 2004.

Gast

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Gast »

Democratie is de dictatuur van de helft plus één.

torro
Berichten: 16
Lid geworden op: 30 sep 2004 11:48

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door torro »

Het sterke verlangen om een echt democratisch bestel is in Nederland een utopie en bestaat gewoonweg niet. Zestig jaar na de oorlog zitten we nog steeds met regenten opgescheept. Mensen die niet en geheel niet willen begrijpen wat er onder de bevolking leeft. Voor veel politici is het eigen belang heiliger dan het algemeen belang en eenmaal gekozen wordt door allerlei manipulaties de verkiezingsbeloften waarmee het stemvee is gelokt bij het groot vuil neergezet. De stemmen zijn binnnen en het grote pluchezitten kan voor de komende vier jaar beginnen. Zonder kennis van zaken en levenservaring worden allerlei onzin uitgekraamd, wetten verzonnen en vooral moeilijke onderwerpen vooruitgeschoven naar de volgende zitting van vier jaar.
Heeft het stemvee weer wat om zich druk over te maken.
Neem nu eens een onderwerp zoals de vergrijzing ook weer een heet onderwerp in deze tijd. Een mooi excuus om iedereen eens flink te korten op zijn verworven sociale zekerheden. Na de tweede wereldoorlog (1945) is een geboortegolf ontstaan. Dat is wel een kleine zestig jaar geleden. Geen enkel kabinet en/of politicus heeft zich zestig jaar lang druk gemaakt over dit onderwerp. Nu het uur U nadert en veel van de babyboomers dreigen met pensioen te gaan en derhalve na veertig en meer jaar hard werken een zeer aanzienlijke bijdragen aan de Nederlandse economie hebben gedaan is het paniek in den Haag. Het geld is opgemaakt en/of nooit opzij gelegd, want we moesten zo nodig haantje de voorste zijn in de wereld. Kapitalen zijn
verdwenen in bodemloze putten zoals ontwikkelingsgelden, buitenlandse uitzendingen van een leger met een gebroken geweertje,
nutteloze en geldverslindende projecten zoals Betuwelijn, HSL, straaljagers en kanonnen die niet bestaan, misdaadbestrijding die nooit echt bestreden wordt. De politiek in den Haag moet allemaal met een stijve nek lopen, aangezien men altijd een andere kant opkijkt dan de gemiddelde burger, die elke dag zien wat voor giga mistanden we in dit land hebben. De corruptie viert hoogtij en wordt afgedaan met een schikking als het wordt ontdekt. EEn boete aan een aannemingsbedrijf wat decennia lang met zijn collega's voor tientallen miljarden de Nederlandse burger heeft opgelicht, wordt afgedaan met een boete van een paar miljoen. Je zou als burger met een gezond verstand denken dat ze het teveel betaalde onder straffen van verbeurtverklaring van het bedrijf onmiddelijk zouden terugeisen. Nee een parlementaire enquete waar iedereen geheugenverlies lijdt is voldoende en daarmee is de kous af. Dag miljarden die we zo broodnodig hebben in deze moeilijke tijden. We gaan gewoon op de oude voet verder, knijpen de burger nog eens extra uit, laten de deur ook nog eens wijd openstaan voor gelukszoekers die geen opleiding hebben genoten, niet kunnen lezen en schrijven, laat staan een vak beheersen. We schuiven gewoon een beetje op en persen gewoon nog een beetje harder in de portemonnaie van de burger. Wat heeft dit met deze consumenten forum te maken ? Als burger ben ik consument
van de Nederlandse staat. De prijs/kwaliteit is ver onder peil, het niveau
bedroevend slecht en de geleverde diensten meer dan waardeloos.
Ik vraag mijn geld terug , oplichters !

Gast

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Gast »

Ben het helemaal eens met torro.

Helaas is Nederland nog altijd haantje de voorste,om de gewone werkman het vel over de oren te trekken.

Het is hoog tijd dat dit kabinet gaat opzouten !!!!!!!!!!!

En meteen die blachelijke eu bijdrage afschaffen.Dan kunnen de mensen gewoon na 40 jaar ploeteren verdiend genieten van hun pensioen.

Dat was het. Groet De beer die Zalm opeet :wink:

Gast

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door Gast »

Vergelijk hun verkiezingpraatjes maar met hun beleid.
Maar van Zalm had je dit kunnen verwachten .
Niet sparen voor slechtere tijden en opmaken aan nutteloze projecten om een keer echt de files te gaan bestrijden ,wat onze economie ons handen vol geld kost.
Ook geeft hij dat liever aan Europa waar Nederland al jaren netto betaler is.Een sigaar uit eigen doos als we een keer daarvan een weg
(A27 Flevoland of A4 Knp Markiezaat -belgische grens) voor terug hebben gekregen.
Bovendien zijn het de grootse geldverpillers die er bestaan.

En ach als je de OZB afschaft dan wordt er wel iets anders verhoogd .
Wat de geldverspillers

Ze zijn inderdaad dus allemaal bijna hetzelfde .
Al weet je dat nooit bij partijen die nog nooit in de regering hebben gezeten. Daar is nog een beetje hoop voor mij .
Maar geen stem voor Europa .

janssen
Berichten: 395
Lid geworden op: 01 okt 2004 19:57

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door janssen »

Dat wij door dit kabinet belazerd worden, staat zo vast als een huis.

Verkiezingsbeloftes, Ik ken geen enkele partij die ooit zijn beloftes zijn na gekomen.

maar dit kabinet, mede door mij in het zadel geholpen ,maakt onze economie kapot.

Zalm heeft allang de fieling met de burger verloren, hij denk alleen maar aan bezuinigen, maar weet dat hij ook op een andere manier zijn tekort kan oplossen.
1. de gezondheidszorg. gaat naar de knoppen, en als in 2006 het ziekenfonds wordt afgeschaft, gaan de kosten met miljarden stijgen.
Vergeten wordt dat het ziekenfonds een sociale instelling is, zonder winst oogmerk, en dat deze instelling werkt met overeenkomsten met artsen en specialisten, zij werken dus met tarieven die van te voren zijn vast gelegd.
Bij een volksverzekering, zijn deze overeenkomsten niet meer van kracht, en de commerciele verzekeraars zijn er om winst temaken. niet om tegen kostprijs tewerken.
2. De hoogst betaalden zijn nog steeds niet aangepakt, en profiteren nog steeds van het vernieuwde belastingstelsel ingevoerd in 2001.
Was voorheen het hoogste belasting tarief 63 % en daarvoor zelfs 72 % nu is het 52 %
3. Zalm wil niets weten van beperking aftrek hypotheekrente.
het is toch te gek voor woorden, dat mensen met een top inkomen, nu nog de mogelijkheid hebben om een hypothheek van b.v miljoen euro de rente van deze schuld volledig mogen aftrekken, dus 52 %.
terwijl die zelfde mensen rustig 500.000,-- op de bank kunen laten staan want daarover betalen zij onder aftrek van een franciese van 37.500 euro 1.2 % belasting is 5.550 euro belasting aftrek 500.000
euro hypotheek rente 52 % uitgaande 4.5% rente is 22.500 ,-- euro kassa 16.950, euro , voor onze kapitaal krachtigen.
4. Wij zijn ook nog steeds de grootste netto betaler voor de EU, deze afspraak is in het verleden gemaakt, daar dat nederland alle doorvoerrechten van de Havens en van \schiphol zelf mocht houden, maar daavoor dus extra aan de EU moest betalen,een afspraak die
kant nog wal raakt, want de kosten van doorvoer stijgen per jaar giganties, maar onze netto bijdrage blijft per inwoner gelijk.
Wie doet daar iets aan: niemand, want dan kon het wel eens zo zijn dat Nederland geen zware posten meer binnen de EU krijgt, en dat Duitsland ne Frankrijk deze gaan op eisen.
5. Maar men komt er niet recht voor uit, dat alleen het getrek van Brussel naar Straasburg kaitalen kost, waar wij aan meebetalen.
Wil men ons land economisch gezond maken, dan zullen er een paar maatregelen genomen moeten worden.
1. Onze bijdrage aan de EU fors omlaag, het gaat uiteindelijk wel om onze belasting centen.
2. De hypotheek rente van boven modale hypotheken bevriezen.
3. Ziekenfonds instand houden, en deze weer terug brengen bij de oude ziekenfondsen , dus niet bij de nu toegestane commersiele verzekeraars.
Vroeger toen het nog echt ziekenfondsen waren , konden wij werken met 5 % explotiekosten dus 95 % bleef over voor de zorginstellingen
Nu zijn de explotatiekosten ongeveer 22 % rekenening houdende met de miljarden die er omgaan , is dat een kapitaal aan ontrekking van premies, aan de gezondheids zorg.
Voorbeeld. de Acchmea groep rekend gemiddeld voor een ziekenfonds verzekerde 50 euro per maand aan nominale premie. een ziekenfonds als Anderezorg rekend voor ongeveer het zelfde pakket 27,30 euro per verzekerde.
Sanering moet dus komen uit het besparen van kosten, ten gunste van de burgers.
Maar zolang zalm nog op de post financieen zit zal hier niets van terecht komen. :twisted: :evil:

torro
Berichten: 16
Lid geworden op: 30 sep 2004 11:48

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door torro »

Regeren is vooruitzien is het gezegde, maar dat hebben onze politici nog nooit in praktijk gebracht, laat staan van gehoord. Het maakt in principe geen bal uit welke kleur je kiest uiteindelijk zijn het allemaal oplichters en zakkenvullers. In zestig jaar geen bal gepresteerd, voor zijn malle moer hebben we gewerkt tot we erbij neervielen. Die lui in den Haag zijn echt niet goed bij hun hoofd. Zonder enig mandaat van de kiezer en over de hoofden van deze kiezer worden even beslissingen genomen die voor de komende decennia van levensbelang zijn. Zonder enige mandaat werd immers beslist dat we 1. de EU met 10 landen hebben uitgebreid. 2. Er nog twee armoedzaaiers in de wachtkamer zitten om ook nog even uit de ruif te komen vreten (om van Turkije nog maar te zwijgen)
4,Onder het mom om de vergrijzing op te vangen, wat elke simpele ziel reeds 60 jaren wist, werden mensen het land binnengelaten, die behalve twee handen geen enkele opleiding of vak hebben geleerd.
Resultaat; Na dertig jaren komt den Haag erachter dat het merendeel in de WAO en/of WW zit en meer kost dan het opbrengt. Zelfs tweede en derde generaties voegen nog maar relatief weinig toe aan de economie. Derhalve was het allemaal water naar de zee dragen en zitten we met zijn allen opgezadelt met mensen die niets kunnen en de babyboom. Inmiddels hebben alle naoorlogse politici dik geprofiteerd van het pluche en vet betaalde baantjes die daar uit voort zijn gekomen. Het pluche en old boys circuit zorgt vreselijk goed voor elkaar. Als je als politicus de ene bok na de andere schiet, miljarden aan onzin verkwanselt kan je zonder kleurscheuren lachend wegwandelen. Misschien dat je net als Melkert even in de US wordt geparkeerd tot de bui over is en kom je straks glimlachend en gezellig
weer op een leuke positie terug. Dat flikte die Pronk toch ook toen hij ineens nuchter was geworden en in Limburg op de kieslijst ging staan.
Het is allemaal zo helder en voor de ahnd liggend als je het allemaal eens goed bekijkt. We worden gewoon dictoriaal geregeerd en hebben nul, nul te vertellen. Welk mandaat had den Haag van de burger over de Euro. Heel listig werd dat eventjes snel geregeld tegen een koers die 20 -30 % lager had moeten liggen. Voor een Euro moesten we f.2,20 betalen, maar had f.1,80 -,1,90 moeten zijn. In een klap werden we van 30 % van onze centen beroofd, door deze roofridders en landverraders. Hoeveel mooie baantjes hebben zij niet als dank gekregen voor de moeite. Als dank voor het sturen van legers naar Afganistan en Irak, werd de Hoop Scheffer benoemd als baas van de NAVO. Heb je die twee Balkenellende en de Hoop lachend zien zitten bij die Bush ? De Hoop Scheffer een mooi en dik betaalde baan en Nederland kan mooi de rekening betalen. De Spnjaarden waren in vier maanden tijd 300 miljoen euries kwijt voor 600 man in Irak. Kan je nagaan wat wij inmiddels aan kosten hebben in Afghanistan en Irak.
En superhufter Kamp maar prevelen om nog een paar vliegtuigjes en wat meer cadeautjes te sturen. Cadeautjes van 100 miljoen euro want we hebben het zo breed in dit land. Maar het stond allemaal in het regeer accoord waar de kiezer bij heeft gezeten nietwaar? Of was het misschien zo dat we toch helemaal niets te vertellen hebben over onze eigen centen en toekomst ? Met een beetje pech over een dikke twee jaar weer, dan mag je voor twee minuten weer verbeelden toch nog wat te zeggen te hebben. Nou ech nie zeggen we in Rotterdam ! :twisted: :twisted: :twisted:

janssen
Berichten: 395
Lid geworden op: 01 okt 2004 19:57

Re: Gerrit Zalm misleidt kiezers

Ongelezen bericht door janssen »

Torro je hebt volkomen gelijk. want onze oveheid, doet precies wat Zalm wil.

Als de overheid een beleid maakt ,zo als nu gebeurt is, wat niet door de meerderheid van het Nederlandsevolk gedragen wordt, is het gedoemd om te mislukken.

Nu kwam men op het idee om toch maar een bemiddelaar te benoemen, om een brug teslaan tussen vakbonden en regeringsbeleid.
maar weer was het Zalm die sprak, deze persoon spreekt niet namens de regering.
Zolang Zalm op zijn post blijft zal ons land ten onder gaan aan regels , en regelgeving.
Ook de extra bijdrage aan het ziekenfonds is gewoon bedrog, wij ouderen hebben al genoeg betaald in 45 jaar.
Maar dat wij in onze jongere jaren teveel betaalden, dit als reservering voor de ouderedag is Hoogervorst allang vergeten, of hij heeft nooit bestudeerd.
Ik zelf heb 20 jaar bij een ziekenfonds gewerkt als hoofd fin adm. dus
ik weet echt wel waar ik over geschreven heb.
Ook de sanering op hyptotheek rente boven een bepaalde grens zal toch een keer noodzakelijk worden.
Men kan niet eeuwig door gaan met bezuinigingen, en de hoogst betaalden maar buiten schot laten.
Ik heb ook nog 25 jaar gewerkt als belastingconsulent en weet echt wel wat men van de hypotheekrente kan aftrekken, en dat is voor de hoogst betaalden 52 %
maar voor ons ouderen maar 14,85 %.
Nu nog WOZ heffing afschaffen, wie profiteerd daar het meeste van ??????????? natuurlijk weer de hoogst betaalden bijtelling voor hen is ook 52 %, en voor ons ouderen maar 14,85 %
Dit kabinet ( mede door mij in het zadel geholpen) maakt ons land financieel kapot.
Het wordt tijd dat de hoogmoeds waanzin waar mede men nu regeert, ( het wordt door de meerderheid gedragen) welke meerderheid, ???????????
Als er nu verkiezingen zouden komen zijn de regerings partijen nergens meer.
Dus regeert men bij de gratie van ruim twee jaar geleden, maar toen werd ons niet verteld dat men plannen had om ons land naar de knoppen tehelpen.
:twisted: :twisted:

Gesloten