LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] oplichters praktijken met auto`s.

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Yuppie

oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door Yuppie »

Zijn er op dit moment mensen die een auto hebben gekocht in 2004,
Ik ben eigenlijk benieuwd hoeveel auto`s er met verborgen gebreken of met een teruggedraaide kilometerstand,of met een verkeerde bouwjaar zijn verkocht. Ik ben zelf opgelicht met ; verkeerde bouwjaar,onlogische kilometerstand,cruisecontrol die er achteraf niet op zit.Ik wil eigenlijk eens kijken hoeveel mensen er al ingetrapt zijn met een recent gekochte auto enof we gezamelijk wat kunnen gaan ondernemen tegen dit soort praktijken..

Gouden hulp

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door Gouden hulp »

Tja, het is maar wat je oplichting noemt. Als je zaken doet met een zakkenroller moet je niet raar kijken dat je op een dag je geld kwijt bent.

Zo is dat ook met handelaren! Kopen bij een BOVAG-dealer geeft je zekerheden. Immers BOVAG garantie wordt afgedekt. Wil je onder de BOVAG-grens een auto kopen wordt het wel wat lastig.

Maar een dikke BMW voor de prijs van een Ford Escort of zoiets zal niet goed gaan. Dat blijkt.

Koop bij een BOVAG-autobedrijf. Ze zitten echt in heeeeeel Nederland!

Mayke

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door Mayke »

Ik heb mijn auto dus 5 1/2 week geleden (31 aug.) bij een zgn. BOVAG-bedrijf (Autobedrijf Bruins in Almelo) gekocht. Ja, dit bedrijf was ook vermeldt op de offiële BOVAG-site!

Dit autobedrijf adverteerde met een 1996-er Opel Corsa met airco. Na enig overleg en eenproefrit zijn we akkoord gegaan tot aankoop van de auto.

Om een lang verhaal kort te maken: het was geen 1996, maar een 1995. Airco moest compleet vervangen worden, anders kon de verdeelband van de motor aflopen (terwijl zij hem zelf hadden nagekeken!). Naderhand blijkt ook dat ze gerommeld hebben met de papieren, en ik kan nu niets bewijzen, omdat ik van begin af aan de orginele facturen e.d. niet mee heb gekregen.

Ik had me erg op deze auto verheugd, met name om de stuurbekrachtiging (ik heb RSI, dan is een auto zonder sb een hel). Maar dat ze iemand zo na**en! Juridisch kan ik niets beginnen, want zij hebben alles zwart op wit en ik niet.

Ik kan nog steeds janken als ik eraan denk. Maar ik heb nu wel op een heel harde wijze geleerd, dat zelfs een BOVAG-bedrijf geen garantie is voor een veilige aankoop.

[email protected]

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door [email protected] »

in januari 2002 dachten wij een nieuwe subaru forester gekocht te hebben uit 2002 staat ook op de auto papieren.eind 2003 kregen wij bericht dat er een nieuw model op de markt was gekomen en wij zijn bij een dealer van subaru wezen kijken. alleen waar wij de auto gekocht hadden die was geen dealer meer.wij vonden het nieuwe model een stuk mooier en lieten een offerte maken.tot onze grote schrik kregen wij veel minder voor de auto terug dan bij de verkoop gezegd is.de reden was dat de auto niet uit 2002 komt maar uit 2000 dat konden ze zien aan de bpm die was van 2000. wij zijn naar de garage toegegaan waar wij hem gekocht hadden om verhaal te halen.maar ze hadden van model 2000 ,2002 gemaakt door er een airco in te zetten. wij zijn er ook achter gekomen dat de auto op de naam van de garage heeft gestaan.met dit verhaal zijn wij naar de geschillen commissie geweest.alleen vond de geschillencommissie dat normaal en heeft de garage gelijk gegeven.wij geloven niet meer in de eerlijkheid van de geschillencommissie.dit is de tweede keer al dat wij iets verliezen wat wij als klacht hadden ingedient bij een geschillencommissie goede vrienden van ons hadden ook een klacht en hebben het ook verloren.ik zou wel eens willen weten hoeveel zaken er gewonnen worden en hoeveel er verloren worden in een jaar tijd.wij gaan in ieder geval nooit meer naar een geschillencommissie het is zonde van je tijd en van je geld.want als je het verloren hebt krijg je als advies dat je je klacht alsnog mag neer leggen bij een gewone rechter.alleen heb je aan zo"'n advies niets want je was toch al bij een rechter?.bovendien was dit ook een bovag garage.bij de geschillencommissie zit dan ook een meneer van de bovag.dus de bovag vond deze klacht dus ook niet erg.wij vinden dat wij opgelicht zijn door de garage door de bovag en de geschillencommissie.wij hopen dat jullie hier op willen reageren en of er meer mensen zijn die zoiets gehad hebben.

bmwk100lt
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 okt 2004 15:13

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door bmwk100lt »

Ook ik ben er met open ogen ingetuind. Zag een mooie wagen Laguna van 97 LPG-G3 170.000km en alle mogelijke extras.

Wij naar het Europe Car & Caravan Center in Cruquius. http://www.ecchoofddorp.nl

Auto zag er mooi uit en kreeg best vel voor me oude wagen.
Na een proefritje zag ik wel dat oa de mistlampen er niet waren en dat de boordcomputer en cruisecontrol ook alleen in de advertentie stonden.

Op me vraag naar de radio en de papieren kwam een *** verhaal en ik ben er gewoon ingestonken.
Enfin de wagen gekocht want die reed lekker. en thuis zag ik pas dat de wagen 1 jaar ouder was. de LPG-G3 bleek G2 te zijn en de KM was 100.000 km terug gedraait. Dit laatste zag ik pas aan de hand van het APK rapport. De radio is zelfs nooit gelevert en na tig keer bellen heb ik dat maar op gegeven.

Ik heb geprobeert dit op te lossen Telefonisch en rechtstreeks. Niks alleen maar *** smoezen enzo. Toen maar schriftelijk en daar wordt al helemaal niet op gereageerd.
Wat kan je nu nog doen? De consumenten bond geeft niet thuis. Het koopcontract is zo vaag dat je geen poot om op te staan hebt en ik zit met die wagen die nu snel steeds meer mankementen gaat vertonen.

Voortaan weet ik het wel. Geen auto zonder keurrapport kopen. Maar nu is het telaat. [/b]

yuppie

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door yuppie »

Bedankt voor jullie reacties, inmiddels zijn wij van onze miskoop afgekomen al hebben wij veel geld hiermee kwijtgeraakt.

En de autohandelaar is verhuist naar een andere woonplaats waar weer nieuwe slachoffers gemaakt worden, helaas!!!

YamahaR6

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door YamahaR6 »

Ook ik ben het slachtoffer van deze oplichters praktijken geworden.
Auto gekocht met de nodige gebreken in apeldoorn, en naar de garantie kan je fluiten.
Auto ziet er aan de buitenkant netjes uit, maar blijkt motorisch in zeer slechte staat.
Deze auto komt bij RH-auto's vandaan aan de vlijtse weg.
Dit is een erg dure les, en dit zal me ook beslist geen tweede keer overkomen.
Misschien wordt het eens tijd om hier met meer mensen iets tegen te ondernemen want ik krijg de indruk dat je in je eentje weinig tegen dit soort gajes begint. :evil:

mdee1979
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 okt 2006 21:22

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door mdee1979 »

je kunt beter stoppen met dure rechtsbijstands verzekeringen
aangezien deze mensen denken vanuit hun eigen belang oftewel het kost hun geld beter is het om gewoon een goede advocaat te nemen dus geen pro deo want die doen helemaal noppes voor je ..

ik heb zelf ervaring hiermee en heb een duurdere advocaat die zich dus echt inzet voor mijn belang en die achter je staat daar heb je wat aan!

rhodi
Berichten: 108
Lid geworden op: 29 dec 2003 21:05

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door rhodi »

@ mdee1979.

Ik neem aan dat je van 1979 bent...dus 27 jaartjes jong. Dan al een eigen advokaat hebben....zal wel. Aan je geschreven zinnen , (leestekens nog nooit van gehoord) zou ik zeggen dat je pas 15 bent ofzo.

mdee1979
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 okt 2006 21:22

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door mdee1979 »

het klopt inderdaad dat ik 27 ben
dan zal je ook verast zijn van het feit dat ik ook een eigen zaak heb met 6 man personeel :lol:

Walter van V
Berichten: 1995
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door Walter van V »

Tja goed oppassen met 2e hands auto`s dus!!
dit soort zaken gebeurt overal.

Advies:
1. indien mogelijk aankoopkeuring door ANWB laten doen. Beter daar geld aan uitgeven dan miskoop, keuring is echt goedkoper. Veel mensen hebben blijkbaar het idee dat het weggegooid geld is..

Ook kan je voor verlopen garantietermijn laten keuren, om gebreken die nog onder garantie kunnen vallen boven water te halen.

En belangrijk: vraag altijd om de onderhoudshistorie en neem die ook mee!! elke garage die een auto in onderhoud heeft gehad heeft dit in de computer staan en kan dit ook uitprinten. Kan dit niet dan is er iets loos, en dus dan gewoon weggaan.

En onderhoudshistorie dus goed napluizen op bijzonderheden!

Zo ben ik ooit naar een auto wezen kijken met km stand 80.000. Stond in de historie dat de auto bij 20.000km een neiwue teller heeft gehad... dus eigenlijke km stand 100.000. Voor de bverder netjes bijgehouden auto geen punt, maar wel reden de prijs aan te passen!

Recent nog wezen kijken naar gebruikte auto, zou van 1e eigenaar zijn... ja tot ie 2 jaar oud was, toen ingeruild en 6 jaar dienst gedaan als leenauto van het bedrijf... (de boekhouder had er zogenaamd gebruik van gemaakt).

Uit de met veel tegenzin geproduceerde onderhoudsgegevens bleek dat de auto veel fabrieksmatig voorgeschreven onderhoud gewoon niet had gehad (waaronder de distributieriem die al 50.000km eerder vervangen had moeten worden!!) uiteraard hebben wij de auto niet gekocht...
De advertentie staat nu 6 maanden later nog steeds, met ongewijzigde verkeerde info op de site van het bedrijf en op autotrader...Wel lager in prijs overigens. (maar nog steeds te veel tenzij het achterstallig onderhoud inmiddels wel gedaan is!)

belangrijk is ogen open houden, kritisch zijn, en beoordelen hoe er gereageerd wordt... En laat men de stellingen over km standen en onderhoud maar bewijzen..!! (een afgestempeld boekje zegt uiteraard niets, is in de avonduurtjes of bij de koffie zo geregeld..)

mdee1979
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 okt 2006 21:22

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door mdee1979 »

bedankt voor je advies goed lezen mensen hier heb je veel aan!

DL3B
Berichten: 111
Lid geworden op: 28 okt 2005 12:42

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door DL3B »

- Altijd de kentekenpapieren laten tonen; eventueel kunt u zelf ook nog
even het chassisnummer op het kentekenbewijs (Deel I) checken met
hetgeen in/op de auto staat
Je kunt trouwens op www.rdw.nl het kenteken intikken & dan zie je vanzelf
of de auto ouder/geïmporteerd is als de datum eerste toelating afwijkt.
- Ga naar een Bovag aangesloten bedrijf & neem Bovag garantie (kun je bij
problemen altijd via de Bovag regelen)
- kijk of het bedrijf NAP aangesloten is & vraag of ze de km-stand die jijzelf
op de teller hebt gezien intypen & kijk mee of deze logisch is.
(het kan soms best soms zo zijn dat er ergens een keer een nieuwe tellercombi in de auto is gegaan; dit kan echter via de NAP nagegaan worden)

- laat een aankoopkeuring uitvoeren ANWB/Dekra

Laat je niet verleiden door verkooppraatjes & sluit nooit gelijk een koop als je maar iets twijfelt. Ga dan later terug, ook al loop je het risico dat de auto dan misschien weg is. Er zijn er echter genoeg te koop, en beter weloverwogen aanschaffen dan overhaast & met een kater na.

Wie nog meer aankooptips wil, moet maar vragen.

Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: oplichters praktijken met auto`s.

Ongelezen bericht door Anastasia »

Als je een andere wilt, of het nu een auto, keuken of wasmachine is, het maakt niet uit!
Als je hier een handelaar of merk invoerde, of bij Kassa of gelijkwaardige site, krijg je vele goede en slechte reactie's.

Hoe is het merk als het ouder word, bij huisvuil zie ik 20 jaar oude Miele, naast de 5 jaar jonge Indesit, en een Bosch of AEG van een jaar of 10~15...
dus zo koop je als Russin zonder enige kennis een goed merk!
Hoewel een wasmachine natuurlijk geen auto is, franse auto's geven vaker problemen, en liggen na 10 jaar al vele op de sloop, Mercedes en Volvo alleen als ze schade hebben, en ook diverse japanse merken ontbreken!

Iedereen verklaarde mij voor gek op de sloop een nieuwe uitzoeken!
Maar ook het klapdakje wat lekte, dus weet nu welke merken open daken wel goed zijn, en die alluminium merkloos en zwaar aangestast, en het dure merk wat uit die 12 jaar oude auto zou nog in een nieuwe kunnen, zo mooi en goed nog!

Zo zie je of een merk goed is, dus ook het opendak, want een airco is niet direkt koud, en met open schuifkantel, dus inbraakveiliger, en frisse lucht als je stilstaat, warmte gaat omhoog, dus ook dan intressant!

Ook bepaalde dealers kun je beter overslaan, dus iemand die als buitenlandse niets weet, en vreemde merken ziet, dus geen Lada of Wolga, maar toch foutloos kopen!

Helaas doen Nederlanders het vaak andersom, en komen dan hier klagen, dus lees alle voorgaande berichten en je hebt minder kans op een miskoop!

Gesloten