LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Roel2
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 feb 2016 14:34

Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door Roel2 »

Gekocht bij PK bank van Henders en Hazel. Na erg late levering blijkt na 6 maanden de bank ernstig verkleurd. PK gebeld, reactie: "Bank staat voor het raam, de stof is van katoen en linnen, deze verkleurd sterk, uw keus,dus eigen schuld. U hebt ervoor getekend! Wij doen niets". Toevallig hadden wij er NIET voor getekend omdat wij ons niet laten dwingen te tekenen omdat anders het aanbod vervalt. (gebruikelijke verkooptactiek van PK) De verkoopster had ons niet geinformeerd over de eigenschappen van de stof, anders hadden wij voor een andere stof gekozen (vaak nog goedkoper). Toen duidelijk werd dat wij niet getekend hadden werd het voor PK ineens een garantiekwestie, verkleuring niet gedekt. Het is geen garantie kwestie, maar gebrek aan voorlichting, dus fout van verkoopster PK.Na lange telefoon- en mailwisselingen en contact met fabrikant weigert PK iets te doen. Slechte beurt voor PK en Henders en Hazel. Wij kopen in ieder geval nooit meer iets bij PK en bij de Mandemakers groep.

Dozo
Berichten: 90
Lid geworden op: 29 nov 2015 17:32

Re: Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door Dozo »

Roel2 schreef:Gekocht bij PK bank van Henders en Hazel. Na erg late levering blijkt na 6 maanden de bank ernstig verkleurd. PK gebeld, reactie: "Bank staat voor het raam, de stof is van katoen en linnen, deze verkleurd sterk, uw keus,dus eigen schuld. U hebt ervoor getekend! Wij doen niets". Toevallig hadden wij er NIET voor getekend omdat wij ons niet laten dwingen te tekenen omdat anders het aanbod vervalt. (gebruikelijke verkooptactiek van PK) De verkoopster had ons niet geinformeerd over de eigenschappen van de stof, anders hadden wij voor een andere stof gekozen (vaak nog goedkoper). Toen duidelijk werd dat wij niet getekend hadden werd het voor PK ineens een garantiekwestie, verkleuring niet gedekt. Het is geen garantie kwestie, maar gebrek aan voorlichting, dus fout van verkoopster PK.Na lange telefoon- en mailwisselingen en contact met fabrikant weigert PK iets te doen. Slechte beurt voor PK en Henders en Hazel. Wij kopen in ieder geval nooit meer iets bij PK en bij de Mandemakers groep.
Ik verwacht niet dat ze daar wakker van liggen.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door crazyme »

U kunt naar de geschillencommissie stappen.

De ervaring leeft echter dat deze kwesties (verkleuring van katoen, verwijt 100% aan verkoper) vrijwel altijd kansloos zijn.

Wat heeft u zelf ondernomen om aan informatie te komen ? Heeft u gewoon "een leuk stofje" uitgezocht of ook echt geïnformeerd naar de eigenschappen ?

Heeft u geen koopovereenkomst getekend ?

WOODY1963
Berichten: 10
Lid geworden op: 04 dec 2015 22:19

Re: Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door WOODY1963 »

Beste Roel

Het maak niet uit waar je een bank koopt die is bekleed met stof van een samenstelling van katoen en linnen . De kans dat deze stof gaat verkleuren is vrij groot en dit gebeurd niet na jaren maar al na enkele weken /maanden . Een adviseur zou het wel moeten vermelden bij de aankoop .

Roel2
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 feb 2016 14:34

Re: Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door Roel2 »

Er is geen koopovereenkomst getekend. Verkoper heeft de eigenschappen van de stof niet vermeld. Anders hadden wij voor een andere stof gekozen.

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door olaf79 »

Ben het eens met TS. Dit is niet iets dat algemeen bekend is en de verkoper hoort daar dus op te wijzen.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door sjoegel »

Jawel hoor algemeen bekend is dat katoen-linnen stoffen lichtgevoelig zijn. Maar het scheelt de verkoper veel gedoe wanneer hij het er ook nog expliciet bij zegt en op de bon zet dat de stof heel kwetsbaar is voor licht.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Verkleuren van bank binnen 6 mnd Piet Klerkx

Ongelezen bericht door crazyme »

Die kennis is vaak selectief aanwezig. Wanneer je in een verkoopgesprek expliciet aanhaalt wat de eigenschappen zijn dan reageert men min of meer geïrriteerd omdat wen dat echt wel weet, maar zodra er een probleem ontstaat is niets op papier gezet en had men nooit kunnen denken dat het probleem zo groot zou kunnen zijn.

Gesloten