LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] KPN sjoemelt met snelheidsinformatie internet

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
LHD
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 sep 2014 08:38

KPN sjoemelt met snelheidsinformatie internet

Ongelezen bericht door LHD »

KPN heeft sinds kort een snelheidsmeter voor internet beschikbaar gesteld op internet. De link is http://speedtest.operator.nl/kpn/. Deze wordt aangeboden om je aan te moedigen je abonnement te verhogen. Vreemd genoeg meet de meter hogere snelheden dan bijv. de meter van JanHut http://www.janhut.com/index.php/breedba ... heid-meten die waardes geeft waarvan ik weet dat ze kloppen op mijn adres.
Ook beweert de KPN meter dat de UPLOAD hoger is dan de downloadsnelheid op mijn adres, terwijl deze altijd lager is geweest dan de downloadsnelheid.

Dezelfde meter van KPN is trouwens ook te gebruiken via: http://www.internetsnelheid-testen.nl/ een internet adres dat schijnbaar een onafhankelijke test levert.
Ik zou het prettig vinden dat KPN gewoon levert in plaats van consumenten misleiden met marketing praatjes. Zelfs de mensen bij de KPN helpdesk worden belazerd met deze info, want ze verkopen gewoon pakketten die niet te leveren zijn.

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: KPN sjoemelt met snelheidsinformatie internet

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Als de snelheidsmeting van KPN direct naar een door hun beheerde server binnen hun domein gaat kan het uiteraard zo zijn dat de uitslag hoger is dan als je naar een servers ergens buiten KPN gaat.

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: KPN sjoemelt met snelheidsinformatie internet

Ongelezen bericht door sjohie »

Wat heeft een site die de snelheid meet op tijdstip X, te maken met het verkopen van abonnementen met snelheden die ze niet waar zouden maken? Dat zijn 2 aparte dingen. nog los van het feit dat een behaalde snelheid op internet zowel van het type netwerk afhangt, als van het tijdstip en de (locatie van de) website die je bezoekt, en er dus geen absolute dingen over te zeggen zijn.

Gesloten