Hatertje schreef:Maar ze zeggen ook dat het een legitieme reden is om iemand aan het contract te houden.
Als je de zin leest als het geven van een keuze aan de consument, dan is ie correct. Als je de zin leest als dat de verkoper een keuze kan maken, dan ontbreekt een motivatie waarom de balans wel te zeer wordt aangetast als de algemene voorwaarden twee jaar hanteert, maar dat diezelfde algemene voorwaarden de balans op eens niet te veel aantast indien je de consument laat kiezen uit de algemene voorwaarden twee jaar en de algemene voorwaarden één jaar.
Hatertje schreef:Bij het betalen van de financiële vergoeding mag de provider alleen de kosten van het toestel eisen, en misschien wat centen voor het gebruik van het netwerk. De provider heeft liever dat iemand natuurlijk €XX per maand blijft betalen, want daar verdienen ze meer op.
Het financiële gevolg van eerder opzeggen kan ook zijn dat je de gederfde winst moet vergoeden of dat er een boete op staat.
Hatertje schreef:Desalniettemin zijn alle voorbeelden die we hebben aangehaald gebaseerd op een betalingsachterstand. Omdat deze bepaling op de grijze lijst staat, moet de rechter het toetsen. Je moet dus het hele aanmanings, ingebrekestelling etc. proces doorlopen alvorens je de uitspraak van de rechter gaat krijgen, tenzij je zelf een zaak aanspant. Want zoals gezegd gaan de providers niet inbinden als je met de zwarte lijst gaat dreigen.
Is dat de moeite waard in de situatie van TS?
Als je een jurist inschakelt, dan ben je meer kwijt dan dat je wint. De verkoper zal ook een jurist inschakelen en die zal aansturen op een schikking, waar je geen nee tegen kunt zeggen. Als je het zelf doet, dan kost het je veel tijd en loop je kans om het op de procedure of technische aspecten te verliezen. De schade is dan een paar honderd euro, dus dat is nog best te dragen, maar het is wel een paar honderd euro die je ook in je zak had kunnen houden. Overigens moet je wel moeten aansturen op een agressieve handelspraktijk (aangeven dat je die aanmaningen ongewenst zijn), omdat je anders niets te eisen hebt.