vraagalex schreef:Houd er wel rekening mee dat de douane fraudeert op 2 manieren:
1: Ze hanteren een VASTE wisselkoers voor buitenlandse valuta (meer daarover lees je op .../belastingdienst-oneerlijk-geld/).
Jaja, u kunt ook niet beschuldigd worden van een overmaat aan kennis nietwaar? De Douane "fraudeert" nog wel en een linkje met de titel "oneerlijk geld" maar voor de rest géén idee hebben van het feit dat de Douane slechts een uitvoerende functie heeft en voor het grootste deel afhankelijk is van Europese wettelijke bepalingen - we zijn immers een economische, fiscale en politieke Unie van 28 lidstaten en zelfs vóór dat we dat werden waren we sinds 1993 een Douaneunie.
Zo staat er wel meer pertinente onzin op die website van u, u mag hopen dat u niet eens door een gedupeerde "klant" voor de rechter wordt gesleept. De enige fraude die ik zie is die aan uw eigen kant.
We hebben hier gewoon artikel 48 van deUITVOERINGSVERORDENING (EU) 2015/2447 VAN DE COMMISSIE van 24 november 2015 houdende nadere uitvoeringsvoorschriften voor enkele bepalingen van Verordening (EU) nr. 952/2013 van het Europees Parlement en de Raad tot vaststelling van het douanewetboek van de Unie.
HOOFDSTUK 3
Valutaomrekening
Artikel 48
Bepalingen betreffende wisselkoersen
(Artikel 53 van het wetboek)
1. De tegenwaarde van de euro wordt, indien dit overeenkomstig artikel 53, lid 1, onder b), van het wetboek is vereist, eenmaal per maand vastgesteld.
De toe te passen wisselkoers is de meest recente koers die door de Europese Centrale Bank is vastgesteld voorafgaand aan de voorlaatste dag van de maand en is gedurende de volledige daaropvolgende maand van toepassing.
Wanneer de aan het begin van de maand geldende koers echter meer dan 5 % afwijkt van de koers die door de Europese Centrale Bank is vastgesteld vóór de 15e van diezelfde maand, is de laatstgenoemde koers van toepassing vanaf de 15e tot het einde van de betreffende maand.
2. Indien een valuta om een van de redenen zoals bedoeld in artikel 53, lid 2, van het wetboek moet worden omgerekend, is de toe te passen tegenwaarde van de euro in nationale valuta de koers die door de Europese Centrale Bank op de eerste werkdag van oktober is vastgesteld: deze koers is met ingang van 1 januari van het daaropvolgende jaar van toepassing.
3. De lidstaten kunnen de waarde in nationale valuta van het in euro vastgestelde bedrag ongewijzigd handhaven indien bij de jaarlijkse aanpassing de omrekening van dat bedrag leidt tot een wijziging van de in nationale valuta uitgedrukte waarde van minder dan 5 %.
Het na bedoelde omrekening verkregen bedrag kan door de lidstaten op de dichtstbijzijnde decimalen naar boven of naar beneden worden afgerond.