LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] UPC HELPDESK

Problemen met jouw aansluiting of met jouw provider van internetdiensten? Discussieer dan hier daarover.

IS UPC HELPDESK SLECHT!

Ja
11
79%
Nee
3
21%
 
Totaal aantal stemmen: 14

Gast

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Gast »

ik denk dat het maar is tijd wordt voor een internet rijbewijs.
eerst je basis vaardigheden halen hoe je WEL met een pc om dient te gaan.
Wat een stompzinnige reactie. Op het moment dat deze mensen, die al even weinig verstand van financiën hebben, hun machtiging afgeven om de vaste maandbedragen af te schrijven is er niks aan de hand, maar kloppen ze aan voor wat service dan moesten ze eigenlijk maar helemaal geen internet hebben?? Waar denk je dat jij van leeft?
Jij zit waarschijnlijk hoog in de boom bij deze organisatie, want je bent een volkomen adept van deze arrogante en hooghartige organisatie, die van de oprichting af aan nog nooit zijn zaakjes op orde heeft gehad en op werkelijk elk bedrijfsmatig gebied een overvloed aan incompetenties heeft getoond waar de honden geen brood van lusten. En jij hebt de gore moed een oordeel te vellen over de consument die nog jullie enig bestaansrecht in stand houdt? Zorg liever eens voor een produkt dat geschikt is voor de klanten waaraan je zo graag wat wilt verdienen, en maak ondertussen de techniek, de financiën, de communicatie, en de procesvoering in je eigen straatje op orde voordat je ook maar één moment weer overweegt om hier op een consumentenforum de mildste vorm van commentaar te komen leveren!!

Scriptkiddy
Berichten: 32
Lid geworden op: 10 nov 2004 16:16

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Scriptkiddy »

Nergens om, maar ik heb dus niets met zo'n bedrijf te maken. Behalve dan dat ik een klant ben van Chello.
Daarnaast ben ik een enthousiast computer-hobbyist. Zoals veel andere mensen word ik regelmatig door mensen uit mijn naaste omgeving gevraagd om naar hun pc's/netwerk/macintosh/etc te kijken. Elke keer hoor ik weer: "echt waar, ik heb niets veranderd".
Paar voorbeelden:

Collega: "Ik kan ineens niet meer e-mailen, ik heb niets veranderd, zal dus wel bij mijn isp liggen."
Bij controle van pc bleek deze persoon een office 2003 versie geinstalleerd te hebben met een 30 dagen licentie.

Vriend: "Mijn internet doet het niet meer, en ik heb (uiteraard) niets gedaan."
Controle: De persoon had zijn kamer opnieuw ingericht, en had daardoor de modem van chello verplaatst. En hierbij had hij zijn utp stuk getrokken.

Zo kan ik nog wel even door gaan. Ik zeg niet dat de schuld nooit bij een isp ligt. Maar in mijn ervaring in een overgroot aantal gevallen ligt de schuld daar niet.
Natuurlijk is zo'n internet-rijbewijs grote onzin. De vergelijking met een auto gaat compleet mank. Bij verkeerd gebruik van een auto kan elk persoon een ander doden, met een pc gaat dat ietsje moeilijker. Wat ik alleen probeer duidelijk te maken is het volgende. Mensen hoeven echt geen hogere informatica te begrijpen om te kunnen internetten. Maar als iemand gebruik wil maken van een internet verbinding, en daar al of niet bedrijfsmatig van afhankelijk is, dan is het misschien handig om je er toch in te verdiepen.
Dit neemt niet weg, dat als er een storing is bij een isp, deze het probleem moet oplossen. Maar ga voor de gein maar eens na hoeveel mensen nu echt tevreden zijn met hun isp. Overal hoor je klachten (Tiscali, Wanadoo, Chello, @home, etc) En begin niet over XS4ALL, uiteraard is dit een kwaliteits provider, maar doordat deze erg weinig stunt met prijzen (wat een internet-beginner belangrijk vindt), en vooral services aanbiedt waar Jan Modaal nooit gebruik van zal maken, is deze niet te vergelijken met de eerder genoemde providers.

PS: Ik hoop niet dat mensen zich beledigd voelen. Ik probeer slechts, het in mijn ogen gezeur over computers en internet wat meer reliëf te geven. Als je er een ander mening op na houdt, vind ik dat prima. Lang leve de vrijheid van meningsuiting. Maar probeer het wel fatsoenlijk te houden. Frases als "gore moed", e.d., draagt in mijn ogen weinig zinvols bij.

Gast

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Gast »

Lang leve de vrijheid van meningsuiting. Maar probeer het wel fatsoenlijk te houden. Frases als "gore moed", e.d., draagt in mijn ogen weinig zinvols bij.
Ik vond het juist nog wel de meest betamelijke formulering voor op een publiek forum. Mijn werkelijke indicatie voor een dergelijke reactie in de richting van de klant -terwijl het je eigen organisatie schort aan de competentie op velerlei gebied en zich daar ook nog vorstelijk voor laat betalen door diezelfde klant- is nog wel wat ongenuanceerder kan ik je wel vertellen.

Onverminderd jouw gelijk waar het de 'schuldvraag' betreft die inderdaad vaak bij de klant zelf gezocht moet worden, is het aan een vakkundige helpdesk om snel en adequaat de beller uit te vragen en tot een oplossing te komen. Hiermee is nog niet gezegd dat deze oplossing niet zou kunnen bestaan uit het inhuren van professionele, misschien wel dure hulp als het probleem zich voordoet buiten de invloedssfeer van de ISP. Hoewel de klant dat niet leuk zal vinden, is het aan de helpdesk om ook deze klant tevreden te stellen. Een onderneming die hier niet mee om weet te gaan zou zich ook niet op de consumentenmarkt moeten begeven.

Scriptkiddy
Berichten: 32
Lid geworden op: 10 nov 2004 16:16

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Scriptkiddy »

Helemaal mee eens! Maar volgens mij beschouwen mensen het als "afschepen", wanneer een isp met mededeling komt dat een kabel aangepast moet worden. Of bijvoorbeeld op spyware gecontroleerd moet worden.
Mensen beschouwen zo'n antwoord denk ik als slechte service. Deze mensen kun je niet tevreden krijgen. Een aantal ontevreden klanten zal je dus per definitie hebben. En hoe "groter" de isp, des te meer abonnees, ergo: meer ontevreden mensen. Een dat geldt in toenemende mate voor isp's die stunten met aanbiedingen. Die trekken immers zoals ik vorige keer heb uitgelegd de wat minder gespecialiseerde mensen.
Dit moeten de isp's zich ook aantrekken. Zij proberen zo veel mogelijk winst te pakken, en proberen iedereen op het net te krijgen. Ook mensen die misschien hier totaal geen kennis voor hebben.
En mensen die niet eens weten hoe een muis werkt (echt het gebeurt) moeten niet een abonnement van 8Mbit aangesmeerd krijgen.
Het ligt niet zo zwart-wit als sommige mensen doen voorkomen. Soms moet de isp de hand in eigen boezem steken, zeker qua factureringsproblematiek, en andere administratieve problemen. Maar sommige klanten moeten ook een wat meer retrospectief blikveld in acht nemen.

essy

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door essy »

Vaak is het zo dat het er helemaal aan ligt wie er van de helpdesk aan de lijn komt.
Heb zelf geen upc, maar installeer vaak internet voor mensen.
Bij 1 persoon wilde het echt niet luken en die had toevallig upc.
Helpdesk gebeld en kreeg toen een hoop onzin te horen, die ik toch maar wel geprobeerd heb, maar waarvan ik eigenlijk al wist dat dit niet kon kloppen.
Na een tijdje van alles en nog wat geprobeerd te hebben, nog maar eens gebeld, en kreeg toen een ander aan de lijn die snel bij hun keek, en zag dat de instellingen bij hun niet goed stonden!
Dus het blijkt, het probleem ligt hem aan degene aan de andere kant, en er werken toch ook wel mensen op de helpdesk die beter willen kijken en ook klantvriendelijker zijn.

groetjes essy.

Gast

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Gast »

Beste lezers waar gaat dit over....

Als ik alles lees begrijp ik dat je alleen maar chello mag nemen als je
ervaring hebt met computers??????

Hoe zijn jullie dan aan die ervaring gekomen????

Bij Albert Hein kan ik dat nog steeds niet kopen!!!!

Waarom hebben ze dan eigenlijk een helpdesk opgericht, als we alles zo goed weten hebben we ook hun niet nodig.

Scriptkiddy
Berichten: 32
Lid geworden op: 10 nov 2004 16:16

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Scriptkiddy »

Sorry hoor, maar dan heb je weinig van deze hele discussie begrepen. Het gaat hier over het immer verwijtende vingertje wat door vele mensen tegen isp's geheven wordt. Als je geen ervaring hebt met pc's en je wilt toch internet, en je krijgt dan problemen, dan dient een helpdesk je inderdaad te helpen. Maar in situaties waarin mensen wordt gevraagd om met hun muis op het icoontje te klikken, en dan vervolgens met hun muis tegen het toetsenbord zitten te rotzooien (echt gebeurd!!!), kan een helpdesk ook weinig beginnen.
Bovendien op een pc waar iemand eerst 10 foutmeldingen moet wegklikken om op te starten, of 3 firewalls heeft geinstalleerd, etc, etc, is het gewoon beter om een "ervaren" iemand er op los te laten.
Iederéén mag natuurlijk op internet, maar als het misgaat, ga dan niet direct schuldigen aanwijzen.

michaelv
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 dec 2004 23:39

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door michaelv »

Ik heb slechts te doen met die goede en meestal best symphatieke jongens van de helpdesk. Je moet wel iets van een olifant hebben om al die kritiek te verdragen. En hoe kun je nu als werknemer nog bevediging halen uit je werk en trots zijn op zo'n bedrijf ?

Onderbezetting en gebrekkig QA management. Gebrek aan onderlinge controle en gebrekkige procedures. Tja wat mag je anders verwachten bij een organisatie waar velen het liefst vandaag nog ontslag zouden nemen.

Afijn, mijn meest recente ervaring met de fameuze UPC helddesk:
Mijn oude modem was niet afgemeld in het systeem op de dag dat ik de nieuwe kreeg. Met als gevolg geen verbinding.

De helpdesk medewerker vond het noodzakelijk alle mogelijke instellingen na te gaan, en wijzigingen aan te brengen aan een anders perfect werkend systeem om vervolgens na 1,5 uur te beamen dat het heel misschien toch aan de eigen organisatie zat.

Op zich geen probleem, foutje kan gebeuren, maar waarom in hemelsnaam het rechtzetten van zoiets eenvoudigs als het aanklikken van een vinkje in een dialoogje in een service pakketje meer dan 5 dagen moet duren, is mij een volstrekt raadsel. En het is nog steeds niet opgelost, zelfs niet na herhaaldelijk bellen. (ook al niet gratis) En zie daar, daar beginnen dan ook de irritaties, zoals bij velen.

Volgens de queueng therorie -ofwel de leer der wachtrijen- zou de throughput van hun helpdesk toch echt flink groter moeten zijn dan het aantal zielepoten dat zich daar nu gemiddelde per minuut aanmeldt, wil de responstijd van hun systeem binnen aanvaardbare grenzen blijven.

Ik heb mijn abonnement inmiddels uit wanhoop opgezegd. Ik pik die repectloze behandeling door die criminele organisatie niet meer. Jammer, want op zich vind ik Chello best een goed produkt.

mulmol
Berichten: 69
Lid geworden op: 16 nov 2004 08:30

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door mulmol »

Dat is het enige goeie wat je kunt doen Chello opzeggen!!!


Wij hadden ongeveer hetzelfde, alleen duurde alles veel langer en kwamen monteurs niet opdagen, gingen weg zonder iets te kunnen repareren.

Nooit klachten gehad de afgelopen 4 jaar, nog nooit de helpdesk gebeld, ga zo maar door.

Met de moed der wanhoop overgestapt naar ADSL met tiscali. Wij zijn nl
niet zo handig met computers etc.
Maar ik moet zeggen ik had het veel eerder moeten doen, voor de zelfde snelheid als wat wij hadden met het classic abonnement ben ik
nu 20,00 euro per maand goedkoper uit. PERFECT.


GEWOON DOEN!!!!!!!!!!!!!!!

Gast

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Gast »

Niet zo handig met de computer? Het is dus wachten op de volgende problemen. Maar dit keer met Tiscali. Kijk voor de grap eens bij 'internet' naar de Tiscali.
XS4all os zoals al anderen gezegd hebben, gewoon dè kwaliteits provider van Nederland. Alleen je betaalt wel ietsje extra. En bovendien is verstand van computers wel handig, want anders betaal je voor dingen waarvan je niet eens snapt waarvoor ze zijn.

palermo

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door palermo »

Het is heel makkelijk.
ik kan me wel een beetje vinden in de meneer die deze topic heeft gestart.
dit is ook een beetje gericht aan de mensen die er niet zo veel verstand van PC`s hebben.
als je zelf zeker weet dat je genoeg verstand van computers hebt en je hebt de verbinding getest met niet alleen 1 pc.
dan is het toch duidelijk.
ik hoor zelf ook heel vaan dat een klant een router heeft en die zeggen " hee internet doet het niet... k@#$# UPC."
heb je de router al een keer gereset.
ooo jaaa nu werkt het wel.
Ik zelf heb ook chello en ik heb nooit probemen, Bijna nooit en als ik ze heb dan ligt het meestal bij mij. Nou ik heb een CCNP diploma dus ik mag zeggen dat ik wel een klein beetje wat van computers weet.

calimare

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door calimare »

BLAAT Precies zo als die helpdeskmedewerkers van UPC misschien een standaard antwoord die als een soort mantra boven de UPC/Chello helpdesk uit de microfoon galmt met de tekst "tis altijfd de schuld van de gebruiker" of "opnieuw Windows instaleren" PRUTSERS

palermo

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door palermo »

he calimare

hoor jij je zelf wel.
niet in na deel bedoelt hoor.

maar je moet je eens in hun schoenen plaatsen.
hoe zou jij het doen ... probeer maar eens...
durf bijna te zeggen dat als je het meegemaakt, dat je er anders over denkt.
ik heb in het verleeden gewerkt bij een helpdesk, en alleen dan kun je weten hoe het is om een klant te woordt te staan.

ik snap de frustratie ook wel, maar ik denk dat mensen die boos zijn soms ook wel eens te weinig denken aan wat er daar allemaal gebeurd.
Ik probeer niks goed te praten hoor helemaal niet, maar die mensen zitten er wel om JOU proberen te helpen. en als je niet acepteert bel dan niet. probeer het dan zelf.
Bekijk 1 verhaal van 2 kanten ALTIJD

Thom
Berichten: 15
Lid geworden op: 18 nov 2004 15:51

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Thom »

Hallo,

in totaal heb ik in 5 jaar nu 3 keer gebruikt gemaakt van de helpdesk,

de eerste keer ging heel redelijk en na een uurtje zijn we er toch uitgekomen.

de tweede keer ook na een uurtje denk ik..want dat ben je wel kwijt bij hun op dat 09 nr.... werd er gezegd van koop maar een nieuw kabeltje tussen de moden en pc en als dat niet hielp dan ook maar gelijk een nieuw netwerk kaartje...

wat dus totaal nergens op slaat en het probleem werd dus niet opgelost en wat later bleek een storing van hun kant.

de derde keer ook ongeveer na een uurtje werd er aan de andere kant gezegd, nou meneer ik weet het ook niet hoor en er werd gewoon opgelegd...

ik snap best dat een helpdesk lastige mensen aan de telefoon krijgt maar ze moeten eerst beginnen met goed personeel daar neer te zetten en ophouden met een 09 nr.

dat was het even van mijn kant

sterrenregen

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door sterrenregen »

Hierbij wil ik aangeven dat ik best tevreden ben over de helpdesk van UPC.
In anderhalf jaar heb ik drie maal hulp nodig gehad en ben ik alle drie keer binnen 10 minuten zorgvuldig geholpen met goede adviezen.Voor zo'n groot bedrijf vind ik maximaal 10 minuten niet te lang

Afzender Bert Schottert :D

Palermo

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Palermo »

Hoi Thom

Ja ik weet precies wat je bedoelt, ben ik ook met je eens .
zomaar ophangen is nattuurlijk geen oplossing.
Het is ook niet zo dat dat wordt goedgekeurd door UPC neem aan dat je dat wel snapt.

athans als met het hoor ben je wel de *** als ze er achter komen.
Moet eerlijk zeggen dat ik het ook wel eens gedaan hebt, niet zo maar opgehangen maar wel gezecht dat ik het niet meer wist en dat meneer misschien de computer beter moest na kijken op spyware of zo.
soms heb je dat soms.

Maar het is in nederland heeeeeel moerlijk om mensen aan te nemen die genoeg verstand heeft van computers om dit soort dingen met de klant op te nemen.
Wij hadden toen iemand in dienst die MCSE had maar kon gewoon niet met mensen omgaan die heb je ook veel.
Daarom kun je het beste overdag belloen dan heb je de meeste kans op het beste support.

calimare

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door calimare »

Alsof de UPC/Chello helpdesk bekend zou zijn met ITIL
neem maar aan dat dat nou net niet het geval is.

ex-Personeel van UPC/Chello zullen wij dan ook nooit of te nimmer in dienst nemen

palermo

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door palermo »

:o :o :o :o :o
calimare

Sorry hoor maar dat vind ik echt supper onzin.
zou ik bijna zeggen
wat voor een bedrijf heb je dan als je z`n bedrijfsvoering hebt.
dan ben je ook niet profesioneel hoor. dit is echt meet emotie dan verstand.
je doet net alsof UPC medewerkers geen mensen zijn.
Er zijn genoeg mensen die er voldoende van af weten.
je gaat mij niet vertellen dat it mensen bij jou bedrijf echt alles weten en nooit iets aan iemand hoeft te vragen.

dus nog een keer
meen je het nu echt wat je schreef? Wees eerlijk. :?:

Gast

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door Gast »

ex-Personeel van UPC/Chello zullen wij dan ook nooit of te nimmer in dienst nemen
Dit ken ik. Heb ook 8 maanden bij UPC gewerkt, maar dat breekt je op bij latere sollicitaties. In mijn CV heb ik op een gegeven moment aangepast dat ik deze periode werkloos ben geweest. Mijn dienstverband bij UPC verzwijg ik helemaal. UPC... ACHT MAANDEN??? vraagt de HR-manager, en een tweede kopje koffie kan je wel vergeten. U hoort nog van ons... Jawel, tot onze spijt...

palermo

Re: UPC HELPDESK

Ongelezen bericht door palermo »

Wat een trieste zaak ik dat zeg.
Zou ik bijna zeggen wat steekt er nog meet achter z`n bedrijf die zo met mensen omgaat.

Gesloten