Volgensmij heeft u totaal geen idee wat PSD2 inhoudt en heeft u wellicht ergens wat gelezen en is uw onderbuik er verder mee aan de slag gegaan.
U ook, vergeet u niet om uw alu-hoedje af te zetten voor u gaat slapen?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
Volgensmij heeft u totaal geen idee wat PSD2 inhoudt en heeft u wellicht ergens wat gelezen en is uw onderbuik er verder mee aan de slag gegaan.
U ook, vergeet u niet om uw alu-hoedje af te zetten voor u gaat slapen?
Als je serieus genomen wilt worden, gebruik dan serieuze argumenten en onderbouw je standpunten eens.JilVis schreef: ↑02 apr 2019 13:42Aan CB: Leuke promo. Maar over de chantage die banken toepassen om rekeninghouders te laten akkoord gaan en de privacy bedreigingen aan het adres van die rekeninghouders schrijft deze stakeholder geen woord. Inderdaad: "Zo te zien is het nog niet voor iedereen duidelijk hoe de PSD2 in elkaar steekt".
Dat doe jij al voor me, waarvoor dank. Jij kunt ook niet aanwijzen waar de bescherming van de bankrekeninghouder in de wetgeving is geregeld. En dat is nou precies waar het om gaat. Die bescherming ontbreekt. En de eerste gevallen van misbruik daarvan door de banken zijn al in aantocht. Lees mijn opening van dit item.
Onzin. Ik heb PSD2 nergens voor nodig.
Onzin. Heb je bijvoorbeeld de "Implementatiewet herziene richtlijn betaaldiensten" met bijbehorende kamerstukken uberhaupt gelezen? Dan zou je bijvoorbeeld de uitbreiding van art. 21 met art. 21A van de UAVG gezien hebben. Hoezo, "de rekeninghouder is niet beschermd"?
Daar is dus pertinent onjuist. Je geeft aan één specifieke dienstverlener toestemming om de gegevens te gebruiken. Net als dat je in het verleden die toestemming al voor de huidige koppeling van je boekhoudpakket hebt gegeven.In de oude situatie mag de bank jouw gegevens niet delen met de rest van de wereld. Bij akkoord met PSD2 mag dat wel. Ook aan je huisbaas, zorgverzekeraar, schuldeiser/deurwaarder.
Bedoel je dat elke particulier en zzp-er afzonderlijk deze zeer specialistische juridische kennis moet opdoen om daarmee een onbetaalbare en jarenlange procedure te voeren voor een zeer overbelaste rechtbank-gerechtshof-hoge raad, tegen een instelling die over oneindige juridische en financiële middelen beschikt, om voor het eigen belang op te komen nadat het kalf niet alleen is verdronken, maar ook gecomposteerd? Jouw bescherming is in de praktijk schone schijn, en uit een andere wereld.Moneyman schreef: ↑02 apr 2019 14:03Onzin. Heb je bijvoorbeeld de "Implementatiewet herziene richtlijn betaaldiensten" met bijbehorende kamerstukken uberhaupt gelezen? Dan zou je bijvoorbeeld de uitbreiding van art. 21 met art. 21A van de UAVG gezien hebben. Hoezo, "de rekeninghouder is niet beschermd"?
Je hebt in het verleden je bank opdracht gegeven om de mutaties op je bankrekening door te geven aan je boekhoudpakket. Voor die dienst betaal je aan je bank ongeveer 10 Eurocent per mutatie.
Geloven doen mensen in de kerk. En daar ga ik dus niet naar toe.fonsflons schreef: ↑02 apr 2019 14:46Geloof je dit nu echt zelf? Ik vind het prima. Kennelijk kan niemand je ervan overtuigen dat dit totaal niet klopt, en wordt je behoorlijk geirriteerd van de mensen die uitleggen dat het anders zit.
Uiteindelijk moet je gewoon lekker geloven wat je zelf wilt geloven.
Waar denk je dat ik mee bezig ben? Het starten van een maatschappelijke discussie. Activeren van mensen in belangenorganisaties, zoals AA, RA, beschermingsbewind etc. Proberen mensen bewust te maken van de bedreigingen die vanuit commerciele groot-geld-graaiers op hen afkomen.
bedoel je dit:JilVis schreef: ↑02 apr 2019 14:53Geloven doen mensen in de kerk. En daar ga ik dus niet naar toe.fonsflons schreef: ↑02 apr 2019 14:46Geloof je dit nu echt zelf? Ik vind het prima. Kennelijk kan niemand je ervan overtuigen dat dit totaal niet klopt, en wordt je behoorlijk geirriteerd van de mensen die uitleggen dat het anders zit.
Uiteindelijk moet je gewoon lekker geloven wat je zelf wilt geloven.
Wolters-Kluwer, toch niet de minste in deze tak van sport, heeft als haar klanten per email geïnformeerd dat dit er aan komt. Feit.
Nog zo'n feit: lees https://ellentimmer.wordpress.com/2019/03/28/psd2-24/. De schrijfster/advocaat refereert aan fintech bedrijven, maar dat zijn net zo goed commerciele instellingen als een energie leverancier, de fiscus, een deurwaarder, internet provider of gemeentelijke overheid.fonsflons schreef: ↑02 apr 2019 14:46Geloof je dit nu echt zelf? Ik vind het prima. Kennelijk kan niemand je ervan overtuigen dat dit totaal niet klopt, en wordt je behoorlijk geirriteerd van de mensen die uitleggen dat het anders zit.
Uiteindelijk moet je gewoon lekker geloven wat je zelf wilt geloven.
Wat zou daar nou de reden van zijn?
Dat laat je wel erg duidelijk merken.
Compliment, je bent goed in het blind tikken. Want lezen doe je niet. Mijn kritiek is niet gericht aan de informatie die WoltersKluwer verschaft. Dus deze bijdrage van jou is helaas niet relevant. Zullen we weer terugkeren naar het onderwerp: PSD2?berndv schreef: ↑02 apr 2019 15:20bedoel je dit:
https://blogs.taxnl.wolterskluwer.com/d ... n-voor-jou
Leg mij nu dan eens uit waar het in deze tekst staat dat de gegevens met 1 druk op de knop met iedereen werkt? Want ik waar ik ook zoek, ik vind alleen maar informatie over dat je iedere 90 dagen de goedkeuring moet verlengen, je geeft per afnemer toestemming of neit, niet eenmalig voor alles, maar per koppeling geef je afzonderlijk toestemming. Eigenlijk hetzelfde als nu. Dus ga nu eindelijk eens onderbouwen dat de nieuwe methode onveiliger is. Ga ons hier overtuigen dat jij gelijk hebt, en haal er niet van alles bij wat totaal niet ter zake doet. Want met argumenten heb ik je nog niet zien komen.
Ah, nu pas begrijp ik jouw gedachtenkronkel.