LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Legitimatieplicht op vakantie

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
martin1972
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 jul 2017 18:42

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door martin1972 »

ik heb hier het zelfde mee ervaren

Nijogeth
Berichten: 10768
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Ben ik dan de enige die, waar ie ook op vakantie gaat, altijd al een kopietje van zijn ID maakt en hier netjes de BSN op doorstreept en verder niets? Weinig om me druk over te maken.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door berndv »

Nijogeth schreef:
10 okt 2019 16:13
Ben ik dan de enige die, waar ie ook op vakantie gaat, altijd al een kopietje van zijn ID maakt en hier netjes de BSN op doorstreept en verder niets?
dat doe ik ook, maar ts gaf aan dat ts kopieën wenst zonder doorgestreepte gegevens. Dus ook met zichtbaar BSN. Dat wekt namelijk een gebrek aan vertrouwen, als je gegevens doorstreept.

Vreemd genoeg laat ts in eerste plaats zijn gasten vooruitbetalen, geeft de info over het paspoort pas nadat er geboekt is en de info die gegeven wordt is dusdanig onduidelijk dat gasten ter plaatse voor verrassingen/discussie komen te staan, maar ja, zoals ts dan zegt, ze hebben al betaald en meer dan 1000 kilometer gereden, dus weigeren doen ze toch niet.

Mijn beeld is wel duidelijk.

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door olaf79 »

Jablan schreef:
09 okt 2019 13:12
@Revoked: Wij zijn zeker geen onderdeel van de overheid, maar hier hebben wij geen keuze in.
Op het eiland Krk heeft een Nederlander een huis neergezet, zonder vergunning verhuurd en na een waarschuwing, boetes, rechtszaak is het huis met de grond gelijk gemaakt omdat hij zich nergens iets van aantrok. Hij woont nu met zijn gezin in een camper, ergens diep in de bossen en probeert - nu wel met een vergunning - nog wat geld aan toeristen te verdienen om de schuldenberg af te lossen. En ja, sloop is de ultieme sanctie als je je niet aan de voorwaarden houdt.
Je opmerking over corruptie vertelt mij, dat je nieuwsvoorziening nog in de vorige eeuw leeft. Corruptie is van onder naar boven aangepakt, inclusief een ex-minister-president, die al een paar jaar vastzit (rechtszaak loopt nog).

@Lady1234: Ik neem aan, dat dit voor 2016 was? Tot en met 2015 hadden wij boekwerken in huis liggen met de registratieformulieren. Ging ook goed, maar ja, de Nederlandse belastingdienst heeft in Kroatië advies gegeven hoe ze het digitaal konden regelen...

@Mark1992: De gasten hebben ook onze gegevens en we stellen ons voor de rest toegankelijk, kwetsbaar op. Geen reden om bij legitimatie moeilijk te doen. Af en toe moet ik ze zelfs afremmen: Nee, papieren kopie, niet digitaal. Of bij reviews met foto's weer foto's laten verwijderen waar het kenteken van de auto leesbaar op staat of de kleine kinderen net te bloot op staan. Heus, we houden overal rekening mee, bevestigen zelfs elke betaling.
Berteman schreef:
09 okt 2019 11:57
Blijft de vraag waarom er een kopie van het paspoort/legitimatiebewijs nodig is om enkele gegevens in te voeren.
Om de gasten niet zonder ID/Paspoort achter te laten. Zie openingspost. Mooie ervaring trouwens van jou in de Oekraïne en ik zou het graag op die manier willen. In de praktijk is dit niet mogelijk, want de gasten willen direct op stap en de aanmelding moet binnen 24 uur na aankomst gedaan zijn.

@Techneut71: Van ID-Fraude weet ik alles, nadat ooit iemand anders op mijn BSN aan het werk was, rond de eeuwwisseling, lang voordat het een issue werd. Toch is dat voor mij geen reden om direct alles en iedereen te wantrouwen.
Ik denk, dat jij beter half Europa kunt doorstrepen als vakantiebestemming, ook geen pakketreizen of vliegreizen meer maken, want overal wordt een kopie van je paspoort of id-kaart getrokken.

@Alfatrion: dan geloof je mij niet. Jouw probleem.
De Kroatische overheid kan geen ene moer met ons BSN nummer, een frauderende medewerker des te meer. Het is dan ook onlogisch dat dit zou moeten worden vastgelegd. Verder er is geen verplichting om een kopie paspoort af te geven, deze verplichting is onwettig in de hele EU. Het is ook niet verplicht voor de ondernemer om een kopie te hebben of te kunnen tonen. Het overnemen (en controleren) van de gegevens is voldoende.

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door moederslink »

Jablan heeft nu een paar keer al aangegeven dat een afgeschermd BSN door hun wordt geaccepteerd.
Hij schrijft ook ergens 1x dat de politie daar het niet accepteert.
Niet meer en niet minder.
Ik laat het hier verder bij , ik voel er niet veel voor om nu met meerderen Jablan als onbetrouwbaar en als een kletsmajoor neer te zetten.

tttlocke
Berichten: 4051
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door tttlocke »

@moederslink, lees de belangrijkste bijdragen nog eens door, te beginnen met de openingspost. Ik zeg het niet graag, maar 'oneerlijkheid' is voor mij de rode draad in zijn opstelling in dit topic.
Wat ik wél positief vind, is dát hij in ieder geval reageert, ook op berichten waar hij beslist niet blij van zal worden.

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door olaf79 »

Jablan schreef:
09 okt 2019 18:48
Stap terug. Het is niet 'to show', het is 'to present'. Vanuit het perspectief van de gast is dat het afgeven van de legitimatie, vanuit het perspectief van de verhuurder is dat het innemen van de legitimatie.
Dit is echt onzin. To present betekent dat je het laat zien.
We zijn volstrekt open in wat wij doen en met welk doel. Daar zit geen enkel vals voorwendsel in. Dit deel is speculatie van jou. Eigenlijk is het veel treuriger: jij gaat bij voorbaat al uit van boze opzet. Wij vechten al jaren tegen dit wantrouwen en zetten al in de presentatie van het huis in op het opbouwen van vertrouwen, zodat de gasten de vakantie krijgen die voor hen perfect is. Wat verder ook goed lukt.
Ja staat er bij de receptie een bord waarop dit wordt uitgelegd. En op welke manier worden die gegevens beveiligd vernietigd na 1 jaar? Gaat de fik erin? Heb je daarvan bewijzen?
Je verwijt ons, dat we de gegevens onnodig lang bewaren. Nee, we bewaren alles zo kort mogelijk. Sneller gaat niet.
Je kunt de vereiste gegevens in 3 minuten opschrijven. Daarvoor heb je echt geen jaar nodig.
Dat doen ze door hun identiteitsbewijs aan u te tonen.
En zelfs dit weigeren Nederlanders te doen. Puur en alleen omdat in Nederland mensen onnodig bang worden gemaakt. Puur omdat ze vergeten, dat ze niet meer in Nederland zijn.
Dat is een ander verhaal en ik denk niet dat het met bangmakerij te maken heeft. Ik denk eerder dat het komt omdat u ze verplicht allerlei gegevens te geven en die onder u houdt terwijl dit niet nodig is en zelfs niet mag.
Wat doet je trouwens bij gasten die wel hun paspoort afgeven voor enige tijd? Daaraan heb je dan toch voldoende voor de registratie?
Daaraan hebben we niet voldoende, want een actueel woonadres ontbreekt en moet worden nagevraagd. Maar als gasten vrijwillig hun paspoort afgeven, worden ze geregistreerd, krijgen hun paspoort terug en klaar.
Dus dan maakt u geen kopie van het paspoort? Zo nee, dan kunt u alsnog niks bewijzen als de politie achteraf controleert.
Dit zijn overigens altijd de gasten, die het huis direct boeken en ook direct betalen, niet via omwegen. Kwestie van vertrouwen in plaats van wantrouwen.
Waarom moeten gasten eigenlijk vooraf betalen? Wantrouwt u ze zo zeer dat ze niet betalen?

Jablan
Berichten: 6249
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door Jablan »

berndv schreef:
10 okt 2019 16:22
Mijn beeld is wel duidelijk.
En gebaseerd op meningen, aannames, maar niet op feiten. :D

Wij verhuren niet via een eigen site, niet via organisaties, maar via vijf bemiddelingssites.
Voordelen: de gast heeft wat te kiezen, kan huishoppen en omdat deze bedrijven heel goed opletten wat gevraagd en aangeboden wordt, kunnen we het huis goed bij de tijd houden.
Nadelen: één bemiddelaar heeft ook de betalingen overgenomen, wat niet gemakkelijker is, maar meer administratie oplevert. Anyway, als mensen zo graag binnen tien seconden na een boeking van hun geld af willen, dan is dat hun eigen keuze.

Hoe dan ook, berndv, de boeking komt direct bij ons binnen en meestal lukt het om binnen 2 uur de brochure eruit te doen. Ze kunnen dan nog steeds annuleren en bij 4 van de 5 sites is dit dus voordat er een aanbetaling is gedaan. Mensen hebben ruim de tijd om alles te lezen en kunnen er onderuit, als ze het er niet mee eens zijn of van gedachten veranderen. Praktijk is, dat mensen het heel fijn vinden om direct een uitgebreide beschrijving te ontvangen en niet pas bij aankomst. Annuleringen zijn bij ons altijd vanwege persoonlijke omstandigheden - ziektes, sterfgevallen - en zelfs daarin zijn wij coulant. Ze mogen opnieuw boeken en eerdere betalingen worden verrekend.

Je beeld is onjuist.


Wie denkt te weten wat wel en niet mag, zit ernaast. Ik heb gisterenochtend, voordat ik dit topic opende, al de vraag uitgezet bij de toeristendienst en vandaag kwam het antwoord vanuit het ministerie van Toerisme en Infrastructuur. Hoe verhuurders aan de gegevens komen, is niet geregeld. Helemaal naar eigen inzicht. Gebruikelijk is de paspoorten even meenemen en zo snel mogelijk weer teruggeven. Kopieën, zoals bij ons, mogen ook, zeker wanneer huis en administratie op verschillende plekken zitten.

Op het einde van pagina 4 heb ik gevraagd wat voor jullie een prettige oplossing is voor deze registratie/legitimatieplicht. Formulieren invullen, kopie afgeven of paspoort afgeven? Dat zijn de drie smaken en iets anders heb ik niet in de aanbieding. Daar zou ik nu graag antwoord op willen zodat ik weet wat we voor volgend jaar kunnen vragen. Want nog een seizoen met hoppy kopieën op basis van een Rijksoverheids-App heb ik geen zin in en dit is wel de tijd van het tijd om aan de teksten te boetseren, want de eerste aanvragen voor volgend jaar staan al in de wacht.

Tegelijk zie ik op een ander, besloten verhuurdersoverleg, dat ik niet de enige ben, die zich kapot ergert aan de 'Mama, ik kan ook zwarte balken tekenen' kopieën, waar Nederlanders mee aankomen. Wen er maar aan - op steeds meer plekken legitimatie verplicht.

Teunbosseman
Berichten: 4399
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

berndv schreef:
10 okt 2019 15:30
Teunbosseman schreef:
10 okt 2019 15:27
Direct na een boeking, zodra wij de eerste gegevens binnen krijgen, ontvangen de gasten een complete brochure over huis, regio, restaurants en wat er nog meer te doen is. Helemaal vooraan de officiële dingen zoals onze gegevens, die van de beheerster en deze legitimatie- en registratieplicht.
Dit punt is dus te laat. Het dient in de boekingsvoorwaarden te staan waarmee je akkoord moet gaan voordat je boekt, niet in de brochure die je krijgt nadat je al geboekt hebt. Als het hier wordt gecommuniceerd kan je al niet meer terug, aangezien je officieel geen bedenktermijn hebt bij het boeken van reizen.
Gedeeltelijk eens. Praktisch niemand leest (boekings) voorwaarden maar klikt direct op "OK" Maar eens dat vooraf beter is, vooral voor Nederlanders :mrgreen:

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door olaf79 »

Jablan schreef:
09 okt 2019 21:37

Weet je waar wij naar kijken? De gasten zelf en het gedrag ter plekke. En daar valt wel iets op. Hoe meer zwarte balken op de kopie, hoe meer schades worden verzwegen. Dat zegt mij veel meer over de mentaliteit dan het excuus 'angst voor fraude'.
Heb je hier bewijs voor? Zo ja, wees blij met die zwarte balken, dan weet je gelijk wie je kunt vertrouwen. Voor schades heb je trouwens de borg, en met een zwartgemaakt BSN kun je nog steeds de schade verhalen als je daarvoor de moeite neemt. .Oh ja waar staat die kluis dan waarin jij de papieren bewaard? Want dat weten uw gasten niet want is op andere locatie...Is die locatie van u? Hebben meerde mensen een sleutel?

Maar een medewerker, of extern bedrijf kan ook de gegevens stelen. Gaat u dan de schade vergoeden?

Dit is echt onzin. Terrorisme bestrijding heeft niks, maar dan ook niks te maken met het bekend zijn van een BSN nr op het paspoort. Dit is een uniek nederlands gegeven waar een buitenlandse overheid niks mee kan.

olaf79
Berichten: 8271
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door olaf79 »

Jablan schreef:
10 okt 2019 11:38
Moneyman schreef:
10 okt 2019 10:41
Dit forum bewijst continu dat Nederlanders de Nederlandse wetgeving niet kunnen lezen - of niet begrijpen. Waarom zou dat in Kroatië anders zijn?
Dit forum bewijst vooral, dat de vaste forummers niet ingaan op het eigenlijke onderwerp, maar liever hun pijlen richten op degene die erover begint.

Goed, dan vinden sommigen dat we het niet goed doen. Boeiend. Het is veel triester dat jullie het blijkbaar volkomen in orde vinden om je eigen identiteit vrijwel compleet af te schermen, maar wel van de ander honderd procent openheid eisen.
Nee, het ging om kopietjes paspoort die door de officiële app van de rijksoverheid de pasfoto en bsn hebben afgeschermd. Dit zou volgens jou niet goed zijn en de voorlichting van de overheid en anwb ook niet. Die adviseren nergens om het hele kopietje maar zwart te maken.
Verder gaat het erom dat er geen verplichting (noch bevoegdheid) voor jou bestaat om een kopie te hebben of deze liefst 1 jaar te bewaren. Dat het jouw werk op het kantoor van de belastingdienst makkelijker maakt is van generlei relevantie.

Erthanax
Berichten: 10218
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door Erthanax »

Jablan schreef:
10 okt 2019 17:06
Wie denkt te weten wat wel en niet mag, zit ernaast.
Daar valt u dus ook onder. :wink:

Ik heb gisterenochtend, voordat ik dit topic opende, al de vraag uitgezet bij de toeristendienst en vandaag kwam het antwoord vanuit het ministerie van Toerisme en Infrastructuur. Hoe verhuurders aan de gegevens komen, is niet geregeld. Helemaal naar eigen inzicht.
U kunt dus gewoon de gegevens uit het paspoort overnemen. Of na controle van het paspoort genoegen nemen met een kopie met een zwarte streep over BSN en pasfoto.

Gebruikelijk is de paspoorten even meenemen en zo snel mogelijk weer teruggeven.
Meenemen waar naartoe? Hoe lang? Tot de volgende dag misschien? Hoe weet ik dan dat er niets onoorbaars mee gebeurt?

Kopieën, zoals bij ons, mogen ook, zeker wanneer huis en administratie op verschillende plekken zitten.
Prima, met minimaal het BSN onleesbaar gemaakt.

Op het einde van pagina 4 heb ik gevraagd wat voor jullie een prettige oplossing is voor deze registratie/legitimatieplicht. Formulieren invullen, kopie afgeven of paspoort afgeven? Dat zijn de drie smaken en iets anders heb ik niet in de aanbieding. Daar zou ik nu graag antwoord op willen zodat ik weet wat we voor volgend jaar kunnen vragen.
De vierde smaak is dat u ter plekke de gegevens controleert en overneemt.

Want nog een seizoen met hoppy kopieën op basis van een Rijksoverheids-App heb ik geen zin in en dit is wel de tijd van het tijd om aan de teksten te boetseren, want de eerste aanvragen voor volgend jaar staan al in de wacht.
Als u duidelijk aangeeft dat een kopie met alleen onleesbaar BSN en pasfoto noodzakelijk is, lijkt me toch echt voldoende. U kunt er nog speciaal bij zetten dat naam, voornamen, geboortedatum en -plaats, datum en plaats van uitgifte, handtekening en paspoortnummer duidelijk leesbaar moeten zijn.

Tegelijk zie ik op een ander, besloten verhuurdersoverleg, dat ik niet de enige ben, die zich kapot ergert aan de 'Mama, ik kan ook zwarte balken tekenen' kopieën, waar Nederlanders mee aankomen. Wen er maar aan - op steeds meer plekken legitimatie verplicht.
Zoals ik al eerder aangaf, schrijf u uw frustratie van u af. En legitimeren is iets anders dan een (volledige kopie) paspoort afgeven.

tttlocke
Berichten: 4051
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door tttlocke »

Jablan schreef:
10 okt 2019 17:06
Wie denkt te weten wat wel en niet mag, zit ernaast.
Moving the goalposts.
De discussie wat wel en niet mag is een andere.
(die we ook hadden kunnen voeren als u het topic op een andere manier had ingestoken)
U beweerde echter dat iets móest, dat het verplicht was.
Jablan schreef:
10 okt 2019 17:06
Ik heb gisterenochtend, voordat ik dit topic opende, al de vraag uitgezet bij de toeristendienst en vandaag kwam het antwoord vanuit het ministerie van Toerisme en Infrastructuur. Hoe verhuurders aan de gegevens komen, is niet geregeld. Helemaal naar eigen inzicht. Gebruikelijk is de paspoorten even meenemen en zo snel mogelijk weer teruggeven. Kopieën, zoals bij ons, mogen ook, zeker wanneer huis en administratie op verschillende plekken zitten.
Hehe, eindelijk. U geeft toe dat er geen verplichting is om paspoorten 'in te nemen' noch om kopieën te maken en te bewaren. Het toeristenbureau zei immers niet: 'leuke vraag, maar niet zo belangrijk, want u weet toch dat u wettelijk verplicht bent de paspoorten in te nemen?'
Ik vind het overigens opmerkelijk dat u een vraag uitzet (u weet kennelijk iets niet), maar nog voordat u antwoord heeft, hier bij hoog en bij laag gaat beweren dat er op u een wettelijke verplichting rust om de paspoorten 'in te nemen'. Die onjuiste bewering zette wel de toon in dit topic.
Jablan schreef:
10 okt 2019 17:06
Op het einde van pagina 4 heb ik gevraagd wat voor jullie een prettige oplossing is voor deze registratie/legitimatieplicht. Formulieren invullen, kopie afgeven of paspoort afgeven? Dat zijn de drie smaken en iets anders heb ik niet in de aanbieding. Daar zou ik nu graag antwoord op willen zodat ik weet wat we voor volgend jaar kunnen vragen. ...
U maakt het het gemakkelijkst voor uw gasten en uzelf en u handelt de zaken het klantvriendelijkst af als u:
- geen kopieën van paspoorten vraagt of maakt;
- geen paspoorten inneemt (voor uren of dagen);
- bij boeking al zo veel mogelijk de voor registratie benodigde gegevens vraagt (samenstelling reisgezelschap, adres, namen etc. etc.);
- bij aankomst de gast het paspoort laat presenteren waarna u ter plekke de gegevens die u al heeft controleert met de gegevens in het paspoort; de ontbrekende gegevens vult u aan; dit is een kwestie van minuten, zo niet minder;
- op een tijdstip waarop het u het het best uitkomt, voert u dan de registratie door in het digitale overheidssysteem eVisitor.

U voldoet zo aan alle eisen van de registratie en uw gasten hebben er het minst last van. Wat wil je nog meer?
Dit is mijn advies, en daarmee zult u het moeten doen ;)

alfatrion
Berichten: 22098
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door alfatrion »

Jablan schreef:
10 okt 2019 17:06
Anyway, als mensen zo graag binnen tien seconden na een boeking van hun geld af willen, dan is dat hun eigen keuze.
De klant heeft een hoge kans om een rechtszaak tegen je te winnen. Zo'n rechtszaak kan vanuit het eigen land, bij de rechter in de eigen woonplaats en in het Nederlands worden gevoerd tot een bedrag van 5000 euro.
Jablan schreef:
10 okt 2019 17:06
Ik heb gisterenochtend, voordat ik dit topic opende, al de vraag uitgezet bij de toeristendienst en vandaag kwam het antwoord vanuit het ministerie van Toerisme en Infrastructuur. Hoe verhuurders aan de gegevens komen, is niet geregeld.
Welke gegevens moet je verzamelen?

tttlocke
Berichten: 4051
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door tttlocke »

Je kunt ook overdrijven. :wink:
Screenshot_2019-10-10.png
Screenshot_2019-10-10.png (2.05 KiB) 478 keer gedownload | Inbreuk op auteursrecht?

StevieNL81
Berichten: 914
Lid geworden op: 04 apr 2018 16:55

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door StevieNL81 »

alfatrion schreef:
10 okt 2019 18:22

Welke gegevens moet je verzamelen?
Volgens het door TS genoemde registratie systeem:

1. Surname and first name
2. Place, country and date of birth
3. Citizenship
4. Type and identification document reference number
5. Place of residence (temporary residence) and adresa
6. Date and time of arrival, i.e. departure from the facility
7. Sex
8. The basis for exemption from paying the sojourn tax i.e. for the reduction of the sojourn tax payments

alfatrion
Berichten: 22098
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door alfatrion »

De rest kan dus gerust zwart gemaakt worden met de app.

Erthanax
Berichten: 10218
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door Erthanax »

Duidelijker kun je het toch niet hebben. En TS kan het zijn gasten net zo duidelijk maken.

Ivo.w
Berichten: 1809
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door Ivo.w »

Nijogeth schreef:
10 okt 2019 16:13
Ben ik dan de enige die, waar ie ook op vakantie gaat, altijd al een kopietje van zijn ID maakt en hier netjes de BSN op doorstreept en verder niets? Weinig om me druk over te maken.
Ik doe dat ook, en schrijf er met een markeerstift op 'copy to be used bij <naam accomodatie> only'.

Uiteraard mogen ze de juistheid van de kopie verifiëren door het origineel in te zien.

Jablan
Berichten: 6249
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Legitimatieplicht op vakantie

Ongelezen bericht door Jablan »

@Nijogeth en Erthanax en Ivo.w: Tot aan dit voorjaar kwamen gasten met zo'n kopie aan en dat werkte goed.
tttlocke schreef:
10 okt 2019 18:01
Hehe, eindelijk. U geeft toe dat er geen verplichting is om paspoorten 'in te nemen' noch om kopieën te maken en te bewaren. Het toeristenbureau zei immers niet: 'leuke vraag, maar niet zo belangrijk, want u weet toch dat u wettelijk verplicht bent de paspoorten in te nemen?'
De reactie 'gebruikelijk is de paspoorten even meenemen' => Dat komt gewoon neer op innemen en dat is ook wat de politie verwacht, dat wij doen. Jezelf overtuigen, dat wie voor je staat ook is, wie hij/zij volgens het document is. Daarvoor zal de gast het document uit handen moeten geven.

Wat jij, tttlocke, verder vindt, is niet interessant. Zelfs een keuze uit drie kun jij niet beantwoorden, al komt je reactie neer op 'formulieren invullen'. Nog meer administratie, denk ik dan.
Het is niet jouw huis, het zijn niet jouw gasten en voor de rest is het meer dan opvallend, dat jij consequent uitgaat van het slechte. Niet alleen in dit topic. Geen idee wie of wat jou in het leven heeft gebeten, dat je zo extreem wantrouwend bent geworden, treurig is het wel.
alfatrion schreef:
10 okt 2019 19:06
De rest kan dus gerust zwart gemaakt worden met de app.
Volgend jaar zal je ontdekken, dat je daar steeds minder ver mee komt en dat soort kopieën op steeds minder plekken in het buitenland worden geaccepteerd. Morgen zit ik op het ministerie en daar gaan we die app door. Demotime. :mrgreen:
alfatrion schreef:
10 okt 2019 18:22
De klant heeft een hoge kans om een rechtszaak tegen je te winnen. Zo'n rechtszaak kan vanuit het eigen land, bij de rechter in de eigen woonplaats en in het Nederlands worden gevoerd tot een bedrag van 5000 euro.
Als mensen zelf, vrijwillig, hopelijk bij hun volle verstand, via Ideal/Visa/PayPal/Whatever aan de bemiddelaar betalen? Wat is fout aan boeken en 10 seconden later betalen en waarom zouden mensen dan een rechtszaak tegen mij moeten beginnen cq winnen?
Erthanax schreef:
10 okt 2019 18:01
Meenemen waar naartoe? Hoe lang? Tot de volgende dag misschien? Hoe weet ik dan dat er niets onoorbaars mee gebeurt?
Weer dat wantrouwen. Als jij in Nederland op een politiebureau bent en de agent loopt even weg met jouw legitimatie, stel jij dan dezelfde vragen? En omgekeerd: geef jij mij een garantie, dat jouw gegevens 100% betrouwbaar en waar zijn? En hoe weet ik of jouw reisgezelschap, dat jij opgeeft, niet de volgende dag wordt uitgebreid met extra mensen? Het is allemaal een kwestie van vertrouwen en dat kan ik niet voor je veranderen.
Erthanax schreef:
10 okt 2019 18:01
De vierde smaak is dat u ter plekke de gegevens controleert en overneemt.
Ik vertaal het naar 'formulieren invullen'. Mogen de gasten zelf doen. Wel ouderwets, maar goed, als het stenen tijdperk meer vertrouwen genereert dan het digitale tijdperk, doen we dat. Brochure krijgt er een tekening van een beitel, een steen en een hamer bij.

Gesloten