NeoDutchio schreef: ↑12 okt 2019 22:26
TS heeft een adres opgegeven, dat staat in het contract. Beide partijen hebben een kopie van dat contract. Het kan niet zijn dat de printer op kopieermachine op 1 contract een ander adres heeft gezet.
Het gaat om het adres waarnaar verstuurd is. Niet om het adres dat op het contract staat.
Je mag er vanuit gaan dat de facturen en herinneringen verstuurd zijn naar het adres dat op de overeenkomst staat.
Haha. Het bedrijf kan het dus nooit fout doen. Per definitie het goede adres op de enveloppe (maakt niet uit wat erop staat). Gekker moet het niet worden.
Deze brieven zijn niet retour gekomen
Dat weet je niet. Bovendien het feit dat ze niet retour gekomen zouden zijn, betekent niet dat ze naar het correcte adres verstuurd zijn.
(anders had VW eerder actie ondernomen...)
Ook dat weet je niet.
Ja, er is een ontvangsttheorie, maar daar staat ook uitzonderingen in.
Welke dan?
Als de ontvanger weet of kan weten dat er een ingebrekestelling verstuurd is, dan geldt dit juridisch als aangekomen.
Ik ben geen jurist, maar durf wel te zeggen dat dit kletskoek is. Daarnaast: spreken over dat 'de ontvanger' weet of kan weten dat er iets verstuurd is, is alleen betekenisvol
als er iets verstuurd is. En precies dat staat niet vast.
TS weet dat er geleased is, weet dat er niet betaald is en kon weten via de algemene voorwaarden dat er een ingebrekestelling verstuurd zou worden bij uitblijven van betaling.
Het is: 'had kunnen weten dat er niet betaald was' en 'had kennis kunnen nemen van de algemene voorwaarden, waarin mogelijk zou hebben gestaan hoe Volkswagen Bank zegt te zullen handelen als er niet op tijd betaald wordt'. Zou, zou, zou. Dit alles zegt niets over hoe Volkswagen Bank daadwerkelijk heeft gehandeld toen ze constateerden dat er niet betaald was en zegt dus ook niets over er daadwerkelijk op de correcte wijze aanmaningen etc. verstuurd zijn. En dus is het niet relevant.
Dan ligt de bewijslast bij de verzender.
'Dan'? Omdat u dat in het voorafgaande heeft aangetoond?
Deze moet aannemelijk maken dat de brief verstuurd is. De brief hoeft dus niet daadwerkelijk in de handen te zijn geweest van de ontvanger om toch juridisch aangekomen te zijn
Sure. Als Volkswagen Bank kan bewijzen dat ze de brief verstuurd hebben (en dat is niet onmogelijk) dan zal uit dat bewijs ook blijken aan welk adres dat is.
Dat kan nog steeds een onjuist adres blijken te zijn waarvan VB niet mocht aannemen dat het het correcte adres was. Maar dat maakt volgens u niet uit?
Nu nog even de relevante wetsteksten quoten, wat jurisprudentie erbij en uw zaak is rond.