Op het moment dat er een zakelijke overeenkomst gesloten wordt, dan moet dat op het ingeschreven adres van het bedrijf gebeuren. Als blijkt dat het ingeschreven bedrijfsadres geen post kan ontvangen moet de eigenaar er zelf zorg voor dragen dat de post doorgestuurd wordt of iets anders geregeld wordt.Moneyman schreef: ↑17 okt 2019 12:35Dat is weer eens veel te stellig.
Als TS zijn privé-adres heeft opgegeven en dat ook op het contract staat, heeft VW geen rechtsgeldige reden om ineens een ander adres te hanteren - óók niet als dat adres toevallig wel van TS is. Niemand weet immers of privé-post die naar het zaakadres wordt gestuurd, uberhaupt wel tijdig door TS gelezen wordt. Er zijn legio bedrijfsadressen waar maar af en toe iemand komt. En dat is je goed recht, TS hoeft immers niet te verwachten dat VW ongevraagd en tegen de opgegeven gegevens in een ander adres gaat hanteren. Dat VW dat doet, komt voor risico van TS.
Dus hoezo, "een rechtszaak is verloren geld"...
Het risico dat VW in dit geval loopt is dat een derde op de bedrijfsgegevens van een andere overeenkomsten aangaat zonder dat dit bedrijf er weet van heeft. Op dat moment is VW niet verzekerd van betaling en kan ook geen debiteur verzekeren. Om die reden wordt een zakelijke overeenkomst altijd naar het ingeschreven adres verstuurd.
Er is geen controle of de persoon in kwestie een connectie heeft met het bedrijf die hij zegt te hebben. Daarom dus altijd het werkadres en geen privé adres.
Een privé adres staat los van een werkadres.