En ach het woordje " gescheerd " i.p.v " geschoren " was ook mij opgevallen, maar toe maar , er worden hier iedere dag taalfouten geschreven. Het zegt niets over haar professionaliteit.
En suiker wordt in bijna alles toegevoegd ...lees de etiketten maar.
Het gaat natuurlijk over al die extra suikers in o.a. limonade en snoepgoed.
Maar ook snoepgoed totaal onthouden aan een kind, of oudere, is helemaal niet nodig.
Als juist op de “gewone” inname wordt gelet, dus daarvan afzien, dus limonade, of ergens nog een schep suiker in, dan kan ook een snoepje gerust.
Eerlijk gezegd zou ik me meer zorgen maken als artsen en apothekers gesponsord zouden worden door farmaceuten, bv door het organiseren van congressen met een uitgebreid "spouses programme" in luxe hotels.
Toevallig zag ik vandaag een moeder met dochter die de boodschappen op de band legden vóór mij :
oa : 10 plakken chocola, 4 pakken koekjes, 6 XL zakken chips, Fristie, Sinas , hoezo al die suikers extra kopen....kinderen gaan er zéker van stuiteren en dan krijgen ze Ritalin omdat ze mogelijk ADHD hebben..
Toevallig zag ik vandaag een moeder met dochter die de boodschappen op de band legden vóór mij :
oa : 10 plakken chocola, 4 pakken koekjes, 6 XL zakken chips, Fristie, Sinas , hoezo al die suikers extra kopen....kinderen gaan er zéker van stuiteren en dan krijgen ze Ritalin omdat ze mogelijk ADHD hebben..
Het was wat spottend bedoeld
Vroeger had je ook zo nu en dan een druk kind in de klas. Ik heb ze genoeg meegemaakt , maar niet zoals nu .
Overactieve kinderen die blijkbaar moeilijk tot rust kunnen komen zie je nu véél meer of ze zijn hartstikke moe, overbelast.
Dat gestuiter en de diagnose ADHD wordt er nu n.m.m wel érg snel op geplakt m.a.g Ritalin voorschrijven.
Suikers zetten zich natuurlijk om in vetten , maar snelle suikers in bv snoep geven voor even wel een energieboost.
Ik kwam hier vanmorgen een mooie reactie "van binnenuit" over tegen op LinkedIn.
....zonder branche-gelieerde partijen is er géén beroepsvereniging (tenzij wij als diëtisten bereid zijn het viervoudige aan contributie te betalen); en kunnen er geen congressen en symposia georganiseerd worden. Dit is niet branche specifiek. Dit gebeurt door de hele (para)medische zorg; en met enige zekerheid durf ik te zeggen door alle sectoren met commerciële belangen. Overal, dus. Het gegeven dat de NVD en de diëtisten worden uitgepikt door dit televisieprogramma is een vorm van cherry picking wat ik niet begrijp. Op het bureau van een artsentafel staat een mok met het logo van een farmaceut, de fysiotherapeut gebruikt tape van merk x maar diëtisten mogen niets adviseren wat een commerciële partij heeft gefabriceerd.
Oftewel, als andere partijen gesponsord worden, mogen wij het ook. Beetje onzin argument.
Oplettend lezer/kijker weet inmiddels wel dat artsen/farmacie een gesponsorde bende is, waar artsen tegen betaling hun naam verbinden aan nieuwe medicijnen.
Het cherry-picking noemen dat de dietiest nu een keer aan de beurt is, is misplaatst. Wellicht is het de dieetist ontgaan dat die artsen/chirurgen zijn al lang aan de beurt geweest zijn.
Eerlijk gezegd zou ik me meer zorgen maken als artsen en apothekers gesponsord zouden worden door farmaceuten, bv door het organiseren van congressen met een uitgebreid "spouses programme" in luxe hotels.
Oftewel, als andere partijen gesponsord worden, mogen wij het ook. Beetje onzin argument.
Dat is niet wat ik lees. Ik lees veel meer een verklaring waarom het zo is, en waarom die focus op sponsoring overtrokken is.
Ik heb geen probleem met sponsoring. Maar spelers uit de branche moet je niet willen, alleen al omdat dit de schijn van belangenverstrengeling wekt.
Waarom kan men geen branche-vreemde sponsors werven?
Ziggo, banken, electronicaketens etc.
Zou haar overigens niet graag als diëtiste hebben die zegt dat beetje suiker voor kinderen geen kwaad kan. Aanvullende suiker of frisdranken met suiker zijn echt slecht voor een kind. Maar dat is mijn mening.
Waarom is dat slecht? Een lichaam heeft ook gewoon suiker nodig. Dat wordt door de koolhydraat-arm hype nog wel eens vergeten. In principe kun je alles eten wat je maar wil, als het maar met mate is.
Ik had vroeger een collega die diëtiste was en die zei altijd: in elk voedsel zit wel iets wat goeds.
Maar nog over auteursrecht: korte quote plus link is dan voldoende. Zo'n lange quote zonder toestemming is volgens mij niet toegestaan. Zie www.auteursrecht.nl en dan onder persoonlijkheidsrecht bv.
Het verbaast mij dat @moneyman en ook RADAR dit niet weten.
Met verbazing en ergernis keek ik afgelopen maandag 21 oktober naar Radar. Hoe daar onze beroepsgroep wordt weggezet naar aanleiding van het rapport van voedselwaakhond Foodwatch. Daar wil ik het volgende over zeggen:
- Logisch dat je als diëtist samenwerkt met de voedselindustrie, daar is geen ontkomen aan, daar werken zelfs diëtisten en die zijn daar heus op een professionele manier mee bezig. Alles wat in de supermarkt te krijgen is, is eten en drinken. Niet alleen de suikers in diverse voedingsmiddelen die momenteel in het verdomhoekje zitten maar ook zuiver plantaardige-, vegan-, glutenvrije-, vezelrijke producten, die ook erg hip zijn. En ja wij geven nou eenmaal advies aan patiënten/cliënten over eten en drinken.
-Momenteel is suiker de schuldige. Laat het duidelijk zijn dat suiker in welke vorm dan ook, soms ook een welkome aanvulling is in de voeding voor sommige categorieën patiënten, want we kennen nou eenmaal niet alleen mensen die er liever wat minder gebruik van zouden moeten maken.
-Ook al lijkt iedereen tegenwoordig verstand van voeding te hebben, is met name de diëtist degene die ervoor is opgeleid om onderscheid te maken tussen "nep"nieuws en gefundeerde, wetenschappelijke, evidence based informatie en vertaald hij/zij dit naar de praktijk. De diëtist is hierin onafhankelijk en laat zich hierin niet beïnvloeden door de industrie.
- Het kenniscentrum Suiker en Voeding is van de Suiker Unie. De Suiker Unie op zijn beurt is een coöperatie van de boeren. Worden onze congressen dus maar mooi gesponsord door die hardwerkende, onderbetaalde voedselproducenten die aan de basis staan van hetgeen in de supermarkt verkrijgbaar is.
- Misschien kan Miss Antoinette ook nog eens op cursus bij de collega's van de Keuringsdienst van Waarde om daar te leren wat het verschil is tussen geraffineerde, o zo natuurlijke op het land geteelde suikerbietensuiker en andere "natuurlijke" suikers.