Pas vorige week is definitief aangetoond dat de gemuteerde variant momenteel dominant is. Het oordeel 'minder dodelijk' komt uit een groeiende rij ziekenhuizen in Europa, maar zolang er nog meer patiënten met Covid19 het ziekenhuis binnenkomen dan eruit gaan, zijn de aangehaalde artikelen te vroeg met hun conclusie.omega19 schreef: ↑02 nov 2020 11:29Hier wordt in ieder geval niet echt een verschil aangetoond :
https://www.nu.nl/nucheckt/6082449/nuch ... maakt.html
En hier een beetje :
https://nos.nl/artikel/2354520-nieuwe-c ... ender.html
Volgens de info gaat het niet om meerdere apps naast elkaar te gebruiken, maar de signalen van de buitenlandse apps op te pakken. Als je met de Nederlandse app langere tijd dichtbij een persoon met de Duitse app blijft, zou de Duitse app je nu als contact vastleggen, terwijl de NL-app dat nog niet doet.sjohie schreef: ↑02 nov 2020 11:29Als gebruiker van zowel de Nederlandse als Duitse app (op android), kan ik je zeggen dat de onderliggende API slechts gebruik van één app toestaat, maw als je als Nederlander naar Duitsland gaat, moet je de Nederlandse de-installeren, waardoor je de unieke anonieme zesletter sleutel kwijt raakt, om de Duitse te kunnen gebruiken. Zo raak je dus de hele historie qua contacten kwijt. Er is dus wel een valide usercase te maken voor het koppelen, zodat grensoverschrijdend verkeer niét betekent dat dit het bron- en contactonderzoek frustreert.
Angela Merkel heeft al over de decemberfeestdagen nagedacht (persconferentie).
- Voor familiebezoek met de feestdagen eerst een paar dagen zelf thuisisolatie houden, zodat je zeker weet, dat je opa en oma niet per ongeluk besmet. Doel is met kerstmis wel een gezellig samenzijn mogelijk te maken, zeker geen eenzame kerst, maar niet in grote groepen.
- Geen grote feesten met de jaarwisseling. Waar Nederland oudejaarsavond hoofdzakelijk thuis viert en pas na middernacht naar buiten of op stap gaat, is het elders veel scherper verdeeld. Kerst voor de familie en oud & nieuw met vrienden.