joep873 schreef: ↑18 jan 2021 08:22
Jose2501 schreef: ↑18 jan 2021 02:39
Nee hoor. Wie is besmet geweest heeft immuniteit opgebouwd.
Tegen een identiek virus, voor enige tijd. Maar niet automatisch tegen varianten, en hoe lang is onduidelijk.
Tenzij je een defect immuunsysteem hebt (extreem zeldzaam), bouw je immuniteit op en die immuniteit is langdurig, omdat de T-geheugencellen de kenmerken hebben opgeslagen en bij nieuw contact onmiddellijk uit de kast komen met een respons.
Als je het virus hebt gehad, hoef je alleen op de mededelingen van de farmaceuten te letten. Als zij het nodig vinden om hun vaccin aan te passen, dan is het virus zover gemuteerd, dat je immuniteit iets minder is. Waarschijnlijk gaat het dan om Sars-CoV
3.
Pfizer/BionTech en AstraZeneca hebben hun vaccin al losgelaten op de Zuidafrikaanse variant en in het laboratorium is de reactie goed, naar verwachting bij echte mensen ook werkzaam. (Waarschijnlijk doen alle producenten dit, maar niet elke producent zoekt daar de publiciteit mee).
Wat momenteel niet goed gaat: 'we hebben nu 2 epidemieën'. Deze uitspraak zie ik als een bevestiging van een gebrek aan basiskennis. Wie dit zegt, is blijven hangen op het einde van de lagere school met biologie. Het is nog steeds hetzelfde virus, het enige verschil zit in de periode waarin je anderen kunt besmetten. Niet meer van een paar dagen voor de eerste symptomen tot en met de eerste dagen, dat je ziek bent (als je al ziek wordt), maar je sproeit een paar dagen meer alles in de rondte.
Moneyman schreef: ↑18 jan 2021 09:02
Stellen dat iemand die besmet is geweest niet gevaccineerd hoeft te worden is onjuist.
Onze artsen raden ons af om ons te laten vaccineren, om een overreactie van ons immuunsysteem te voorkomen. We staan sowieso al achteraan in de rij en zoon mag niet eens, want nog niet meerderjarig. Voor ons is deze mening een geruststelling.