Zij willen geen vaccin en vrezen nu een tweedeling: 'In beste geval noemen ze je aso'
Cursieve tekst komt uit het artikel, op de regel eronder mijn (ongezouten) commentaar.
Ik ben niet antivaxx / Ik ben geen antivaxxer
Dat ben je wel, want anders zou je geen vaccin weigeren.
Ik ben verbaasd dat corona als een a-ziekte wordt gezien, ik zie het zelf meer als bijvoorbeeld de Mexicaanse griep.
De Mexicaanse griep is net geen A-ziekte geworden, zat er dichtbij.
Daarnaast gebruik ik medicijnen tegen reuma, ik vind het te gewaagd om die spuiten te combineren met dit gloednieuwe vaccin.
Dus maak je een afspraak met je arts of specialist om deze vraag te bespreken.
Ook op de werkvloer zullen ongevaccineerden hoogstwaarschijnlijk niet tegen problemen oplopen; de werkgever mag geen vaccinatieplicht opleggen, zei Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam in een eerder artikel. "Tenzij die zo'n specifiek doel heeft dat dat een inbreuk op het recht van lichamelijke integriteit rechtvaardigt."
Dit artikel gaat over de morele druk vanuit de omgeving. De juridische stand van zaken is handig om te weten, maar niet leidend.
Ik neem zelden (preventieve) medicatie. In het verleden heb ik slechte ervaringen gehad met medicijnen, onder meer met pijnbestrijding na een operatie. Daarom wil ik zo min mogelijk polonaise aan mijn lichaam.
Slechte ervaringen uit het verleden verblinden een open blik op de toekomst. Pijnbestrijding na een operatie is geen preventieve medicatie.
ik heb alle vaccins in mijn kindertijd gekregen en ook voor verre reizen in het verleden prikken genomen.
Dat is allemaal preventieve medicatie en als het verplicht is voor een reis, doe je het dus wel.
Wat het nemen van een coronavaccin niet aantrekkelijker maakt voor mij, is de grote onduidelijkheid over het effect van de vaccins ...
Dan heb je het nieuws niet echt gevolgd. Alle vaccins zijn voorwaardelijk toegelaten en daarmee veilig genoeg voor 99+% van de bevolking.
... en het feit dat je na vaccinatie nog steeds vatbaar bent voor corona. Je zou kunnen zeggen dat ik liever vertrouw op mijn eigen afweersysteem.
Geen enkel bestaand vaccin tegen andere ziektes biedt 100% bescherming. Jij vindt 0% beter dan 60-95% bescherming?
Ik vind het kul dat ik het voor een ander zou moeten doen.
Blijkbaar ben je alleen op de wereld. Hoeveel mensen komen binnen twee meter afstand bij jou per week?
Maar de kans is heel klein dat corona voor mij gevaarlijk is. Ik ben gezond, 44 en slank. Ik kan erg veel pech krijgen en toch ernstige gevolgen ervaren van corona, maar ik stap ook elke dag in de auto ondanks het minimale risico dat ik in de sloot rijd en verdrink.
Oftewel: je bent bereid het risico te nemen.
Ik denk dat het vaccineren van kwetsbaren de uitweg is. Doordat risicogroepen beschermd zijn middels een prik, zijn de ziekenhuizen nu niet vol.
Maar die 'kwetsbaren' - de term roept bij mij altijd een rollatorbeeld op - hebben allemaal gezonde mensen in hun omgeving en zouden die niet gevaccineerd zijn (tweede ring van bescherming om een persoon heen), dan loopt de kwetsbare nog steeds een hoog risico op besmetting, ondanks dat hij/zij zelf gevaccineerd is.
Toen de Franse president Macron onlangs strenge regels aankondigde waardoor alleen een vaccinatie of test toegang geeft tot openbare ruimtes, besloot ik om dan toch maar - voor mijn vakantie naar Frankrijk - die prik te halen.
Zie je, onder druk om je eigen doel mogelijk te maken, doe je het wel. Je hoeft niet naar Frankrijk op vakantie.
Maar toen ze in de vaccinatiestraat vroegen of ik vrijwillig kwam, voelde het niet goed om daar 'ja' op te antwoorden.
Je bent de eerste, die meldt, zo'n vraag te hebben gekregen. Of was het een andere bezoeker, die je deze vraag stelde?
Ik ga niet zeggen dat ik hier vrijwillig ben, want ik word gedwongen doordat ik alleen nog maar met vaccinatie een terrasje in Frankrijk mag pakken.
Nee. Jij wilde dat terrasje in Frankrijk en voor dat doel heb je een afspraak gemaakt bij een vaccinatiecentrum en daar ben je weggelopen, omdat je teveel dwang voelde. Wat wil je nu?
1/2