LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.

Zijn wij daar blij mee

ja
4
7%
nee
53
93%
 
Totaal aantal stemmen: 57

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Truus2004 »

Madonna. Wil nou niemand snappen wat ik bedoel :?: :!: :lol:

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door impact »

Pipa, ik begrijp je heel goed. Wat jij wilt kan echter nooit voldoende worden uitgediept in een half uur zendtijd. Kwam het maar eens echt aan de orde in een programma als "Rondom Tien" of desnoods bij Andries Knevel of bij Barend & van Dorp!
Laatst gewijzigd door impact op 24 feb 2005 00:52, 1 keer totaal gewijzigd.

jeltol
Berichten: 84
Lid geworden op: 29 dec 2004 15:32

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door jeltol »

Hi pipa

Er is een groot verschil tussen een aktualiteiten en een consumenten programma

Duidelijkheid krijg je zelfs niet bij de rechtbank zoals vandaag is gebleken.

Ben benieuwd naar de volgende uitzending van onze club miisschien kunnen ze Duisenberg en onze Piet K aan tafel krijgen.

Dat zijn mensen die iets te vertellen hebben Maar ik weet zeker dat er een niet duidelijk zal zijn dus dan hebben we weer geen duidelijkheid en in deze zaak zal die nooit komen dat staat nu al vast.vr gr

hans

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Truus2004 »

Impact, Jeltol, wat weerhoudt ons om het bij die programma's onder de aandacht te brengen? Te vertellen dat er meerdere kanten aan het verhaal zitten dan alleen het belang van de politiek, de slechte publiciteit voor bank- en verzekeringswezen, gezichtsverlies AFM, gezichtsverlies Leaseverlies, gezichtsverlies consumentenbond, ....
Dat er meerdere stemmen zijn, veel meer, die het gewoonweg niet willen die bemiddeling en uitstellen. Gewoon hun recht willen halen. De hele toestand rondom die bemiddeling zien als een farce.

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door impact »

Voor zoiets moeten we Piet, Laurens en Ton zien warm te maken. Die heeft toegang tot het mediavolk. Ik ben er helemaal voor! En liefst ook in samenwerking met Pay-back. Samen staan we veel sterker.

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door pluutje »

Een uitstekend idee!
Als ze het maar niet te druk hebben?

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Piet heeft het nooit te druk voor iets wat de gedupeerden kan helpen.

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door pluutje »

Gelukkig. :wink:

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Pluutje jij komt toch ook uit het Oosten?

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door pluutje »

Janneke52,

Ja hoor , Zuid Oosten omgeving Helmond!

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Hallo heer Koremans,

Ik hoef u op de eerste plaats niet te vertellen hoe wij denken daar u dat als beste tussen de zinnen door leest, en ook met uitstekende media berichten naar buiten komt.

Hiervoor een groot compliment!

Ik hoop dat in de komende radar uitzendingen en/ of persberichten het volgende in ieder geval wordt meegenomen:

Ca. 2,5 jaar geleden heeft vrijwel iedere gedupeerde getracht tot een schikking te komen met Dexia, vaak waren de mensen al “blij” wanneer ze hun restschuld kregen kwijtgescholden.
Vele mensen dachten te sparen of traditioneel te beleggen maar zijn negatief verrast worden door de negatieve hefboomwerking van de aandelenlease producten.
Ze voelden zich misleid althans tenminste wat de restschuld aan gaande, een faire oplossing voor dit drama wat zich al ca. 5 jaar afspeelt is er mede door de arrogante houding van Dexia nooit gekomen.

In standaard brieven aan de gedupeerde en in diverse persberichten gaven ze uitdrukkelijk aan dat ze je koste wat kost aan je contract zouden houden daar Dexia van mening was juridisch ijzersterk te staan.
In de loop van de jaren zijn talloze grove fouten aan het licht gekomen bij Dexia Bank Nederland N.V.

Zo verkochten ze o.a. aandelenlease producten aan bejaarden, minderjarigen en talloze onvermogende groepen mensen, leningen van wel duizenden of tienduizenden euro’s zonder dat hierbij een stabiel onderpand aanwezig was, slechts een "mandje" van 3 of 4 aandelen, (waarbij de gekozen aandelen ook nog eens erg ongelukkig zijn), en waarbij het bovendien allerminst zeker van is of ze ook daadwerelijk volgens de contracten voor de volle 100% aangekocht zijn worden op de Nederlandse Beurs (Amsterdam Exchanges) en ze gedurende de lopptijd van de contracten ook bij hun in eigen beheer zijn geweest!

Ook hebben mensen zich door te rooskleurige adviezen van tussenpersonen waarbij de risico’s in de merendeel van de zaken onbelicht bleven zich om de tuin laten leiden.

Daar Dexia nimmer een “minnelijke regeling” wilde aangaan, behalve haar onacceptabele Dexia Aanbod van het voorjaar 2003 waarbij je af moest zien van je rechten, hebben ze niks anders gedaan, als (dreig)brieven te sturen, incassobureau’s op de gedupeerde af laten gaan en de gedupeerde massaal te dagvaarden.

Nu blijkt dat de juridische positie van Dexia aller mins ijzersterk is maar gewoon slecht, willden ze de mensen min of meer dwingen te schikken door aan de rechtbanken in Nederland te vragen alle lopende procedures voorlopig stil te zetten, dat terwijl een schikking niet echt voor de hand ligt, althans niet meer voor de gedupeerde.

Zo zijn de contracten van eagaleasers al vernietigd worden vanwege het ontbreken van de handtekening van de partner, zo is de WcK volgens de recente(re) jurisprudentie van toepassing wat inhoud dat de voor 15 januari 2003 afgesloten aandelenlease contracten nietig zijn, Dexia beschikte immers niet over de daartoe verplichte wettelijke WcK vergunning, en hebben ze in diverse (andere) zaken ernstig de zorgplicht overtreden!

Bij de meeste gedupeerde is de animo voor een schikking dan ook drastisch geslonken, waarbij komt dat Dexia door haar dagvaardingen en stugge houding al duizenden mensen heeft gedwongen tot het nemen van een deskundig advocaat, waarbij de gedupeerde de bijbehorende (extra) kosten en tijdsinvesteringen maar voor lief moesten nemen.

Nu ook de meeste rechters inzien dat Dexia onprofessioneel heeft gehandeld en gewoon wanbeleid heeft gevoerd, en er ook steeds meer de overtuiging bij de gedupeerde en de rechters komt dat Dexia géén of maar slechts voor een deel aandelen heeft gekocht en voor het overgrote deel met opties en/ of synthetische aandelen heeft gewerkt worden de gedupeerde N.B. door de politiek teruggefloten.

Schijnbaar mag van overheidswege de beerput niet open, en dient de zaak in de “doofpot” gestopt te worden, dat terwijl de politiek altijd heeft aangegeven (net als Dexia) dat een geschil tussen burgers en bedrijfsleven door de rechter beslist moeten worden, en dat ze naast het instellen van een bemiddelingspersoon (zoals dhr. Oosting die in de zomer van 2004 zijn taak heeft neergelegd omdat Dexia/ Aegon niet wilde meewerken aan een oplossing) , niks extra’s konden doen voor de gedupeerde!

De grote vraag bij de meeste gedupeerde rijst dan ook, waarom moet er juist nu door dhr. Duisenberg (N.B.een ex bankier!) ingegrepen worden, nu gewoon vaststaat dat de gedupeerde schadeloosgesteld moeten worden?
De gedupeerde hebben aan de harde eis van Dexia en de politiek voldaan door haar recht te halen bij de rechtbanken (waarvoor dienen ze anders?) en nu moet het allemaal weer 180 graden anders!

Daarbij lijkt het er haast op dat de (grote) banken bepalen hoe rechters moeten vonnissen en of ze moeten vonnissen, dit is de omgekeerde wereld.
Want bij een rechtsstaat, waarbij een onafhankelijke rechter bepaald door het naleven van de wet dat er overtredingen zijn gemaakt worden, waardoor de contracten teruggedraaid dienen te worden ze zich hier aan dienen te houden.

Dat het grote gevolgen voor Dexia heeft wanneer de contracten tot januari 2003 worden teruggedraaid is welbekend, maar het had Dexia als professioneel handelende effectenpartij toch ook zonneklaar moeten zijn dat ze door het verstrekken van torenhoge leningen aan volstrekt verkeerde doelgroepen, zonder adequate informatieverstrekking, en het niet of onvoldoende wijzen op de risico’s van deze “wurg”contracten ze daarmee ook honderdduizenden mensen zwaar in problemen konden brengen.

N.B. is de WcK (Wet Consumenten Krediet) opgesteld worden om bovenstaande wanpraktijken te voorkomen, door het niet hebben van de verplichte wettelijke vergunning, of het bewust niet aanvragen van de vergunning, (daar anders de problemen wellicht ook veel eerder aan het licht waren gekomen!), is wel duidelijk welk “vies” spel Dexia trachtte te spelen met haar ex- cliënten.

Zoals het spreekwoord luid: boontje komt om zijn loontje oftewel bij nietige en vernietigde contracten dienen de gedupeerde volledig schadeloos te worden gesteld, en niet deels!

m.v.g. justice man
Laatst gewijzigd door justice man 007 op 24 feb 2005 14:25, 2 keer totaal gewijzigd.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Goed verhaal Justice.
Boontje komt om zijn loontje :D (en niet andersom)

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Dankje wel Janneke, en dat jij dat nota bene zegt, in april 2004 had je nog bedenkingen bij al me berichten en polls.
Maar goed zand erover, en laten we weer vooruit kijken.
Ik maak ook vergissingen en kom door me directheid soms bot over, zo bijv. in de posting over Piet, was niet netjes van mij.

Ik zeg dan ook eerlijk, sorry voor deze beledigende tekst, en laten we weer 1 front vormen, alle neuzen weer de goede kant op richten en doorgaan als 1 collectief!!

Groeten justice

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Truus2004 »

Goed stuk, justice.
Vergeet inderdaad vooral het eenzijdige belang van deze bemiddelingspoging niet:
geleden gezichtsverlies bank- en verzekeringswezen, geleden gezichtsverlies politiek, geleden gezichtsverlies AFM en aan de andere kant (?!) geleden gezichtsverlies SLV, de stichting die eigenlijk meer kwaad dan goed heeft gedaan voor een aantal van haar leden.
En de echte andere partij, die geen gezichtsverlies geleden heeft, de gedupeerde, die wordt nu onderuit gehaald voor de belangen van eerder genoemden. Voor dát geleden gezichtsverlies, moeten wíj nu op onze bek gaan!

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Truus2004 »

Geplaatst op 24 Feb 2005 02:34 door impact
--------------------------------------------------------------------------------
Voor zoiets moeten we Piet, Laurens en Ton zien warm te maken. Die heeft toegang tot het mediavolk. Ik ben er helemaal voor! En liefst ook in samenwerking met Pay-back. Samen staan we veel sterker
Wordt aan gewerkt.

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door justice man 007 »

Zou inderdaad mooi zijn wanneer Piet, Laurens of Ton bovenstaand stuk of tenminste een deel daarvan zou kunnen (laten) plaatsen in een grote krant als de Financiële Telegraaf of de Volkskrant.

m.v.g. justice man

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Inderdaad Justice, ALLE neuzen dezelfde kant op.
Ik zeg het OOK als ik iets goed vind hoor :D

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door pluutje »

Ik zeg dan ook eerlijk, sorry voor deze beledigende tekst, en laten we weer 1 front vormen, alle neuzen weer de goede kant op richten en doorgaan als 1 collectief!!

Groeten justice
Juist. :wink:

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Ja ja die Brabanders en Limbo's zijn gezellige mensen en niet te beroerd hun fouten toe te geven.
Maar zoals Piet zegt:

SAMEN STAAN WE STERK

uzo
Berichten: 37
Lid geworden op: 07 sep 2003 15:00

Re: Dexia wil alle rechtzaken voorlopig stoppen

Ongelezen bericht door uzo »

Niks stoppen, eisen dat het doorgezet wordt. Dexia is aan de verliezende hand en heeft nu ineens geen praatjes meer.

Dexia denkt er zo beter uit te komen, dus....

Doorzetten !!!!

Gesloten