Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
de Bertolli bakboter heeft waarschijnlijk een andere samenstelling. Zodra de boter verwarmd wordt spetteren en knetteren de vetspatten minstens een meter alle kanten op. Heel gevaarlijk. Ik heb een mail gestuurd naar Upfield, persoonlijke ontvangstbevestiging gekregen met de belofte het naar de juiste afdeling te sturen, maar verder niets meer gehoord.
Zijn er meer klachten hierover?
Zijn er meer klachten hierover?
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Croma gebruiken, dat spettert en sputtert niet. (tenminste volgens hun reclame)
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Het is geen vet wat er spettert, maar vooral water welke in de boter zit. Oplossing, klein beetje zout toevoegen in de pan voor verhitten.
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Deksel gebruiken , probleem opgelost.
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Bertolli Vloeibaar bevat 79% vet, voor het grootste deel raapzaadolie. Volgens Jumbo is daarvan 10% olijfolie, volgens Hoogvliet 23%. Typisch. Op de website van Bertolli kon ik het zo snel niet vinden. Ook typisch, maar dat zal wel aan mij of mijn kleine telefoonscherm liggen.
Hoe dan ook, het spetteren komt zoals al is opgemerkt door het water in het product, de pan, of het vlees. Er zit al wat zout in het product, nog meer zout is misschien niet gewenst.
Gezien de wel erg kleine hoeveelheid olijfolie (grotendeels ook nog geraffineerd dus van mindere kwaliteit), zou ik dit dure product links laten liggen.
Er zijn bv huismerken die weliswaar geen olijfolie bevatten, maar zelfs nog net iets minder verzadigde vetten (daar gaat het immers om) en dat voor een veel lagere prijs (minder dan de helft per liter). Voor de smaak kunt u dan eventueel zelf nog een scheutje olijfolie toevoegen.
Hoe dan ook, het spetteren komt zoals al is opgemerkt door het water in het product, de pan, of het vlees. Er zit al wat zout in het product, nog meer zout is misschien niet gewenst.
Gezien de wel erg kleine hoeveelheid olijfolie (grotendeels ook nog geraffineerd dus van mindere kwaliteit), zou ik dit dure product links laten liggen.
Er zijn bv huismerken die weliswaar geen olijfolie bevatten, maar zelfs nog net iets minder verzadigde vetten (daar gaat het immers om) en dat voor een veel lagere prijs (minder dan de helft per liter). Voor de smaak kunt u dan eventueel zelf nog een scheutje olijfolie toevoegen.
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Volgens mij gaat de vraag over bakboter en niet over olie.
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Voor Bertolli Ongezouten geldt iets vergelijkbaars, maar dan nog ongunstiger: veel meer verzadigd vet (32 g) dan de vloeibare variant (7,7 g) en ook maar 10% olijfolie.
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Je moet dit soort producten eigenlijk helemaal niet gebruiken. Gewoon goede zonnebloem- of olijfolie is veel beter. Als die fantasieproducten zijn slechts gemaakt om met goedkopere ingrediënten een product te maken dat in het beste geval bruikbaar is. Maar ook niet meer dan dat. Geen kok die het gebruikt, dus dat zegt wel dat het niet nodig is om lekker eten te maken.
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Helemaal mee eens. Vlees wel goed droogdeppen, anders spettert het nogal.
Boter (roomboter dus) is ook erg lekker, maar wel uitkijken dat die niet te heet wordt. Of je moet geklaarde boter gebruiken.
Op zich klopt dat, maar toch... Er is een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde waarin een chefkok tot zijn verrassing merkt dat hij de biefstuk in vloeibare bakboter het lekkerst vond.Geen kok die het gebruikt, dus dat zegt wel dat het niet nodig is om lekker eten te maken.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 08 mei 2023 08:48
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 08 mei 2023 08:48
Re: Bertolli bakboter veranderd van samenstelling, gevaarlijk?
Bertolli bakboter is geen boter maar margarine met olie. Boter heeft niets te maken met margarine.pmn schreef: ↑26 mei 2023 15:45de Bertolli bakboter heeft waarschijnlijk een andere samenstelling. Zodra de boter verwarmd wordt spetteren en knetteren de vetspatten minstens een meter alle kanten op. Heel gevaarlijk. Ik heb een mail gestuurd naar Upfield, persoonlijke ontvangstbevestiging gekregen met de belofte het naar de juiste afdeling te sturen, maar verder niets meer gehoord.
Zijn er meer klachten hierover?