Hoi,Erthanax schreef: ↑06 mei 2024 10:24De vonnissen die u hebt gehaald en die niet door de Rechtspraak worden gepubliceerd, kunt u toch ook zelf anonimiseren en publiceren? Desnoods alleen als lijst met instantie, datum uitspraak, zaaknummer en inhoudsindicatie?nietbezorgdnl schreef: ↑06 mei 2024 09:47(…) Niet alle vonnissen worden op rechtspraak gepubliceerd. Dat hebben wij gemeld. U begrijpt dat een partij als ARAG en React niet voor niets met ons samenwerken. U insinueert dat wij niet doorpakken. Wij raden u aan dat niet te doen. Dat is niet waar. Dat doen we namelijk wel. Met incasso, dagvaardingen en rechtszaken (meerdere dus). (…)
En waarin bestaat die samenwerking met ARAG en React dan precies? Betalen zij u om brieven te sturen, zodat ze zelf niets hoeven te doen?
Wat is precies de meerwaarde van incasso? Tot voor kort kon iedereen een incassobureau beginnen. Hoe dan ook heeft een incassobureau geen bijzondere bevoegdheden.
Een dagvaarding schrijven en betekenen kan helpen iemand over de streep te trekken en een oplossing te bieden. Maar daar zijn wel kosten mee gemoeid. Als het product alsnog geleverd wordt, berekent u geen kosten aan de consument, schrijft u. Waar komen die kosten dan terecht? Niet bij de webwinkel, want die heeft immers geleverd.
Als er een rechtszaak volgt, is de kostenvergoeding volgens mij nooit kostendekkend. Wie past dan het verschil bij? Wat u doet lijkt wel liefdewerk oud papier.
Een malle sneer naar de kosten en werkzaamheden van een gerechtsdeurwaarder vind ik ongepast. Het maakt uw verhaal bepaald niet sterker.
we gaan een aantal vonnissen laten publiceren op rechtspraak.nl. Dat kan via het portal dus dat zal er binnenkort opstaan. Dank voor die suggestie.
De meerwaarde van incasso is voornamelijk voor de webshop. Als deze niet in de redelijke termijn het oplost voor de klant kan deze in de incassofase alleen extra incassokosten verwachten. Dat is in de meeste gevallen 40 euro. Dat is een wettelijk vastgesteld bedrag. Als er een dagvaarding aan te pas komt of een rechtszaak lopen de kosten iets verder op. Daar zit het voordeel om in de minnelijke fase het probleem op te lossen.
U heeft gelijk over de kosten van een dagvaarding. Die komen voor de verliezer of als de webshop toch betaalt voordat het gerechtelijk wordt. Wij begrijpen niet uw punt met "Waar komen die kosten dan terecht? Niet bij de webwinkel, want die heeft immers geleverd. ". Dit traject wordt alleen gestart als een webshop dus niet levert. Als de webshop het in de e-mailfase (ingebrekestelling) oplost betaalt de webshop helemaal geen extra kosten.
Als er een rechtszaak komt zijn de kosten, over het algemeen, voor de partij die in het ongelijk wordt gesteld. Dus als NietBezorgd.nl blijft winnen kan dat uit. Dan moet er natuurlijk ook nog verhaald worden als de webshop niet betaald. Ook daar is een financieel risico.
Uw laatste punt over een "malle sneer naar de kosten van een gerechtsdeurwaarder" zien wij niet maar wij hopen op uw andere punten een beknopt en informatief antwoord gegeven te hebben.