Maar daar zit de crux (in de details): er is geen sprake van "achteraf besluiten niet op te slaan" (of "weg te gooien", zoals Alfatrion schreef), maar juist van op voorhand besluiten die informatie überhaupt niet op te slaan en dus ook niet weg te gooien.
Daar zit 'm idd. het verschil, alleen vertaal jij 'm anders.
Door de info in te lezen, staat deze in het systeem. Dat jij daar 'opslaan' bij als voorwaarde hanteert is jouw vertaling, maar technisch gezien staat de info in het systeem. Dat je daarna kiest deze niet op te slaan en te overschrijven met nieuwe informatie, betekent nog niet dat het systeem deze info niet verwerkt heeft. Sterker nog, deze info staat ook na 'niet opslaan' nog gewoon in het systeem en wellicht ook nog in de logs. Misschien wordt zelfs de QR code zelf ( dus het plaatje ) ergens vastgelegd waaruit later alsnog de info gehaald kan worden ( middels scannen maak je ( al dan niet tijdelijk ) een snapshot van de code zodat het systeem de info eruit kan halen ).
Vandaar dat ik zo benieuwd ben of de AP, als je het gesprek zou voeren over deze specifieke werkwijze, nog zo stellig zou blijven.
Ik snap dat en deel die nieuwsgierigheid ook met je, maar zoals het er nu staat is het heel zwart-wit, maar wel glashelder. Scannen mag NIET ( in ieder geval niet voor dit doel -> postpakketjes ). Dat hoeft ook helemaal niet, daar er ook andere manieren zijn ( medewerker leest gewoon de benodigde info af van het ID en neemt deze evt. over ). Dus er is ook geen noodzaak om deze specifieke handeling te doen.