LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Smartleed? Schrijf: [email protected]

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Smartje

Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Smartje »

Ook problemen met je Smart? Mensen schrijf a.u.b! Naar Tros Radar en Daimler Chrysler. Het Smartleed uit de uitzending van 14-02 herken ik helemaal en ik begrijp dat me nog heel wat leed te wachten staat! Mijn Smart is amper 3 jaar oud en niet aan de straatstenen kwijt te raken. De onkosten zijn niet te overzien. Het is echt niet alleen de motor (Was dat maar zo ;-() Het kan toch niet waar zijn, dat een bedrijf op deze manier zijn geld verdient? Al eerder heb ik Daimler Chrysler aangeschreven, echter zonder resultaat! Als je problemen hebt met Smart .... schrijven. In je eentje schrijven heeft geen zin ... samen staan we sterker!

black

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door black »

ongelofelijk wat hier gebeurd!

Black

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Black »

Helemaal mee eens :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hotrod

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Hotrod »

:shock: Sorry hoor maar ook ik heb dhr. Dubbelman aangeschreven maar om het merk zo te bagataliseren lijkt me overbodig.

In een pol die ik geplaats heb op smartforum met de vraag of de mensen tevreden zijn met hun smart is de overgrote meerderheid van mening dit wel te zijn dit is ongeveer 80%

Mijn smart is van 1999 en zit in de gevarenzone met 58.000 kilometer
ook ik heb in de pol aangegeven dat ik tevreden ben want ik heb nog nooit wat gehad aan mijn smart.

Ja ik heb dhr. Dubbelman aangeschreven omdat mijn auto wat olie verbruik en ik me toch enigzins zorgen maak over de toekomst.

Maar het grootse probleem is en blijft het vervangen i.p.v. repareren dat men dit met een klokje doet waarmen te lang mee bezig is om de demonteren en monteren o.k. maar niet met een motor of een turbo daar deze onderdelen te duur zijn om te vervangen. als de rekening bij de klant terecht komt.

Ik hoop dat DCNL voor alle smartrijders met een passende oplossing komt, en we allemaal lachend verder kunnen smarten. :roll:

VERROD

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door VERROD »

Hotrod,

Op de door u geopende pol op het smartforum staan inderdaad postitieve berichten maar dat is ook logisch want ik zou me kapot schamen met zo'n opgevoerde invalidewagentje.
De reden hiervan is dat op dat forum alleen liefhebbers komen.
Ik als consument zal zeker niet te koop lopen met mijn problemen rondom een auto en zeker niet een smart!!!

De mensen op dit forum zijn boos en teleurgesteld dit omdat men door het smartcenter in de steek gelaten wordt.

Ik rij geen smart maar ik heb wel eens een proefrit gemaakt het zijn leuke auto's maar erg duur voor dat geld tel daar die ellende maar eens bij op!!!!!!

Ik hoop het niet maar uw tijd komt nog wel met uw smart


Ik zou met spandoeken bij het smartcentrum gaan staan op een zaterdag en iedereen laten weten hoe goed de auto is en vooral de service



Succes,


VERROD

boedha

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door boedha »

:cry:

mijn smart is van 2000, heb 53000 km mee gereden. nieuwe turbo er in daarna nieuwe motor. hoop toch echt dat de heer Dubelman met een schade vergoeding komt!!!!!!!!
[/b]

2pers.bak
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2005 19:47

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door 2pers.bak »

Hoe meer reakties op het smartleed des te beter. Krijg zelf mijn smart niet door de keuring.nieuwe motor zit er al in, nu is het spruitstuk versleten.kosten ongeveer € 1000,00.
Nog geen reaktie van dhr. Dubbelman op mijn mail.

Silvia O.

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Silvia O. »

Tja ook ik heb problemen met mijn Smart. Mijn smart is van januari 2002 en heb al verschillende problemen ondervonden.... van scheur in benzinetank, scheur in spruitstuk met daarbij het vervangen van de nieuwe Turbo, versleten koppeling (bij 55:000) km! enz. enz. Ik heb ook al eerder de Daimler Chrysler geschreven, helaas zonder positief resultaat... Mijn mail aan de heer Dubbelman ligt klaar om verzonden te worden!!

En inderdaad.... hoe meer reacties/klachten naar de heer Dubbelman hoe eerder er misschien wat aan gedaan gaat worden.

Mijn geldboom is inmiddels leeg en die van de Smart is vol!!

-

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door - »

als een email adres publiek op internet staat dan krijgt men snel spam probleemen et word vaak het adres uitgeschreeven door domain admin ....

smartrijder

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door smartrijder »

Ik ben een smart beziter en ik dacht tot enkele maanden terug ook
Dat zo iets mij niet zal overkomen maar helaas mijn smart moest er ook aan geloven :? de bekende klachten die in de uitzenden waren. waren voor mijn smart ook van toepassing.

jhmpeters

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door jhmpeters »

Ook ik ben in het bezit van een "smart". deze is van 1999 en heeft nu 80 000 km erop zitten. Nu merk ik dat het olie verbruik begint te stijgen controleer regelmatig en vul bij, tevens begint het knipperlicht zeer zenuwachtig te knipperen. Maar als alles opgewarmd is dit euvel weer voorbij. Dat motoren defect raken, is mijn inziens een probleem wat toch te maken heeft met rijstijl. De smart heeft een groot nadeel hij rijdt als een "trein" trekt sneller op als menige bolide. En daar zit volgens mij het probleem. Nu let ik op mijn toerenteller, je zit zo tegen het maximale toerental aan. Het is mij opgevallen dat de andere bolides het niet zo goed kunnen hebben dat ze ingehaald worden door een smart of dat deze sneller optrekken, als jij je hierdoor laat verleiden dan trek je jou smart tegen het max. toerental aan wat niet ten goede komt van de motor.Nu rijd ik bijna geen korte afstanden wat ook weer tengoede komt aan de motor hoe warmer hoe beter, tot op zekere hoogte natuurlijk.En de Smart is eigenlijk een stadsauto, rustig rijden met koude motor.Let maar eens op als je een smart ziet rijden, meestal op volle snelheid, tegen zijn top aan, en dat is niet bevordelijk voor het motortje.Ervaring heb ik ook met andere auto's de een reparatie na de andere, wat reparatie, aan de diagnose tester en dan vervangen. Als je zelf geen tech. ervaring hebt dan heb je een probleem. Al met al, rij met gevoel met je smart, dan zal het nog wel meevallen.Wat ik nogmaals herhaal, de SMART geeft je het gevoel als een "scheurautootje" en dat werkt ook zo let maar eens op en hou hem aan zijn toeren.

Gast

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Gast »

De Smart is inderdaad vrij snel met acceleratie, dit gevoel geeft de wagentje, en hier wordt dan ook gebruik van gemaakt, dat "duwtje"in de rug geeft je al snel het gevoel, dat de wagen wil opschieten,

Maar doe rustig aan met dit wagentje wanneer de motor koud is!, en geef de motor de beste olie die er te koop is!,

De turbo waarmee de motor is uitergust, geeft de motor er flink van langs, en zelf heb ik het gevoel dat de motor, als deze nog koud is, dit vermogen nog niet aan kan, en daardoor sneller slijt dan normaal het geval hoort te zijn

De motor is ruig met de olie, hoge temperatuur wisselingen in de motor, zorgen er voor dat "gewone" olie de motor niet goed kan "bedienen",

Volsynthetische oliën kunnen deze belasting beter verdragen, en de motor zal veel langer meegaan,

Helaas, veel Smart rijders zijn "afhankelijk" van de garage!, en die giet fijn de olie "uit het vat" in de motor!, en daar ligt volgens mij, een belangrijk deel van de problemen, dit is vaak olie die meer geschikt is voor een "gewone" automotor, die lang niet zo zwaar wordt belast als de Smart motor,

M.a.w. Rustig rijden wanneer de motor koud is, en zeer goede olie gebruiken, liefst wat sneller vervangen dan dat de fabrikant voorschrijft,

Met accelereren voor stoplichten, invoegen op snelweg e.d., heeft de motor het dankzij de turbo zeer zwaar,

Rijden met gevoel, en de juiste olie gebruiken kan volgens mij de levensduur makkelijk verdubbelen,

Hoewel je wel verwacht van een wagen dat deze ontworpen moet zijn aan het snelle rijden op de Europese wegen, want in Europa wordt flink doorgescheurd, dat weet iedereen,

Heb je problemen met de Smart, Direct reageren, want je staat zeker niet alleen!.

Marlod

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Marlod »

--------------------------------------------------------------------------------

Hallo mensen,

Ook ik rijd smart Fortwo sinds januari 1999. Bij 84.000 km verbrande kleppen.....nieuwe motor. Bij ongeveer 107.000km...waterpomp/thermostaat vervangen. 108.000 km......turbo vervangen.........................totale kosten een kleine 4500 euro.

Daarbij opgeteld de "normale" beurten (incl nieuwe banden etc) over de vijf en halve jaren....dan ben ik meer dan de helft van de aanschafwaarde al kwijt.

Tsja.....ik heb dhr Dubbelman geschreven en uitgebreid ingelicht over het totale kostenplaatje + over de inruilwaarde op 110.000km van mijn smart ( incl. nieuwe motor, turbo etc). Ik had een offerte gevraagd omdat ik overwoog maar een nieuwe roadster coupe aan te schaffen. Ik schrok van de inruilwaarde.
Ik kan hem beter maar helemaal afrijden.

Toch blijf ik smartgek. Het is een lekker rijdend autootje.
Ik hoop dat Dymler een ruimhartige oplossing biedt.....heb ik wel vertrouwen in.

Wat mij opvalt in de vorige berichten: Coulanceregelingverschillen die er kennelijk bestaan tussen de verschillende smartcenters. De een wel kostenloos vervangen en de ander niet?? Hoe zit dit?

Groet Marlod

draakje

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door draakje »

:oops:
Beste Smart rijders,

Schrijven en nog eens schrijven naar Daimler Chrysler zodat ze gek van ons worden.
Wij verwachten allemaal dat als je een zusje/broertje van Mercedes Benz koopt iets goeds in handen hebt. Niets is minder waar!
De service verschilt per vestiging en dat is ook rond uit belachelijk en geen woorden voor.

Ik wil iedereen oproepen die nog niet heeft geschreven toch een email te schrijve naar Huub Dubbelman van Daimler Chrysler te Utrecht.
Zelf rij ik sinds januari 1999 in een Smart Brabus Edition en hoop ook problemen gehad. Rekening van 4100,- euro!!!!
Ik ben reeds benaderd door Daimler en Smart en heb een afspraak staan om een gesprek aan te gaan over mijn dossier.

Nogmaals je staat niet alleen er zijn ook mensen die je willen helpen. Doen! Allemaal.

Groetjes, Draakje :oops:

Draakje

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Draakje »

:oops:

Waarom reageer nu eens niemand meer.
Gaat dit onderwerp de doofpot in!?
Waarom reageer nu niemand meer op het forum.
Is het angst?
Denk je dat je niet kunt winnen van een machtig merk.
JAWEL, maar dan moet je er ook voor gaan!
Samen staan we sterker.
Beter spijt hebben van wat je hebt gedaan dan spijt hebben wat je graag nog zou willen.
Ik kan vertellen dat 4100,- euro veel geld is. Reken het maar om naar de gulden. Bijna 10.000,- gulden.
Het gaat om keiharde euro's hier. Ik blijf vechten voor mijn recht. Daimler Chrysler Nederland BV mag eens zijn verantwoordelijkheden na gaan komen.

Draakje, :oops:

Draakje
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 mar 2005 09:11

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Draakje »

8)

Smart rijders.............wakker worden!!!!!!!!!!!!!

8)

slick

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door slick »

:D Ik heb nu sinds een jaar een Smart uit 1999. Ik heb de smart gekocht bij een KIA dealer met 6 maanden Bovag garantie, thank God !
Na vijf maanden waren de kleppen verbrand en heb ik gebruik gemaakt van de garantie. De kleppen zijn vervangen maar twee weken later
kwam hetzelfde probleem weer terug. kilometerstand 42000.
Weer terug naar de verkoper en die hebben toen het hele motorblok
laten reviseren bij een revisiebedrijf, kosten 2000,- euro, maar het viel nog onder de bovag garantie. Nu, een half jaar later, is de km stand 48500 en er komt nu weer veel rook uit de uitlaat bij het starten,
een symptoom dat zich voor de eerste reparatie ook voordeet. Ik heb de auto voor 7000,= gekocht en krijg er bij smart na 1 jaar nog maar 3500 voor terug. Ik heb het idee dat ze bij de verkoop van deze inruilers er al rekening mee houden dat ze de moter moeten vervangen
binnen de 2 jaar "for sure" garantie.
Het lijkt mij trouwens verstandiger deze revisie te verzwijgen aan die meneer van Smart die in de uitzending was. Immers dan vervalt mijn eventuele recht op coulantie. Kan iemand mij hierin adviseren..

Draakje
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 mar 2005 09:11

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Draakje »

8)

Wat ik je kan adviseren is een brief te schrijven aan Daimler Chrysler Nederland t.a.v. dhr H. Dubbelman. Je gehele verhaal op te schrijven en dan een reactie van Daimler Chrysler afwachten. Ikzelf ben ook met hun in gevecht. Zolang de eigenaar van de auto alles kan aantonen (zie je onderhoudsboekje) van de gereden kilometers en de onderhoudsbeurten moeten ze met een voorstel komen. As donderdag heb ik zelf een uitnodiging vanuit Smart Rotterdam gekregen om over mijn dossier te prtaten. Ik ben zeer benieuwd. Ik hou jullie op de hoogte via het forum.
Als je nu niet schrijf en je denkt bij jezelf dat het toch geen zin heeft kan ik met voorhand vertellen dat je verliest. Zolang je alles kan bewijzen is er hoop. Ik bundel mijn krachten en gaat morgen naar Smart toe met mijn dossier.
Wil je hulp email mij en ik kan je misschien via email tips geven.

Draakje, 8)

Draakje
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 mar 2005 09:11

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door Draakje »

Beste Smart rijders,

Naar aanleiding van alle gesprekken en communicatie naar Daimler Chrysler Nederland BV is het volgende gebeurd.

Daimler Chrysler heeft via een brief aan mij en met een CC naar het desbetreffende Smart Center mij op de hoogte gesteld over een coulance aanbod. Deze grijp ik aan.

Bij deze is mijn dossier nu gesloten en wacht ik nu alleen nog vol spanning op de terug gave van mijn geleden schade.

Nogmaals: Schroom niet om je verhaal duidelijk en correct weer te geven in jou verhaal. Wees duidelijk met wat JIJ wilt. Net als mijzelf zal ook jij (jullie) het ver kunnen schoppen.

Hartelijke groeten,

Draakje :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

IK word gek van Smart

Re: Smartleed? Schrijf: [email protected]

Ongelezen bericht door IK word gek van Smart »

Daimler Chrysler heeft via een brief aan mij en met een CC naar het desbetreffende Smart Center mij op de hoogte gesteld over een coulance aanbod.
het is niet veel maar beter iets dan ....

Het probleem is nu dat zij niet snappen hoe ze geld moeten over maken
Wat een K bedrijf is Smart !!!!!!!!

ik word knetter gek van die gasten

Gesloten