LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] enten

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
akita

enten

Ongelezen bericht door akita »

hoi,

vinden jullie ook dat wij mensen teveel enten? het is bewezen dan bijvoorbeeld de niesziekte voor een kat maar 1 jaar werkt en dat de kattenziekte enting wel 3 tot 5 jaar werkt houd is in dat ieder jaar een cocktail dat je je kat aan het over enten bent. het zelfde met de hond de ene gedeelte gaat 3 tot 5 jaar mee de andere maar 1 jaar. ze zijn er mee bezig om de entstoffen te scheiden maar ik betwijfel of daardoor ook het bedrag omlaag gaat. enten is niet slecht voor je huisdier maar ieder jaar is op zich niet nodig. wat vinden jullie?

Yomanda

Re: enten

Ongelezen bericht door Yomanda »

Hoi
Even reageren op de enten van dieren,
Ik heb nooit mijn katten in laten enten,ze zijn altijd buiten
en ze zijn nu 16 jaar en nooit ziek,op wat wondjes van vechten na.
een heb suikerziekte maar dat ligt niet aan het niet enten.
groetjes

Gast

Re: enten

Ongelezen bericht door Gast »

ik vind alleen de puppy entingen belangrijk, daarna word mijn hond nooit mer ge-ent, ook nergens voor nodig, ze bouwen zelf een afweersysteem op!
zoiets is alleen geldklopperij van de dierenartsen!!!

1626

Re: enten

Ongelezen bericht door 1626 »

Kittens laat ik altijd met 8 en 12 weken enten, maar dat ben ik ook verplicht. Katten waarmee geshowd wordt moeten ook geënt zijn anders komen ze niet door de veterinaire keuring. Dit zal voor honden ook wel gelden.

Maar verder laat ik mijn katten (buiten de kitten-entingen) niet enten nee. Ze komen dan wel niet buiten, maar ziekteverwekkers kun je altijd via je kleding mee naar binnen nemen, er is hier nog nooit een kat ziek geworden door niet enten.

Probleem is natuurlijk wel dat b.v. pensions alleen maar geënte dieren aannemen.

Leuk verhaal: ik ging ooit eens met mijn kater naar een show in Duitsland. Hiervoor had hij een rabiësenting nodig (volslagen onzin). De veterinaire keuring vond plaats in de hal, dus niet in een aparte ruimte, en naar het bewijs van de rabiësenting werd niet eens gekeken...

Gast

Re: enten

Ongelezen bericht door Gast »

ik woon aan de grens, en inenten tegen hondsdolheid is verplicht. Want zowel de NL als de buitenlandse "milieupolitie" controleren als de gekken, dus dat risico ga ik niet nemen.

Bliksem
Berichten: 13
Lid geworden op: 04 apr 2005 21:37

Re: enten

Ongelezen bericht door Bliksem »

Je kunt je dier tegenwoordig laten "inenten op maat"
Ik vind het dom van honden eigenaren dat ze hun honden niet op zijn minst laten inenten tegen parvo en weil. Dit zijn beide dodelijke ziektes die ze zo kunnen oplopen. Weil kun je in de sloot al oplopen, omdat het door ratten-urine wordt overgebracht. En als ze het hebben is er niets meer aan te doen. Ik vind dat je als honde-eigenaar dat toch wel voor je dier kan overhebben.
Hondsdolheid is niet verplicht als je met je huisdier in nederland blijft.
Het is alleen verplicht als je met ze de grens overgaat, dat is europees vast gelegd.
Het is inderdaad zo dat je wel natuurlijke weerstand opbouwd als je met andere dieren in kontakt komt. Alleen tegen parvo en weil werkt dat niet, je hebt nl geen tijd om weerstand op te bouwen, want dan is het dier al dood.
Maar als je kat op een flat zit, geisoleerd van alles, dan kunnen ze veel erger last krijgen van niesziekte als ze er dan mee in contact komen, door bv kennissen die en zieke kat hebben of een kat hebben die drager is, maar op dat moment niet ziek.
Twee jaar geleden brak hier in het zuiden de kattenziekte uit. Nou, toen stonden vooral de mensen die nooit vaccineerden in de rij bij de dierenarts hoor. Hypocriet dus, ben dan zo eigenwijs en laat dan ook niet vaccineren.... maar goed dat is mijn mening
Mijn mening is ook dat als je een dier neemt je er de verantwoordelijkheid voor neemt. Je bent verplicht om er goed voor te zorgen, en zorg te dragen dat het dier gezond blijft.
Met mijn dierenarts kan ik goed praten en vertrouw er ook op, en als ik over iets nieuws hoor, dan vraag ik dat ook. Hij gaat gelukkig met de tijd mee en volgt regelmatig bijscholing. Gelukkig kan ik ook zelf beoordelen of het wel of geen onzin is, want zit zelf in de gezondheidszorg.
En het is dus inderdaad zo dat ze de entingen aan het splitsen zijn. Mijn dierenarts is er dit jaar mee begonnen, (ff snel in het vaccinatie boekje spieken) het merk nobivac van intervet gebruikt hij nou.
En dat vind ik zeker goed!

Gast

Re: enten

Ongelezen bericht door Gast »

Mijn hond krijgt jaarlijks zijn entingen. Vanwege het feit dat ze tijdens onze vakantie naar een goed verzorgde hondenpension gaat. Daar is het verplicht om het entingsboekje met je jaarlijkse stempels achter te laten.(vanwege besmetting en eventuele controles)

Mijn kat laat ik niet enten, dat is een huiskat en blijft binnen. Tijdens vakantie is er iemand die hier in huis de kat komt verzorgen.

Gast

Re: enten

Ongelezen bericht door Gast »

Jullie zijn echt ziek in jullie hoofd.

Niet enten. Dit is dierenmishandeling. Sekte praat. Net als geen condooms.
Enten is hard nodig. Is geen prietpraat van de dierenartsen. :oops:

Honden en katten kunnen een heleboel hebben. Maar wat heel vaak gebeurt als men een tijd ent. Dan worden de dieren niet ziek. Dus ook de hond die niet geent is. Geen hond kan hem besmetten.

Maar na een tijdje zijn er meer van deze gekken die zo denken en dan is er maar 1 zieke hond of kat nodig, Dat de dierenartsen weer veel dierenleed moeten oplossen. Tot inslapen aan toe. Ook zij hebben gevoel. Zelfs mijn eigen dierarts moest huilen toen hij zijn eigen hond in liet slapen. En reken maar dat hij hier vaak aan moet denken als hij met de spuit klaar staat. Maar nog veel erger als het voor een gek is die zijn hond niet laat enten.

Hele zieke gedachte je huisdier niet enten.

akita

Re: enten

Ongelezen bericht door akita »

ik had het er alleen maar over dat er teveel geent werd ik heb het er niet over dat ik NIET zou enten :?

Gast

Re: enten

Ongelezen bericht door Gast »

Akita,

Gaat niet om jouw. Je doet er goed aan dit ter sprake te brengen. Maar om die mensen die niet enten. Zij veroorzaken een hoop dierenleed. En verdriet bij de dierenarts.

Gesloten