LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
shamyrah
Berichten: 395
Lid geworden op: 11 mei 2004 22:52

Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door shamyrah »

DEEL VAN CONTRACTEN MET TERUGWERKENDE KRACHT VERBETERD

Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

door BART MOS
AMSTERDAM, woensdag
Verzekeringsreus Aegon heeft besloten om klanten van het beleggingsproduct Koersplan voor een deel financieel tegemoet te komen. De verzekeraar zal de vijfhonderdduizend klanten, vaak ontevreden over het rendement van het product, op korte termijn een voorstel doen. Excessen zullen daarbij met terugwerkende kracht rechtgezet worden.
Dit meldt Aegon naar aanleiding van geruchten over een op handen zijnde tegemoetkoming aan Koersplanklanten. Ook de Ombudsman Verzekeringen Jan Wolter Wabeke bevestigt dat Aegon met concrete voorstellen is gekomen aan klagers.
Directeur communicatie Jan Driessen van Aegon zegt dat momenteel gekeken wordt naar „specifieke groepen” voor wie de verzekeraar productverbeteringen met terugwerkende kracht zal doorvoeren. „Een voorbeeld daarvan is een veertigjarige klant die een Koersplan met een looptijd van veertig jaar geadviseerd kreeg, waardoor er een zeer hoge premie voor de overlijdensrisicoverzekering werd ingehouden van de inleg. Daar is het product nooit voor bedoeld geweest, dus dat zetten we recht.”
Voor alle andere vijfhonderdduizend klanten met een Koersplan wil Aegon een gebaar maken wegens de tegenvallende rendementen van het product. „De aandelenbeurzen zijn ingestort, waardoor het Koersplanproduct vaak niet oplevert wat mensen er van verwacht hadden. Daarom willen we voor die grote groep een productverbetering voor de toekomst doorvoeren.” De verzekeraar denkt daarbij aan een premiereductie voor de overlijdensrisicoverzekering die aan Koersplan gekoppeld zit.
Analisten schatten al eerder dat Aegon enkele honderden miljoenen euro’s kwijt zal zijn aan een oplossing voor gedupeerden Koersplanbezitters. Driessen stelt echter dat zulke bedragen niet aan de orde zijn bij de nu voorliggende productverbeteringen. „Het gaat ons wel geld kosten, maar van honderden miljoenen is geen sprake.”
Aegon werd onlangs geconfronteerd met een groep van boze klanten die zich misleid voelt door het Haagse concern en een schadeclaim tegen de verzekeraar in voorbereiding hebben. Aegon-dochter Spaarbeleg, dat het Koersplan verkocht, zou haar klanten in verkoopmateriaal jarenlang te hoge beleggingsrendementen hebben voorgespiegeld, zogenaamd op basis van historisch cijfermateriaal. Tot deze conclusie kwam stichting ’Koersplan de weg kwijt’ na herberekening van daadwerkelijk door Aegon gemaakte beleggingsrendementen.


Daarnaast zou de verzekeraar in de bewuste rekenvoorbeelden ’versluierd’ hebben dat van de maandelijkse inleg eerst nog een peperdure premie voor een overlijdensrisicoverzekering werd afgetrokken, vóórdat er mee belegd werd. Samen met de tegenvallend presterende aandelenmarkten pakt de opgebouwde waarde van de Koersplannen zodoende in veel gevallen lager uit dan het totaal van de maandelijkse stortingen.
Aegon noemde de beschuldigingen van stichting ’Koersplan de weg kwijt’ eerder onjuist. Afgelopen week heeft de verzekeraar nieuwe historische rendementscijfers aangeleverd waaruit volgens het concern zal blijken dat de rekenvoorbeelden in het verkoopmateriaal destijds wél correct waren. De stichting is momenteel nog bezig met een analyse van de nieuwe cijfers en kon gisteravond nog niet reageren op de voorgenomen tegemoetkoming.
Aegon ligt overigens niet alleen onder vuur van deze boze stichting. Ook de Ombudsman Verzekeringen onderhandelt al maanden met de verzekeraar over een schikking namens ruim vierhonderd ontevreden Koersplan-klanten. De ombudsman Jan Wolter Wabeke bevestigt dat Aegon hem naar aanleiding daarvan onlangs een voorstel heeft gedaan. In reactie daarop heeft hij vragen gesteld over de fiscale, juridische en actuariële gevolgen van de tegemoetkoming. Vandaag zit hij met vertegenwoordigers van Aegon aan tafel om over het voorstel te spreken.
Naar aanleiding van de recente publiciteit over Koersplan heeft een onbekend aantal klanten van Aegon aangifte gedaan wegens misleiding. Bij diverse politiekorpsen in het land deden zij meldingen van misleiding door de verzekeraar. De politie heeft inmiddels de instructie gekregen om de aangiftes door te geleiden aan de financiële opsporingsdienst Fiod/ECD.
Deze dienst bekijkt momenteel of het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek noodzakelijk is.

Telegraaf 20-04-05

A3

Oom Dagobert
Berichten: 1701
Lid geworden op: 07 jul 2003 16:29

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Oom Dagobert »

De aandelenbeurzen zijn ingestort, waardoor het Koersplanproduct vaak niet oplevert wat mensen er van verwacht hadden.

De aanbieders leren het nooit.
Niet wij maar zij hebben het plan bedacht.
Wij hadden de verwachtingen niet van onszelf maar zij spiegelden ons alles voor.
De oorzaak is niet de tegenvallende beurs maar de opzet van het hele plan!!!
O.D.

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door pluutje »

Zeer juist Oom Dagobert :idea: :wink:

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Willems »

Heel goed opgemerkt Oom.

Het ging niet om spaarbeleggen voor de 500.000 klanten, maar om de gesluierde koppelverkoop van levensverzekeringen, waarbij men volgens statistieken drommels goed vooraf wisten, dat de sterfgevallen, praktisch nihil waren; dus een zeer hoge premie rechtstreeks naar de "pocket".

vervelend
Berichten: 143
Lid geworden op: 03 mar 2004 23:14

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door vervelend »

En dan nu die vliegwielconstructies nog.

Hier hoor je niets van.

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door aert0001 »

Het is toch absurd dat deze benaderingen in stand worden gehouden, juist door de "foute" partij:

Het gaat hier NIET om "beleggers"!

Het inzakken van de beurs is NIET de "schuldige"

het gaat hier om een "kleine spaarder",

de échte schuldige weigeren elke medewerking en/of erkenning

één jaar geleden riepen zij nog "eigen schuld, dikke bult!

of; contract is contract

Ton

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Willems »

Beste Ton,

Het is de allerhoogste tijd dat jij dient te beseffen, dat wat jij uit eerlijkheid "fout" noemt, een onontbeerlijke onderdeel is van het systeem, waarmee wij thans geconfronteerd wordt. Immers alleen op deze (foute) wijze, krijgen verzekeringen, Banken, het gerecht, advocaten deurwaarders experts.... de gehele keten een extra brood op de plank. Heb je ooit nagegaan bij een eenvoudige autobotsing wat er allemaal niet komt bijkijken en betaald moet worden,(een mijlen lang product) maar omdat het via de verzekering loopt, valt het niet zo direct op. Met wat jij bedoelt met "fout" is het voor hen goud waard, zeer uitzonderlijk betalen zij iets terug. Zie maar voor jezelf de constructie van WVD. Sinds medio 2000 daalden de koersen. Dacht je dat ze niet wisten, wanneer zij in december een hausse product lanceren, dat het nooit winst zal kunnen leveren en alleen maar restschulden, dat zij dan het niet zullen doen. Dit is een miljarden zaak, de beste business die er maar kan zijn, geen kosten alleen gestoeid met het gerecht, dat ook zelf pap ervan lust. Tot op heden is niemand geweest, die kan begrijpen waarom Dexia Labouchere en Legio Lease had overgenomen. Heel simpel deze waren té licht om z'on miljarden kraak te dragen daarom een zwaar gewicht, die met het grootste gemak over lijken gaat, wat van hen ook verwacht wordt.
Wat er nu alleen telt... het geld is weg...laat gedupeerden maar stoeien en hoog bij het gerecht klimmen, dan zullen zij wel iedere trede onder de voeten van de gedupeerden één voor één weghalen, telkens opnieuw, totdat zij bij gebrek aan adem erbij neervallen en opgeven! Zo werkt justitie en zo werkt banken, verzekeringen en........politiek.
Voor mij mag je het kort samenvatten: Macht!
Laatst gewijzigd door Willems op 20 apr 2005 13:54, 1 keer totaal gewijzigd.

curacao
Berichten: 28
Lid geworden op: 04 nov 2004 15:24

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door curacao »

Weet iemand hoe het zit met de vermogensplan ?
Krijgen wij een een soort compensatie.
De redenment van de vermogensplan is ook zoals verwacht.

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Janny »

willems,

als je het zo stelt, dan is er nog afschuwelijk veel werk te doen, ik denk zelfs ! : het komt niet af.
daar zijn wij te oud voor.. niet in leeftijd alleen, maar het duurt zoveel jaren om dat om te buigen dat je gewoon niet lang genoeg leeft om mee te maken.

Het is gewoon ingeroest.

Maar !!!!!!!laat ons wakker blijven en vechten. en hun laten zien welke spierballen de klein lyuiden kunnen maken.

janny

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Willems »

Beste Janny,

Je hebt gelijk zoals jij het zegt: "de klein luiden"!

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door ad snoeren »

de échte schuldige weigeren elke medewerking en/of erkenning

één jaar geleden riepen zij nog "eigen schuld, dikke bult!

of; contract is contract

Ton
Ton.

Het gaat tergend langzaam, maar toch stel jij hier vast dat er vooruitgang geboekt is, en je hebt gelijk.

Zalm en Donner waren gisteravond minstens zo gefrustreerd als de gedupeerde toehoorders.

Het was niet voor niets dat ze voor de openbare zitting nog een uurtje
achterkamertjes politiek hebben bedreven.

Ze weten best waar de schoen wringt.
Het gedoe van Zalm was dit keer zonder brede minachtingsgrijns.

Hij gaf in principe toe dat wanneer de Wck van toepassing zou zijn,
er een probleem voor de overheid en toezichthouders is.

Het is dan ook logisch dat een gladde vis als hij dat in eerste instantie zal proberen te ontkennen.

Immers als Duisenberg in zijn actie zou kunnen slagen dan gaat die beker misschien wel aan zijn deur voorbij, en daarom houd hij vol dat de Wck niet van toepassing is.

Ditzelfde argument heeft Donner wanneer hij roept, dat alles aan de onafhankelijke rechters moet worden overgelaten.

Ook hij is gebaat bij dezelfde vertragingstactiek als dexia en Zalm.
Daarom werd de anders zo stijve aardbeineus af en toe tamelijk geirriteerd, als Agnes weer een vervelend punt voor hem opperde.

De tactiek gisteren was duidelijk.
We laten alles zoals het is en hetgeen we bekonkeld hebben, zo gaan we antwoord geven.

Alleen tussen de regels door en aan de lichaamstaal van beide heren,
was duidelijk enige paniek af te lezen.
Zelfs van het VVDkamer lid was niet meer te horen eigen schuld dikke bult.

In die zin ben ik er van overtuigd dat er vooruitgang is geboekt.
Niet gisteren, maar gestaag afgelopen jaar.

En niet door Leaseverlies of andere onderhandelaars, maar door de doorzetters onder ons.

En Willems: Tijden veranderen door onder andere de vernieuwde communicatiemethoden van tegenwoordig, hierdoor heeft macht minder macht dan vroeger, en zijn ook wij de Jannen met Petten aan zet zo nu en dan. En daar wens ik in te geloven.

Samen staan we sterker en sterker.
En wie verwacht had een andere discussie te zien gisteravond die heeft weinig realiteitsgevoel.

Ook wij hebben de tijd nodig om rechtzaken te kunnen winnen.
Het is niet anders.


Liefs Ad

Trees
Berichten: 45
Lid geworden op: 13 sep 2003 15:12

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Trees »

Ik heb gisteren via internet geluisterd naar Zalm. Het leek wel het spelletje "Zeg eens eh....". Wat zei Zalm enorm vaak 'eh eh eh eh', voor en tijdens zijn antwoorden, 'eh eh eh' en dat terwijl hij normaliter op tv toch een welbespraakt persoon is. Zonder al die keelschrapende 'eh's'. Volgens mij liegt hij.

pewi
Berichten: 679
Lid geworden op: 16 feb 2005 20:52

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door pewi »

Beste Willems,
Wat een interresante gedachtegang van jou.
Dacht je dat ze niet wisten, wanneer zij in december een hausse product lanceren, dat het nooit winst zal kunnen leveren en alleen maar restschulden, dat zij dan het niet zullen doen. Dit is een miljarden zaak, de beste business die er maar kan zijn, geen kosten alleen gestoeid met het gerecht, dat ook zelf pap ervan lust. Tot op heden is niemand geweest, die kan begrijpen waarom Dexia Labouchere en Legio Lease had overgenomen. Heel simpel deze waren té licht om z'on miljarden kraak te dragen daarom een zwaar gewicht, die met het grootste gemak over lijken gaat, wat van hen ook verwacht wordt.
Een bank koopt op de top van de hausse een onderdeel over van een andere bank, in de wetenschap dat de gedupeerden, behalve de maandelijkse woekerrente ook nog eens een restschuld moeten terug betalen. Zo verdient een bank 2 x veel poen, waar ze niets voor hoeft te doen. Ze hebben namelijk geen of nauwelijks aandelen en lopen zodoende geen rtisico, terwijl het geld van alle kanten binnenstroomt. Ze hebben zich alleen verschikkelijk vergist in de vasthoudendheid en vastberadenheid van een deel van de gedupeerden. VOLHOUDEN MENSEN.
Vrgr pewi

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Willems »

Ad,

De tijden kunnen best, volgens jou althans, veranderd zijn door o.a. communicatiemethoden, echter je dient wel toe te geven, hoe dan ook, het geld is weg, en blijft voorlopig weg: dat telt! De deuren zijn gesloten en het is pezen en pezen om wat terug te krijgen, ondanks jouw opvatting van veranderde tijden door communicatie methoden. Kennelijk wat jij in gelooft, heb ik grote twijfels over!!

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Willems »

Pewi,
Langzaam maar zeker begint de geest uit de fles vaste vorm te krijgen. Van begin af aan, staan wij alléén voor en moesten bergen verzetten. De rest kijken en keken toe en zochten en zoeken naar onbestaande wegen om door versluiering te kunnen behouden wat niet van hen is.
Ze hebben het zeer moeilijk, daarom blijft Duisenberg nog steeds weg.Dexia werd uitgekleed en staat nu in haar blote kont te wiebelen in de regen...en laat Duisenberg nu een paraplu voor haar openen, dan is de kans groot dat ook hij zonder broek zal komen te staan......in de regen.

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door impact »

Hallo Willems. Je vergeet dat Duisterberg nog altijd de Palestijnse vlag van zijn wijf kan lenen om zich in te wikkelen als hij in zijn blote kont komt te staan. Dat soort volk is nooit voor één gat te vangen. :twisted:

Truus2004
Berichten: 2377
Lid geworden op: 17 jun 2004 00:13

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door Truus2004 »

Hallo Impact! Brrrrrrrrrrrrrr

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door pluutje »

B.... k... is goed idee voor demonstatie :) 8)

Trekt veel kijkers en haalt het nieuws. :idea:

Nee ik niet. :lol:

aert0001
Berichten: 2173
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:00

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door aert0001 »

Beste Rudy,

natuurlijk begrijp ik best dat juist deze "foute" manier van zaken doen een essentieel onderdeel is geworden van deze lieden, ik weiger gewoon mee te gaan in de gedachte dat dit normaal zaken doen is, de moraal van deze instellingen is FOUT, ziek, er horen andere waarden te zijn, hun ethiek en moraal is ziek! ze zijn er zelf in gaan geloven, je ziet dit gedrag vaker, de verkrachter die zegt dat het slachtoffer graag wilde, of de dief die zegt niemand kwaad te doen, zelfs de dierenbeul, allemaal gedrag van "normaal" kaliber

Ton

shamyrah
Berichten: 395
Lid geworden op: 11 mei 2004 22:52

Re: Aegon komt met oplossing voor problemen Koersplan

Ongelezen bericht door shamyrah »

Aegon retour met Koersplanvoorstel

Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM, donderdag
Het schikkingsvoorstel dat Aegon aan deelnemers in het omstreden beleggingsproduct Koersplan wil doen, laat nog op zich wachten.
De Ombudsman Verzekeringen, Jan Wolter Wabeke, die in het geschil tussen 400 beleggers en verzekeraar bemiddelt, heeft na overleg Aegon naar de tekentafel teruggestuurd.
De ombudsman plaatste gisteren „na een stevig gesprek” wederom kanttekeningen – „vragen en opmerkingen” – bij een door de verzekeraar aangedragen schikking.
„Aegon heeft nog wat huiswerk te doen”, aldus Wabeke. Het is de derde keer in het schikkingsoverleg dat de ombudsman het voorstel niet geschikt acht om het voor te leggen aan de klagers en het daarom terugstuurt.
Op 18 maart jongstleden stelde Aegon nog binnen twee weken met een voorstel te komen. Die periode is al ruimschoots verstreken. Wabeke heeft goede hoop dat hij volgende week een voorstel aan de klagers kan overleggen

Telegraaf 21-04-05

Groetjes A3

Gesloten