LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kazaa en het BREIN

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Gast

Re: Kazaa en het BREIN

Ongelezen bericht door Gast »

'Heb de site van BREIN goed bekeken en wat een gast meld klopt gewoon: Alleen het verspreiden (lees: 'delen') van bestanden is illegaal. Let wel op: het gaat over video- en muziekbestanden. (Gekraakte) software downloaden blijft illegaal!

Hoe nu legaal te blijven als je graag muziek via een P2P download? Kijk goed bij de opties van je P2P programma en zorg ervoor dat je 'shared files' menu/link leeg is. M.a.w.: zorg ervoor dat je zelf niets aanbied. Verschillende bittorrent versies/varianten hebben deze mogelijkheid overigens niet, dus let wel op wat je gebruikt!

Zelf gebruik ik 'Limewire Pro'. Deze betaalde versie van Limewire is snel en bied veel resultaten bij zoekopdrachten. Grootste voordeel van de Pro-versie t.o.v. de shareware-versie: nagenoeg geen spyware! Een beetje anti-spyware programma haalt die 'software magnet' (vrij onschuldig) voor je weg.

Voor diegenen die het binnenhalen van gratis muziek schandalig vinden: 'nog nooit vroeger een cassettebandje-kopie gemaakt van een LP van een vriendje? Dat is precies de vergelijking waardoor stichting Brein het binnenhalen van muziek voor privegebruik ongemoeid laat.

Zie verder:

http://www.2vandaag.nl/index.php?module ... &sid=29383

Gast

Re: Kazaa en het BREIN

Ongelezen bericht door Gast »

PS: Als toevoeging aan m'n vorige post heb ik de volgende vraag:

M'n firewall vraagt keurig als ik Limewire opstart: "Limewire is trying to act as a server... Allow/Deny?"

Nu vraag ik mezelf af: Hoewel ik geen bestanden deel versterk ik wel het (Gnutella)netwerk als ik 'Allow' zou kiezen. Daarmee facilteer ik dus anderen om muziek te downloaden. Hetzelfde principe als bij Bittorent, lijkt me. Strafbaar??

Weet iemand hoe ik hiermee dien om te gaan?

PS: Ik kies doorgaans voor 'Deny' voor de zekerheid. Dit heeft, denk ik, geen invloed op het downloaden.

OMA
Berichten: 78
Lid geworden op: 14 mar 2005 02:01

Re: Kazaa en het BREIN

Ongelezen bericht door OMA »

Internetproviders hoeven geen klantgegevens aan Brein bekend te maken

Utrecht, 12 juli 2005 - De stichting Brein vordert in kort geding vijf internetproviders te veroordelen om persoonlijke gegevens van klanten van die providers bekend te maken. Brein wil met die gegevens actie ondernemen tegen klanten die door middel van Kazaa ongeautoriseerde muziekbestanden op internet aanbieden. Zonder die gegevens kan Brein die klanten niet rechtstreeks verbieden op hun computer muziekbestanden aan te bieden om te downloaden. Ook kan Brein dan niet rechtstreeks schadevergoeding eisen van die klanten. De internetproviders weigeren om de klantgegevens bekend te maken. Zij stellen dat alleen een strafrechter een bevel tot bekendmaking van persoonsgegevens kan geven. De voorzieningenrechter oordeelt echter dat ook de civiele rechter internetproviders kan bevelen om klantgegevens aan Brein bekend te maken. Maar zo'n bevel kan volgens de voorzieningenrechter niet snel gegeven worden. De voorzieningenrechter geeft in het vonnis een omschrijving van de voorwaarden waaraan moet zijn voldaan. In deze zaak oordeelt de voorzieningenrechter dat de internetproviders terecht hebben geweigerd om de klantgegevens bekend te maken. Dat komt met name omdat Brein een Amerikaans onderzoeksbureau heeft ingeschakeld. Dit onderzoeksbureau heeft de shared folders op de computers van de klanten onderzocht. Daarbij zijn mogelijk ook bestanden bekeken die een persoonlijk karakter hebben. De voorzieningenrechter acht dit alles niet juist omdat naar Nederlandse maatstaven persoonsgegevens in Amerika onvoldoende beschermd worden. Daarom is geen sprake geweest van een rechtmatige gegevensverwerking door Brein.


gr. OMA

bernadette
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 aug 2005 11:32

Re: Kazaa en het BREIN

Ongelezen bericht door bernadette »

Dat komt met name omdat Brein een Amerikaans onderzoeksbureau heeft ingeschakeld. Dit onderzoeksbureau heeft de shared folders op de computers van de klanten onderzocht. Daarbij zijn mogelijk ook bestanden bekeken die een persoonlijk karakter hebben.
Hoe doen ze dat???

gjvisser
Berichten: 310
Lid geworden op: 22 jun 2005 14:06

Re: Kazaa en het BREIN

Ongelezen bericht door gjvisser »

In kazaa kun je een gebruiker aanklikken waarvan je bijvoorbeeld download of upload, je kunt dan kiezen voor een optie om te kijken in die gebruikers shared folder. Dit kan iedereen dus

bernadette
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 aug 2005 11:32

Re: Kazaa en het BREIN

Ongelezen bericht door bernadette »

O.k. bedankt,
Er kan dus alleen in die map gekeken worden. Ik download zelden maar zet eigenlijk altijd de liedjes in een andere map.

Inter
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 jul 2004 18:28

Re: Kazaa en het BREIN

Ongelezen bericht door Inter »

In kazaa kun je een gebruiker aanklikken waarvan je bijvoorbeeld download of upload, je kunt dan kiezen voor een optie om te kijken in die gebruikers shared folder. Dit kan iedereen dus
Ja als iedereen dat gaat doen .Dan is dat het einde van p2p .
In kazaa kun je een gebruiker aanklikken waarvan je bijvoorbeeld download of upload, je kunt dan kiezen voor een optie om te kijken in die gebruikers shared folder. Dit kan iedereen dus.

Ik weet nog wel dat je dit kan je uitschakelen .Je uploads blijven dan wel beschikbaar alleen ze kunnen dan niet meer rondneuzen.

Ik gebruik Kazaa al lang niet meer veel te veel troep.
Doe je het wel gebruik dan de spyware vrije Lite versie.
Zelf gebruik ik Emule met de goede links uit de forums Voor grote bestanden is Bittorent nog veel beter .Nadeel hiervan is dat je daar heel weinig NL materiaal vind.
Daarvoor kan je dan weer beter Emule gebruiken.

Meer info over p2p hier


Verder is over het algemeen nooit verstandig je naam in je PC in te voeren.Deze naam komt ook terug in de Documents and Settings map .
Het is dan ook niet slim het daarvan het te laten uploaden .
Dan is er nog niet geen (email) adres maar als je elders op internet je naam hebt achtergelaten dan doet google wonderen.
Zelfs huisadressen zijn er nog te vinden.

En inderdaad .Juridisch hebben ze geen poot om te staan.
Zolang je geen kinderporno beschikbaar of bijvoorbeeld met wapens gaat handelen , een politicus gaat bedreigen op een forum ,is er dus niks aan de hand.
In landen zoals Denemarken en Italie en de VS ligt dit anders .
Denk dat ooit wel in Nederland komt maar er bestaat p2p peer waarbij je IP heel erg moeilijk te achterhalen is.
Dat kan ook op andere manieren .
Die Donner is dan ook niet van deze tijd .Een database waar alles moet worden opgeslagen jaagt ons alleen maar op kosten bij de providers waar weer allemaal aan mee moeten betalen.

Gesloten