LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vergeleken bij dit....

Dierenmishandeling of ander dierenleed kan je hier bespreken.
Karekiet
Berichten: 8
Lid geworden op: 25 feb 2005 19:16

Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Karekiet »

Gaat het doodknuppelen van zeehonden nog enigszins humaan :evil:
Dit is echt walgelijk: http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp ... speed=_med

Michellangelo
Berichten: 563
Lid geworden op: 14 jan 2005 19:30

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Michellangelo »

zelfde verschil,

alleen jammer dat het hier PETA betreft, een organisatie die er nogal extreme ideeen op nahoud. Als het aan PETA ligt dan zal er nooit meer een nieuw medicijn komen tegen ziektes omdat ze iedere vorm van dierproeven weerzinwekkend vinden, terwijl de top van PETA dankzij die dierproeven nog rondloopt op deze aarde. Een organisatie met een link naar het extremistische dierenbevrijdingsfront van o.a. de VS, die niet schuwt om ook mensen wat aan te doen....

Er is veel goed aan de organisatie PETA, jammer dat je het gehele paketje moet nemen en dus bepaalde zaken waar een mens met zijn gezonde verstand niet bij kan erbij moet nemen. Ik hoop dat PETA snel ter ziele gaat en er een organisatie uit voortkomt dat zich inzet voor dieren zonder ten koste van mensen zich vooruit wil helpen...

amarie

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door amarie »

Aan dierproeven moet onmiddelijk een einde komen. Om medicijnen voor MENSEN op DIEREN te testen slaat nergens op. De gevangenissen zitten overvol in Nederland. Het wordt de hoogste tijd dat die criminelen die op onze belastingscentjes tv zitten te kijken eens wat bijdragen aan de medicijnindustrie. Laten ze maar eens wat van die spulletjes op hen testen.

jmoormann

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door jmoormann »

Ik wil u meedelen dat ze de zeehondjes niet mogen doodknuppelenen waarom dat zijn ook beestjes die moeten blijven leven en ze zijn voor iedereen heel aanhankelijk en aantrekkelijk om te lief kozen dus laten we er voor blijven zorgen dat dit geknuppel een keer stopt de hartelijke groeten Joop Moormann. :roll: [/i]

Michellangelo
Berichten: 563
Lid geworden op: 14 jan 2005 19:30

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Michellangelo »

amarie schreef:Aan dierproeven moet onmiddelijk een einde komen. Om medicijnen voor MENSEN op DIEREN te testen slaat nergens op.
Het is nu eenmaal zo dat om bijvoorbeeld de oorzaak van een ziekte te vinden en daarmee een stap dichter bij een oplossing te komen het iets meer geaccepteerd is om een dier open te snijden dan een mens. Ik vind het ronduit hypocriet om te beweren dat dierproeven verboden moeten worden wanneer mensen zelf nog steeds de vruchten plukken van eerdere dierproeven.

Diabetici zouden op grote schaal komen te overlijden als er geen dierproeven waren geweest, kankerpatienten zouden een overlevingskans hebben van kleiner dan 1% zonder dierproeven. In de hypocrietenclub PETA zitten zelf mensen die dankzij dierproeven nog leven. Dezelfde mensen zeggen nu eigelijk dat ze het jammer vinden als je dood gaat omdat je geen medicijnen beschikbaar hebt, maar dierproeven zijn slecht. Hypocriet? Ja....

Gaat u morgen mee naar de Daniel den Hoed -kliniek om aan 10-jarigen met kanker uit te leggen waarom u tegen dierproeven bent?
amarie schreef:De gevangenissen zitten overvol in Nederland. Het wordt de hoogste tijd dat die criminelen die op onze belastingscentjes tv zitten te kijken eens wat bijdragen aan de medicijnindustrie. Laten ze maar eens wat van die spulletjes op hen testen
Als u zo consequent bent, waarom staat u niet op? Waarom staat de volledige top van PETA niet op een lijst als dierproefvervangers? Omdat ze laf zijn. Wacht maar tot je kind of ega ziek word, wees dan hard en weiger de medicijnen die op dieren zijn getest, dan krijgt u enig respect van mij.

Maar zodra kindlief of uzelf een pijntje heeft dan grijpt u naar de paracetamol getest op dieren.... Als er morgen suikerziekte geconstateerd word en u krijgt insuline, dan gebruikt u dat, getest op dieren. Dat mensen nog het lef hebben om te zeggen tegen dierproeven te zijn....

Tiocchi

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Tiocchi »

Michelangelo,

voordat je mensen zo tegen de schenen begint te trappen wil ik je sterk adviseren je huiswerk goed te doen. Men is inmiddels al zo ver met de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven dat het niet meer lang zal hoeven duren voordat dierproeven niet meer noodzakelijk zijn. Neem daar ook het volgende bij in ogenschouw:

- vele ingredienten voor diverse middelen zijn inmiddels al meermaals op dieren getest. Waarom moet doorgetest blijven worden?
- voor een groot deel van dierproeven is al een alternatief. Er blijft een deel over, maar verdere ontwikkeling van alternatieven kost geld. Als dat alles, waarom blijven zoveel bedrijven zich hier toch tegen verzetten en achten ze geld vele malen belangrijker dan levende wezens?
- er is al regelmatig onderzoek naar gedaan: appels en peren kun je niet vergelijken. Oftewel: resultaten van testen op bijv. konijnen zijn niet waterdicht: de mens zit anders in elkaar. Het kan dus heel goed zijn dat een medicijn uiteindelijk wel goed aanslaat bij konijnen maar vervolgens bij mensen (want ja... men zoekt voor het vervolgtraject ook gewoon nog proefpersonen in een menselijke vorm!) niet datzelfde resultaat geeft. Veel dieren dus voor niets gestorven of voor niets geleden. Ter illustratie: neem jij medicijnen voor je hond ook voor jezelf in? Dacht het niet, is nl. een wezenlijk verschil met medicijnen voor mensen. Waarom dan wel medicijnen op dieren testen?
- geen levend mens wil proefpersoon zijn. Gezien de drang van de mens om alles en iedereen te overheersen nemen wij willekeurige andere levensvormen omdat zij zich niet tegen ons kunnen verzetten. Komt het die dieren ten goede? Ben je mal, het is puur en alleen de mens die hier van profiteert. Over hypocriet gesproken...

Nogmaals, graag je huiswerk doen voordat je met zulke uitspraken loopt rond te smijten. En hoewel ik geweld nooit zal goedkeuren (vergeef me mijn gevoel soms dat ik bepaalde beesten -zoals zeehondenjagers- met alle plezier levend zou willen villen) kan ik me meer dan een ander voorstellen dat de manier waarop de mens met zijn omgeving (flora en fauna) omgaat en de stugge houding van velen die makkelijk een steentje zouden kunnen bijdragen maar het grote geld of de economie vele malen belangrijker achten dan levende wezens, radicale opvattingen teweeg brengt. En soms moet je heel hoog inzetten om te proberen tenminste een klein deel daarvan te bereiken.

Of neem jij ook altijd met het minimale genoegen?

Tiocchi

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Tiocchi »

Michelangelo,

je hoopt dat PETA ter ziele zal gaan en er een nieuwe organisatie voor in de plaats komt die zich op een -voor jou- juiste manier zal inzetten voor het dierenwelzijn.

Mag ik je svp attenderen op proefdiervrij? Een Nederlandse organisatie die zich inzet tegen dierproeven, mensen, bedrijven en overheid zich bewust probeert te maken van de alternatieen en deze alternatieven ondersteunt. Ze hebben al heel wat bereikt. Ook zij zetten hoog in, maar wellicht op een manier die jou meer aanspreekt.

En weer vraag ik je vriendelijk: in plaats van zo op een organisatie af te geven en hen ter ziele te wensen om plaats te maken voor een andere organisatie, doe je huiswerk. Overigens: PETA is wel een organisatie die de bewustwording in gang heeft gezet en met haar naam vele problemen in het licht heeft weten te zetten. Hun manier van aanpakken heeft dus op zekere wijze wel haar vruchten afgeworpen!

En om nog heel even terug te komen op de proeven: er worden ook veel honden en katten ingezet voor proeven. Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat niemand zijn eigen hond of kat wil afstaan voor proeven. Maar "onbekende" katten of honden... da's een ver van mijn bed show. Als jij niet wil dat jouw hond of kat voor dierproeven gebruikt zou worden, waarom dan wel een andere hond of kat? Nogmaals over hypocriet gesproken...

Gast

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Gast »

Altijd maar weer proberen de boel goed te praten. Altijd weer van die kereltjes die stoer moeten doen. Kijk nou toch g.v.d. eens naar dat filmpje man ! Dit filmpje heeft helemaal niets te maken met medicijnproeven op dieren ! Dit filmpje laat zien wat een verknipte schepsels hier op de aarde rondlopen !

Ga je in een hoekje zitten schamen dat je dit soort idiote praktijken probeert goed te praten !

Altijd maar dat die rotsmoesjes.... :x

Gast

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Gast »

Het zijn bijzonder treurige beelden, die ik daar net zag. Ik heb het twee keer geprobeerd, maar het is me niet gelukt om de volledige documentaire uit te zien. Schaamte komt er in mij op. Schaamte voor het feit dat ik behoor tot het menselijk ras. Mensen die tot dit soort praktijken in staat zijn, ik schaam mij er diep voor. Met moeite om mijn emoties te beheersen probeer ik hier mijn gevoelens neer te schrijven, telkens weer met een enorm schaamte-gevoel.
Ik schaam mij voor de mensen die hiertoe in staat zijn. Ik schaam mij voor de medemens die probeert deze praktijken rationeel te verklaren. De medemens die een poging doet om mij ervan te overtuigen dat dit niet anders kan of zelfs niet anders hoeft. De medemens die uitwegen gaat verzinnen en begint over de farmaceutische industrie en het nut ervan. Ik schaam mij dat ik uw medemens ben, alleen omdat wij tot hetzelfde zieke ras behoren..., de mens. Ik schaam me voor u omdat u daar zelf blijkbaar niet meer in staat toe bent. Ik doe dat voor u, als medemens. Snapt u ?

Guido

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Guido »

ik heb het filmpje een klein stukje gezien maar kan het niet langer aanzien. ook nadat zijn vacht er compleet af was leefde het beestje nog.
heb al veel dierenleed aanschouwt maar dit is toch wel het schofterigste wat ik ooit heb gezien. voor mij niks anders dan de allergruwelijkste doodstraf voor iedereen die het hiermee eens is of mee bezig houdt en laten we maar beginnen bij de "mensen" die bont kopen. dat soort volk kunnen we maar beter kwijt zijn in deze zieke wereld.

Captain Pervert
Berichten: 1282
Lid geworden op: 20 jul 2005 00:52

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Captain Pervert »

Een walgelijk filmpje inderdaad (en samen met wat ranzige Japanse porno ongeveer het smerigste wat ik ooit op internet heb gezien).

Houd alleen wel in de gaten dat dit dierenleed niet wordt beoefend door westerlingen, het gaat hier om barbaren van verre culturen die ueberhaupt nog nooit van dierenrechten hebben gehoord. Dat is niet zo gek als je onder het juk een dictatuur of junta leeft en je opa nog met knotsen liep te zwaaien.

Walgelijk om te zien, maar niets om je als weldenkende westerling schuldig over te voelen. Gelukkig zijn er een aantal mensen zoals Bush, Blair en Berlusconi (zou Balkenende niet uitstekend passen in dit rijtje B's?) die inzien dat er op deze aardkloot nogal wat tuig rondloopt. Uiteraard spelen oliebelangen en kernwapenprogramma's de eerste viool, maar vroeg of laat valt ook wel een bom op landen waar dit soort mensen wonen.

Als het aan mij ligt in elk geval wel.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door eeliane »

Laat allen die niets met medicijnen die met dierenpraktijken te maken hebben, een button dragen waarop staat dat zij geen medicijnen accepteren die op dieren getest zijn. Beetje vent/vrouw doet dat toch wel?!
Ben benieuwd hoeveel medicijnweigeraars we gaan aantreffen...
Hypocriet?!

klaasvd
Berichten: 160
Lid geworden op: 14 feb 2005 23:27

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door klaasvd »

Laat allen die niets met medicijnen die met dierenpraktijken te maken hebben, een button dragen waarop staat dat zij geen medicijnen accepteren die op dieren getest zijn. Beetje vent/vrouw doet dat toch wel?!
Ben benieuwd hoeveel medicijnweigeraars we gaan aantreffen...
Hypocriet?!
Daar ben ik dus niet op tegen, medicijnen testen op dieren. Medicijnen moeten toch veilig op de markt komen en dit is een manier om daar voor te zorgen. Dit moet natuurlijk wel wat normaal gaan, en van mij part maak je er een straf van voor gevangenen(het testen op deze mensen dus).

Predicador
Berichten: 139
Lid geworden op: 06 jun 2005 14:45

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Predicador »

zou je dan net zo lief een mens inhumaan behandelen?

Sommige middelen worden in een laat stadium voor de introductie getest op een relatief kleine groep mensen, om zo eventuele bijwerkingen te kunnen opsporen. Dit is nodig om van de overheid toestemming te krijgen om een middel op de markt te brengen. Testen op patiënten/gezonde mensen is echter zo duur dat dit niet mogelijk is om al in de vroegste onderzoeken naar een nieuw middel te gebruiken.

Dan kan testen op dieren (in beperkte mate) een uitkomst zijn, evenals testen op alternatieven.

Bzzz
Berichten: 69
Lid geworden op: 30 sep 2005 10:12

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door Bzzz »

Hallo zeg, dit gaat niet over dier proeven, dit gaat over vachtjes verkopen aan........het Westen!!! Dus zolang hier nog bontjes gekocht worden, zullen ze daar in het Oosten ermee doorgaan.

reintje vitesse
Berichten: 959
Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58

Re: Vergeleken bij dit....

Ongelezen bericht door reintje vitesse »

Altijd maar weer proberen de boel goed te praten. Altijd weer van die kereltjes die stoer moeten doen. Kijk nou toch g.v.d. eens naar dat filmpje man ! Dit filmpje heeft helemaal niets te maken met medicijnproeven op dieren ! Dit filmpje laat zien wat een verknipte schepsels hier op de aarde rondlopen !

Ga je in een hoekje zitten schamen dat je dit soort idiote praktijken probeert goed te praten !

Altijd maar dat die rotsmoesjes....
HELEMAAL NIETS AAN TOE TE VOEGEN, 100% MEE EENS. TSJONGE WAT EEN GRUWELIJK FILMPJE EN WAT LOPEN ER AFSCHUWELIJKE FIGUREN ROND OP AARDE. WALGELIJK :oops:

Gesloten