LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Reaal Lombard Odier Mixfonds

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.
JAA KUSTERS
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2004 16:04

Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door JAA KUSTERS »

Wie heeft ervaring met het door WAGNER en PARTNERS "verkochte " product PSP Lombard Odier Mixfonds , gerelateerd aan een beleggingshypotheek? Lombard Odier Mixfonds was voorheen Hoge Huys, thans Reaal Verzekeringen van SNS Bank, de aanbieder van het fonds. :evil:

Zo is het

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door Zo is het »

Reaal fondsen blinken uit in INtransparantie.

Maatschappij biedt producten aan tegen lage kosten in de polis en verdient het geld op de onduidelijke maar aanwezige kosten in de fondsen.


Vraag naar het jaarverslag van het LO mixfonds (liefst bij LO) en kijk of de genoemde fondskosten overeenkomen met de kosten die als fondskosten in de offrerte hebben gestaan.

Zo niet ?

Zaakje ombudsman levensverzekekeringen

JAA KUSTERS
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2004 16:04

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door JAA KUSTERS »

Beste Gast, HET betreft HIER een kapitaalsverzekering( gekoppeld aan beleggingshypotheek) en lijfrentepolis. Heb al tot twee maal een klacht ingediend bij Wabeke (Ombudsman Verzekeringen) Kreeg van deze instelling ook niet dat antwoord dat ik had gevraagd. Waarom? INDIEN EEN TUSSENPERSOON NIET AAN TE TREFFEN IS IN HET REGISTER VAN AANGESLOTEN VERZEKERINGSBEDRIJVEN ZOALS BEDOELD IN ART. 1 VAN HET REGLEMENT OMBUDSMAN VERZEKERINGEN IS EEN KLACHTENBEHANDELING TEGEN DEZE PERSOON NIET MOGELIJK
Aldus. Vragen bij LO leverde slechts het antwoord op dat ik mij diende te richten tot REAAL die doorverwees naar W en P die helemaal niet reageren op indringende vragen zoals kostenstructuur, dividenden, ingehouden dividendbelasting waar de participant naar fluiten kan.
Gr

oldetassink
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 dec 2005 23:34

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door oldetassink »

hallo Kusters
JA ik heb ook zo'n "prachtige" PSP L.O.Mixfund kap.verz. eigen woning afgesloten bij W&P. :oops:
Als ik jouw ervaringen lees denk ik dat het een grote zepert wordt.
Ik ben er inmiddels achter na 30x in de polisvoorwaarden hoofdstukje "kosten" gelezen te hebben dat van de inleg eerst 40% administratiekosten af gaat, en van de EXTRA inleg (slechts) 10%. Hier kwam ik achter nadat ik het nog eens aan mijn W&P tussenpersoon heb gevraagd verleden jaar. Ik ben me de tering geschrokken. Heb gelijk de premiebetalingen in de bandbreedte 1-10 terug gedraagd naar factor 1 welke net genoeg is om het risicogedeelte te dekken en dus het "kapitaal" wat in de polis opgebouwd is, te "ontzien". Ben sterk overwegende de hele polis stop te zetten en uit te laten betalen. Goud heb ik erin gestopt en hoeveel het waard is lees ik ieder jaar in feb als ik een overzicht krijg van W&P mbt deze verzekering. Weet jij de koers van dat fonds? Op internet kan ik niks vinden, ook niet bij W&P en Reaal. Ja ja we hebben een probleempje denk ik. Een klein vermogen heb ik er al ingeduwd de laatste jaren. En hou je vast: mocht ik besluiten weer naar bandbreedte 10 te gaan met premiebetalingen dan start opnieuw de 5-jaren teller oftewel weer 5 jaar lang 10% kosten afdragen na iedere extra storting ben ik achter gekomen. SPIJT heb ik. De bedoeling was belastingvrij kapitaal op te bouwen in deze constructie. Maar ja veel kosten en slechte beleggingsresultaat. Het overzicht geeft ook niet veel aanknopingspunten hoe de boel rendeert, alleen maar kosten kosten kosten. AAAGHH. Een mooi onderonsje denk ik tussen onze Heinz en hooghe huis cq reaal. Zijn er nog meer gedupeerden?

JAA KUSTERS
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 feb 2004 16:04

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door JAA KUSTERS »

Wat wil je weten Oldetassink ???? Ook jij bent er ingestonken bij Wagner en Partners, dit met medeweten van Reaal Verzekeringen, voorheen het zeer Hooge Huys. De koers van het Lombard Odier Mixfonds is voor het PP gebeuren vandaag gesloten op € 6,85 ( zie hiervoor http://www.behr.nl/Beurs/Fondsh/rea.lomb.om.html. ) Echter bij Wagner sluit je een PSP (Persoonlijk Strategisch Plan )Lombard Verzekering af. Het is een zogenaamd gelabeld produkt. De koers daarvan is hoger dan het PP gebeuren. Wagner en Partners is nu Quality Planning, Fionion, Fynthese of Fortucon. Ze gaan door met hun aktiviteiten maar onder een andere naam. Thats all. Ook kun je bij Reaal te Alkmaar schriftelijk opvragen, alle mutaties van elke storting, elke inhouding, beheerskosten, poliskosten enz. Reaal zit er ook mee in zn maag maar zijn gebonden. Contractuele Verplichtingen zogezegd. Bij de Ombudsman Verzekeringen hoef je niet aan te kloppen. Zie hiervoor de voorgaande berichten van Kusters. Als die verzekering gekoppeld is aan je hypotheek zijn de rapen zuur. Je blijft met een vette schuld zitten. De verwachtte geprognotiseerde waarde van 8 % zoals door W en P voorgesteld zal je nooit en te nimmer halen. Een kind kan dit uitrekenen. Tel bij elkaar , maandelijkse inhoudingen op de premie, poliskosten, beheerskosten, aankoopkosten, dekkingskosten, 1,2% fiscale belasting, Tel dan je winst uit.
Mocht je meer willen weten, ik hoor het wel via een berichtje in dit forum.
Sterkte gewenst. :cry:

oldetassink
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 dec 2005 23:34

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door oldetassink »

hallo Kusters
ja wat zal ik zeggen....de insteek was goed verzonnen: kap verz eigen woning oude regiem belastingvrij kap opbouw middels maandelijkse stortingen die omgezet werden en worden in participaties PSP LO Mfund welke minimaal 8% zouden doen.....toen ik getekend had kwam de beurscrash. dit samen met de enorme kosten en het slechte rendement van de belegging maakt dat het gewenste eindkap. nooit bereikt wordt. Maar ik ben ook schuldig hieraan want met dollartekens in mijn ogen (wie niet toen...) heb ik bijna blind getekend. pas daarna had ik de tijd om alles op mijn gemak te lezen en te lezen en te lezen en toen werd het me steeds duidelijker dat ik hier nooit aan had moeten beginnen. Als de bomen in aandelenland gewoon doorgegroeid waren dan hadden we hier niet zitten klagen waarschijnlijk: niet het meeste maar ook niet het minste (sparen) rendement. Maar wat nu? Wat doe jij? Ik ben me langzamerhand aan het terugtrekken uit de W&P constructies. Het punt is iedereen wil je geld bewaren. Gelukkig kan ik wel mijn hoofd boven water houden omdat ik wakker ben geworden en op tijd aan de rem heb weten te trekken door in die kap verz veel minder premie te gaan betalen (in de bandbreedte terug te gaan van 10 naar 1 oftewel te stoppen met die extra premie inleg) Hierdoor droogt mijn spaarpot aanzienlijk minder snel op. Tevens meer tijd gekregen om na te denken wat en hoe en af en toe op www te kijken. Ken je stichting Interfaas? www.interfaas.nl Dat HSF heb ik verleden jaar van de hand gedaan en omgezet in vastgoed en wat risicovollere aandelen over de grens (rusland china india turkije brazilie). Ik ben erachter gekomen dat zelf beleggen beter gaat dan de hiervoor opgeleide specialisten.
Het punt waarop de constructie mis loopt nu zijn die exorbitante admin.kosten die eerst van de inleg af gaan.Ik ben op zoek gegaan naar een andere overlijdensrisico verzekering om de hyp schuld uit te keren. Echter het is mijn ervaring dat er vele aanbieders zijn echter geen 1 die goedkoper is dan REAAL! Ik betaal nu ongeveer e 113 per maand aan premie (bandbreedte "1") voor de polis aan REAAL en dat is ongeveer wat ze rekenen voor het risicogedeelte van deze polis om min overlijden te dekken met een uitkering groot genoeg om de schuld (eventueel) af te lossen. Dus ik blijf maar ff nog bij REAAL met deze handel. Ik weet het ook niet meer. Wat ik wel weet is dat de waarde van de polis een stuk hoger had kunnen zijn als die schooiers niet zoveel kosten hadden gerekend (heel slim Heinz!), En wat ik ze ook kwalijk neem is dat W&P tijdens het afsluiten mij niet duidelijk heeft aangegeven wat de admin. kosten zijn en hoe lang. ja ja ja het staat in de kleine lettertjes en ik heb bedenktijd gekregen en in het verleden gerealiseerde winst is geen garantie voor de toekomst etc etc. Misschien dat er in de toekomst ook een rechtszaak tegen REAAL gevoerd kan worden a la DEXIA legio lease o.i. door belanghebbenden om die boel eens uit te zoeken. Heb jij nog openingen? Wat ik wel begrepen heb is dat REAAL ook een beetje met dit geval in hun maag zitten...een deksel wat van de beerput kwam. Ze hebben er nog niet echt last van maar dat kan misschien nog komen als er meer mensen zijn die wakker worden. Met hoevelen zouden we eigenlijk zijn? Ik heb me zwager destijds ook geadviseerd naar W&P te gaan...Gelukkig komt hij nog steeds op visite. Ik heb mijn situatie wel onder controle nu denk ik maar ja er zijn nog vele gevaren onderweg. wat denk je bv van werkeloosheid? of afschaffing hypotheekrenteaftrek??? of een instorting van het LO Mixfund omdat iedereen de handel stilletjes verkoopt...of dat er flinke onttrekkingen zijn omdat er weer ergens een marmeren vloer aangelegd moet worden? jij en ik hebben daar geen controle over, ze halen eruit wat ze nodig hebben. de koers e 6,85 zei je?? ff kijken op mijn overzicht wat het op 31 dec 2004 deed .....e 8,75 ! zie je wel, daar klopt toch geen reet van, het afgelopen jaar is wereldwijd de beurs 10-20% gestegen en ons fonds met die hele mooie dure solvent aandoende naam zakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ik vertel mijn vrouw al een tijdje niks meer wat ik allemaal hoor en lees.

***** wat een verhaal heb ik weer ingetikt.....ik ga een biertje drinken
en misschien wel 2 ook om deze **** weer even te vergeten.
[email protected]




[/quote]

Petteflet
Berichten: 14
Lid geworden op: 13 dec 2005 23:22

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door Petteflet »

Als de doorsnee Nederlander wist wat er allemaal gebeurde met hun inleg in kapitaals-, lijfrente- en alle andere verzekeringen om zogenaamd een appeltje voor de oude dag bijeen te vergaren dan stond Nederland op z,n kop. Geen wonder dat de overheid ( De AFM, DNB, Ombudsman Verzekeringen enz. uiteraard achter de feiten aanlopend ) van deze praktijken op de hoogte is en nu pas maatregelen nemen v.w.b. de inzichtelijkheid van deze produkten.Ik noem de financiele bijsluiter, het instellen van een centraal klachtenbureau, de nieuwe WTE. Het kwaad is al geschied. Als de ware feiten over deze produkten publiekelijk aan de kaak worden gesteld zal het hele Dexia en andere Leasedebacles een schijntje zijn. Het 2e kamerlid HEEMSKERK, regelmatig in de picture , weet er alles van. Wij, zo nuchtere Nederlanders, door wie worden wij geregeerd ???? Door het kapitaal van bank en verzekering. ??? U mag het zeggen.

Sterkte allen met zulk een produkt.

Falcontj
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 dec 2005 18:21

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door Falcontj »

Hallo forumleden. Ik schrik me dood. Ik heb echt jullie hulp nodig! Ik heb namelijk ook een Hooge Huys Lombard Odier Mixfonds Levens/Kapitaalverzekering afgesloten. Niet via W&P, maar via een andere verzekeringsagent. Ik heb dit afgesloten, omdat ik een vliegopleiding heb gevolgd, waardoor ik uiteindelijk bij de ABN AMRO bank € 128.500,00 heb moeten lenen. De HH (inmiddels Reaal) LO Mixfonds Levens/Kapitaalverzekering is bedoeld om mijn vliegopleiding terug te betalen en voor mij van levensbelang (de verzekering is ook aan de bank verpand). 3 jaar geleden (ik heb de verzekering nu 5 jaar), heb ik met mijn verzekeringsagent gesproken of ik de verzekering niet stopzet....Zijn advies: NIet doen.
Is dit omdat hij toch niet zo onafhankelijk is en veel geld verdient aan deze verzekering of zit het toch anders?
Ik ben echt ten einde raad; kan iemand mij zeggen wat ik moet doen?
Met zoveel studieschulden leven is al niet makkelijk, maar als nu blijkt dat ik me met deze verzekering ook nog heb laten neppen, dan weet ik nu niet hoe ik verder moet.

Groeten en toch hele prettige kerstdagen,

Een 26 jarige jongen.

Petteflet
Berichten: 14
Lid geworden op: 13 dec 2005 23:22

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door Petteflet »

Jonge man, lees eerst eens goed de polisvoorwaarden door, zogenaamde kleine letters. Daarin staat onder welke voorwaarden deze verzekering is afgesloten. Als je via Het LOM. OMF een kapitaal moet opbouwen om je vliegopleiding (deels ) af te betalen, denk ik dat je van een koude kermis thuis komt. Lees voornamelijk in de kleine letters de inhoudingen op de gestorte premies. De inhoudingen verschillen naar gelang je leeftijd, looptijd verzekering enz. Deze kunnen oplopen tot 27 % van elk gestorte premie. Deze inhoudingen bestaan uit provisie van je agent, beheerskosten, aankoopkosten, poliskosten. Gerekend aan een rendement van jaarlijks 8 % dat het fonds zou moeten doen, denk ik dat je bedrogen uitkomt. Uiteraard ken ik niet de voorwaarden waaronder deze verzekering gesloten is.
Gr.

oldetassink
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 dec 2005 23:34

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door oldetassink »

dag 27-jarige jongeman.

nee natuurlijk adviseert je "adviseur" NIET te stoppen. Als je dat wel doet dan moet hij nl. de courtage terugbetalen aan HH die hij gevangen heeft voor het jou aanbrengen. En dat wil hij helemaal niet want hij wil in die dikke Alfa blijven rijden.

Ik hoop dat je geslaagd bent voor je pilotenopleiding en op een 747 terecht bent gekomen want dan ga je een salariscircuit in waarbij je lacht om een studieschuld van 1 ton +.

Vaar niet op "gratis" advies, gratis bestaat niet.
Iedereen wil een gratis advies. Nou daar heb ik van geleerd.
Ik laat me nu adviseren tegen e 120 per uur, en krijg zodoende o.a. de bedongen provisie van de adviseur terug.

groet

langerjan
Berichten: 89
Lid geworden op: 28 sep 2006 11:56

Re: Reaal Lombard Odier Mixfonds

Ongelezen bericht door langerjan »

Dit topic van die jongeman is van:
Geplaatst op 24 Dec 2005 18:32 door Falcontj
Dus heeft zijn schuld inmiddels voldaan of werkt nu bij de spoorwegen :lol:

Gesloten