LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
DJP
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jan 2006 13:38

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door DJP »

Ook ik gebruik al jaren blauwe Kruidvat lenzenvloeistof. Ineen kreeg ik ook last van branderige en droge ogen. Vooral in de loop van de dag. Naar de arts geweest, de ogen waren geiriteerd en oogdruppels gehad. Nieuwe lenzen ingedaan, probleem bleef en nooit een link met de vloeistof gelegd. Toen naar de opticien die aangaf dat ik 'de zoveelste' met klachten was nav de nieuwe lenzenvloeistof van Kruidvat. Gelijk het informatienummer (achter op de fles) gebeld, en daar werd uitgelegd dat de samenstelling was gewijzigd. En ja, er waren klachten bekend, maar nee, het ging niet om veel klachten! Thuis had ik nog 10 flessen liggen (aanbieding) die zonder bon en discussie door Kruidvat werden teruggenomen. Ben nu overgestapt naar Hans Anders vloeistof. Zal die van AH ook een gaan proberen...

hoeve
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jan 2006 13:53

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door hoeve »

Ik ben al snel op zoek gegaan naar een alternatief in okt/nov toen ik merkte dat ik last van mijn ogen kreeg. Kwam ook al snel op Eye Wish uit en heb deze bij de Konmar aamgeschaft. Dit is ter info voor de mensen die niet 1,2,3 een AH om de hoek hebben, maar wel bv een Konmar.

roy 3011
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jan 2006 13:43

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door roy 3011 »

Ik heb zelf ook een hele tijd de lenzenvloeisof van het kruidvat gebruikt. Nooit problemen gehad totdat ze met de nieuwe formule kwamen en idd. ik had ook rode ogen, branderig gevoel in mijn ogen en als ik wakker werd in de ochtend een plakkerig gevoel in mijn ogen alsof er zand in zat.

Ben toen op zoek gegaan naar een andere vloeistof en hoorde via een vriendin van me dat haar broer UNICARE blauwe fles voor zachte lenzen gebruikte en dat hij geen problemen hiermee had. TE KOOP BIJ KRUITVAT!!!!

Ben naar het kruidvat gegaan en heb deze vloeistof gekocht. En inderdaad de vloeistof is goed.

Mijn waar kom ik nu achter!!!!!!! Na het lezen van diverse reacties dat die Unicare die het kruitvat verkoopt wel van die oude fabrikant komt alleen de prijs van een fles is nu verdubbelt van 3.50 naar 7.00!!!!


En dan zeggen ze dat ze die niet meer verkopen terwijl hij toch in het schap staan alleen veel duurder. Onder een andere naam want UNICARE komt van de fabrikant: Valeant in Zoetermeer.

Ik ga morgen naar de Albert Heijn en haal daar de vloeistof voor 3.59!!
Het is toch dezelfde vloeistof alleen verkoopt Kruitvat die nu 2 maal zo duur.

In unicare zit namelijk ook Bactac wat ook in de oude vloeistof zat, maar mensen ga maar AH of Jumbo maar niet meer naar Kruitvat.

Zelfde vloeistof verkopen voor de dubbele prijs. En bij Jumbo AH is het stukker goedkoper

Luc3
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 jan 2006 16:58

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Luc3 »

Gebruik de groene en rode flessen van Kruidvat al jaren voor zachte lenzen.
Ik ook heb sinds een aantal maanden last van wazig zicht.
Echter geen rode ogen of branderig gevoel, zoals velen melden.
Bij 2 controles bij lenzenspecialist en oogarts in augustus bleek dat ik een lichte beschadiging aan mijn hoornvlies heb, maar er was niet meteen de connectie met de lenzenvloeistof.
Nu ik de verhalen hier lees denk ik echter dat het daar wel deglijk mee te maken heeft. Voor mij extra pijnlijk, omdat ik maar 1 goed oog heb waar ik de lens in draag (andere oog is lui oog en verder niet te corrigeren).
Ga dus ook zsm overstappen naar andere vloeistof.
Weet iemand of de klachten van wazig zicht daarmee ook langzaam weg gaan? Hoop van wel, anders heb ik waarschijnlijk blijvende schade.

layla
Berichten: 151
Lid geworden op: 06 jun 2005 19:20

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door layla »

Bij mij zijn de klachten wel verdwenen bij het gebruik van andere vloeistof, maar ik heb ook ene tijdje mijn bril gedragen, omdat ik dacht dat mijn ogen ontstoken waren. Heeft de contactlensspecialist niet geadviseerd om een tijdje een bril te dragen?

Luc3
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 jan 2006 16:58

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Luc3 »

Inderdaad heeft hij geadviseerd om mijn bril zo veel mogelijk te dragen.
Hoe lang duurde bij jou de 'herstelperiode'? Enkele dagen of enkele weken?

kim1983
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jan 2006 20:24

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door kim1983 »

Ook ik wil graag mijn klacht kwijt over de nieuwe lenzenvloeistof van Kruidvat.
Ik gebruik al jaren maandlenzen en nooit ergens last van gehad. Al geruime tijd gebruik ik de lenzenvloeistof van kruidvat (oude formule), hiermee nooit problemen gehad. Toch ideaal dacht ik want alles perfect en niet duur!

De vloeistof raakte op en tuurlijk naar de Kruidvat om nieuwe vloeistof te halen. Hier heb ik meteen 3 flessen vloeistof gekocht (speciale aanbieding) en zag dat de verpakking veranderd was en dat er een nieuwe formule is. Gedacht dat dit uiteraard geen enkel probleem was omdat ik deze vloeistof toch altijd al gebruikte. Ik heb deze vloeistof 1 week zonder problemen kunnen dragen maar daarna begon de ellende. Knalrode ogen! Schrok er nogal van. Lenzen meteen uit en een dag niet in gehad. Het rood trok een beetje weg maar bleef je toch goed zien. Zonder lenzen zie ik niet veel dus dan maar mijn bril op. Toch wel minder maar goed, ik dacht dat het rode dan na een dag wel weer weg zou zijn maar helaas niet. Heb na 3,5 dag de huisarts gebeld en die dacht dat ik een ontsteking had aan het bindvlies en daarvoor een ooggel gekregen. Ze dacht dat dit na 2 dagen gebruik wel over zou zijn, helaas niet. Het rood werd wel wat minder maar bleef toch. Nog altijd niet gedacht dat dit aan de lenzenvloeistof lag maar gewoon aan 'iets in de lucht'.
Na 4 dagen deze ooggel gebruikt te hebben weer overgestapt op de lenzen.
Nieuw lenzendoosje gekocht, andere maandlenzen gebruikt en helaas weer meteen rood.
Het kon dus niet anders dan dat het probleem of in de lenzen of in de lenzenvloeistof zit.

Heb hierop de andere lenzenvloeistof gekocht (blauwe fles voor zachte maandlenzen) en hoopte dat daarmee het probleem opgelost was maar ook dit was niet de oplossing.

Hopelijk komt er snel een oplossing voor dit probleem want het lijkt er nu toch veel op dat de nieuwe formule van de lenzenvloeistof van Kruidvat absoluut niet goed is. Ga nu vol verwachting en spanning kijken naar de uitzending morgen. Ben blij dat ze hier aandacht aan besteden en ik nu zowat zeker weet dat dit probleem door de vloeistof komt.

Nu maar op andere (duurdere) vloeistof overstappen! Helaas!!!

makreel
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 jan 2006 20:40

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door makreel »

Wat een toeval!
Net 2 weken geleden zo'n nieuw flesje gekocht en ik vond gelijk de vloeistof al niet lekker/goed aanvoelen (erg waterig). Maar mijn lenzen waren niet goed meer dus vorige week nieuwe gekocht en .. rode ogen plus inderdaad regelmatig zie ik alles wat wazig ondanks de nieuwe lenzen.
Al jaren gebruik de vloeistof van het Kruidvat en ik heb hier nog nooit last van gehad. Jammer .... deze week het flesje maar terugbrengen en een duurder merk kopen!

layla
Berichten: 151
Lid geworden op: 06 jun 2005 19:20

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door layla »

als je de lenzenvloeistof Eyefresh bij AH koopt zullen je problemen over zijn , dit is dezelfde vloeistof die Kruidvat vroeger verkocht. Het Kruidvat is van fabrikant veranderd, maar de Eyefresh vloeistof is hetzelfde als de oude vloeistof van het Kruidvat.
Succes!
Oh ja, en de flessen die je bij het Kruidvat gekocht hebt (ook de aangebroken flessen) gewoon terugbrengen naar de winkel en je geld terugvragen!

riannell
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 jan 2006 12:07

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door riannell »

Daar ben ik idd ook bang voor, beschadigd hoornvlies. Ik kan mijn lenzen op het moment echt niet inhebben en bijvoorbeeld gisterenavond was een van mijn ogen zo rood en het wit gewoon echt gezwollen. :shock:
ben echt heel benieuwd naar wat er in de uitzending uitkomt!

karinsmit
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jan 2006 22:12

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door karinsmit »

Er is een wereld voor me open gegaan!
Zo'n 3 weken geleden dacht ik dat ik van het ene op het andere moment blind zou worden! Ik stond fris op, maar begon na een uur heel wazig te zien, alsof ik door een beslagen bril keek. Zelfs met lenzen uit bleef dit probleem en werd zelfs erger. Van de dokter naar de specialist (daar ging mijn no-claim, en wie gaat me dat vergoeden???) die me vertelde dat mijn hoornvlies aan beide kanten ernstig beschadigd was. Afgezien van de angst dat dit erger zou worden heb ik ook zo ontzettend veel pijn gehad die bewuste dag dat mijn dochtertje van 6 er ook bijna om zat te huilen, omdat ze haar moeder zo machteloos zag. Ik kon een paar dagen niet werken en heb sindsdien (tot op heden) problemen met mijn ogen. Weer teruggegaan naar de oogarts (daar ging mijn no-claim voor 2006 alvast, maar ja, wat is belangrijk?). Ik kan geen lenzen meer verdragen, totdat mijn vriendin me op de kruidvat-lenzenvloeistof-affaire wees.
Woest ben ik!!!!!! Wie gaat mij en met mij zoveel anderen al dit leed vergoeden. Ik heb een rechtsbijstandsverzekering en loop er serieus over na te denken het Kruidvat een proces aan te doen. In eerste instantie hoop ik dat mijn ogen na gebruik van een andere vloeistof beter worden, als dat niet zo is dan breekt de ******* uit! Hoe kan een gerenommerde winkel als het Kruidvat hiermee wegkomen!!!!!
Karin

Luc3
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 jan 2006 16:58

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Luc3 »

Layla,

Kun jij zeggen na hoeveel dagen het wazige zicht beter werd?
Heb nu de hele dag mijn bril op en lenzen niet meer in gehad. Het wazige zicht wordt juist nog ergewr dan het al was. Het scherp zien heeft zich bij jou volledig hersteld?

layla
Berichten: 151
Lid geworden op: 06 jun 2005 19:20

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door layla »

Hoi,
Bij mij is het wazig zien volledig hersteld, ik heb wel een paar weken mijn bril opgehad en daarna ben ik overgestapt op vloeistof van Hans Anders en sindsdien heb ik geen last meer. Ik moet zeggen dat het bij mij niet heel erg was, waarschijnlijk was ik er net op tijd bij!
Ik had voornamelijk last van droge ogen, het gevoel of er zand in zat, roodheid en ook wel wazig zicht (maar dat was meestal 's avonds als ik de lenzen de hele dag had ingehad) Ik gebruikte ook oogdruppels die ik van de huisarts had gekregen omdat ik dacht dat mijn ogen ontstoken waren.

anjavanz
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 jan 2006 10:23

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door anjavanz »

wat een openbaring om al deze reacties te lezen. ik gebruik ook al jaren de blauwe lenzenvloeistof en sinds juli heb ik rode, droge en zanderige ogen. ook na overschakelen op andere vloeistof kan ik nog steeds geen lenzen in. huisarts dacht aan de overgang, reumatoloog heeft bloed laten prikken, hij dacht aan syndroom van sjogren, in februari moet ik naar de oogarts in het AMC, kortom een heleboel ellende door de vernieuwde vloeistof en al een half jaar zere ogen en m'n bril op. ik hoop echt dat er wat aan gedaan kan worden. ik heb ook nog drie flessen staan, ga proberen of ze nog terug genomen worden.ik ben echt boos :evil: !!

Justmaris
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jan 2006 12:40

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Justmaris »

.
Laatst gewijzigd door Justmaris op 14 okt 2010 21:45, 1 keer totaal gewijzigd.

resy
Berichten: 30
Lid geworden op: 22 nov 2005 14:24

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door resy »

Beste anjavanz
Ik zit met het zelfde probleem zoals je hier boven kunt lezen!
Bij mij is ook als van alles gebeurt ik kan ook nog steeds geen lenzen in.
Ik moet volgende week naar het ziekenhuis terug, voor mijn ogen ben benieuwt wat mijn oogarts zal zeggen!
Ze hebben bij mij ook bloed geprikt ook voor schildklier suikerziekte etc.
Als het enigs zins kan wil ik het kruidvat aansprakelijk stellen!!!!
Misschien kan dat ook nog wel via de zorgverzekering die hebben tenslotte extra kosten gehad van het ziekenhuis.
Maar ik wacht eerst af wat radar te melden heeft vanavond.
Resy

marjoj
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 jan 2006 13:49

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door marjoj »

Ik heb 2 weken met veel pijn met een zonnebril op thuis gezeten, heb net mijn 2e antibiotica kuur achter de rug en nog bijna geen verbetering. Mijn ogen zijn extreem lichtgevoelig en zo gauw de zon schijnt tranen mijn ogen voortdurend. Lenzen kan ik niet meer dragen.
Het gaat wat mij betreft dan ook echt niet om een paar lullige euro s terug voor een fles die ik hier nog heb staan. Ik zal vanavond met belangstelling naar de uitzending kijken!

Stippie77
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 13:31

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Stippie77 »

Wauw!

Eindelijk weet ik waar de ellende met mijn ogen vandaan komt.
Ik draag al jaren lenzen, de laatste maanden maandlenzen. En altijd de vloeistof van het kruidvat gebruikt, de bekende alles-in 1 blauwe fles.

ik heb nu sinds juli( waarschijnlijk toen overgestapt op de vernieuwde formule, wie weet wanneer dat precies geweest is????) last van branderige, prikkende, rode, droge en erg pijnlijke ogen. Ik verdraag geen wind/luchtstroming in mijn ogen, dat snijdt gewoon. Ik las t al in een eerder berichtje, ook ik heb erg veel last van de zonneschijn!

De opticien snapte er niets van, maanden hebben we van alles geprobeerd. Mijn zicht was stukken minder dan normaal, ook nu zie ik wzig, niet scherp, moeite met focussen. Allereerst nieuwe maandelenzen, ik hield nog steeds rode en droge ogen. Andere lenzen geprobeerd hele dure maar met een zeer hoge vochtigheid. Dit werd ook niets. Heb nu al weken mijn bril op, af en toe mijn lenzen in. Zaterdag nog, want ik duik en heb geen sterkte in mijn duikbril, dus ben aangezewen op de lenzen. En nu heb ik van dat uurtje lenzendragen rode prikkende ogen.

Nooit gedacht dat t aan de vloeistof kon liggen. Arts en opticien zeiden dat ik als ik van die droge ogen had, vloeistof moest druppelen. Je snapt t al, ik heb de kruidvat vloeistof hievoor gebruikt!!!! De bron van ellende!

Ik heb zulke droge ogen gehad dat ik bij het knipperen mijn hoornvlies(tijdelijk?) beschadigd heb. ooglid en bol zaten aan elkaar geplakt!
en maar blijven druppelen met die vloeistof.......

Ik weet niet of t nog goed komt met mijn ogen. Hoop dat t weer rustig wordt en dat ik op den duur weer gewoon maandlenzen in kan doen en dan weer met de oude vertrouwde formule van de Appie!

Stippie

djalwin
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 13:56

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door djalwin »

En inderdaad, ik schrok mij wezenloos toen ik bericht in de krant las (Sp!ts). Ik heb inderdaad ook al sinds augustus ontzettend last van mn ogen. Irritatie / Veel tranen / etc.

Ik was ook al jaren gebruiker van de "oude formule". Ik ben vele malen naar de opticien geweest voor nieuwe lensen (die kreeg ik ook gewoon). We gaven de lensen de schuld van het probleem, ook de opticien wist niet hoe dit kwam. Toen een nieuwe bril aangeschaft, omdat ik altijd met lensen inloop, maar ik kon het op een gegeven moment niet meer.

Ik hoop dat er vanavond in de uitzending ook aandacht wordt besteed aan alternatieve merken. Want Hans Anders merk vind ik wel erg prijzig, maar als het niet anders is ga ik deze aanschaffen...ik ben 23 jaar jong en wil mijn komende leven nog wel goed kunnen zien. Dat laat ik niet verpesten door de niet-lenzen-dragende-topmannen-van-kruidvat.

Ik heb sinds juli dus ook een "family-pack" gekocht 3 voor de prijs van 2, ik heb gelukkig nog een fles met de "oude formule", maar de rest gaat deze week terug naar het kruidvat!

Mensen ik wens een ieder veel sterkte!

violaaa
Berichten: 9
Lid geworden op: 09 jan 2006 13:02

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door violaaa »

Ook voor mij is het bericht van Radar en jullie berichtjes op dit forum een hele openbaring!!! Ik loop al sinds juni 2005 met klachten. Ik draag zachte lenzen en heb jaren lenzenvloeistof van 't Kruidvat gebruikt en dat ging prima. Totdat ze vorig jaar ineens de vloeistoffen veranderd hebben... Ik begon wazig te zien, had branderige ogen en uiteindelijk kreeg ik onstoken oogleden. Sindsdien ben ik heel vaak bij de huisarts en de opticien geweest en die stelden de diagnose "conjunctivitis papillary". Ik heb 4 verschillende soorten oogdruppels gehad en droeg steeds een tijdje geen lenzen. De klachten gingen dan even weg, maar zodra ik weer begon met het dragen van zachte lenzen, mét Kruidvat contactlensvloeistof, ging het weer mis. Op het moment dat ik mijn lenzen inzette zag ik weer wazig en werden mijn oogleden rood, bobbelig en branderig. Noch mijn opticien, noch de huisarts kon achterhalen waar het vandaan kwam. Nu heb ik sinds eind november 2005 al geen lenzen meer gedragen en mijn oogleden zijn op dit moment nog steeds ontstoken! De huisarts heeft zelfs gezegd dat ik waarschijnlijk nooit meer lenzen kan dragen! :cry:
Toen ik vandaag in de "Spits" over de uitzending van Radar vanavond las, wist ik meteen dat de vloeistof van het Kruidvat de oorzaak van al mijn ellende moest zijn!
Ik ben blij dat ik nu weet waar het vandaan komt, maar ik ben wel ontzettend kwaad op het Kruidvat! :evil: Ik ben erg benieuwd naar de uitzending van vanavond. Misschien moeten we met z'n allen een flinke schadevergoeding gaan eisen!!! En de flessen die ik nog heb staan ga ik deze week terugbrengen naar het Kruidvat. Ookal heb ik de bon niet meer, ik eis sowieso mijn geld terug.
En nu maar hopen dat het met mijn ogen nog goedkomt... :?

Gesloten