LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
violaaa
Berichten: 9
Lid geworden op: 09 jan 2006 13:02

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door violaaa »

Stippie77, volgens mij zijn ze ongeveer in mei 2005 bij Kruidvat begonnen met die nieuwe vloeistoffen. Mijn klachten begonnen niet lang daarna, in juni.

kimor
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 16:30

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door kimor »

zoals vele op dit forum heb ik dus ontzettend veel last van de blauwe lenzenvloeistof, die voor zachte lenzen, gekregen nadat ze een vernieuwde formule op de markt brachten. ook ik dacht eerst aan een ontsteking.NIET DUS!
een reactie op onno opto, in uw mailtje staat dat je doed moet kijken naar de "ïngredienten"van de vloeistof dat heb ik ook gedaan want mijn ogen zijn gevoeliger na een infectie vroeger, maar de grote grap is dus dat op de oude flesjes van het kruitvat helemaal niet op staat wat de bestandsdelen zijn! want ik ging vergelijken om te kijken waar ik dan allergies voor was maar er stond dus niets op de oude flesjes. maar nu ik weet dat de ah t verkoopt snel ik graag naar de ah

makreel
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 jan 2006 20:40

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door makreel »

Layla, bedankt voor de tip!
Vandaag ben ik gelijk naar AH gegaan om een flesje Eye fresh te halen en allereerst kon ik de lenzen weer gewoon goed schoonmaken (het voelde gelijk ook beter) en vervolgens zitten ze ook weer prettiger.

Gelukkig heb ik maar zo'n 2 weken de nieuwe vloeistof van het Kruidvat gebruikt en met de nieuwe lenzen die ik vorige week heb gekocht en Eye fresh voelt het nu weer zoals het hoort.
Ik voel de lenzen gewoon nu niet meer, het is niet meer wazig, geen rode ogen, geen gevoel alsof er zand/vuil in m'n ogen zit kortom, Kruidvat wat hebben jullie mensen aangedaan!
Je hebt maar 1 paar ogen en daar moet je zuinig mee omgaan.

floyd
Berichten: 85
Lid geworden op: 07 sep 2005 13:45

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door floyd »

:D
Ik ben de topic opener en ben benieuwd wat het kruidvat straks gaat vertellen bij trosradar!
Allemaal kijken en hopen dat ze eindelijk eens actie gaan ondernemen!

enrike
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 18:48

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door enrike »

Ik ben blij dat nu bekend is geworden dat mijn oogproblemen aan de lenzenvloeistof ligt.
Maandenlang ben ik bezig geweest om duidelijkheid te krijgen omtrent de toestand van mijn ogen.
Ik gebruikte jarenlang de blauwe lenzenvloeistof van het Kruitvat, zonder dat ik daar last van had. Totdat ik afgelopen zomer ineens last kreeg van mijn ogen.
Mijn ogen voelden droog aan, waren rood en branderig. Vaak vergeleek ik het met een gevoel van zand in mijn ogen te hebben. Vreselijk irritant, en bovendien werd ik 's morgens wakker met opgedroogde korstjes tussen de haartjes van mijn oogwimpers. Op den duur zelfs een etterige afscheiding in mijn ogen. Als ik het overtollige vuil uit mijn ooghoeken wilde halen, trok ik hele sliertjes mee langs mijn oogranden.
Na jarenlang gebruik van goede vloeistof, had ik niet door dat het van de lenzenvloeistof zou kunnen zijn. Nu kan ik me wel voor mijn kop slaan, want ik heb zoveel problemen ermee gehad. In augustus van het afgelopen jaar ben zelfs in het Oogziekenhuis terechtgekomen om mijn ogen door een oogarts te laten onderzoeken.
De oogarts constateerde bij mij BLEPHARITIS, een ontsteking van de ooglidranden. Klik deze naam in bij Google en je vind er talloze artikelen over.
Aan deze vorm van ontsteking kun je niets meer doen dan je lenzen niet dragen en je ooglidranden een paar keer per dag schoon te maken met gewone babyshampoo, met een wattenstaafje. Blepharitis is een hardnekkige onsteking en dat is bij mij dan ook het geval.
In oktober heb ik een bril aangeschaft die mij een paar honderd euro heeft gekost, maar nog steeds heb ik last van de ontsteking.

Misschien dat ik na de uitzending van vanavond stappen onderneem om het Kruitvat aansprakelijk te stellen voor de geleden schade.

resy
Berichten: 30
Lid geworden op: 22 nov 2005 14:24

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door resy »

Misschien kunnen we dat allemaal samen doen!
Mij heeft het ook al geld genoeg gekost en niet alleen geld!!!!!!
Dus we wachten wel af wat ze te melden hebben?
groetjes resy

yschilder
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 20:06

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door yschilder »

Ook mij komt het allemaal heel bekend voor, en deze week heb ik toevallig een nieuwe bril gekocht en mn lenzen aan de wilgen gehangen omdat ik ze ook niet meer langer als 3 uur kon verdragen. Alleen ik heb ze van Pearle, de vloeistof dus ook. Op aanraden van de pearle-medewerkster want die vond kruidvat-vloeistof niet goed genoeg. Terwjl ik dat jarenlang heb gebruikt zonder problemen.
Zou de Pearle vloeistof soms ook uit dezelfde fabriek kunnen komen?? Groetjes van een :shock: niet zo blije brildraagster...

AnnekeB
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 jan 2006 21:08

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door AnnekeB »

Hier nog iemand met tranende ogen...

Het begon deze zomer met de lenzenvloeistof. Niet over licht kunnen, bijna elke dag een zonnenbril op en vooral met computeren heel veel last van de ogen.

Na een bezoek aan de lenzenspecialist gaf hij direct aan dat het lenzenvloeistof het probleem was, op een forum heb ik het nagevraagd en ja hoor er waren meer mensen met dit probleem!!!

http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a

Heb er veel last van gehad!!!! :evil:

Rianne25
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 21:12

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Rianne25 »

Hallo,

Ik heb de uitzending van vorig oktober dus niet gezien, maar loop al enkele maanden met zeer droge ogen rond. Ik ben zelfs naar mijn opticiën geweest en wat bleek ik had hele droge ogen met daarnaast nog dat mijn sterkte verlechterd was. Ik heb nu dus ander soort lenzen gekregen om te kijken of het dan beter ging. Het is nu wel iets beter, maar ik gebruik nog steeds dat kruidvat flaconnetje. Het is eigenlijk nog niet over. Ik ben blij dat ik nog een bril heb!!! Maar nu ik de aflevering van vanavond heb gezien wordt mij ineens alles duidelijk!!! Ik gooi gelijk dat flaconnetje de deur uit. Blij dat ik niet de enigste hiermee ben.

Rianne

eef83
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 jan 2006 21:27

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door eef83 »

hoi

ik heb ook de aflevering in oktober gemist. Ik kreeg ongeveer 2 maanden geleden ook last van mijn oog. Ik ben bij de dokter geweest en kon gelijk door naar het ziekenhuis. Mijn hoornvlies was ontstoken. Ik heb een maand geen lezen in kunnen doen en kreeg druppels mee. Alles is nu weer over maar doordat ik naar een specialist moest krijg ik waarschijnlijk mijn eigen risico van zijn zorgverzeraar niet terug. Is toch 250 euro.

Nienie
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 21:26

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Nienie »

Jaren geleden begon ik met harde lenzen. Na een aantal jaren kreeg ik veel last van ontstekingen en uiteindelijk mocht ik een half jaar geen lenzen meer dragen.
Daarna ben ik langzaam aan begonnen met het dragen van zachte lenzen. Eerst half-jaars, toen maandlenzen en uiteindelijk daglenzen die ik alleen nog droeg met speciale gelegenheden. Reden daarvan waren een hardnekkige eiwitafzetting op de lenzen, ontstekingen (zowel kleine als grotere), branderige ogen, jeuk etc.
Nu heb ik bij Eyewish Groeneveld een tijd terug 1 paar maandlenzen aan mogen schaffen om te proberen en dat ging goed. Vooraf had ik hen mijn klachten ook uitgelegd.
Toen besloot ik het maar weer te proberen en voor een half jaar maandlenzen te halen. Nog geen week later had ik wéér een bindvliesontsteking te pakken!! :cry:
Nu kijk ik net op de verpakking van de vloeistof en zie daar volgens mij ook hoge concentraties conserveringsmiddel staan: 0,001 % polidroniumchloride en 0,0005 % myristamidopropyldimethylamine.
Zou ik hierop actie kunnen nemen en het voor elkaar krijgen dat ik de 5 paar maandlenzen weer gewoon zou kunnen retourneren?????? Het is nu toch zeer vervelend voor de portemonnee!

nathanthemps
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 21:53

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door nathanthemps »

Ik gebruik ook al jaren de groene flessen lenzenvloeistof van kruidvat, en nu ik sinds kort de nieuwe aoort gebruik heb ik al 2 keer een ontstoken oog gehad!Daarvoor nog nooit!

Groetjes nathan

PLEER
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 22:08

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door PLEER »

Tot mijn verbazing hoorde ik nu pas voor het eerst over de klachten mbt de lenzen vloeistof van het kruidvat in de uitzending
van ma. 9 jan 2006.

Dit verklaart mijn oogklachten, deze traden ongeveer 5 dagen na het eerste gebruik van de nieuwe vloeistof op. Vanaf de eerste dag dat ik de vloeistof gebruikte, voelde ik dat de vloeistof anders was ik had last van gevoelige en droge ogen. De oude vloeisof was perfect voor mij gebruikte deze al 2 jaar zonder problemen.

Nu lijkt het kruidvat heel coulant door geld terug te geven voor de vloeistof, maar ik vindt dit onvoldoende!

Afgezien van de tijd en kosten die ik heb moeten maken, vindt ik niet dat men zomaar iemand (oog) letsel kan toebrengen. Is deze lenzenvloeistof wel voldoende getest?

Hieronder een overzicht van mijn kosten en ergernissen aangaande deze vloeistof.

Ik heb 2 uur vrij moeten nemen van mijn werk om naar de huisarts te gaan, met oog klachten.

Deze vertelde mij dat het leek op een ontsteking en rade mij aan om de lenzen een maand niet te dragen en schreef een ooggel voor.
(kosten: huisarts + medicatie + 2 verlofuren)

Vervolgens moest ik mijn oude bril laten vervangen aangezien het montuur niet meer in orde was, en ik toch echt een hulpmiddel nodig had. De brilglazen heb ik toen kunnen laten omzetten in de nieuwe montuur.
(kosten: oogmeting + nieuwe montuur)

Na een week met deze bril te hebben gelopen bleek dat de ogen dusdanig veranderd waren dat ik alsnog nieuwe glazen voor mijn bril moest aanschaffen. Ik kon mijn werk en het rijden met de auto niet meer naar behoren doen. Deze verandering van de ogen schijnt normaal te zijn als je harde lenzen een tijd lang niet draagt.
(kosten: nogmaals oogmeting+nieuwe brilglazen voor mijn bril)

a.s. donderdag 12 jan. heb ik een afspraak voor het aanmeten van nieuwe contact lenzen. Hoeveel tijd en kosten hieraan verbonden zijn weet ik nog niet.
(kosten: mogelijk nieuwe lenzen nodig)

Hoe wordt dit nu opgelost, iemand ideeen?
:cry:

pedrovannie
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 22:00

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door pedrovannie »

Eindelijk zijn mijn problemen duidelijk !

Ik draag al 25 jaar lenzen en heb eigenlijk nog nooit problemen
gehad, tot afgelopen zomer.
De problemen die ik had komen exact overeen met de meeste klachten.
Na 14 dagen met bril ging het weer goed tot de problemen weer kwamen.
Verandering van lenzen vloeistof bracht de oplossing, eerst nog
de vloeistof van de D.A. geprobeerd maar deze gaf ook dezelfde problemen (mogelijk ook zelfde fabrikaat?)
Sinds enige tijd gebruik ik Unicare (blauw) en alle problemen zijn over.
Door deze narigheid heb ik behoorlijk schade geleden kon o.a. 2
dagen niet auto rijden(lees werken) i.v.m de felle zon.
Diverse bezoeken opticien / arts / oogarts.
Mijn vraag is dan ook kan dit zomaar in Nederland ?
Is het niet mogelijk deze winkels aansprakelijk te stellen voor de
geleden schade.
:?:

korrel
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 21:54

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door korrel »

Ik werd door familie gewaarschuwd dat ik de tv moest aanzetten want ze hadden het over irritatie bij het gebruik van All-in-one lenzenvloeistof van het Kruidvat. En ik gebruik immers al jaren (tót de zomer met zeer grote tevredenheid) de All-in-one lenzenvloeistof voor harde lenzen van het Kruidvat. Vanaf de zomer had ik het idee dat er steeds korreltjes onder de lenzen zaten; mijn ogen waren zeer droog met als gevolg rode, geïrriteerde, bloeddoorlopen ogen. 's-Avonds tijdens het autorijden zijn de lichtkringen die ik door de koplampen en lantaarns zie zeer verergerd. In de zomer erge last van het zonlicht. Bovendien heb ik het idee dat mijn ogen achteruit zijn gegaan. Ik ging op gegeven moment zelfs meerdere malen per dag mijn lenzen schoonmaken omdat ik veel aanslag op de lenzen kreeg. Tegenwoordig gaan 's-avonds de lenzen maar uit en de bril op want het is geen pretje zulke droge, rode ogen. Ben blij te horen dat het dus niet aan mij en mijn lenzen ligt maar aan de samenstelling van de vloeistof.

arends
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 21:57

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door arends »

Ook ik heb onwijs veel last gekregen van de nieuwe vloestof.

Ik vraag me af of er al iemand van jullie de gemaakte kosten
hebben geclaimd of vergoed hebben gekregen.

Saar
Berichten: 11
Lid geworden op: 09 jan 2006 22:20

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door Saar »

Ik dacht dat de prikkende ogen aan mijn mascara lag...vooral als ik mijn lenzen uit heb dan prikken mijn ogen enorm en voelen hartstikke droog aan. Ook als ik geslapen heb......Nooit bij stilgestaan dat het aan die nieuwe vloeistof zou kunnen liggen. Die gebruik ik sinds december.....
Ik ga morgen meteen naar ah...én langs mijn opticien...

Sterkte voor de ergere gevallen onder ons!

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jan 2006 22:30

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door [email protected] »

Ik heb vanavond ook de uitzending gezien. En heb er nooit bij stil gestaan dat ik de laatste paar maanden droge ogen kreeg door de lenzenvloeistof. Ik dacht dat het aan mijn ogen lag. Ik gebruik al 5 jaar de lenzenvloeistof van het kruitvat en vond ook dat wanneer ik mijn lenzen de laatste tijd in deed dat ik geen fris gevoel in mijn ogen had en dat had ik daarvoor wel. Vond het ook vreemd dat afgelopen zomer (september) mijn vakantie naar Aruba, dat ik zomaar ontstoken ogen kreeg (nog nooit last van gehad) en moest ook erg veel bijdruppel want de lenzen zogen zich vast aan mijn oog. Van het korrelige gevoel in mijn ogen heb ik ook last. Ik heb ook al een paar keer gehad dat wanneer ik mijn lenzen uitdeed dat ze gewoon scheurde van de droogte.
Ik moet zeggen ben er erg van geschrokken van dit bericht, maar ben nu wel blij wat de oorzaak van dit alles is. Heb 2 weken geleden nog een Promo Pack gekocht. Ga ik dus niet meer gebruiken.

ladybird6473
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 jan 2006 22:41

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door ladybird6473 »

Ik keek met verbazing naar het item over de lenzenvloeiestof van Kruidvat. Ik had meteen de klik: "Daarom heb ik zo'n last van m'n ogen". Sinds september gebruik ik geen Hans Anders-lenzen meer omdat ik daar ook niet meer tevreden over was. Via internet heb ik bij Lowlens andere lenzen geprobeerd, maar ik gebruik ook de Kruidvat-vloeistof. Op sommige dagen voelen m'n ogen erg droog en doe ik 's avons mijn lenzen eerder uit.
Ik ga deze week voor controle naar een optometrist en ben dus
benieuwd of mijn sterkte veranderd is (het is nu links: +3.25 en rechts: +2.50) Het voelt wel zo, maar ik hoop dat het niet zo is.
Ik heb zojuist mijn lenzen in Hans Anders-vloeistof gedaan en ben
dus ook benieuwd of de lenzen morgen beter zitten.
Ik kom dus nog terug met een nieuwe reactie.

riette
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 jan 2006 20:10

Re: lenzen vloeistof van KRUIDVAT EN TREKPLEISTER

Ongelezen bericht door riette »

ook ik kwam er nu via radar achter dat de vloeistof was veranderd.
ik ben bij het oogziekenhuis geweest waar de dr op antwoorde dat ik niet tegen conserveermiddel kan
nou dat verklaard nu voor mij genoeg.
ik gebruik al jaren de vloeistof van kruidvat
en was daar heel tevreden mee.
tot dat ze het gingen veranderen.(wat ik niet heb geweten)
ik loop nu nog steeds met een tranend oog.
ben van de week weer naar de huisarts geweest dat het maar niet over ging en heb nu zalf gekregen nou je bent er maar klaar mee.
hou nu maar even me lensen uit.
radarteam bedankt voor het ontdekken van dit ongemak.

Gesloten