LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Seroquel en Paroxetine

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

Keneth schreef:
Wisten jullie al dat hoge dosis vitamine C intraveneus kankercellen dood?
En wisten jullie ook dat suppletie van hoge dosis vitamine C de kans op een hartinfarct en op angina pectoris met een fatale afloop beduiden verminderd?

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

En wweten jullie ook dat hoge dosis vitamine C beschermt bij bypass-operatie.

An

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door An »

Dat is allemaal best goed bedoelt van je Keneth, maar ik denk als je gezond eet en leeft, dat je die spullen echt niet allemaal nodig hebt.

Dat infarct van mij, hoewel heel onverwacht, zit bij ons in de familie. Mijn cardioloog zei toendertijd, dat ik die foliumzuur en B6 ook kreeg, omdat ik aanleg heb, om kalk af te zetten in de aderen.

Bij mijn volgende controle zal ik er toch eens weer om vragen hoe het nu is gesteld met die homocysteine in mijn bloed.

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

Dat is allemaal best goed bedoelt van je Keneth, maar ik denk als je gezond eet en leeft, dat je die spullen echt niet allemaal nodig hebt.
An,

Daar zou ik graag het volgende willen opzeggen.

Er zijn maar weinig Nederlanders die zich optimaal voeden. Uit een onderzoek van TNO (nr.V 94.173) uit 1994 is van verscheidene voedingsstoffen vastgesteld dat de gemiddelde Nederlander, ook al eet hij volgens de richtlijnen van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, er niet voldoende van binnenkrijgt

En overigens, waar met simpele basale voedingsmaatregelen veel narigheid met de gezondheid kan worden voorkomen, zal een eenmaal ontstane stofwisselings- of immunologische aandoening veelal niet meer uitsluitende met terugkeer naar gezonde basisvoeding kunnen worden hersteld. Dit komt, omdat sterk verzwakte cellen niet meer over de intrensieke capasiteit beschikken om"terug over de drempel te komen".

Ik zal je hiervan een voorbeeld geven:


Een voorbeeld hiervan is dus bijv. het post-viraal syndroom: een aandoening, waarbij een bacteriën als gevolg van onvoldoende weerstand van de cellen kans heeft gezien om in grote hoeveelheden te penetreren in lichaamscellen. In een dergelijke situatie heeft het lichaam de eerste slag dus als het ware al verloren, en begint het steeds meer terein te verliezen aan het op kolonisatie(de "bezetting" van een bepaald lichaamsgebied door bacteriën die zich daar voor langere duur handhaven) hongerige bacteriên. En wil men dus de strijd alsnog winnen, dan zullen verse bataljons, munitie en materiaal moeten worden aangedragen, teneinde het virale leger tot aftocht te doen blazen. Welnu, orthomoleculaire supplementen leveren die extra bateljons enzovoort die zo nodig zijn. Een simpele verbetering van de basisvoeding reikt natuurlijk zover niet, omdat de hoeveelheden voedingsstoffen van de basisvoeding te kort schieten, en bovendien geen gerichte actie kan worden ondernomen.
Laatst gewijzigd door Keneth op 11 jan 2006 12:38, 1 keer totaal gewijzigd.

An

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door An »

Nogmaals Keneth, het zal allemaal heel goed van je bedoelt zijn, maar daar hou ik me echt allemaal niet mee bezig.

Het is mij overkomen, dus het zij zo! Ik geniet en leef nu van dag tot dag van alles en iedereen en ga me echt niet verdiepen in deze materie.

Als ik daar steeds aan zou moeten denken, was ik allang overspannen en dat probeer ik juist te voorkomen, door van het leven te genieten. Ik kijk naar alles wat ik nog wel kan en doe en dat is best nog wel veel.

Ik heb mijn medicijnen voor mijn hartproblemen en daar is heel goed mee te leven en dat wou ik ook zo houden.

Hou jij je daar nu echt alleen maar mee bezig? Jammer! Leef, geniet, zolang het nog kan! Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd is mijn motto. :wink:

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

Hou jij je daar nu echt alleen maar mee bezig? Jammer! Leef, geniet, zolang het nog kan! Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd is mijn motto.


Ja. Ik ben namelijk vooral geïnteresseerd in wetenschappelijke onderzoeken op gebied van voeding en voedingssupplementen. Ik ben daar gemiddeld zo’n 7-8uur per dag mee bezig. Hierdoor ben ik optimaal toegerust om veel klachten bij mezelf te behandelen. Ik neem mijn gezondheid dus in eigen handen en laat het voortaan niet meer alleen over aan de arts en ga zelf op zoek naar wat goed voor me is. En dat heeft tot hiertoe al veel goeds opgebracht.

Het gaat je goed, An. :wink:

An

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door An »

Bedankt......Jou ook hoor! :wink: Met alles wat je bezig houdt en natuurlijk een goede gezondheid gewenst.

Succes!

Willem 4
Berichten: 274
Lid geworden op: 01 nov 2005 13:53

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Willem 4 »

Ik neem mijn gezondheid dus in eigen handen en laat het voortaan niet meer alleen over aan de arts en ga zelf op zoek naar wat goed voor me is. En dat heeft tot hiertoe al veel goeds opgebracht.
Dat vind ik nou echt positief, gefeliciteerd :)

En dat doe ik ook, al een jaar of 10.
Oorzaak, ik vind doctoren nogal beperkt, ze weten vaak nogal wat van hun vakgebied maar verder denken is moeilijk voor ze.
Dus doe ik dat zelf maar door me te informeren via bevriende artsen en internet.
Dat maakt je bij specialisten niet geliefd, ze houden er niet van als een patient teveel weet :wink:
Maar daar zit ik niet mee, het is mijn lichaam en mijn verantwoording.

We doen dus eigenlijk het zelfde alleen de uitkomst is anders.
Dat is niet erg. als ieder op zijn manier er zich maar lekker bij voelt

groeten

antidepressiva
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 jan 2006 19:22

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door antidepressiva »

Zo te lezen willen jullie mij voedingssuplementen verkopen :(

Om op het laatste verhaal nog even terug te komen.

Er zullen best nog wel goede specialisten in Nederland zijn.
Alleen zijn ze denk ik moeilijk te vinden.
Mede door de bezuiningen etc, zijn denk ik, de goede specialisten naar het buitenland vertrokken voor een beter salaris en een beter leven :o
Ja, dat krijg je dan als hier in Nederland onervaren politici rondlopen :cry:
Maar ik denk dat met goede verse voeding, tuinkruiden, ontspanning, sporten, wandelen ,fietsen en zwemmen je een heel eind in de goede richting kan komen. Ongetwijfeld zullen er wel specialisten op deze wereld zijn die het wel weten 8)

Gelukkig is er toch nog Google om kennis te vergaren die politici in dit land nog niet hebben :lol:

antidepressiva
Berichten: 8
Lid geworden op: 08 jan 2006 19:22

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door antidepressiva »

Ik wiil mij even op bovenstaande corrigeren.

Het ligt natuurlijk niet alleen aan de politici.

Ikzelf kan slecht tegen die dagelijkse media en televisie waarmee dag in, dag uit, alleen maar slecht nieuws wordt verkondigd.
Op de TV die praatprogramma's met alleen maar slechte dingen.
En in de kranten ook alleen maar slechte dingen.
En daar krijg je zeker weten ook veel stress door.

Dus hoe meer stress we dagelijks toegediend krijgen, hoe meer wij ons moeten ontspannen om de balans in ons lichaam terug te kunnen vinden.

En dat is het hem juist ,bij veel mensen is die balans eruit.
Kijk daarvoor maar in de kranten :cry:

Thunder
Berichten: 141
Lid geworden op: 18 nov 2005 16:31

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Thunder »

@ Kenneth

Beste kerel,

Het is prachtig dat je zoveel tijd besteed aan het opdoen van kennis over medische zaken, echter ik zou beginnen je basiskennis betreffende zaken die met ziekte te maken hebben eens op te krikken..

Onderstaande quote bewijst namelijk dat je geen enkele kennis van zaken hebt en maar wat in de rondt blaat, zondat dat je ook maar iets snapt van wat je leest.
In een dergelijke situatie heeft het lichaam de eerste slag dus als het ware al verloren, en begint het steeds meer terein te verliezen aan het op kolonisatie(de "bezetting" van een bepaald lichaamsgebied door bacteriën die zich daar voor langere duur handhaven) hongerige virus.
Je snapt het verschil tussen een virus en een bacterie niet eens......Hoe kun jij! dan in godsnaam eigen dokter spelen als je niet eens dit soort verschillen kent? en jezelf beschermen tegen dergelijke aandoeningen?

Nou kenneth, succes jong, je zal het nodig hebben.... Je bent immers zo vatbaar voor informatie, dat je die niet eens op waarde kan schatten en laat staan kan snappen...

Doordat kwakzavelvers zoals jij, zonder zelf kennis van zaken te hebben zich gaan opwerpen als zogenaamde "Orakels" en mensen je gaan geloven, door de overkill aan rapporten en referenties, zonder dat je ook maar snapt wat je leest is kwalijk voor onze gezondheidszorg!!

Ik betaal helaas indirect ook voor jouw geklungel in mijn basisverzekering en het kan helaas niet lang goed gaan en dan gaan we flink voor jouw betalen, als je weer eens een paar weken in het ziekehuis ligt met een bacteriele infectie, die je zelf verkeerd behandeld hebt, omdat je dacht dat het een virus was. Of dat je met vogelgriep wordt opgenomen omdat je je zelf penecilline voorschrijft om beter te worden...

Wij betalen dan met zijn allen om jouw weer op te lappen, via reguliere ziekenzorg, na je eigen zoveelste medische blunder....

Willem 4
Berichten: 274
Lid geworden op: 01 nov 2005 13:53

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Willem 4 »

Zo te lezen willen jullie mij voedingssuplementen verkopen
Maak je geen zorgen :wink: dat doe ik niet
Ik denk dat op een "normale" manier eten voldoende vitaminen, mineralen en wat we ook allemaal nodig hebben in zich heeft en supplementen te maken hebben met een voedsel- en gezondheidsbezetenheid waar de westerse wereld nogal last van heeft.

Er zijn zeker goede specialisten, de meeste specialisten zijn zelfs goed in hun vakgebied.
Maar als je wat mankeert dat meerdere vakgebieden raakt heb je wel een probleem.
Ook huisartsen (onze medische duizendpoten :wink: ) doen hun uiterste best maar hebben beperkte tijd en kennis.
Als er medicijnen worden voorgeschreven kijk ik eerst na wat en waarom, bevalt het me niet dan wordt er niet ingenomen maar ga ik terug.

Je hebt helemaal gelijk over de negatieve invloed van de media.
Er wordt teveel zomaar wat geroepen en er wordt teveel herhaald.
Ze zouden zich bij de feiten moeten houden en niet van alles en nog wat verzinnen voor iets onderzocht is.
Ook de "sensationele" manier waarop "nieuws" wordt gebracht vind ik storend.

groeten

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door eeliane »

Wat al heel goed helpt is een uitgebalanseerd menu voor jezelf maken. Dus gezond eten (iedereen weet wel hoe dat er uit ziet hoor, veel gekleurd voedsel (groente en fruit)op tafel zetten zeg ik altijd maar, dus zo min mogelijk bruine en wit 'gekleurd' voedsel). 1 dag veel gegeten de volgende dag wat minder.
Als je dik bent de helft van wat je altijd eet dan gaat t al veel beter.
En goed nadenken wat je belangrijk vindt: het eten of je gezondheid!
Dat is de hele kwestie: wat vind je belangrijk, dat je(veel) kan eten of je gezondheid??
Verder wat beweging en soms extra vitamientjes (vruchtensappen-groenten-fruit'bom').
En reken er maar op dat je je dan stukken beter voelt, gaat de depressie ook weg en heb je meer energie.
Samen dokteren met de dokter en niet alles klakkeloos innemen, raadpleeg internet of lotgenotengroepen/organisties.
Maar wel bedenken dat t soms niet anders kan en dat de dokter ook wel eens gelijk heeft en misschien toch wat meer weet dan jij.

atos

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door atos »

Eeliane hier ben ik het volledig mee eens. Ook ik eet gevarieerd. Laat verschillende produkten soms dagen liggen (darmprobleem), voeg het geleidelijk weer toe enz. Ik vaar er wel bij.
Dan de discussie over de specialisten. Ik heb zelf een geweldige huisarts die zijn twijfels had over de behandeling van mijn toenmalige cardioloog. Ik kreeg een infarct op 44 jarige leeftijd, ben vrouw en ben zeer ouderwets behandeld, niet gedotterd omdat de weekend arts de eerste keer niet eens herkende dat het om mijn hart ging. Na een tweede arts en twee uur later was ik dus te laat om nog effectief gedotterd te kunnen worden, mijn infarct was compleet, dus blijvende schade. Ik heb ook geen enkel onderzoek gehad (behalve bloedonderzoeken) bv katheterisatie enz. Mijn huisarts stelde een second upinion voor bij een ander ziekenhuis en cardioloog (dat maak je niet vaak mee toch). Het was een verademing. Ik werd zeer serieus genomen. Er zijn veel onderzoeken gedaan, naar erfelijke afwijkingen gekeken enz. Een bezoek aan deze cardioloog neemt zeker twintig minuten in beslag bij de vorige ongeveer twee minuten. Mijn man wordt er in betrokken en heeft de ruimte om vragen te stellen enz. Ook afwegingen over medicatie wordt in overleg gedaan, de voor en nadelen bekeken. Gelukkig is gebleken dat ik geen vernauwingen heb, domme pech dus dat een stolsel vast is komen te zitten.
Ben dus zeer en zeer tevreden over ''mijn specialist'', ik wou dat er hier meer van waren.

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

Dat vind ik nou echt positief, gefeliciteerd

En dat doe ik ook, al een jaar of 10.
Oorzaak, ik vind doctoren nogal beperkt, ze weten vaak nogal wat van hun vakgebied maar verder denken is moeilijk voor ze.
Dus doe ik dat zelf maar door me te informeren via bevriende artsen en internet.
Dat maakt je bij specialisten niet geliefd, ze houden er niet van als een patient teveel weet
Maar daar zit ik niet mee, het is mijn lichaam en mijn verantwoording.
Willem,

Dat klopt dus wat jij zegt, Willem.
De mondige patiënt is voor veel artsen nog steeds niet de meest populaire patiënt. Een mondige patiënt vraagt meer en is niet altijd tevreden met het eerste de beste antwoord.

De gevaarlijkste situatie voor een professie is wanneer de kennis van de patiënt groter is dan die van de arts. De categorie kennis van de patiënt moet dus onschadelijk gemaakt worden. Wat moet hij ook met mensen die naar het spreekuur komen met uitdraaien van wat ze op het internet gevonden hebben? Een gemiddeld arts heeft niet zo veel tijd als een patiënt om zoveel over één klacht te lezen. Dan is het maar het beste om te zeggen dat er zoveel onzin op het internet staat. (MZ)


Thunder,

dat was een drukfout. Ik ken heus wel het veschil tussen een virus en een bacterie. Ik denk dat ik jou hier nog behoorlijk les kan ingeven, mijn beste.

En vertel mij nu eens waarom orthomoleculaire geneeskunde kwakzalverij zou zijn. Weet u dat reguliere artsen soms nog gevaarlijker zijn dan kwakzalvers? Jaja.

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

Wisten jullie al dat hoge dosis vitamine C intraveneus kankercellen dood?
Samenvattend, niet zoals bij chemotherapeutica het geval is, doodt in voldoende hoge doses intraveneus toegediend vitamine C kankercellen selectief. Gezonde cellen lijken geen schade te hebben van de blootstelling aan verhoogd vitamine C.

Online-bron:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... query_hl=8

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Maarschalk »

De gevaarlijkste situatie voor een professie is wanneer de kennis van de patiënt groter is dan die van de arts. De categorie kennis van de patiënt moet dus onschadelijk gemaakt worden. Wat moet hij ook met mensen die naar het spreekuur komen met uitdraaien van wat ze op het internet gevonden hebben?
Laten we beginnen met een onderscheid te maken tussen kennis en "artikelen van het internet geplukt".
Iemand die veel artikelen van het internet geplukt heeft is niet noodzakelijkerwijs iemand die meer kennis heeft. Welke artikelen bevatten de juiste informatie? Hebben deze mensen geleerd wat wel en geen verband met elkaar houdt?
Weten deze mensen welke symptomen waardoor veroorzaakt kunnen worden? En welke symptomen wel gevaarlijk zijn en welke niet?

Artsen maken fouten. Maar roepen dat een patient meer kennis heeft omdat artikelen van het internet heeft geplukt en vervolgens artsen beschuldigen van patienten dom houden gaat mij veel te ver.
En jezelf voor houden dat je dan meer kennis bezit is een gotspe.

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

Maarschalk,

Grotendeels kan ik je volgen in uw redenering. Internet is ook een goede methode voor de producenten van geneesmiddelen om gebruikers van zorg te bereiken. Daar wordt volop gebruik van gemaakt.

Er is behoorlijk veel bezorgdheid over al die websites en het gebruik dat niet behoorlijk geïnformeerde gebruikers van zorg van zulke informatie kunnen maken. Informatie op internet reguleren is echter zeer moeilijk en discutabel vanwege het recht op vrije informatie. Een site die betrouwbare informatie verschaft en ook links geeft naar materiaal dat veilig is www.healthfinder.gov. Een speciale vermelding gaat nog uit naar: http://www.cvzkompassen.nl/fk/. Een compleet medisch naslagwerk. De info is diepgaand en zeer professioneel. Nog een betrouwbare gezondheidssite is die van http://www.achmeahealth.nl/login.html. Er zijn ook medische tijdschriften waarvan je de meeste op het web gratis kunt raadplegen.

Thunder
Berichten: 141
Lid geworden op: 18 nov 2005 16:31

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Thunder »

@Kenneth
dat was een drukfout. Ik ken heus wel het veschil tussen een virus en een bacterie. Ik denk dat ik jou hier nog behoorlijk les kan ingeven, mijn beste.
Onder voorbehoud van druk en schrijffouten, uiteraard.
Bedankt voor het aanbod voor een college, welke universiteit kan ik bezoeken voor een verademend college waarin u uw kennis aan mij ten gehore gaat brengen?? Misschien kan ik nog een aantal collega's mee nemen, zij zijn ook vast geintereseerd in uw psuedo doctersgraad en de daar bij behorende kennis...
En vertel mij nu eens waarom orthomoleculaire geneeskunde kwakzalverij zou zijn.
Deze vraag bewijst maar weer eens dat u een zeer selectief lezer bent en niet in staat bent begrijpend te lezen en direct causale verbanden legt tussen zaken, welke nooit bewezen zijn...
Doordat kwakzavelvers zoals jij
Leer lezen en begrijpen Kenneth, maakt de wereld een stuk eenvoudiger...

Keneth
Berichten: 164
Lid geworden op: 06 dec 2005 15:11

Re: Seroquel en Paroxetine

Ongelezen bericht door Keneth »

Ik moet toegeven dat ik jou berichten maar haastig doorneem, omdat ik heb opgemerkt dat het een hoop geschreeuw is en koren op de molen van de reguliere geneeskunde.

Gesloten