LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] internetgemeentegids.nl WAARSCHUWING

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
iwant2b1
Berichten: 12
Lid geworden op: 25 okt 2005 11:13

internetgemeentegids.nl WAARSCHUWING

Ongelezen bericht door iwant2b1 »

Op mijn werk krijgen wij geregeld "de bekende" telefoontjes waarin wordt gevraagd om de NAW - gegevens van ons bedrijf na te kijken per telefoon of fax en deze getekend te retourneren.
Wij vragen altijd of wij afgelopen jaar ook op die (betaalde) basis hebben meegewerkt aan hun online bedrijvengidsen. Zoals altijd geven ze dan aan van "ja" en sturen onze gegevens welke gecontroleerd en geaccrediteerd teruggestuurd dienen te worden. Betaald deelnemen kan ook, maar hoeft niet. De kosten liggen ronde de EUR 300,- per jaar.

Wanneer we die "formulieren" bekijken zien we altijd bedragen als EUR 125,- per maand, minimale termijn 36 maanden, etc...
Niks nieuws tot hier, ware het dat de fax die nu binnenviel unieke NAW - gegevend bevat welke gekopieerd zijn uit het gratis zoekned.nl (zeer goede, gratis bedrijvengids).

De gegevens zijn dus van een andere (gratis) bedrijvengids overgenomen. Verder wekken ze de waan uit naam van de gemeente te werken wat natuurlijk totaal niet waar is.

Uit de statistieken van onze eigen site kunnen we verder opmaken dat nul-komma-nul hits van dit soort sites naar ons gegenereerd worden. Sowieso totaal niet interessant dus...

Ben (nogmaals) gewaarschuwd voor dit soort praktijken!
Oh ja, de bedrijfsgegevens van dit "prachtige" bedrijf:

Internetgemeentegids
Postbus 5044
9700 GA Groningen
Osloweg 53d
9723 BH Groningen
tel: 050 - 3681998 fax: 050 - 3681990
http://www. internetgemeentegids.nl
[email protected]
KvK 09044009 te Groningen

brewsky
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 jan 2006 21:27

Re: internetgemeentegids.nl WAARSCHUWING

Ongelezen bericht door brewsky »

Die malloten zijn inderdaad weer bezig. Ik ben vandaag weer vrolijk gebeld door zo'n kereltje van kantoor (als ze dat al een hebben). 'Zelfde als altijd, meneer?' 'Tuurlijk, fax maar door dat contract.' Na het contract doorgekrast en met 'oplichters' ondertekend te hebben teruggefaxt, belden ze me toch nog even tussentijds op om te vragen of de fax wel was doorgekomen. Wat een domme bedoening.

missB
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 okt 2006 13:57

Re: internetgemeentegids.nl WAARSCHUWING

Ongelezen bericht door missB »

Uit de statistieken van onze eigen site kunnen we verder opmaken dat nul-komma-nul hits van dit soort sites naar ons gegenereerd worden. Sowieso totaal niet interessant dus...

goh wat gek dat er niets word doorgelinkt als u kostenloos net als 1.2 miljoen andere bedrijven binnen nederland staat opgenomen met alleen naam adres telefoonnummer.

ow nee dat is helemaal niet zo gek want u heeft geen betaalde advertentie met WEBSITE vermelding en een website is immers altijd nog nodig om uberhaupt iets DOOR te LINKEN!!!!!

Gesloten