LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bedenktijd

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
eagle
Berichten: 48
Lid geworden op: 21 sep 2005 12:51

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door eagle »

16 again, ik had niet de intensie om te klagen. wat ik bedoelde was meer om alleen een reactie te geven op eigen bevindingen. dat klanten eerst om zich heen kijken is op zich goed, echter soms wordt de druk van werkgever om te scoren hoog. nu zul je waarschijnlijk direct willen reageren met "zoek dan een baas die dat niet doet", kan ik me best voorstellen overigens, maar ja als je het toch wel naar je zin hebt bij je baas dan neem je af en toe wat druk maar op de koop toe. toch blijft het jammer dat sommige klanten je ronduit in je gezicht voorliegen wel in te zijn voor een beslissing, je de uiterste prijs ontfutselen en bij de eerste de beste winkel waar de keuken een beetje goedkoper wordt aangeboden een handtekening zetten. :? toch een beetje frustratie? ja, maar ga er toch telkens weer goedgemutst aan verder. groetjes, eagle :wink:

sighvatssohn
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 jan 2006 12:26

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door sighvatssohn »

@keukenspecialist, dank voor je reactie. Ik ben er van overtuigd dat naast mijn persoon, veel anderen er baat bij hebben.

Ondertussen heb ik afgelopen weekend een keuken besteld. Viavia ben ik bij een keuken verkoper uitgekomen die geheel objectief met je een keuken samensteld. Samen met mijn eigen input - oa op basis van een aantal zeer bruikbare tips uit mijn vriendenkring - zijn we tot een optimaal ontwerp gekomen. Verkoper maakte direct een uiterste prijs, waar geen onderhandeling over mogelijk was. Dit was ook meteen precies de minimale prijs welke ik dacht dat mogelijk was voor de keuken.

Het is echt een heerlijk gevoel om als koper zonder enige vorm van druk je handtekening te kunnen zetten. Ik begrijp dat een verkoper enige uren met je bezig is geweest, maar ik geef nu meer uit dan ik voor een auto of motor ooit heb betaald. En dan ga je ook niet over één nacht ijs (of proefrit).

Gr. HJD.

gast500
Berichten: 216
Lid geworden op: 31 jul 2004 16:51

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door gast500 »

Op zich mee eens, maar met 1 kanttekening: als je aan het orienteren bent waarom ga je dan die onderhandelingen aan. Je geeft dan m.i. wel een verkeerd signaal aan de verkoper, die meent dat je dus toch tot zaken wil komen als je zo over de prijs doorzaagt.
Dat is dus het probleem met een groot deel van de keukenbranche: ze moeten gewoon direct een goede prijsindicatie geven. Da's wel zo eerlijk en overzichtelijk en hoef je in je orientatieperiode ook niet zo ver te gaan. Als je gaat orienteren wil je toch weten wat een keuken je ongeveer gaat kosten?? EN dus niet een 50% hogere prijs doorkrijgen waar je vervolgens zelf over moet gaan onderhandelen??? Dus keukenbranche, kom gewoon met eerlijke prijzen, dat maakt het voor iedereen makkelijker.

Korting heb ik geen probleem mee, maar als je 50-60% korting kunt krijgen is er toch ergens iets mis met de 1e prijsstelling....

kzin
Berichten: 216
Lid geworden op: 12 aug 2005 19:22

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door kzin »

Dat klopt, en iedereen hier klaagt er over en toch wil bijna iedereen die korting hebben. Make up your mind!!

karin75
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 feb 2006 12:09

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door karin75 »

Ook al orienteer je je, je wilt gewoon weten wat het je precies gaat kosten. Tegenwoordig komen verkopers alleen met een uitsterste prijs als je meteen je handtekening zet. Nogal oneerlijk, want zo kan je nooit echt goed de prijzen vergelijken.

Maar dat kunstje wat ze jou geflikt hebben slaat alles. Onder valse voorwendselen van een offerte je handtekening vragen en dan zeggen dat je de keuken gekocht hebt. Ik denk dat je van geluk mag spreken dat je nog 24 uur bedenktijd hebt gekregen, want meestal ben na na het zetten van de handtekening gewoon verplicht de keuken af te nemen. Goede tip voor anderen met dit voorbeeld: nooit je handtekening zetten. En de keukenleverancier die dat van je vraagt is blijkbaar geen betrouwbare partij, dus wegwezen daar :cry:

FCF
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 feb 2006 13:26

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door FCF »

Je kan beter proberen onder valse voorwendselen de prijs van de offerte omlaag zien te krijgen.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Je kan beter proberen onder valse voorwendselen de prijs van de offerte omlaag zien te krijgen.
Ken je de uitspraken op dit forum?
De verkoper was niet eerlijk ...........................
De keukenzaak deed geheimzinnig ..............................
De verkoper liet niet het achterste van zijn tong zien ........

En zo kun je nog wel een regeltje of tig doorgaan.

Maar FCF,

Jij zou zo'n uitspraak nooit doen. Toch?

KS

FCF
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 feb 2006 13:26

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door FCF »

Ook al weet je niet wat die keuken bij een ander kost, dan zou ik gewoon bluffen. Je ziet hoeveel je van de prijs af kunt krijgen. Stel dat we akkoord waren gegaan met hun uiterste prijs, dan hadden we nog 2100 euro teveel betaald. En nog maken ze winst hoor!

KS
Het was een reactie op een ander verhaaltje van iemand die wel de verkoper wil voorliegen maar andersom is het dan weer onbeschoft van de verkopers en weer een typisch voorbeeld hoe onbetrouwbaar alle verkopers zijn.

De opmerking was dan ook cynisch bedoeld.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: Bedenktijd

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Je hebt het mij nu duidelijk gemaakt!

Jou reactie, waar ik op reageerde, was daarin niet duidelijk.

KS

Gesloten