De horeca is de dupe van hun eigen winst bejag.
Lekkere afronden naar boven.
De klant weet niet met de euro om te gaan dus gaan we ervoor.
Laatst met de kinderen uit eten geweest bij een restaurant tergelegenheid van ons 12,5 jarig huwelijk. Kwamen in het verleden vaak bij dit restaurant.
Schrok behoorlijk bij de rekening
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
86.75€ voor 2 koppen soep en 2 kindersoep, kinderfriet met kroket, en frikandel, steak voor mij en varkenshaas voor mijn vrouw, wat drinken erbij en genieten.
(ook nog een leeg bordje voor de kleine van 2
Geeneens ijs gehad. (later bij de ijssalon)
Stond er nog 2.50€ op voor "lekker mee eten" hé
Bleek het lege bordje te zijn
Ik zei dan beschauw dat maar als fooi.
Eigelijk te gek 182.18 voor een dinner.
Kom zelf uit de horeca (restaurant kelner bij een gerenomeerd bedrijf)
dus wel wat gewend maar dit slaat alles.
Geen wonder dat er nauwelijks nog mensen uit gaan.
De middenstander moet eens opzoeken wat het woord concurentie betekend.
Maak de patat, frikandel, koffie, pils, etc goedkoper en laat het personeel dat nu uit de neus staat te vreten maar lopen, hun uur is tog betaald, kun je beter 100 frikandellen verkopen voor 0.80€ verkopen dan 60 voor 1.15€ (80€ tegen 69€ een winst van 11€ en meer klanten die weer terug komen.
Mijn vrouw wil het niet maar ik ging zo een snakbar beginnen.
Maar ja Niemand zal toegeven dat ze zich vergist hebben en iets terug draaien.