LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.

PCH beambten moeten hoofdelijk aansprakelijk gesteld kunnen worden bij onrechtmatig gebruik van hun mandaten

Peiling eindigde op 04 apr 2006 19:18

JA
2
50%
NEE
2
50%
 
Totaal aantal stemmen: 4

indraf
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 mar 2006 18:07

PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door indraf »

Wat mij nu weer overkomt schetst mijn verbazing. Ik parkeer de auto in Amsterdam op de Van Wou straat, op een moment dat dit mag, wanneer een parkeerkaartje van 0,10 Euro wordt aangeschaft (alternatieve blauwe zone waarbij voor 10 cent 30 minuten ofzo geparkeerd kan worden). Ik ga het kaartje halen en kom na z'n 30 seconde terug. Staan er twee van die PCH apen naast mij auto met hun apparaat te spelen. Geirriteerd zegt één van de mannen terwijl ik aan kom lopen: "Je staat er net?!". Ik zeg: "Ja, ik was een kaartje halen" en plaats het kaartje achter de voorruit. Verder zeg ik niets en loop weg. Waarom zou ik, immers beide apen waren bijzonder agressief.

Een week later vind ik een bekeuring (naheffingsaanslag) in mijn brievenbus voor het toen niet betalen van parkeergeld !!!?!! Ze waren dus zelfs te laf (omdat ze weten dat ze fout zijn) om een aankondiging achter mijn ruit te doen of aan mij in mijn hand te geven. Logisch, want 30 seconde is te kort.

Ik kan toch geen kaartje toveren?? Ik MOET een kaartje halen, doe daar 30 seconde over, wat ruim genoeg blijkt om een bekeuring te krijgen??!! Krijg ik misschien een bekeuring omdat ik niet vriendelijk doe tegen agressieve apen??

Raaaaaaar toch dat deze apen regelmatig in elkaar gerost worden, dacht ik altijd. Ze toen toch hun werk? Inmiddels begrijp ik het volledig. Ze doen alles behalve hun werk (wanneer het ook maar iets regent zie ik menig portiek vol ztten met schuilende PCH beambten) en wanneer deadlines voor quota's naderen, delen ze willekeurg bekeuringen uit.

Mijn rechtbijstandsverzekering krijgt het druk, want ik procedeer door tot aan het hoogst mogelijke. Gelukkig heb ik twee getuigen.

Mocht iemand over de Van Wou lopen en deze heren (ze reizen in kudde's van 3) zien, spreek ze er op aan! Gaarne verneem ik van dergelijke ervaringen van anderen, want de combinatie wordt een leuke ingezonden brief naar kranten over onrechtmatig gedrag van PCH. Ook verneem ik of leden van dit forum reeds een dergelijke rechtzaak gevoerd hebben, waar ik naar kan verwijzen.

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door karr-2 »

Ach ach is er weer een met een boete wegens verkeerd parkeren die meent dat hem onrecht aangedaan is. Wees een kerel en betaal je boete, dan praten we nergens meer over.

indraf
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 mar 2006 18:07

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door indraf »

Karr-2:

Een kerel is hij die zich niet neerlegd bij onrecht en vecht tegen dat wat onoverwinbaar lijkt. Een angstig haasje zal doen wat het systeem hem zegt te doen, ongeacht de rechtmatigheid.

U noemt 30, hoostens 40 seconden voldoende om een kaartje te trekken? Als dat het geval is, moet u mee doen aan de Olympische spelen. U wint gegarandeerd alle afstanden sprinten. Maar hazen zijn dan ook inderdaad snel ....

MAXIEM

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Dag Indraf,

Alle mensen zijn zoogdieren, behalve Indraf. :idea:

Paula.

Uncle Willy
Berichten: 68
Lid geworden op: 28 jul 2005 22:54

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door Uncle Willy »

Het duurt al 20 seconden om een muntje in de automaat te gooien en het kaartje eruit te halen.

Wat ben jij dan snel zeg!!!

Voor 10 eurocentjes de boel zo opblazen en anderen beschuldigen, bah.

indraf
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 mar 2006 18:07

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door indraf »

Letterlijk te nemen:
10 seconde naar de meter (paar stappen)
10 seconde om de 10 cent op te tillen en in de automaat te drukken, kaartje er uit te halen
10 seconde om terug te lopen.

het betalen van 10 cent was het probleem niet, sterker nog, ik heb betaald en zal dat nog vaak doen (al heeft dat dus klaarblijkelijk geen zin).

Ik blaas niets op, het is de parkeerbeambte die de zaak op blaast. Ik voldeed aan alle voorwaarden en dat kost me als straf zo'n 50 Euro!.

Ik snap er werkelijk niets van dat sommige het maar een normale gang van zaken vinden dat een parkeerbeambte bekeuringen uit mag delen omdat hij zich beledigd voelt en niet om legitieme redenen. Ik ben terleurgesteld.

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door karr-2 »

Ik ben terleurgesteld.
gelukkig ben je de enige, wat mij betreft verdient die ambtenaar een grote pluim voor goed uitgevoerd werk.

tienepien
Berichten: 880
Lid geworden op: 31 aug 2005 22:23

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door tienepien »

Hmmz, ergens is het natuurlijk zo dat je tijd nodig hebt om een kaartje te halen.
Aan de andere kant denk ik dat het je van de regen in de drup, van de wal in de sloot enz. helpt door deze mensen aan te duiden als "apen". Denk even na voordat je op verzend klikt.

rommel2
Berichten: 34
Lid geworden op: 20 feb 2006 08:12

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door rommel2 »

Het zijn toch ook apen. Daarom probeer ik altijd overal onderuit te komen. Altijd tegen boetes ingaan. Dat helpt. Laatst werden er weer een paar kwijtgescholden omdat CJIB niet op tijd gereageerd heeft. In dit land gaat het niet meer om goed of fout maar om de regels en of je bewijs hebt of niet. Ik heb het altijd geprobeerd op een eerlijke manier te doen. Helaas hebben de parkeerapen daar niks mee te maken.!

Martin1976
Berichten: 847
Lid geworden op: 09 feb 2006 10:48

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door Martin1976 »

zo is dat, alleen wat telt of je iets aan kan tonen. Maar vind het ook te gek voor woorden, alle reacties ten spijt, het is en blijft achterlijk dat je op de bon geslingerd wordt als je met je vers getrokken parkeerkaartje komt aangelopen. slaat toch nergens op, en dan nog raar opkijken als er agressie tegen parkeercontroleurs is...

natasia
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 mar 2007 17:59

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door natasia »

nou indraf, ik heb hetzelfde meegemaakt in maastricht, loop naar de parkeermeter kom terug en ja hoor....de bekeuring. ren nog snel achter de agent aan maar zijn verweer was dat ik hem zag schrijven dus daarom nog maar snel een kaartje was gaan kopen. Zwaar beledigs belde ik naar buro waar ik ook al niet al te netjes te woord werd gestaan. Mijn idee was dat politie toch ook een helpende en serviceverlenende instantie is met personeel dat het goede voorbeeld hoort te geven als het gaat om gedrag en omgangsvormen?!
Wat je kunt doen is je klacht deponeren bij de ombudsman.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: PCH : ONRECHTMATIG GEBRUIK MACHT

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Parkeerprobleem en boete van Woustraat Amsterdam.

Wat een gel** van vele antwoordgevers!!
Kennen de situatie niet en toch maar stomme oordelen geven over diegene die hetzelfde overkomen is als vele honderden voor hun.

Over dit soort zaken zijn er al rechtzaken geweest en gewonnen.
Laat dit in eerste instantie ook weten aan de desbetreffende officier van justitie waar u uw bezwaarschrift naar toe moet richten al is mijn ervaring dat die vaak te lui zijn om zelfs maar een telefoontje te plegen of serieuw om te gaan met bezwaren ook al zijn deze nog zo redelijk, nietwaar Toninio? Wel kinderpornobezitters zwaar willen straffen en jij jouw kwestie in de doofpot?)
Dat betekend dat u een zeer grote kans maakt dat met een gang naar de rechtbank (Leeuwarden of toch Parnassusweg) u een vrijspraak krijgt of hooguit een schuldig verklaring zonder boete.

Wees niet al te blij als het vrijspraak wordt en vergeet dat u alle kosten die u heeft moeten maken om deze onrechtvaardigheid/onrechtmatigheid aan te vechten wel vergoed moet krijgen.

En voortaan donderse negatieven, als je de zaak niet kent bemoei je er dan ook niet mee.
En het zeker laten die vraagsteller in een verkeerd daglicht te plaatsen.

Foei!!!

Grootvader.

Gesloten